door Rick Schurman in Politiek  ·  49 Reacties

  • 28
  • 708x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Onderzoeksjournaliste Dilyana Gaytandzhieva schreef het artikel voor Trud, het grootste Bulgaarse dagblad.

Logistieke keten

Ze ontdekte onder andere dat de Azerbeidzjaanse vliegmaatschappij Silk Way Airlines geregeld werd gebruikt om onder het mom van diplomatieke vluchten tonnen wapens naar anti-Assad-strijders in Syrië te verschepen.

Die wapens belandden in de handen van IS- en Al Qaida-terroristen in Irak en Syrië, zo ontdekte Gaytandzhieva.

Ze bracht de logistieke keten tot in detail in kaart, van het moment dat de wapens worden verscheept, tot het moment dat ze op het slagveld in Syrië en Irak aankomen.

4
1 Rick Schurman

Geheime memo’s

De journaliste reisde zelfs af naar Aleppo, waar ze wapens filmde die in depots van de terroristen werden bewaard.

Ze publiceerde daarnaast tientallen geheime memo’s die waren gelekt door een anonieme bron.

De documenten onthullen dat de Bulgaarse regering contact had met de Azerbeidzjaanse ambassade in Sofia over wapenleveranties voor het US Special Operations Command (USSOCOM), Saoedi-Arabië, Israël, Duitsland, Denemarken en Zweden.

4
2 Rick Schurman

Omdat het ‘diplomatieke vluchten’ betrof vonden er geen inspecties plaats.

Gaytandzhieva linkte bovendien diverse Amerikaanse private militaire aannemers aan wapenleveranties via Silk Way Airlines.

Afgelopen donderdag liet de journaliste op Twitter weten dat ze was ontslagen en ondervraagd door de Bulgaarse veiligheidsdienst, die de identiteit van haar bronnen wilde achterhalen.

3
3 Rick Schurman

Ze zei dat ze op het spoor van de wapenleveringen was gekomen toen ze in Aleppo verslag deed van de Syrische oorlog en zag dat de terroristen Bulgaarse wapens gebruikten.

Ze ontdekte dat de fabrikant de wapens legaal naar Saoedi-Arabië had geëxporteerd, van waaruit ze naar de terroristen in Syrië werden verscheept.

Gaytandzhieva vertelde aan Al Jazeera dat Saoedi-Arabië en de VS moeten stoppen met het gebruiken van diplomatieke vluchten om in het geheim wapens naar terroristen te sturen.

Het volledig verslag met o.a. documenten staat in het artikel (in het Engels).

3
4 Rick Schurman

Er komt steeds meer rottigheid boven water rond de regering Obama and de clintins

4
5 Limburg

Verbaast me niets. Dit is zo ongeveer de standaardmethode van de VS om een land omver te werpen. In de jaren tachtig leverde de CIA voor 20 miljard aan steun aan de Moedjahedien in Afghanistan. Daaruit ontstond de Taliban en vervolgens daaruit Al Qaeda onder Bin Laden.

4
6 Dune

** gebruiker verwijderd **

@6 , misschien een tip: docu reeks Oliver stone kijken: Untold history United States.

7 gebruiker-verwijderd

De USA is al een tijdje zo lekker bezig in deze wereld achter de schermen..

3
8 corretje

De Amerikanen hadden al toegegeven dat ze de jihadisten hadden bewapend . En zo ging het dus.
En het waren niet alleen de "gematigde" jihadisten dus.
Het ligt in het verlengde van Libië waar ook de jihadisten van Benghazi door de Amerikanen waren bewapend . In de Obama ophemelende docu : Inside Obama , deel drie werden deze zaken al toegegeven.

1
9 eh

Hilarisch die minners hierboven. Komen met geen enkel tegenargument.

6
10 JXXIII
11 JXXIII

Laat het nu eens goed duidelijk worden dat de democratie ook in America onderhavig is aan het bedrijfsleven. Meer bepaald het industrieel/militaire complex. Ook Obama heeft nooit een schijn van kans gehad, maar dat wist hij sympathiek te verkopen.

En dan nog eens wat, ik mis hierboven toch echt de informatie dat het de Russen zijn die alles op hun geweten hebben /sarc off

2
12 Al

@6 ; En vooral landen met banden met Rusland of erger; Ook in Afghanistan waren de Russen militair aanwezig om de zittende regering te steunen tegen terroristen waarna de VS die terroristen van wapens voorzag.

4
13 Mariska3

@13 Indonesië is ook een verschrikkelijk voorbeeld waarbij het communistische bewind van Soekarno omver werd geworpen met hulp van de CIA. Nadat de islamitische Soeharto de macht had gegrepen vond daar een massaslachting plaats met naar schatting een miljoen doden. Sommige schattingen hebben het zelfs over drie miljoen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Indonesische_massamoord_van_1965-66

4
14 Dune

@6 "Verbaast me niets. Dit is zo ongeveer de standaardmethode van de VS om een land omver te werpen."

Wat ik een paar dagen geleden ook al zei, dat de CIA wapens levert aan milities en rebellengroepen is zo onderhand wel publiek geheim. Dat is van alle tijden en niet Democratische of Republukeinse president gebonden.

Dit verbaast me dus niks. question

1
15 tripomatic

En overal slaan dan vervolgens mensen op de vlucht... en die noemen we dan vluchtelingen..., terwijl...

2
16 Tjeesus...,

@10 "Hilarisch die minners hierboven. Komen met geen enkel tegenargument."
Minners, plussers, wat doet het ertoe. Echter om met tegenargumenten te komen moeten er eerst argumenten komen. Reactie 1-4 staan stukken van het onderzoek. Reactie 5-9 staan enkel beweringen. En reactie 10, tja...

10
17 RobP

Dit is niet vreemd, opiumoogsten zijn torenhoog in Afghanistan, heroine is weer hip in de VS.

Het geld voor bepaalde operaties moet ergens vandaan komen.

1
18 garriet

* Verwijderd door de redactie *

19 Realisme graag!

@19

Wanneer men democratie hoog in het vaandel heeft, zelfs landen ervoor naar de vernieling helpen om deze democratie te brengen, waarom verlaagt men zichzelf tot het niveau waarvan men anderen beticht, waardoor men eigenlijk minder is dan degene waarop men afgeeft.

1
20 garriet

Dat de terroristen wapens van de VS/CIA kregen was voor de wakkere mens geen geheim, deze mevrouw legt alleen uit hoe het in z'n werk ging.

1
21 Lias

@6
Exact... en daaruit weer de terroristen/ISIS die de VS/Nato nu aan het "bestrijden" zijn..
Voor Amerika geldt "het doel heiligt de middelen"...

0
22 Lias

@22

Dat Amerika moet men zien als het militair industrieel complex waarvoor Eisenhower al een waarschuwing gaf.

Dit complex heeft in die meer dan 50 jaar niet stil gezeten, zie de vele oorlogen en misbruik van VS bevolking om de winsten te bewerkstelligen.

Het bloed van de achterstandsbuurten mag vloeien op het slagveld en het bloed van de upperclass mag genieten van de champagne en andere exotische stoffen.

0
23 garriet

Maar wat doen we er aan?
Al vele jaren is US bezig in de wereld, het veroorzaakt wereldwijd voor onrust, oorlog, vluchtelingen, honger en ellende. Alles onder het mom van War on communisme, War on terror, war on drugs en over poosje verzinnen ze de War on little green men.
Het is nu 2017, wordt de hoogste tijd dat de totale wereld bevolking op staat en roept, het is nu genoeg geweest?

Al waren alle mensen wijs,
en deden daarbij wel,
deze wereld was een paradijs,
maar is thans een hel

2
24 opabert

Moet je opletten hoe snel deze topic verdwijnt....

4
25 opabert

Idd opa Bert zoals wel vaker ,,,

1
26 Deelname

Amerika is al sinds WOII de grootste bedreiging voor vrede en veiligheid in de wereld. De productie van wapens is namelijk een belangrijke pijler onder de economie. Wil de schoorsteen blijven roken en de werkgelegenheid op peil blijven, dan is het belangrijk om vervangingsvraag te scheppen voor het de geproduceerde goederen. In concreto betekent dat: het creëren van conflicten, oorlogen en oorlogsdreiging.

Voor de risico's van een op oorlogen gebaseerde industrie werd al gewaarschuwd door president Eisenhower in zijn afscheidsrede in 1961. Tevergeefs. Daarom opereert de Amerikaanse overheid altijd met twee gezichten: tegenover het publiek en de wereld wordt het sprookje verkocht van een moreel verheven natie die ernaar streeft om de wereld veiliger te maken. Maar wie ook maar een klein stukje verder kijkt dan zijn neus lang is weet wel beter.

1
27 IAmLegend

@16
De Nederlandse media zoals Jinek lopen verongelijkt te doen over zielige vluchtelingen kinderen en vele doden, terwijl ze zelf stemmen op meer VS imperialisme. Het is... vreemd.

1
28 Vanillestok

Het zal niet lang duren en dan komt ook naar voren dat de CIA, VS (Obama en Clinton) en landen als Saoedi Arabie, Qatar en Turkije doelbewust achter de massale stroom van moslims naar Europa zitten.

0
29 zewa

Dat Obama en Clinton smeerlappen waren wisten we al
Ben benieuwd of die feministische muts Jinek hier over spreekt

0
30 Bollieboos

Moet zeggen dat er ZEER weinig reacties zijn op een topic dat zo belangrijk is.
Dat geeft dus aan dat die mensen in dat bekende whatsappgroepje ervoor is.
Wat een enge mensen wonen toch in Nederland. Mensen die graag zien dat moslims de wereld overnemen. Gadverdamme. En B je weet het zelf ook.

1
31 etymologie

@30 Dat gaat niet gebeuren, of ze moeten iets vinden waardoor hun domme publiek geloofd dat het niet waar is, anders laten ze niks zien, en denkt hun publiek dus dat het nep is.
Want Jinek of Pauw heeft het niet benoemd dus het is fake next please....

1
32 etymologie

@29 Ik snap niet waarom mensen dat niet weten, oke veel mensen zijn dom en onwetend, ookwel schapen genoemd zoals de bekende mensen op dit forum.

Maar waarom reageren ze nu niet? Oh sjit is geen ANTI Trump, dus is niet belangrijk.
Echt wordt misselijk van dat groepje hier, en het erge is dat ze samen elke keer een plan maken om een topic te vervuilen.
En valt ECHT niet op, dat op topics waarin je geen mensen kan beledigen, JULLIE er ineens niet zijn. H e greyb, stuur je groepje op dit topic dan.

1
33 etymologie

@33 : Eens. Argumenten hebben ze niet en als ze geen beschuldigingen of verwijten kunnen geven dan zijn ze er niet.

2
34 solidsteel

@34 Ze zijn er wel, geven graag minnen question Maar argumenten nee, dat totaal niet.

1
35 etymologie

@33
Lol.
Ik vernam gisteren dat er ook (of vooral?) onder invloed van emotie "venijnig" gereageerd wordt.
Of het allemaal zo georganiseerd is als het soms lijkt betwijffel ik eigenlijk. Maar het lijkt er wel op dat vooral bepaalde artikelen/onderwerpen bepaalde groepen "triggeren" om er "vol in te vliegen".

Bij sommige reageerders weet je ook precies wat je moet aankaarten om ze op de kast te krijgen ...

0
36 Schildpad

@36 Eens , kijk maar naar het Trump Diana draadje , daar gaat er zo weer eentje knappen. question

1
37 solidsteel

Ik ken al jaren de verhalen over Al-CIAda, Benghazi, e.d.
Ze zijn wat mij betreft niet bevestigd nog ontkracht.
Maar dat er daat aan weerszijde (ook) met Amerikaanse wapens gevochten wordt is duidelijk.

0
38 Schildpad

@6
Proxy-oorlogen en beinvloeding van volksopstanden.

Alles voor de "Arabische Lente", waar door het allemaal zo geweldig en democratisch zou worden daar ... maar dat zijn velen al vergeten.

0
39 Schildpad

@38 Gezien de moeite die genomen wordt om dit allemaal niet onder de aandacht te brengen , zal er veel waar van zijn. Zag daarnet nog " American Made", leuke film waar dit ook ter sprake kwam maar dan betreft Zuid-America.

1
40 solidsteel

En wat kun je allemaal met die massale hoeveelheid illegale Heroïne uit Afganistan doen:

- financieren van ''black ops" operaties
- wapenhandel
- witwassen geld
- financieren staatsgrepen
- omleggen staatshoofden
- omleggen politieke tegenstanders
- slavernij
- prostitutie
- omkopen
- arrangeren huurlingen legers

Maar vooral belangrijk, valt niet te controleren. Bovenstaande praktijken hoeven niet in Staats-boekhouding vermeld te worden.

Rutte overweegt militaire missie in Afghanistan te verlengen...... mooi he?
Kunnen met onze belastinggelden o.a. CIA velden beschermd worden.....

0
41 Rick Schurman

@41
De heroine productie ja ... tsja.

Is exlusief voor aluhoedjes om daar uberhaubt over na te denken ..

1
42 Schildpad

Amerikanen zijn blijkbaar criminelen, moordenaars en oplichters.

Ook Trump levert nog steeds wapens aan ISIS:
http://www.al-monitor.com/pulse/en/originals/2016/12/defense-ndaa-congress-manpads-syria.html

0
43 Hollander1967

@42 En aluhoedje hebben het altijd fout, oh wacht....

0
44 solidsteel

Geen LGK dus, want dit bericht bevalt hem niet en hij kan hier niets tegen in brengen.

0
45 B55

@44
De term "Aluhoedje" veegt iedereen op een hoop die in aliens, ufos, illuminatie, haarp, chemtrails, Alex Jones, Monsanto, Zionisme, Heilige Graal, Coudenhoven-Kalergi, en weet ik wat nog meer "gelooft" .. volgens de "benoemers".
Als je aan een van de verdenkingen voldoet en je volgens sommigen een aluhoedje .. (zie ook: https://www.nieuwskoerier.nl/news/176621-begrip-van-de-week-dunning-krugereffect )

Zo steeds meer met nazi's en alt-right, tegenwoordig.

Er lijkt geen neutraal argument meer tegen opgewassen ... het is verworden tot een emotioneel gedreven discussie waar "gekwetst voelen, beledigt voelen en niet begrepen voelen" voldoende "argument" is om logica op de 2e plaats te zetten.

"We" zoeken geen discussie meer, we zoeken ruzie.

1
46 Schildpad

Uit 2015, van CNN:
Amnesty report: ISIS armed with U.S. weapons:
http://edition.cnn.com/2015/12/08/politics/amnesty-international-isis-weapons-u-s-/index.html

0
47 Schildpad

Lol, als bonus, is dit een smoes of een waarheid?
https://www.theguardian.com/world/2014/sep/08/isis-jihadis-using-arms-troop-carriers-supplied-by-us-saudi-arabia

"Obama considers focusing on Isis bases in Syria as study finds jihadis have anti-tank rockets seized from rival rebels there "
"Islamic State (Isis) militants had access to large numbers of US weapons, which they were shifting to key battlefields."

Hij geeft eigenlijk al aan dat bepaalde rebellen wel toegang hebben tot, door de U.S. gemaakte/verhandelde wapens .. toch?

0
48 Schildpad

Recent > Lebanon discovers US-made arms left by Nusra terrorists

0
49 Keerzijde

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@30 Nee joh, dan hebben ze je waar ze je hebben willen. Je ziet toch dat het altijd dezelfden zijn die het leuk vinden te porren? ...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Defcte burger
Mike Pinder, medeoprichter The Moody Blues, overleden

Dank voor je/jullie heerlijke muziekM̤o̤o̤d̤y̤ ̤B̤l̤ṳe̤s D̤a̤ys Of Future Pa̤ss̤ed https://youtu.be/uZCzH8q1hcY...

1 minuut geleden geplaatst door Defcte burger

Benzardi
Mike Pinder, medeoprichter The Moody Blues, overleden

Op deze site is hij al 5x overleden 😁...

2 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Bop
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

@5 Je vroeg ernaar. ...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@23 Ik ben weg, voorgoed.Nooit wordt degene aangepakt die begint. ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Benzardi
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

@4Die conclusie had ik ook al, zoals je kon lezen...

4 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Bop
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@13 Hoezo "dat weet jij inmiddels ook"?...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Vermiste 35-jarige Stadjer is in goede gezondheid aangetroffen

Mooi zo....

5 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@5 Als je je normaal gedraagt blijkbaar niet. ...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Sunny Leone Lesbian SexHd Sexxx DownloadXxx BanglPornshowBest Gay PornsitesPorn X VideosWife DeepthroatPassionate SecBrazzers CheatingFostertapesNude In KoreaNaked Beach WifePornswordVoyuer In PublicXxx Hot GarllLittletittiesXnxx Com Porn VideoNepali Xxx Video ComGentle Sex VideosBhabhi Hot SeriesTryst.linkSide PornOnlyfans GratuitUsal Misal Web SeriesBoob LickSexiest Taylor Swift PicsBkacked.com PornEmily Rinaudo LeaksXhamster18 DesiOmeglexxxMother Forces Son PornHentai BestPorn ParotyAnal MomiMoviesxxxPoses NakedAriella Ferrera XnxxTeacher Student Blue FilmJean HollywoodHidden Camera Mms PornMarks Head Boobers And Hand JobbersGirlfriend Films VodMilovamaHd Porn SexvideoBigblackcock PicsDemi Moore OuiScarlett Johansson AssBigmom PornTamil Man SexMaking Luna Squirt EverywhereSexy NunKitty Party PornAnime With Big BoobiesKaeley Cuoco NudeKowalskyppageBlacktgrilsActrice PornosHistória Em Quadrinhos De SexoXmx VideoEnglend Sex Video_octopussy_Web Series Hot IndianSunny Leone Pron Sex VideoChaturbate Big BoobsMature XxxRae Lil Black HentaiedBengali Actress NakedTouching PenisHughtitsCam To CamsexListcrawlerliPorn Teen GayPink TitiesTamil Actors Xxx VideosMom And Son Sexy Video Full HdFree Pron HomemadeCelib JuhadVoissiaLife SelecyorSuccubus HentaiMalaysian SexxxNaked SwimmersSara SexTelugu Adult Web SeriesAdela GuerraMale Porn StaraAmber Rose BootyKate WinsletnudeBazooczmXexo PornHot Sex PhotoJessie From Pokemon PornAmber Heard LeaksMallu Nude VideosAnime FuckPlaying With Nipples PornPervert Therapist PornDog Knot AnalCandy Samples VideosXxxn Hot VideoStraight Guy Suck CockFifi FoxxKorean Couple Sex VideoMelany Osorio PornPenatorres PornMatube TubeClaire Northfield RedditLire HentaiFree BrazzerseJapani Xnxx VideoLesbian8Mature Lady SexGilf DpFliz Movie PornRoxy Fnaf PornChaturbate ShowerNokar Malkin SexMom HelppornPorn SadisticBukakke PornEbony Anal SexReddit Nafw ListDanic Patrick NudeCurvy Girls XxxSexual Japanese ShowsBlack Bbw PornstarsWhat Is A PawgIndian Hot Xnxx ComNew Sex Movie DownloadYellow Plum PornStephanie Abrams NudeNude Playboy BunniesXxx In InglishNiki Harris AnalCumtwiceTsundae NakedBabygirl HazelSunny Leone Ki Chut ChudaiMaid Porn IndianTop Pornography StarsAlysia Magen NudeJenna Foxx NudeAundreana ReneSunny Leon XnxxPlating With BoobsBusty Milf TubeTamil Aunty Sex Video OnlineReddit HoldthemoanBit Tit Latina PornMami Sex