• 12
  • 890x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 ben je nou aan het beweren dat de boeddhisten maar op moeten donderen uit kun land zodat de moslims daar hun eigen staat kunnen maken omdat ze nergens welkom zijn?

5
51 Aunti

@51 Nee, ik beweer dat ze die kleine regio waar de Rohingya wonen gewoon met rust moeten laten. Ze net als iedere Burmese inwoner gewoon burgerrechten moeten geven. Zodra ze een waardig bestaan kunnen opbouwen is er geen reden meer tot geweld.

10
52 Gewoon een student

Waarom zouden de boedhisten moslims moeten toestaan in hun land?
Waarom zou welk land dan ook verplicht moeten zijn mensen op te nemen als burger?
Volgens mij kun je dat niet afdwingen.
Toon je een aanwinst voor een land en ga dan in gesprek.
Eisen werkt tegen je..

Ennuhh. Zegt een land : nee, bedankt.. we willen je niet..
Dan heb je pech!
Dan ga je geen rotzooi schoppen maar vertrek je..

6
53 Aunti

@53 Die moslims wonen er al eeuwen. En waar moeten ze naar vertrekken? Dat is het probleem nou juist met de Rohingya. Myanmar ziet ze als Bengaalse indringers. Maar Bangladesh ziet de Rohingya niet als Bengaals. Ze hebben heel veel Rohingya vluchtelingen opgenomen, maar er bestaat geen land dat meer overbevolkt is dan Bangladesh. De Rohingya hebben dus maar twee keuzes, vechten of verzetsloos sterven op de grond van hun voorouders.

13
54 Gewoon een student

@54 De laatste optie geeft de minste slachtoffers, verstandige keuze dus.

7
55 Hans Brinker

@55 Ja precies, lang leve genocide hè? Mafklappert.

11
56 Gewoon een student

@56 Nou, dan gaan ze toch voor de eerste keuze. Het zal mij verder worst wezen.

6
57 Hans Brinker

@57 Empathisch vermogen had ik van u toch niet verwacht, dusja..

9
58 Gewoon een student

@58 Alleen voor diegenen die mijn inlevingsvermogen verdienen.
Ik ga niet voor de show een potje mee janken, vindt je vast wel ok, toch?

6
59 Hans Brinker

@59 Ik zeg nergens dat u er om zou moeten janken, dat doe ik ook niet. Ik kan alleen niet zeggen dat genocide op onschuldige mensen me koud laat. Dat zou het bij geen enkel mens moeten doen. Je hoeft niet vol empathie te zitten, maar het is zo raar dat bij sommige mensen geen enkel greintje menselijkheid te bespeuren valt wat dat betreft.

7
60 Gewoon een student

@60 Je kleurt de situatie van de post anders in dan ie daadwerkelijk is.

8
61 Hans Brinker

Genocide-rechts zit erbij te kwijlen lees ik.

10
62 zeikenderechter

Hun Arabische concullega's hebben helaas de naam van hun geloof bezoedeld.

3
63 Vilseledd

Zielig, maar vergeet niet wie er begonnen is.

8
64 Uitede aka Espede

Minnetjes geven maar niet inhoudelijk reageren. Triest. Is gewoon de waarheid

7
65 Uitede aka Espede

Het is aan de politieke leider van dat land, Aung San Suu Kyi, om het op te nemen voor deze groep. Het is zelfs haar dure plicht.

5
66 manpower

@66 waarom?

5
67 chouffleur

Een keer andersom, normaal vluchten anderen voor Moslim geweld. Voel helemaal niets.

7
68 Merlanni

@52 Ze kunnen ook dat achterlijke geloof afzweren en integreren. Maar dat is natuurlijk zielig, dat de moslim ook maar iets in de weg wordt gelegd.

7
69 Scholar002

En weer is de islam erbij betrokken, Ze roepen het ongeluk over zich zelf af. Trouwens waar zijn hun islamitische broeders en zusters?

7
70 Mijn waarheid

" De voorbije dagen vonden, volgens officiële cijfers, bijna 400 moslims de dood na een gewelddadig offensief van het Birmese leger."

Logica: Er zijn 1, 1 miljoen moslimmigranten volgens het bericht. Als ik de voorbije dagen vertaal als één week (Het is een week geleden dat "de Royinga" legerposten aanvielen en soldaten onthoofdden) Dan zijn ze inclusief geboorteaanwas nog 150 jaar bezig om deze "genocide" te voltooien.

Voor een genocide is dat weinig effectief. De moslims in zuid Thailand bijvoorbeeld zijn veel effectiever. Die hebben in nog geen 50 jaar de helft van zuid Thailand geïslamiseerd. Het boeddhistische respect voor een ander geloof is in ieder geval daar niet wederkerig.

Conclusie: Er moet eens een manier gevonden worden om mensen te de-islamiseren.

5
71 purelogica

@54 als ze er al zo lang leven hadden ze zich: 1.. al eens aan kunnen passen . En 2.. laten zien dat ze nuttig zijn voor het land en zo het burgerschap verdienen.

Blijkbaar hebben ze dat niet gedaan.
De vraag is dus waarom ze überhaupt daar heen verhuisd zijn.
En...
Waarom zou dat land mensen burger maken die zich daar niet voor inzetten?

5
72 Aunti

Dat er applaus staat bij dit artikel vind ik ronduit choquant, je kan betwisten wat de oorzaak is, maar applaudiseren bij oorlog/geweld ?

en dan verontwaardigd lopen doen dat nogal wat moslims bereid zouden zijn geweld te accepteren?

400 mensen dood,och stelt niks voor, nee een neonazi met een blauw oog DAT is pas een slachtoffer van gruwelijk AFA geweld.

wat een hypochrisie.

4
73 morandi

* Verwijderd door de redactie *

74 The Crusader

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

5
75 chouffleur

@32 als ze ons land gaan aanvallen zoals daar en aanslagen blijven plegen dan komt zeker die tijd. Dan word het tijd voor een burgeroorlog hier. Assimileren is nodig zo niet oprotten

4
76 Jan met de korte achternaam

De naam Rohingya wordt pas sinds begin jaren 50 gebruikt door afstammelingen van de landbouwers die de Britten in de 19e en 20e eeuw uit Bangla Desh lieten overkomen om de rijstvelden in Rakhine te bewerken. De Rohingya claimen af te stammen van moslims uit het oude koninkrijk Arakan, de huidige staat Rakhine in Birma. Dit is echter complete nonsens. Er is wel een moslim-minderheid geweest in de oude Burmese koninkrijken maar die moesten niets hebben van de gastarbeiders uit Bangla Desh. Sterker nog zij waren politiek verdeeld, waarbij de Rohingya de kant van Engelse kolonisator kozen. Hun claim tot de oorspronkelijke moslims van Birma te behoren is revisionisme, geschiedsvervalsing om hun positie te verbeteren. De waarheid is dat de zij altijd met Chittagonian Bengalis werden aangeduid en zij zelf zich tot voor kort ook zo noemden. Verder is bekend dat het altijd al onaangepaste lastpakken waren die totaal geen moeite deden te integreren. De oorspronkelijke moslims van Rakhine willen ook niet dat hun staat vergeven wordt aan de Bengali's. Zij menen daar oudere rechten op te hebben en willen zich niet laten spannen voor het Rohingya karretje. Een ranzige kansloze actie dus van die Rohingya. Uiteraard hebben ze zich verzekerd van de steun van moslimfanaten van over de hele wereld. Er begint zich daarom al zoiets af te tekenen als een radicalisering en jihad-achtige toon bij de eisen van de zelfbenoemde Rohingya. In Bangla Desh hebben ze ook niet veel zin in de Rohingya. Zij waren politiek veeleer op West-Pakistan gericht dan op Oost-Pakistan (het huidige Bangla Desh). Bangla Desh voelt er niet veel voor de lastpakken van weleer weer binnen te halen.

2
77 schrootflint

Vrij vertaald van wikipedia (eng)

De 2012 Rakhine State rellen waren een reeks conflicten tussen Rakhine boeddhisten en Rohingya moslims, voornamelijk in het noorden van Rakhine, Myanmar,

De rellen begonnen na weken van sektarische geschillen, waaronder een bende verkrachting en moord op een Rakhine vrouw door de Rohingya en het daarop doden van tien moslims door Rakhine op 8 juni 2012, Rohingya begonnen boeddhistische huizen na terugkomst van gebeden vrijdag in Maungdaw Township plat te branden. Meer dan een dozijn bewoners werden gedood in deze opstand door Rohingya moslims.

De noodtoestand werd uitgeroepen in Rakhine, waarna militairen kwamen om deel te nemen in het bestuur van de regio. Op 22 augustus waren er officieel 88 slachtoffers -. 57 moslims en 31 boeddhisten Naar schatting 90.000 mensen werden verdreven door het geweld. Ongeveer 2528 huizen werden in brand gestoken, waarvan 1336 door de Rakhine en 1192 door de Rohingya.

In oktober braken opnieuw gevechten uit, resulterend in ten minste 80 doden, de verplaatsing van meer dan 20.000 mensen, en het verbranden van duizenden huizen. Het is Rohingya sindsdien niet toegestaan ​​om hun nederzettingen te verlaten als gevolg van bezorgdheid over de veiligheid.

En tegen de achtergrond woedt in Myanmar al eeuwen strijd tussen de verschillende bevolkingsgroepen, handig tegen elkaar opgezet tijdens de Engelse en Japanse overheersing.

Conclusie: Volgens mij kunnen ze de Rohingya daar missen als kiespijn en alle bevolkingsgroepen daar zijn ... temperamentvol aangelegd.

1
78 purelogica

De 'Rohingya' hebben zichzelf onmogelijk gemaakt in Birma. Tijdens de tweede wereldoorlog hebben zij met de Engelsen meegevochten tegen de Birmese onafhankelijkheidsstrijders. In die zin lijken ze op 'onze' Molukkers. Na de oorlog wilden/konden zij niet terug naar Bangla Desh. Want ook daar stonden ze weer aan de verkeerde kant van de politiek, namelijk pro-West Pakistan, zoals zo vele Chittagonians. Dan maar het beste er van maken in Birma en net doen alsof je bij de oorspronkelijke moslims hoort. Maar vraag het de Kaman maar, dat is niet zo. Wel zijn nogal wat 'Rohingya' door omkoping voorzien van een vals Burmees identiteitsbewijs waarop ze als erkende etnische moslim minderheid, als Kaman, staan vermeld. Daarmee wordt nu het smoesje gebruikt dat er niet meer te achterhalen valt welke moslims erkende minderheid zijn en welke neppers zijn uit Chittagong. Hoewel namen en taal wel duidelijkheid geven. Tot groot verdriet van de Kaman worden zij door fanatieke Buddhisten nu ook tot de neppers gerekend en net als de 'Rohingya' verdreven. Geheel ten onrechte, de Kaman zijn aangepaste mensen die het Arkanees spreken en in de loop van de eeuwen de levensstijl van het gastland hebben geaccepteerd. Bovendien zijn zij een door de overheid erkende bevolkingsgroep met Birmese nationaliteit.

2
79 schrootflint

Intern probleem..

1
80 chouffleur

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

44 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Picture This - Act of Innocencehttps://www.youtube.com/watch?v=CVTgvAzQQRo...

2 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

NK. App
Porn Beach NakedChathurbateSexo PornobrasilElitegirlsJohannesgamingNew Brazzers VidosSax Video RomanticMario Bros PornFilmes Pornos BrasilFucked Up PornNene YoshitakaLesbian Making LoveDrunked Mom PornPrime AssteensUkpunting.comHentai NtrFamiy Guy XxxDehati Sex Video OpenVoyuar PornSexvideo BrazzersHot Hot PornDesi Porn PicturesFoxxxXxx Two Girls One BoySquirting HdJane Wilde FeetQuicksand PornMandy BabyxxxSareesexvideosPornografia JaponesaFamily Stock XxxDiana Heaven Sonya Blaze91大神Black Raw XxxHindi Porn DanceKuwait Sex MovieSleeping Porn VideoIndonesians PornBj NeatMagic Movs PornFootstockingsBelle Delphine FuckingCoco-lovelockNewest Sara JayMia Khalifa PronvideoGay Boys PornDaughter Sleep PornSexcom PornAdara MichaelsCousinsex StoriesSexy Aunty SexXxx Indian 16Asian Threesome Porn4k Porn FreeOcala Skip The GamesSister Xxx ComDudhxxxSixi VidioSudharani SexStripsnapKaili ThorneAlexa_dreamHot Nude ChicksOnline Hindi Sex VideoBig Boods GirlTamilsexstoriedIpzz 046Porn Hd Vidio DownloadEnglish Xxx HdBrazzar Sex VideoReal Futa PornVixen Full Porn VideoAsian P O R NLuxure TvLisa LippsBri SternGreatmoongirlMaduras MasturbandoseMommy XnxxxThanda PaniAdventer Time PornManuel FerreraRemoving PantiesLuxury AmoreNicole Aniston MaidPussy Licking Xxx VideosPorn Games No Sighn UpNothing Is Private Full MovieXnxx Hot BhabhiLeaked Mms Porn VideosAmy Anderson VideosTeen Double AnalDdlg SpankingMature Al Bumأفلام سكس عربياتHornys PornAlohapornJapanese Teacher XxxRobot PornUllu Web DownloadBubble Gum Pink PussyNudes In PornPrimalfestishIndian Desi XnxxWomen's Wrestling PornFree Use Full PornRécits PornographiqueDavey WaveyJohnny XnxxXxx DeisNkkvr-067Rocco And ShayAmateur Housewife PornNo Pantie DayGirl NakedMoms XnxxHijra FuckRomantic Xvideo ComMisslexapornJasmine Jae Xxx VideoAuntyfukingPornubeJosie Davis NudePorn Video DikhaoXxx In Hd HindiFree Brazzers FullLecheras.mxHow To Suck Your OwnHandjob By TeensMegan MarxXxxconLesbian Twin PornVideo Pornos HdWatch PornographyPanty WettingMario Adrion PornDesi Gay FuckXnxx PenisChudai Story VideoClipage SexJapanese Gay Sex VideoStepdaddyedAdison BrianaEscorte GirlMassajeRajasthan Ladies SexDesiree Dulce PornhubHent FeetSarah Shahi NudaSexy Anime Movies