'Wat Roemer wil is in Portugal succesvol' (joop.bnnvara.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Scorpio in Politiek  ·  87 Reacties

  • 4
  • 819x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48 Hoe denk je dat de linkse regering in Portugal de schuld kan aflossen terwijl ze nog steeds een begrotingstekort hebben? :S

Wij kunnen het we aflossen doordat we in ieder geval in 2016 een begrotingsoverschot hebben gehad.

3
51 Rare Rakker

@48
Lees het artikel waar hun schuld steeds minder wordt omdat hun economie het meeste stijgt van alle EU landen en hun schuld vele malen lager is dan de Nederlandse.
Het gaat geleidelijk want ook zij kunnen niet toveren maar links geeft daar de mensen perspectief niet voor niets is deze regering bij 81% van de inwoners populair.

1
52 yanyans

Portugal heeft ook wat mazzel. Voor veel mensen vallen Turkije, Egypte e.d. af als vakantieland en Portugal is dan een goed alternatief. Dat zie je terug in de cijfers.

Ik ben daar blij mee want ik vind Portugal een schitterend land en de mensen zijn er erg vriendelijk. Nu ze ook nog eens het EK hebben gewonnen is er echt een positieve sfeer in het land.

Goede ontwikkelingen voor de mensen en dat onder een linkse regering. Heel goed dat Joop! Hier de vinger op legt.

0
53 provo

@52 Bijzonder.... je geeft als staat méér uit dan er binnenkomt (begrotingstekort) en toch daalt de staatsschuld. Je mag min uitleggen hoe je dat kan doen want dan ga ik dat prive ook doen....

5
54 Rare Rakker

@54
Als ik U was zou ik het artikel nogmaals lezen waar vermeld wordt dat het overheidstekort onder links daalde naar 2,1% Een percentage dat onder onze rechtse regering niet gehaald wordt. Het wordt ook wel het "wonder van links" genoemd. Het wordt hier in Nederland dood gezwegen maar wel over de problemen van Griekenland wordt uitgebreid over gesproken.

1
55 yanyans

Herinneren we ons Roemer’s "over my dead body” nog? Onder premier Roemer zouden we nu nog dieper in de schulden zitten!

Rutte is niks en Roemer is nog minder dan niks.

9
56 WijzeDwaas

@56
Oude koeien uit de sloot halen. Portugal bewijst wel hoe het wel moet met een linkse regering Lagere overheidstekort (2,1%) hoger minimum salaris, meer vrije tijd , beter pensioen en minder belasting voor de laags betaalden , gratis boeken voor de laags betaalden privatiseringen terug gedraaid enz. Allemaal punten welke in het SP programma staan. Wat ik wel vreemd vind waarom links dit niet van de daken schreeuwt dat wij een voorbeeld aan Portugal moeten nemen.

1
57 yanyans

@57 "Wat ik wel vreemd vind waarom links dit niet van de daken schreeuwt dat wij een voorbeeld aan Portugal moeten nemen".

Inderdaad! Dat vind ik ook, al lange tijd, nogal verbazingwekkend.

0
58 Scorpio

@55 Je geeft geen antwoord op mijn vraag. Hoe kunnen de schulden dalen terwijl er nog steeds een begrotingstekort is, oftewel de staat geeft nog streeft meer geld uit dan dat er binnenkomt. Hoe kan dat?!?! Jij lost prive ook je hypotheek af en maakt geen extra schulden terwijl je meer uitgeeft dan dat je aan loon binnen krijgt?

3
59 Rare Rakker

@59 Aflossingen van de staatsschuld vallen onder de uitgaven.

1
60 Hans Brinker

@60 Zucht..... als je méér uitgeeft dan je binnenkrijgt dan bouw je schulden en los je niet af! Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen? Je kan NIET meer uitgeven dan je binnenkrijgt en tegelijkertijd schulden aflossen.

4
61 Rare Rakker

Sinds Kok1 is heeft Nederland een rechtse regering gehad dus hou op met dat gezeur over links.

1
62 Ceesje

Getuige de minnen op @51 @54 en @61 zijn er hier mensen die echt niet met geld om kunnen gaan en menen dat ze schulden af kunnen lossen als ze méér uitgeven dan dat ze binnenkrijgen...... Ik hoop serieus dat ze dat als prive persoon niet proberen want dat wordt geheid een schuldsanering....

4
63 Rare Rakker

@61 natuurlijk kun je meer uitgeven dan er binnenkomt. Dat heet in ons kapitalistische systeem een begrotingstekort. Dit mag 3% zijn.

1
64 Eric

@64 Je moet even goed lezen. Er zijn hoer mensen die menen dat je een begrotingstekort kan hebben en tegelijkertijd schulden kan aflossen..... ik vind het op zijn zachtst gezegd bijzonder

3
65 Rare Rakker

@65 hoer is natuurlijk hier

2
66 Rare Rakker

@61 Google op "begrotingstekort en financieringstekort" klik op "video's" en laat je onderwijzen! question

Je antwoord had je al in @60 question maar goed.

1
67 Hans Brinker

@67 Oké laat ik het met een simpel voorbeeld schetsen.

Jij krijgt € 2.000 netto per maand maar al je lasten bij elkaar opgeteld (en om jouw idee te volgen ook de aflossing van je hypotheek) zijn € 2.100. Dan komt dat toch niet goed? Dan bouw je toch ergens anders schulden op? Je kan NIET schulden aflossen als je méér uitgeeft dan dat je binnenkrijgt.

2
68 Rare Rakker

@65 ik ben het met u eens. Als ik als particulier meer uitgeef dan dat er binnen komt ben ik persoonlijk failliet. Als een overheid dit doet noemt men dit een begrotingstekort. Ik heb het nooit begrepen. Maar het kan in ons kapitalistische systeem. De opmerking was dan ook sarcastisch bedoelt.

0
69 Eric

@69
Klopt en het begrotingstekort van Portugal met deze linkse regering is lager dan de begrotingstekort van het rechtse Nederland.

1
70 yanyans

@70 Keiharde leugen!!! We hebben in 2016 een begrotingsOVERSCHOT gehad. Maar dat feit blijf je maar negeren! zielig hoor!

3
71 Rare Rakker

@70 En nogmaals: leg mij eens uit hoe je met een begrotingstekort de staatsschuld kan laten dalen......

Of was dat ook al een mooie leugen van je?

4
72 Rare Rakker

** gebruiker verwijderd **

@71 : Wie liegt hier nu?

"CPB: in 2017 voor het eerst in negen jaar geen begrotingstekort"

73 verwijderd23596913

@73
Men wringt zich in alle bochten om het linkse beleid van Portugal af te keuren.
Men kan het niet hebben dat een links beleid welke ook de SP voorstaat beter voor de bevolking is. Men kan het niet hebben dat de SP alsnog gelijk krijgt. Het bewijs is het beleid van Portugal.

2
74 yanyans

De Nederlandse situatie: "In 2017 geeft de overheid € 1,3 miljard meer uit dan er aan inkomsten binnenkomt. De overheidsschuld komt uit op € 440 miljard".

BRON: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/prinsjesdag/miljoenennota-rijksbegroting-en-troonrede/overheidsfinancien-in-beeld

0
75 Scorpio

@73 Ik lieg niet. Jullie negeren feiten.....

"Bijna 3 miljard euro begrotingsoverschot in 2016"

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/12/bijna-3-miljard-euro-begrotingsoverschot-in-2016

1
76 Rare Rakker

@74 Jij probeert met keiharde leugens het rechtse beleid hier in Nederland af te kraken. Ook negeer je vragen omtrent je leugens. Je bent echt heeel erg zielig bezig hier! Als dit is waar de SP voor staat dan hoop ik dat ze heeel erg snel van het toneel verdwijnen!!

3
77 Rare Rakker

@74 Maar wil je ook nog antwoord geven op @72 of kom je niet verder dan minnen?

2
78 Rare Rakker

@78 Goedemorgen Lees @69 en @75 En ik hoop dat wat in Portugal gebeurd ook hier gaat gebeuren. De koopkracht van de meeste mensen omhoog gaat de echte werkloosheid daalt, geen 0 uren contracten, en men meer gaat uitgeven waardoor meer belasting binnenkomt en men niet afhankelijk is van de Trojka en de staatsschuld daalt in hetzelfde tempo als in Portugal

1
79 yanyans

@79 En WEER lul je er omheen en geef je GEEN inhoudelijk antwoord..... Je ziet dus waarschijnlijk zelf ook wel in dat je onzin en leugens verteld en dat je se staatsschuld niet kan aflossen zolang je een begrotingstekort hebt.

En ook het feit dat we een begrotingsoverschot hebben gehad negeer je compleet.....

1
80 Rare Rakker

@80
Als ik U goed begrijp heeft U problemen dat de bevolking van Portugal het nu veel beter heeft met deze linkse regering dan vroeger met de rechtse regering en als U het artikel nog eens aandachtig leest, leest U dat de Portugese begroting tekort de onder door de EU gestelde norm van 3% is enz. Er wordt afgelost van de schulden de bbp steeg met 2% Dus extra inkomsten om de schulden af te lossen van de dure westerse banken(trojka) met hun woekerrentes en leningen aangaan met banken met normale rentes.

1
81 yanyans

@81 Nee, ik heb er problemen mee dat jij leugens verteld!! Ik heb er ook problemen mee dat jij kritische vragen negeert!

Want nogmaals, leg mij uit hoe je kan schulden kan aflossen terwijl je een begrotingstekort hebt. Dat kan niet!! Dat is een leugen!

Tevens lieg je over het feit dat de linkse regering daar het beter zou doen dan de rechtse regering hier terwijl er daar nog steeds een begrotingstekort is en we hier een begrotingsoverschot is. Al die keihard feiten negeer je en verdraai je met leugens.

DAAR heb ik problemen mee!

1
82 Rare Rakker

@82
Ik zal het U nog 1 keer uitleggen Portugal heeft hetzelfde wat in Griekenland gebeurde Leningen met westerse banken gesloten welke woeker rentes vroegen Omdat de bbp in Portugal door de maatregelen van de linkse regering steeg en inkomsten uit BTW steeg er geld vrij kwam om deze leningen met deze woeker banken versneld af te lossen waardoor men minder rente hoefde te betalen en om het overheid tekort op te vangen leningen kon afsluiten tegen een veel goedkopere rente wat hier in Nederland ook gebeurde en omdat de bbp nog steeds stijgt zal er in de toekomst een begrotingsoverschot ontstaan. En dat alles zonder te bezuinigen Hulde aan de linkse Portugese regering.

1
83 yanyans

@83 Hahaha nou zeg je het zelf al. Leningen afbetalen en nieuwe leningen aangaan. Het ene gat dus vullen met het andere gat. De schulden worden dus NIET minder. Dat kan ook niet met een begrotingstekort.

Maar goed rechts beleid in Nederland heeft gezorgd voor een begrotingsoverschot. Dat blijf je negeren..... erg jammer!

1
84 Rare Rakker

@84
Heeft U nog nooit economie lessen gehad? Ook Nederland loste dure leningen af met goedkope leningen. Omdat Portugal onder de linkse regering het zo goed deed kon men goedkope leningen afsluiten en daarmee leningen met woeker rentes aflossen. Elk land heeft schulden bij banken maar omdat het nu goedkope leningen zijn zijn deze af te lossen Griekenland b.v. is het grootste gedeelte van hun inkomsten nodig om de rentes van hun leningen te kunnen betalen. In veel noord Europese landen wordt goedkoop geld geleend en deze duur aan Griekenland uitgeleend. Portugal deed daar onder hun linkse regering niet aan mee en weigerde nog dure leningen aan te gaan. Omdat nu de bbp zo hoog is kan men de dure leningen aflossen. Blijft dat zo dan heeft Portugal in n
De naaste toekomst een overschot.

1
85 yanyans

@85 Ja hoor, ik heb die lessen wel gehad en ik snap dus ook wel wat Portugal doet. Het is alleen wel zo dat ze nu geen schulden aflossen. Ze lossen lening X af en sluiten lening Y (voor hetzelfde bedrag maar een lagere rente) af. Per saldo los je dus niet af, zeker niet zolang er een begrotingstekort is.

Maar goed, links Portugal doet nu dus iets wat rechts Nederland reeds heeft gedaan. Dat zeg je zelf. Dus waarom zit je zo af te geven op rechts terwijl zij het voorbeeld geven aan links?

0
86 Rare Rakker

@86
Dan heeft U niet goed opgelet Omdat zij eest een rentelast hadden van b.v. 10 miljard en nu een rente last van 5 miljard dan kan die 5 miljard gebruikt worden om de schuld af te lossen De vorige rechtse regering leende steeds duur om de woeker rente te betalen en de schuld werd steeds hoger en er moest overal op bezuinigd worden en de werkloosheid steeg hoog. Links stopte met bezuinigen investeerde , minder werkloosheid en hun schuld werd betaalbaar en hun bbp steeg naar 2% een van de hoogste in Europa en hun overheid tekort naar 2,1% onder de gewenste 3% en de bevolking werd er beter van behalve de rijkste 19% want die moesten nu gaan inleveren maar 81% van de bevolking is heel blij met deze regering.

1
87 yanyans

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Moet je die linksse fascisten tekeer zien gaan bij palestijnendemonstraties. De echte (neo)nazis zijn er niks bij. ...

1 minuut geleden geplaatst door ThWil

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@29 Ik doelde o.a. op de term 'nsblinksserss'. En, 'Hamas wil men ook hier hun gang kunnen laten gaan. ' ...

1 minuut geleden geplaatst door Hendrianus

progressiefliberaal
Statushouders ook in de wachtrij

Het is overigens van de zotte dat statushouders überhaupt ooit werden voorgetrokken.Dat mag namelijk strikt genomen ook helemaal niet volge...

3 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@4 Zeker, die zullen er uiteraard ook zijn. Wel steeds minder denk ik nu Gaza in puin ligt....

5 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@16 De vrijheid om met meer dan een beperkt aantal (10.000 ) mensen op beschaafde en waardige wijze de slachtoffers van de 2e wereldoorlog te ...

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

progressiefliberaal
Statushouders ook in de wachtrij

@1,Ik denk dat hij stiekem ook een grote dierenvriend is!...

6 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

ThWil
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Die andere partijen willen wel maar durven dat gewoon niet. Zonder de pvv zal er ook weinig tot niets gebeuren aan die enorme instroom. Als excu...

7 minuten geleden geplaatst door ThWil

Rio Grande
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@5Woke is juist ondemocratisch en tegen sociale gerechtigheid. Ze willen andersdenkenden aanvallen, cancelen en zelfs vermoorden. Fortuyn verg...

7 minuten geleden geplaatst door Rio Grande

ongelovenloos
Meer meldingen van discriminatie: 'Topje van een ijsberg'

"Yücel Aydemir, voorzitter van de Ulu Moskee in Utrecht, ziet dat veel islamitische mensen geen melding durven te doen. “Vaak krijgen moslims...

8 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Hendrianus
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Gaat daanook de huidige regering en alle leden van de vorige regeringen een lesje over de NAKBA krijgen als ze de Israëli weer eens de hand bov...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Family Guy Porn MegLena Paul CuckoldSexxx.conKir2kosAngels Of LondonAwesome PornNude SnapsXhamster 3dCecilia Lion BbcBrazzwes3xAlexas Morgan NudeSexing In BathtubPakistaini PornPorn Videos In HfNude MermaidsDesi Milf SexXx Video BlueIndian PornsterPussy Sex ToyP O R N ComicHardcoregifsEmma Bunton NudeChudai Porn VideoSexmwxKenzie Reeves DickdrainersHentai LesbianNaked FamiliyLil__celeste / Lil_celeste CamwhoresMyfreecsCherrybeeblossomCute Butt PlugsMelanie Monroe PornVintage Porn HairyIndian Gf Xxx VideoCartton PornDominicanapornThe Best PornstarYashika Anand NudeGone-061Femdom PunishmentIndinan SaxBbw Black Granny PornPorn Gay SpankBrasileririnhas ComFrogtie4k Porn Movie DownloadXxx SanilonHdporn 92E621 AnimatedGuanna DiorChubvideosManuel FerareOlder Mature Nude WomenHannah Owo LeaksSexual StripersXxx GiftCuddle Team Leader PornVanessa Kirby NudePissing GirlsFree Celebrity PornosBest Nude WomenPorn In 15 SecondsSite Porno AmateurDayliplaisirMizz Jada ThyckJewels NudeChina Teen SexRed Porn GifsBlacknwhitecomicsJojovixxenvip NudesIce Spice TwerkAshley Serrano LeakedMallu Hot Mmsکص صورتیSunny Leone Ki Nangi PhotoXxx Hindi Porn HdPorn Videos Downloads FreeKatia De LysName.that PornSerena SalgotGaon Ki ChudaiBlahgigi AnalXxxx Hindi MovieMature Women Porn VideosSexy Indian Pron VideosCumshot Compilation SwallowAssredditNsfw RedditlistBrasileiro PornArtificial Intelligence NudesEmar BbSki Bri Leaked.Porm Video Free DownloadXxx GamesHelloavgirlNoodle Magazine.Moba WalesBrazzers Hot XxxSexydansEscorts TucsonKatrina Kaif Sex Com VideoChinese Anime PornLiscrawlerSlavery Gay PornWhatsapp Video BfGf Revenge PornSite Porn Ao VivoKardashians NudeFast Time SexFree Pornvideos To DownloadWww Youjizz.comFilme Pornô JaponesasMyla SinanajSexy Korean GirlsXxx Www Video ComTamil Sex Saree VideoPornehubMasturbate Dirty TalkGrace Charis Nude VideoCominc PornSani Liyani XxxXhmastersWww Assamese Sex Videos ComSexy Russian PornXxx Dasi VideoStepmom RomanceXxxy Sexy VideoKatrina Kaif Nude VideoTamil Bhabhi Sex VideoNew Married SuhagratSecgirlصور سكس عربيهDiana DeetsChristmas SexMiya Khalifa Bf VideoAmourath JoiSophia LockeFirst Time GaySahil Khan SexIce Spice Leak VideoPlayboy MexicoDefloration Full LengthGadi XxxXvideoredGayporn CumshotsHardcore Sexual PositionsClitoris BdsmLive Cam GirlsBubble Butt Black PornWild Cock