door Shit...Fan...WhatAMess in Cultuur  ·  167 Reacties

  • 20
  • 1844x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@147 Professor Ellian (benoemd, en niet zelfbenoemd) baseert zich op feiten. 1) Bij de meeste enquêtes heeft 5 tot 10% geen mening. Nu is dat 50%. Dat is abnormaal veel. 2) Mensen met kritiek op islam en moslims worden in de maatschappij weggezet als extreemrechts en dom.

2
151 Dune

@148

Prima verwoord.

5
152 Drumpf

@144

Mee eens.

5
153 Drumpf

@151

Onderzoek door TNS NIPO, omtrent het basisinkomen. Tweede resultaat wat ik kreeg bij Google toen ik 'geen mening TNS NIPO' intoetste:

https://www.tns-nipo.com/getattachment/Nieuws/Persberichten/Helft-van-de-Nederlanders-zien-idee-%E2%80%98basisinkomen%E2%80%99/Volledig-bericht-basisinkomen-5-dec-2014-def.pdf/

Meerdere keren toch zeker rond de 20% van de mensen zonder mening.

Onderaan diezelfde Google-pagina:

https://fiom.nl/sites/default/files/files/Abortus-rapport-TNS-NIPO.pdf

Onderzoek over abortus, ontzettend vaak 20-30 procent van de respondenten zonder mening. En dat zijn slechts de eerste twee onderzoeken die ik zo gauw tegenkom, met één simpele Google-zoekopdracht.

Er is vervolgens ook nog een onderzoek omtrent Christenen en Israël op diezelfde Google-pagina te vinden, daar vindt je regelmatig rond de 46% 'geen mening'. Gaat overigens wel om feiten-vragen in dat soort gevallen. Ik weet de exacte vragen niet in het geval van het onderzoek wat Ellian aanhaalt want, verrassing, hij verwijst er nergens concreet na.


Conclusie: ja, de 50% neutraliteit is wat hoger dan deze één à twee onderzoeken die ik binnen enkele tellen tevoorschijn tover. Zonder exacte vraagstelling kunnen we er echter weinig over zeggen, want er zijn dus wel degelijk onderzoeken waar die 50% net zo goed benaderd wordt.


Blijft nog steeds het punt staan dat je niet zomaar zelf 'neutraal' als 'ja' of 'nee' kunt gaan interpreteren. Ellian is gewoon ondeskundig bezig.

3
154 progressiefliberaal

** gebruiker verwijderd **

@145
U komt niet verder dan "Hullie doen het ('volgens mij') ook."

De term 'islam' wordt louter gebruikt om Arabieren en Noord-Afrikanen te kenmerken. Het is niets meer of minder dan een containerbegrip om een zondebok te definiëren. Net zoals Surinamers, Antillianen, Italianen, Grieken, Spanjaarden, Tamils, Vietnamezen, Koreanen, Molukkers, Indonesiërs en overige etniciteiten op een hoop werden geveegd in andere containerbegrippen (zwarten, knoflookvreters, indianen, spleetogen, blauwen, etc.) .

Iedereen is voor de wet gelijk en iedereen mag zeggen wat hij/zij wil zonder daarbij die wet te overtreden. Het democratisch politieke systeem bepaalt die wetten. Deal with it.

155 verdwijderd21

@155 In Nederland is 45% van de moslims fundamentalistisch en stellen hun geloofsregels boven de wet. Binnen hun eigen gemeenschap overtreden ze de wet op het gebied van vrijheid en gelijkheid, vooral van vrouwen. Het probleem is dat er niet wordt gehandhaafd als het moslims betreft.

1
156 Dune

** gebruiker verwijderd **

@156
Dan lijkt het me logischer als u zich inzet om die handhaving te verstevigen.

157 verdwijderd21

@148
Nogmaals, nog steeds geen onderbouwing.
Als ik al zeg dat ik dat doe (en ook al ben ik het alleen), dan klopt het verhaal dus al van de professor en haalt dat uw theorie al onderuit.

Of u gaat mij nu proberen te vertellen waarom IK neutraal stem?
En dan kunt u ook onderbouwen dat wat u stelt de waarheid is waarom IK neutraal stem?

Nou, wordt spannend..

2
158 BenErWeer

@158 ,

Eh, wat?

Ik ben degene die hier geen onderbouwing geeft? Volgens mij was dat toch echt Ellian hoor, met zijn aannames. Heb ik volgens mij ook wel voldoende uitgelegd inmiddels, lees maar terug.

"Als ik al zeg dat ik dat doe (en ook al ben ik het alleen), dan klopt het verhaal dus al van de professor en haalt dat uw theorie al onderuit."

Nee, want Ellian praat over de meerderheid die ergens toe gedwongen zou worden. En u bent niet de meerderheid.

Eerst goed lezen voor u van alles gaat verwachten en conclusies trekt die kant noch wal raken.

4
159 progressiefliberaal

* Verwijderd door de redactie *

160 Pxf7+

@160

De manier waarop die 'vraag' geformuleerd was, leek het nogal op een retorische vraag lijken. Een argument dus. Verschil van interpretatie, maar goed, uiteindelijk ook helemaal niet belangrijk want het gaat hier niet om mij of mijn politieke voorkeuren.

"Als bij andere onderzoeken ongeveer 5% geen mening heeft en bij onderzoeken aangaande de islam ineens 50% geen mening heeft dan laat dat overduidelijk zien dat mensen de mening niet durven te verwoorden. Jij zou het ook in jouw voordeel uit kunnen leggen dat linkse mensen er niet voor uit durven te komen dat ze de islam prachtig vinden maar dat doe je niet. Waarom niet? (Let op, vraag, geen aanname)"

Ah, kijk aan. Het dringt eindelijk door. Want laat dat nou eens juist de hele kern van het probleem van het probleem zijn. Ellian vult die 50% 'geen mening' in naar eigen goeddunken. Dat is van een neutraal een ja of een nee maken en vervolgens verbindt hij conclusies aan die eigen interpretatie - die nog steeds nergens op gebaseerd is en zelfs gewoon linea recta tegen de feiten ingaat (er was immers 'neutraal' geantwoord, en niet met ja of nee - iets wat iedereen hier 'donders goed' weet).

De rest is het reageren niet eens meer waard, ben er al op ingegaan. Niemand zegt dat die verklaring geen mogelijke verklaring is. Uiteraard is dat een optie. Maar er zijn vele andere denkbaar en Ellian besluit gewoon op eigen houtje één te kiezen en op die manier mogelijk honderden respondenten woorden in de mond te leggen en hun echte antwoorden te verdraaien.

Als je werkelijk niet kunt snappen wat daar mis mee is, dan heeft deze hele discussie geen zin vrees ik want dan ontbreekt overduidelijk ieder besef van wat verstaan mag worden onder 'integer' handelen van iemand die zichzelf een professor mag noemen maar overduidelijk niet eens weet hoe hij met data om moet gaan.

2
161 progressiefliberaal

De enigen hier die aannames maken zonder onderbouwing, zijn Ellian en degenen die hier zijn schrijven verdedigen (maar intussen nauwelijks blijk geven ook maar te weten waar Ellian over schrijft - zie bijvoorbeeld de opmerkingen hier over anoniem kunnen reageren, terwijl de enquêtes ook vertrouwelijk behandeld zijn).

Ellian's hele verhaal is gebaseerd op één aanname die hij doet (dat mensen geen mening durven te geven), waarmee hij vervolgens verder door redeneert en met de conclusie die hij trekt probeert hij vervolgens zijn aanname te rechtvaardigen. Simpel gezegd: meneer beweert dat mensen geen mening durven te geven, maar vult vervolgens wel zelf de mening van die mensen in zoals het hem uitkomt, plus een verklaring waarom dat zo zou zijn (gebrek aan durf, iets wat ook totaal niet onderbouwd wordt). En dat is dan vervolgens volgens hem het bewijs dat mensen de mening hebben, die hij wil dat ze hebben en dat we er geen bewijs voor vinden.
Nog simpeler gezegd: meneer zegt dat mensen een bepaalde mening hebben (ondanks dat die mensen zelf zeiden geen mening te hebben), maar het bewijs ervoor ontbreekt volledig. 'Ja, want mensen durven hun echte mening niet te uiten', is dan het slappe excuus. Hoe hij dan kan weten wat hun echte mening is, daar horen we hem ook niet over.

Ga nu eerst maar eens daar op in. Want dat hele verhaal van Ellian is gebaseerd op het een eigen draai aan enquête-resultaten geven. En dat willen velen hier niet onder ogen zien. Is het nu werkelijk zo moeilijk om in te zien dat je op die manier letterlijk alles wel kunt gaan beweren? Door zodra er om bewijs gevraagd wordt, gewoon te verwijzen naar enquête-resultaten waarvan je gewoon zegt dat een bepaald antwoord (in dit geval: geen mening) eigenlijk betekent dat ze zich gedwongen voelden te zwijgen? Terwijl er tal van andere redenen zouden kunnen zijn waarom deze mensen aangeven 'geen mening' te hebben?


Als je werkelijk denkt dat Ellian hier ook maar iets van een punt heeft weten te maken terwijl zijn verhaal aan alle kanten rammelt, dan weet ik het ook niet meer hoor. Dan ben je gewoon niet voor rede vatbaar, iets anders kan ik er niet van maken. Dat mag hoor, maar ik ga er verder geen tijd of energie meer in steken, denk dat ik wel duidelijk genoeg geweest ben zo langzamerhand. Met mensen die geen argument willen horen en roepen om een onderbouwing terwijl Ellian's eigen verhaal aan elkaar hangt van de aannames die niet onderbouwt worden, is normaal discussiëren erg vermoeiend. Of zelfs maar het voeren van een normaal gesprek.

Niemand hier betwijfelt dat 'niet durven' een mogelijke verklaring is. Je kunt echter niet zomaar gaan beweren dat dat werkelijk de reden is, terwijl die mensen simpelweg zeiden 'geen mening'. Er zijn mogelijke andere verklaringen. Als Ellian werkelijk geïnteresseerd is daarin, dan gaat hij toch zelf een gedegen onderzoek doen om de werkelijke reden te achterhalen? Nee, het is uiteraard veel makkelijker om gewoon de uitslag van een al voltooide enquête zelf in te vullen en te verdraaien, zodat je vervolgens je eigen conclusie eraan kunt verbinden en je eigen mening bevestigd ziet.

Kijk, dat mag hij doen hoor. Maar wetenschappelijk is het niet. En daarmee ook nauwelijks nieuwswaardig, want het is slechts zijn mening, die van één persoon en niet die van 'de meerderheid'.

1
162 progressiefliberaal

* Verwijderd door de redactie *

163 Pxf7+

@163 ,

"Heb je al op de dam gestaan en daar Jezus en Mohammed bespot?
Heb je daar ook al tegen het christendom en de islam lopen trappen?

Nee, dat durf je niet"

Kijk aan. Nog meer aannames. Hoe weet je dat het een kwestie van durf is? En dat ik niet werkelijk gewoon een andere mening heb dan wat Ellian het liefst zou horen? Dat ik misschien gewoon helemaal de behoefte niet heb om wie dan ook te bespotten? Net zoals die 50% mogelijk gewoon echt geen mening had (of een andere dan Ellian graag zou horen)?

Dat bedoel ik nou, je doet precies hetzelfde als hij. Zelf iemand anders zijn mening invullen, en nog trots pronken met de resultaten ook. En dan nog niet inzien wat het probleem daarvan is, ondanks meerdere geduldige pogingen van verschillende mensen hier.


"Tot die tijd lees ik niets meer dan links gebral waarin alle ellende die de islam veroorzaakt weer met de mantel der liefde wordt bedekt."

En tot de tijd komt dat jij en enkele anderen leren wat normaal logisch redeneren is en wat wel en niet kan (hint: manipulatie van data / foutief weergeven van enquête-resultaten is één van die dingen waarvan men over het algemeen vindt dat het niet moet kunnen) heeft het weinig zin om hiermee door te gaan. Ik kan net zo goed tegen een muur gaan lopen 'brallen', daar dringt één en ander nog eerder toe door.

2
164 progressiefliberaal

* Verwijderd door de redactie *

165 Pxf7+

@159
Wat ik u telkens probeer aan te geven is dat het dus geen aanames zijn.
Want ik ben 1 van die personen die de prof bedoeld.

We kunnen hooguit discusseren over hoeveel mensen er zijn die, zoals ik laf zijn, om hun mening niet te geven over wat ze daadwerkelijk denken, en dit vanwege de mogelijke repressie op sociaal en werkgerelateerde negatieve invloeden, maar dat die mensen bestaan (en dat is de aanname) dat is dus alleen al met mijn bekenning bewezen.

1
166 BenErWeer

@135 Nee maar niet weer de gebruikelijke onzinargumenten dat is alles

2
167 Ikke44

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@14 Hmmm - het systeem laat tekst tussen haken weg. Wat er stond was : Tik een min en een k achteraan in de adresbalk....

1 minuut geleden geplaatst door Querido not

Querido not
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@13 Nee, de link was niet goed - je hebt de link niet in z'n geheel gekopieerd.Bewijs : klik op de Titel hier boven.Je komt op de pagina m...

3 minuten geleden geplaatst door Querido not

Reconquista
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@31Transseksuele voetbalspeler breekt de knie van opponenthttps://www.dailymail.co.uk/news/article-12771963/supporters-transgender-woman-foo...

6 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Krav
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@14 Grote onzin!Dus Israel troepen sturen en wachten tot ze beschoten worden. Dan mogen ze de tegenstander arresteren zonder geweld zodat ze...

11 minuten geleden geplaatst door Krav

Krav
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@12 Als je de helft uitmoord zal de haat met ongeveer 40% afnemen....

15 minuten geleden geplaatst door Krav

Krav
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@34 Waarom is het repectloos?Het geeft precies aan wat het is.Omgebouwd als de verbouwing klaar is. Als de verbouwing nog loopt: Chicks with...

20 minuten geleden geplaatst door Krav

Krav
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Rammen dan in de praktijk....

24 minuten geleden geplaatst door Krav

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@28 @28 Voor normale mensen IS het een respectloze term. Maar de meesten hier hebben totaal geen moeite om transgenders respectloos te bejegen...

32 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@31 https://www.boston.com/news/high-school-sports/2024/03/01/injuries-involving-trans-basketball-player-at-mass-school-spark-controversy/En z...

32 minuten geleden geplaatst door baba jaga

baba jaga
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@11 Ik zou niet weten wat de reden is.Het is bij meerdere items die ik plaatste gebbeurt maar de url was volgens mij gewoon goed....

34 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Gta 5 SexKendra Lust PornolariFirst Ebony AnalRedgifs CamsRarbg MoviesPornografia GoreTamil VideoxxxChennai Xxx VideoProm XxPorn CopDesi MagiJoymi PornXx Video Xx Video Xx Video Xx Video Xx VideoScanhentai VfTwisty'sEve30j NudesBf Gf Xxx VideosPris AngelPhoenix MariedVideo Porn MasajJessy MarquesaFamily Affair PornSunflower_uwuCyberpunk Edgerunners Nude ScenesVanessa Blake AnalPanu Sex VideoMahila Sex VideoBig Black Dick RumMilfmemeDelhi PornTeiboleraRiley Reid BangbrosKomiksexReal Xxx InTélécharger PornographiePutaria No TelegramAndrea Savage NakedJessica NightSoly Asmr PornTamil Teacher SexIndian Nude Video CallNicolette Shea VideosYor R34VenusluxPorn CrempiesFree Porn Full VideoDani Daniels PronMuscular Girl PornDanny D PornvideosBreast Expansion Porn ComicsTeacher Xxx HdSexvidio HdNeoforgedJija Sali Ki Mast ChudaiJacquieetmichel AmateurFilm Adulte XBf Free DownloadRachel Bilson HotTammy Sytch PornHentai ParaWww Indian Sex MmsPunjabi Sexy Movie Full HdXvideojapaneseStep Sister Cream PieDesi Xxx Video Free DownloadCeleb GateAdrienne Barbeau NudeHentaifor.meSunny Leone Best VideoAndhra Anties SexFull Xxx Video HindiWowgirls MonroeFree Classic PornMilana Vayntrub NudesPornqueensSofia Ansari Viral VideoBoobs Ki PicJapan SxeSex Film PictureCojiendo A Mi PrimaHairy Red VaginasSextopwatchNude GrannyBehan Bhai Sex VideoLidiya KrasnoruzhevaDrunken Asian PornShrima MalatiLeaked Mms VideoKani Kusruti HotBig PusssyGram SexNude Women Free PicsHuge Young TittiesRico Strong PornXxx Indian Hidden SexLindsey Woods PornNaked And Afraid UneditedMobil Po RnoSunny Sex VideoTop Hentai 2023Victoria VoxxxBengali 3x MovieEuropean XxxXxxsex VidoesMadres Follando HijosBed Page ManhattanHenntaiHentai Do BomCum On PussyJazmen Jafar PornChinese Xxx Full MovieBhag Bhosdi KeAsahi Mizuno UncensoredManila ExposeCasadosxontosOlivia Cooke SexAnne Hathaway Nude PicsFifty Shades Darker Full Movie FreeOlivia OloveEmplfixTorturing TitsAshley Serrano Onlyfans LeakWww Desi Hot ComDry Hum PornBad Parenting PornBlack Shemale TwitterPorn Fill HdBest CartoonpornShruti HassansexHot Celebrity Sex VideosAunty Masala VideosStella Violet PornGabbie Carter PlanetsuzyBella Poarch SexJada Stevens CreampieSuhagrat XXxx Hindi Sexy KahaniyaChennai Local Sex VideoFr XhamsterJill KasiidyNerd PornYesjulz SextapeKiirooMother Doughter Lesbian PornBlue Hindi MeinMommyxxxBukkake ExtremeJust 18 Porn9xbuiddyNooflemagazine