Premier Rutte en een aantal fractievoorzitters in de Tweede Kamer
NOS NieuwsAangepast

Kamer weer aan de slag na zomervakantie

De Tweede Kamer gaat vandaag weer aan het werk, na een reces van twee maanden. Een deel van de Kamerleden kwam twee weken geleden al terug om met het kabinet te debatteren over de fipronil-affaire.

Om 14.00 uur vanmiddag is er weer een vragenuur. Daarna herdenkt de Kamer de aanslagen in Barcelona en Cambrils. Vanavond is er nog een debat over de opwarming in de steden.

NOS-verslaggever Joost Vullings zegt dat er de komende weken weinig belangrijke onderwerpen op de agenda zullen staan. Omdat er gediscussieerd wordt met een demissionair kabinet dat geen nieuwe maatregelen meer zal nemen "heeft het allemaal niet heel veel zin", vindt hij. Er zullen vooral onderwerpen worden besproken die al heel lang op de agenda staan.

Polderoverleg

Vanmiddag gaat de formatie ook verder. De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie spreken achter elkaar met de vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers. Gisteren mislukte het polderoverleg tussen die twee over zaken rond de arbeidsmarkt.

Over twee weken is het Prinsjesdag. De begroting voor volgend jaar wordt nog door het demissionaire kabinet van VVD en PvdA gepresenteerd.

De Kamer zal vanmiddag waarschijnlijk besluiten het debat dat meestal direct op Prinsjesdag volgt, de Algemene Politieke Beschouwingen, uit te stellen tot er een nieuw kabinet is. Het kan dan meteen ook over de regeringsverklaring van dat kabinet gaan.

De Eerste Kamer gaat volgende week dinsdag weer aan de slag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl