door Vaartuig in Politiek  ·  21 Reacties

  • 22
  • 1012x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een mooi en profetisch artikel van Martin Sommer. Meer uit het stuk:

"Wat deze zaak vooral aantoont, is hoezeer het hele asielrecht is vastgelopen. Asielzoekers komen hier, melden zich en zetten alles op alles om te mogen blijven. Begrijpelijk, want met een vergunning hoor je bij een verzorgingsstaat die naar internationale maatstaven nog altijd zeer riant is. Asiel is een recht en wie kan aantonen dat hij daarop aanspraak heeft, mag blijven. Daar zitten allerlei perverse kanten aan."

"De helft komt eigenlijk niet in aanmerking, en probeert het toch. Verbazend en ook onthullend aan deze Armeense zaak is dat er nog altijd de ruimte is om beroep op beroep te stapelen. Sinds jaar en dag draait bijna elke politicus aan de gebedsmolen dat afgewezen asielzoekers écht weg moeten, maar het lukt gewoonweg niet. Beleid dat al dertig jaar met de mond wordt beleden, maar nog altijd een faalpercentage heeft van de helft, heet dramatisch mislukt beleid. De krachtige lobby die vindt dat iedereen het mensenrecht heeft om hier te zijn, speelt daarbij zeker een rol."

en

"Alles bij elkaar verklaart het veel van de maatschappelijke weerstand tegen het asielbeleid. Dat het radicaal anders moet, betoogt Michael Ignatieff, Canadees denker, progressief politicus, biograaf van de filosoof Isaiah Berlin. Ignatieff was gisteravond in De Balie, stond donderdag in deze krant en daarvoor al in het FD. Zijn slotsom is dat het asiel vastloopt in de mensenrechten. Zijn boodschap voor wie vindt dat iedereen het recht heeft om hier te komen en dat migranten niet in Libië mogen worden tegengehouden: 'Als je het fascisme in Italië wilt stimuleren, laat dan de grenzen onbeheerd.'"

2
1 Vaartuig

De helft komt eigenlijk niet in aanmerking is totaal niet relevant. Dik 99 % blijft gewoon en laat lekker gezin en nog zowat na een tijdje overkomen. De realiteit is dat Africa wordt leeggezogen door China die zich rot lacht en Europa dat zal bloeden.

2
2 Al

Vooral een goed pleidooi voor de multuculti samemnleving en hoe die te behouden en cultiveren. De ongeïnformeerde burger, gerust te stellen en te voorkomen dat ze tot fascistoïde prietpraat aangetrokken worden.

31
3 God is dood

Tijd voor drastischer maatregelen dus

1
4 chouffleur

@2 mmm het westen zuigt anders ook aardig aan de tiet van afrika.

36
5 God is dood

De 'christenen' ( Zegers) en de Antichrist ( pechthold) vinden elkaar in de asielkraan opendraaien.
Catch176 voor de debiele stemmers. ENIGSTE oplossing is nu het OUDE fascisme weer nieuw leven inblazen!

9
6 FNKTD

Top! En dat in de Volkskrant ...

1
7 Eb

@7

Doen ze eensch per jaar. Hierna is het weer gewoon Dansen enZingen met de Dobbberaars. T'is wacht tot hun VARA de show op TV brengt...

3
8 FNKTD

Het lijkt mij een goed onderwerp om op de planning te zetten van het programma 'Zondag met Lubach'!
Want keer op keer blijkt dat onderwerpen die in dit programma worden behandeld, óók doordringen tot de politiek. Op 10 september gaat 'Zondag met Lubach' weer van start. Wie weet gaat het programma hier aandacht aan besteden, ik ben in ieder geval benieuwd...

1
9 Scorpio

@9

Lubach die een satirisch stukje durft te monteren met de Heilige EUrofielen die aan de De Dobberaars verschijnen als Engelen en voor hun de Zee splijt op weg naar de Amsterdams Gayparade en met Goud en Mirre bedelft??
Dat filmpje is al gemaakt, dat kan Lubachs niet verbeteren..

2
10 FNKTD

Men moet de asiel procedure maximaal maal 1 jaar laten duren zonder beroep op beroep mogelijkheden en die kinderpardon is al zo vaak uitgerekt zodat de rek er nu wel eens eruit is.
Als men dan uitgeprocedeerd dan zo snel mogelijk eruit en als zij niet mee werken dan net zolang achterna jagen totdat zij vanzelf dan weggaan op de manier zoals zij ook hiernaartoe zijn gekomen.
En zo stop je dan ook de aanzuigende werking dat Nederland een walhalla is vooriedereen in de wereld.

1
11 eigenmening

Open grenzen stimulans islamofascisme ja.

1
12 Tsaar

"We moeten niet langer de taal spreken van het recht maar van het geschenk, zegt hij. Want zo wordt asiel door burgers beleefd. "

Logica:
En op die manier de immigratie van een andere schijn-legitimiteit te voorzien. Je kunt proberen om de massa immigratie op een andere manier te verkopen. Schijnbaar de eisen van de mensen inwilligen en op een andere manier toch de immigratie in stand houden.

Waarom niet gewoon de waarheid spreken. Waarom die links Orwelliaanse massa programmering. En vertel gewoon eens: Waarom zou je uberhaupt migranten uit moslimlanden toelaten? Waarom zou je de zo opgelegde kolonisatie van Arabische oliesjeiks willen helpen realiseren? Wat drijft je nu eigenlijk als je links bent?

Linksen hebben een onderklasse nodig om hun eigen bestaan te legitimeren. En moslims zijn de perfecte onderklasse omdat ze nooit voor zichzelf zullen kunnen zorgen. De hele cultuur is niet geschikt voor zelf ontplooiing. Het is de eeuwige onderklasse waar links tot het einde der tijden zichzelf aan kan hangen en zo de bestaande maatschappij exploiteren.

Conclusie: Links onderschat de islam. het eerste dat de islam zal doen is links uitroeien.

1
13 purelogica

Holland is naar de klote politiek en voetballend.

3
14 DONKEY R

@14 ; Gelukkig hebben we de andere provincies nog.

1
15 Mariska3

Tja, wie het nou nog niet snapt. Is werkelijk oerdom of wil het gewoon niet snappen. Het moet inderdaad volledig anders en snel én met terugwerkende kracht. Tenslotte staat er vijf jaar bij elk verleend asiel waarbinnen men terug kan moeten gaan. Kwestie van aanpakken dus en een hele groep terugmarcheren.

0
16 schrootflint

De vluchtelingen 'problematiek' is een EU issue, niet dat van Nederland alleen. Ergo, de meeste vluchtelingen komen niet direct in Nederland aan. Daarom vind ik een grens stellen aan hoeveelheid vluchtelingen ook overbodig omdat de EU als taak heeft om vluchtelingen onder de EU lidstaten te verdelen zodat de druk op één enkel EU land niet onhoudbaar groot wordt.

Ik heb begrip voor de houding van de Italiaanse regering die eerder dreigde om alle vluchtelingen zonder issue over de grens te helpen vluchten richting andere landen in Europa omdat de EU Italië gewoon in de steek laat. Netto resultaat is dat Italië nu kampt met een onevenredig hoeveelheid vluchtelingen en de toestroom niet meer aan kan. Hele dorpen worden overspoeld met vluchtelingen en ik kan me dan ook de woede van de lokale bevolking zeer goed begrijpen.

Er moeten gewoon veel betere opvang in de regio gerealiseerd worden en ook betere opvang kampementen in de EU zelf waar vluchtelingen ondergebracht kunnen worden en waar ze voorzien worden van de basisbehoeftes van het leven, dak boven het hoofd, eten, drinken en onderwijs voor de kinderen, totdat duidelijk wordt welke status aan een vluchteling of een vluchtelingen gezin wordt gegeven op basis van onderzoek.

Maar dat vereist politieke wil en dit ontbreekt nochtans. Met als netto resultaat een rommetje.

9
17 Drumpf

@14

Holland is steenrijk, zeker op het gebied van de sociale welvaart.

14
18 Drumpf

@18

Ja en dat wordt naar de verdommenis geholpen door de verkeerde volkspartijen.
Jan met de pet moet het allemaal ophoesten.

Die gasten hoeren in eigen land welvaart te brengen.

En laten ze naar S.A. ( voorzitter mensenrechten ) en andere rijke islamitische oliestaten gaan.
Geld en ruimte zat daar.

Daar hoor je niemand over

1
19 Dachtutniet

"Ignatieff opent een debat dat hier onmogelijk lijkt te zijn. Misschien durft hij dat, omdat hij uit het reuze progressieve Canada afkomstig is, en zelf de mentor was van de bewierookte premier Justin Trudeau. Dat laatste weerhoudt Ignatieff er niet van te vinden dat 'onze multiculturele samenleving gebaseerd is op een zeer strikte grens- en immigratiecontrole.'"

Grenzen dicht en opnieuw grenscontroles door heel Europa. Het is de enige manier. En vluchtelingen aan de buitengrenzen opvangen en vervoeren naar veilige centra in de eigen regio. OK, dat kost wat, maar nu kost het veel meer.

1
20 manpower

** gebruiker verwijderd **

" open grenzen stimulans fascisme "

Gewoon stoppen met de mohammedanen grap in Europa dan heeft rechts ook geen toegevoegde waarde meer.
Links kan gewoon met rugzak naar de nood behoevende landen toe hun ding doen.

Als we "gastarbeiders" nodig hebben dan bellen we wel, scheelt een hoop asieleisers die maar zitten te wachten op een baantje en kinderen die niet meer weg willen.

21 verwijderd91413519

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Snorrie
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@57 En hoe lang dacht je dat die drones onderweg waren?...

6 minuten geleden geplaatst door Snorrie

LoydMorris
OpinieZ We moeten af van de EU en wel heel snel

Juist!!!!! ...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

Volgens mij worden mensen hier meer gemonitord dan in Rusland. Alleen in Rusland schieten ze mensen eerder af als ze ze irritant vinden. Mja... ...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

RobP
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@103 Wat denk je van gewoon een man alleen in een auto met Nederlands kenteken onderweg naar Engeland via de kanaaltunnel....

16 minuten geleden geplaatst door RobP

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@99 Misschien had je ergens een vinkje voor een reden die jij niet eens weet, het kan zelfs aan de manier liggen waarop je jezelf kleed, type au...

20 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

RobP
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@100 "Vergeten zeker dat"Nee."Dan was je echt wel ergens van een trap gevallen of zogenaamd uit een raam gesprongen. Dat is dus gewoon overh...

21 minuten geleden geplaatst door RobP

RobP
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@22 Het is natuurlijk wel zo dat de meeste wappies eveneens Trump fans zijn....

24 minuten geleden geplaatst door RobP

Wedergeboren
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@100 "Dat is dus gewoon overheid" Maar dan misschien wel de Chinese overheid? Want in die havenkranen zit onverklaarbare Chin...

25 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Sarcoff
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@22 Die hebben wel vertrouwen in brandstof, maar niet in windmolentjes.En wappies wachten gewoon af, het regelt zichzelf namelijk, dat is het ...

27 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Ddlg PronBlackonblacksexLaurasophyaDarcia Lee Porn VideosTadap PornPoonam PandeyMhaporn ComicsPorn SwingersSecrethentai ClubShemale Sex PhotosHot Girl PornstarsMom And Son Xxx BrazzersHomemovies PornPorn WallpapeeCharity Crawford XxxIndian X MovieSedxxAttack On Titan PronJapaneseporn SubMisty Ray Mile HighBlowing Clouds PornSamantha Saint BbcFreeporn SitRomantic HentaisTracy DaliRicha Chadha HotXxx Prone SexAlexandra XxxBang Bros AnalesSophie Brussaux PornTyytDesi Girl FukingMother's Hand JobChaturbate ExhibQuirrelIndian Pakistani SexWedding First Night PornManhandled PornBig Black Dick Porn VideosSistersex Story3d Mom Son PornKorean Nude LadiesAlicia AgnesonSexo MasageHarper Red PornSp-390jac-144Videos Gratis Pornos CaserosLive Girls SexFikfak PornNaked Male ClebesAmenda Cerny Only FansXxx MygfToshi DensetsuSubmissive MilfDragon HentaiIndian Hindi Audio PornCheating Wives VideosPorn Deep WebChastity JoiPublic Nude ChicksPorn RedditEmma Watson Nude PhotosSex Blue Film Sex Sex SexZvudeoGay Porn TabooHottie LeaksSpankbang CpmAughty MachinimaHarnony ReignsRinko Kikuchi NudeBdsm AsiaGiantesspussyMenanados NudeCuckold PodcastEnglish Hot Sex VideoVec JavSex Aunty HindiSpankwire ComNaughty American Porn DownloadIndian Big Boobs MoviePale PornMoira PornLesbian Sicorring PornCandyxavaAnal BabesSaliva PornDesi Suhagrat MmsDaddy And Son NakedMilf HardbodyLittle AsianpornSina The DrummerAngelaincollege OnlyfansXxxx FuckMckinley Richardson LeakedPorn XxxanalNsfw PicturesFree Sexbot ChatAdkaniDubiobikiniRailey Diesel LeakedLadies VoyersItatijossKerala Sex XxxX Video SunnyEyes Wide Shut NudeHuge Porn BoobsLndia NudeXhamter HdTeenage Casting CouchAya Cash NudeBig Penis VideoChinese Sexy Hd VideoSexy Video Hd 18Kiara Advani BoobSindhu XnxxKristen Scott GangbangJosefine MutzenbacherXxx Video 3gp HdDaughter Caught MasturbateToy Chica FeetTarzan Hot SexO.k.pornChina XnxxDoctor And Nurse XnxxNatalia Starr BlackedXxx Video Bf XxxEmily Willis Only FansPorn Ebonyảnh SexInfluemcers Gone WildArabesexeMilfyogaXnxx TailendZmeena Orr LeakedPorn Stars Real NamesBoogacamsFree Porn Videos PAs Melhores Do OnlyfansCarolina_novoaItscayyay NudeGay ThroatpieJayden Cole NudeChinese Sex BfChodam ChadiBhabi Hindi XxxHd Porn 92Blackmailed.for BlowjobSunff PornFreepnesSuper.hentays