“Hitler was een seksueel verwarde massamoordenaar”

© © The Hollywood Archive

Volgens een Duits psycholoog moet de geschiedenis van het Nazi-regime enigszins worden bijgesteld. Op basis van eigen onderzoek stelt de man dat Adolf Hitler op seksueel vlak met zichzelf in de knoop zat en dat zijn gruweldaden werden gedreven door dit afwijkende gedrag.

rrln

Een seksueel verwarde massamoordenaar, zo omschrijft de Duitse psycholoog Volker Elis Pilgrim Adolf Hitler in zijn nieuwe boek ‘Hitler 1 und Hitler 2. Das sexuelle Niemandsland’. Pilgrim dook in allerlei archieven en kwam tot de conclusie dat de leider van Nazi-Duitsland een perverseling was die seksuele voldoening haalde uit geweld en moord, schrijft The Daily Mail.

Zo haalt de psycholoog een getuigenis aan van actrice Marianne Hopper over een avondje uit met de Führer. Het duo ging samen naar een film over de opstand van de Oostenrijkers tegen Napoleon. Tijdens een zeer gewelddadige scene zou Hitler “een soort orgasme” hebben gehad. “Hitler kreeg een sensatie over zich, wreef zijn knieën tegen elkaar en kreunde”, aldus de actrice. “Ik weet niet of hij gek was, maar hij had een soort orgasme. Ik wilde vertrekken tijdens de film. Die man was eng.”

‘Seksualiteit dreef Hitler tot Holocaust’

© BELGAIMAGE

Pilgrim stelt dat hij op basis van zijn onderzoek op een gegeven moment “het vermoeden kreeg dat er een connectie was tussen de seksualiteit en het geweld van Hitler - om concreter te zijn: dat het hem het verlangen gaf om mensen te dwingen om te moorden”.

“Het specialisme van massamoordenaars is het nemen van levens op een langzame, methodische en wrede wijze”, schrijft de psycholoog. “Dat is precies wat Hitler deed, maar dan met hulp van zijn handlangers. Ik geloof dat Hitlers seksualiteit de dictator dreef tot de meest kolossale vernietiging van levens die de mensheid heeft gezien.”

Seksueel niemandsland

Verder hekelt Pilgrim auteurs die schrijven dat Hitler normale seksuele relaties had met vrouwen. De psycholoog spreekt van een “heteroseksuele onthouding” bij het Nazi-kopstuk. De term ‘seksueel niemandsland’ uit de titel van het boek, komt bijvoorbeeld van Ernst Hanfstaengl, een geldschieter van Hitler en diens tijdelijke perschef. Met die bewoordingen omschreef Hanfstaengl het liefdesleven van Hitler.

De dictator zelf schreef dat hij “de drang om een vrouw fysiek te bezitten” had overwonnen en dat de Duitse natie zijn “ware bruid” was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen