Ruud Gullit in de kleedkamer van Oranje
NOS VoetbalAangepast

Gullit betuigt spijt over filmpje: had ik niet moeten doen

Ruud Gullit heeft gereageerd op alle ophef die is ontstaan rond een filmpje dat hij na de winst van Oranje op Bulgarije (3-1) in de kleedkamer opnam en op Twitter zette. De assistent-bondscoach had bondscoach Dick Advocaat hier niet in gekend.

"Ik heb dat filmpje gemaakt in mijn enthousiasme, achteraf had ik dat niet moeten doen. En daarmee zetten we er een streep onder", stelt Gullit in een persbericht van de KNVB. De voetbalbond meldt kennis genomen te hebben van de situatie en over te gaan tot de orde van de dag.

Ook bij Advocaat lijkt de kou nu uit de lucht. "Ik vond het geen handige actie van Ruud, dat heb ik hem gezegd en daarmee is de kous af. Er is geen enkel probleem tussen Ruud en mij. We laten het achter ons."

Assistent-bondscoach Ruud Gullit filmt in kleedkamer

Gullit kreeg veel kritiek uit de voetbalwereld, omdat de kleedkamer heilig is voor spelers en trainers. Maar ook het moment van publicatie werd hem niet in dank afgenomen. Oranje had weliswaar gewonnen, maar door de ruime winst van Zweden op Wit-Rusland waren de WK-kansen verder afgenomen.

In Studio Voetbal werd er met veel onbegrip gesproken over Gullits actie. NOS-commentator Arno Vermeulen stelde zelfs dat het een reden voor ontslag kan zijn en ook oud-voetballer Daniël de Ridder was fel in zijn reactie.

'Kleedkamerfilmpje Gullit is reden voor ontslag'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl