Ouders doen hartverscheurende oproep na dood van dochter (20): “Maak alsjeblief niet dezelfde fout”

“Onze dochter heeft een verschrikkelijke vergissing begaan”, zeggen de ouders van recent overleden Amy Vigus (20) in een hartverscheurende video, waarin ze een hommage willen brengen aan hun dochter. Zij stierf na het aannemen van één pilletje op een muziekfestival. Nu wil haar familie iedereen waarschuwen voor de gevolgen van zo’n keuze. “Ze zal nooit weten hoeveel pijn ze daarmee heeft veroorzaakt.”

mrra

Ze was nog maar pas 20 geworden, toen Amy naar een muziekfestival ging in de buurt van haar thuis in het Britse Colchester. De sfeer was top, de liedjes waren geweldig. Maar er lagen ook gevaren op de loer. Eén iemand bood Amy een pil aan. MDMA, drugs. “Om nog meer plezier te kunnen maken.” Amy twijfelde, maar dacht dat één pilletje geen kwaad zou kunnen. Niets bleek minder waar.

Op de terugweg naar huis, liep het mis. De twintigjarige viel flauw en begon over te geven. Ze voelde zich verschrikkelijk. Thuis aangekomen kroop ze meteen in haar bed. Daar vonden haar ouders haar de volgende ochtend levenloos terug. Kervin (49) en Karen (51) Vigus begonnen haar meteen te reanimeren en het meisje werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Daar kwam ze in een coma terecht. Twee dagen later stierf ze.

Hartverscheurende video

Nu, twee weken later, hebben haar ouders een emotionele video gemaakt, waarin ze hun dochter herdenken, maar bovenal ook anderen willen waarschuwen. “Ze was een prachtige dochter, zus, nicht en vriendin. Ze maakte ons aan het lachen en ze was altijd avontuurlijk.”

“Maar in een moment van waanzin nam ze een pil, die ze niet kende. Ze zeiden tegen haar dat het MDMA was. Ze bleef lachen en feesten, maar al snel moest ze boeten voor haar vergissing. Onze Amy kon zich nog naar huis slepen, waar ze voor de laatste keer zou instorten. Onze dochter maakte een vergissing. Onze dochter zal nooit meer glimlachen. Onze prachtige dochter is dood. Ze zal er nooit meer zijn met Kerstmis. Ze zal haar 21ste verjaardag niet kunnen vieren. Ze zal nooit meer een kaartje voor moeder- of vaderdag afgeven.”

“Ze zal nooit beseffen hoeveel pijn ze heeft veroorzaakt. De volgende keer als je zoiets meemaakt, stop dan even en denk aan onze Amy en de consequenties van haar vergissing, voor zichzelf en voor de familie die ze achterlaat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen