Een politieagent bij Buckingham Palace.
Volledig scherm
Een politieagent bij Buckingham Palace. © REUTERS

Navigatie leidt terreurverdachte naar pub in plaats van Windsor Castle

De man die vrijdagavond met een zwaard agenten wilde aanvallen bij Buckingham Palace, hoopte eigenlijk een aanslag te plegen bij Windsor Castle. Zijn navigatiesysteem stuurde hem echter naar een pub met dezelfde naam, bleek volgens Britse media gisteren bij zijn voorgeleiding.

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    17

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  2. Hoe steden massatoerisme aanpakken: ‘We zijn verbaasd dat de maatregel zo effectief is’
    PREMIUM
    21

    Hoe steden massatoe­ris­me aanpakken: ‘We zijn verbaasd dat de maatregel zo effectief is’

    In de strijd tegen het overtoerisme houdt Barcelona een populaire buslijn naar het Gaudí-park geheim voor vakantiegangers. Venetië gaat entree heffen voor bezoekers, en Amsterdam vermindert het aantal cruiseschepen. Populaire steden gaan steeds verder met het zoeken naar middelen om massatoerisme in te dammen. Helpt het? ,,Voor een paar tientjes vlieg je naar historische steden, dat kan echt niet meer.’’