door Havermout in Binnenland  ·  29 Reacties

  • 2
  • 543x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Vanuit Myanmar naar Nederland gevlucht? Als dat geen schoolvoorbeeld is van een gelukszoeker wat dan wel. Kijk eens op de globe en tel het aantal landen tussen Myanmar en Nederland. Absurd dat zo iemand hierheen komt. Laten we asap invoeren dat gelukszoekers de eerste 20 jaar geen bijstandsuitkering of wat dan ook mogen krijgen. Dan stop de instroom een stuk sneller.

5
1 PFL

** gebruiker verwijderd **

Ahammad kwam zelf in 2000 naar Nederland.
Hij woonde voor die tijd in Myanmar, het vroegere Birma. Zijn familie had hoge posities bij de overheid. Zijn vader en opa waren allebei parlementslid.

"We hadden alle rechten en die zijn stap voor stap afgepakt", zegt hij. "Onze mensen werkten bijvoorbeeld bij het ministerie, het leger en de naturalisatiedienst. We hadden een huis, grond. Maar nu hebben we geen rechten om te bewegen, om te trouwen, we mogen niet naar de zorg. Stap voor stap is alles afgepakt."

Let wel: door de regering daar in Myanmar!

2 verwijderd2420

Helemaal onschuldig zijn de rohingya's zelf ook niet. Een religieus conflict alsook een gevolg van Britse overheersing, Japanse verovering en de gevolgen daarvan.

5
3 Yisrael

@2 Hoe komt dat dan?

2
4 Coolpix

@3
Pardon?
Wat is dit voor een 'blame the victim' geleuter?

11
5 PuurHagelslag

@5 Rustig maar.

Het conflict in huidig Myanmar is nu eenmaal niet zo zwart wit. Rohingya's zijn als kleinere partij nu het slachtoffer, maar zelf hebben ze ook tienduizenden doden op hun naam staan. Ergens in de jaren 40 bijvoorbeeld vermoordden ze als vergeldingsactie twintigduizend Araken.
Nu plegen ze ook aanslagen op politie en militairen.

2
6 Yisrael

@5 Je beseft dat Rohinga vele tienduizenden burgers hebben gedood sinds de jaren 40? Dat ze ook verkrachtten en moorden etc? Het is niet zo dat alles van 1 kant komt.
Of dat de haat tegenover die mensen zomaar uit de lucht is komen vallen daar ging nogal wat terreur aan vooraf..

Burgers zijn slachtoffer van de strijdende partijen ook gewone Birmese burgers..

0
7 Dian

@6 Ik was aan het typen, zelfde gedachte.

0
8 Dian

@6
Oh, zullen we dan nu maar weer optrekken naar de Oosterburen om wat Duitsers uit hun dorpen te jagen en de boel te verbranden etc? Die waren in de jaren 40 namelijk ook niet al te lekker bezig.

10
9 PuurHagelslag

@1
Je kletst ook naar dat je verstand hebt.

NERGENS NAAR TOE
Bangladesh zit echter ook niet te wachten op de Rohingya. Er zijn weinig andere landen om heen te vluchten, want ook India wil de groep vluchtelingen weghebben. En in Thailand worden de vluchtelingen opgepakt om ze vervolgens in te zetten als een soort slaven.

Maar PFL wil ze in de regio opvangen?

8
10 PuurHagelslag

De problemen spelen al sinds 1948 toen Myanmar onafhankelijk werd. In 1982 verloren de Rohingya hun nationaliteit. Tijdens de vrije verkiezingen in 2012 was er een uitbarsting van geweld tegen de Rohingya. Poltieke partijen vonden dat de zij niets te zoeken hebben in Myanmar. Veel boeddhisten vielen toen hun Rohingya-buren in Rakhine aan. De VN stelde in 2009 in een rapport al vast dat de Rohingya het meest vervolgde volk ter wereld zijn.

Maar, niks aan de hand hoor, ze hebben het helemaal aan zichzelf te danken.

5
11 PuurHagelslag

Waarom gaan die Rohingya niet lekker bij hun moslimbroeders in Bangladesh wonen waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Beter voor iedereen.

0
12 Dune

@11 De Rohinga's hadden een minderheids positie. Daar waren ze het niet mee eens en wilde zelf bestuur.

Dat probeerde ze af te dwingen door politie posten en een legerbasis aan te vallen. Dat mislukte. Sinds die tijd moeten ze de rohinga's niet meer.

0
13 ikkeniet

Barbaren, hekken eromheen en kijken wie er overblijft

0
14 chouffleur

@9 Ik gaf slechts een voorbeeld, omdat dat een beetje het punt was waarop de ellende begon.

Britse troepen moesten terugtrekken uit toenmalig Birma vanwege de Japanners. Toen viel bestuur dus weg en dat is natuurlijk een bron van ellende. Religieus-etnische groeperingen en pro en anti onafhankelijkheidsstrijders raakten in conflict en dat zorgde een beetje voor chaos. Slachtpartijen over en weer vonden plaats, waarvan ik in @6 dus een voorbeeld gaf.

Na onafhankelijk van Birma hebben de rohingya's geprobeerd om zich bij toenmalig Oost-Pakistan (nu Bangladesh) te voegen en hadden daarvoor ook hun eigen mujahideen beweging, ofwel gewoon ordinaire terroristen en een anti-Birmese groepering. In het noorden van Myanmar zijn die mujahideen tot op de dag van vandaag actief.

Nogmaals, het is niet zo zwart wit.

0
15 Yisrael

@8 question

0
16 Yisrael

Ach intern conflict , niet mee bemoeien

0
17 chouffleur

Stap voor stap hebben de moslims daar budhistische kinderen en vrouwen verkracht decenia lang. De budha is er klaar mee!

0
18 Kortverhaal

@11 die uitbarsting kwam omdat de moslims een jong kind hadden verkracht in 2012, weet je nog? (nsfw) https://m.liveleak.com/view?i=3c3_1339020721

0
19 Kortverhaal

@18 Maar nu wel de zielepietjes uithangen...

1
20 Johan B.

van een land waarin stap voor stap alles van je afgepakt wordt, naar een land waar stap voor stap alles van je afgepakt wordt question

0
21 Los pollos hermanos

In Myanmar wilden de Rohingya aansluiting bij het islamitische Pakistan of zelfstandigheid. Kortom weer dezelfde islamitische dwingelandij en gaan mekkeren en beschuldigen als hun dwaze wensen niet worden vervuld. De boeddhisten schaffen zich zelf niet af zoals in Europa de trend is.

0
22 Soare

@22 de boeddhisten maken er gewoon korte metten mee, niks watjes of pappen en nathouden.

0
23 chouffleur

@10 . Klets toch niet altijd zo dom en leg me geen woorden in de mond die ik niet heb gebruikt.
Nergens in @1 Vindt je dat ik pleit voor opvang in de regio. Ik wijs slechts op de enorme afstand tussen Myanmar en Nederland en Als iemand vindt dat hij zijn land moet ontvluchten dan ga je naar het 1e veilige land dat te tegenkomt op je reis. En Nederland staat dan vanuit Myanmar op een van de LAATSTE plaatsen en zeker niet op de eerste. Als een Duitser of een Belg asiel aanvraagt in Nederland dan lijkt me dat niet onlogisch. Buurland en betrekkelijk veilig om te leven. Vanuit Myanmar moet je zelfs door Kazachstan en Rusland (en Polen en Wit-Rusland en Duitsland etc.etc.
Genoeg veilige landen dus voordat je ooit in dat piepkleine landje aan de Noordzee komt.

0
24 PFL

Het land, waar zij vandaan komen, is een boeddhistisch land waar zij, zoals de islam overal doet, via verkrachtingen en moorden de plaatselijke bevolking probeerden te terroriseren en onderwerpen, ook al waren zij een kleine minderheid. Dit land pikte het niet en heeft ze met grof geweld geantwoord, en nu lopen ze hier zielig te doen.

1
25 Wendel

Waarom gaan die Rohingya niet naar de goud potten van de rijke oliestaten, lekker bij hun moslimbroeders, kunnen ze daar hun eisen op tafel leggen en gaan klagen.Het moet toch niet gekker worden. Weer zoveel uitkeringen erbij.

0
26 Soare

Weer een typisch eenzijdig NOS-verhaal waarbij - hoe kan het ook anders - moslims het slachtoffer zijn.

0
27 Dune

@18

Niet stap voor stap maar als beesten. En daar moeten wij begrip voor hebben zeker...

0
28 Liwwie

Myanmar houdt ons een pijnlijke spiegel voor. Je kúnt moslims wel degelijk bestrijden. Dat de bengalezen niet uit zichzelf teruggaan naar hun eigen land is zonneklaar: De islam, het ware geloof, moet worden verspreid. Maar in een weerloze democratie lukt dat makkelijker dan in een militaire dictatuur, wat Myanmar ondanks de invloed van Aung Sang Suu Kyi nog altijd is. Je kunt moslims helaas niet bestrijden zonder "mensenrechten" te schenden.

0
29 SlayerFan

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Heeft geen zin om figuren die antisemitisme aanhangen, verplicht naar dat soort musea te sturen omdat ze altijd zullen ontkennen, dat die pogrom...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@64 Ik citeer jou: gemeld 🤣...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

DikkeTor
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Zijn de daar aangekomen : Oww wouw, wat een prachtige gebeurtenis, heel mooi allemaal. XD...

2 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

LoydMorris
Bijen die het beste tegen de kou kunnen het meest geteld

Nou, nou. . .zo extreem koud is het de afgelopen jaren niet geweest. . . Blijkbaar kunnen bijen ook goed zwemmen, gezien de hoeveelheid regen...

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@5 Als er van Teheran een parkeerplaats wordt gemaakt, dan hebben wij hier daar gelukkig niet zoveel mee te maken en/of last van, als ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@62 Je blijft maar zeiken hè. . . . Besef je nog steeds niet hoe sneu je bezig bent? ...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@5Eerst moet zijn eerder....

13 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Ik zie een kernoorlog eerst er uit de Arabische landen komen dan uit Rusland.Maar goed, als het gebeurt dan is het maar het beste dat de hele ...

14 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Gaat Bosma dan ook weer z'n prinsevlag speldje dragen? Want volgens hem heeft de nsb die toch nooit gebruikt. ...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Hidden Mms VideoNude Sex ChatTamil Actress New Sex VideosPussy JapaneseGirlfriend Dancing NudeFakeagentukMaria Nagai Got You My Brotherافلام السكس المجانيهReddit BiggerthanyouthoughtKangana Ranaut XvideoAnal Cougarsбонга камсAsspics PornStephanie Powers NudePor HudPet Play BdsmEcchipornReshma Hot SexyDoes Phub Have VirusesBusty Ema - Are You HornySex Move Full HdXxx Telugu HeroinesSouth Indian Actress Nude VideosFree Porn TeluguHardest Porn VideosPornografia ViejitasHot Guys PornFem Boy PornHandjob GfRomantic Video PornEmily LynneCreampoeZata PornAngelina ValintineVideo Rebecca KlopperAsian PorRenuka Sex VideoXxx Sex Alia BhattAnime With NudittHot Omegle TeensFilm Porno TransSpnaking PornBallerinapornPeachjar LeaksCaught Masturbating In PublicThe Purple BitchSardar XxxBrangbrosTrance SexGauge Xxxصور متحركة سكسيةHorror Sex VideoSexy Video Blue SexyIndian Saree FuckDevika Sex VideosAsian Blacked.pornPorn Brutal ForcedHannah Uwu LeaksIndian Moaning SexKottayam Sex VideosLesbo Sunny LeoneVippornsEbony Anal SexPornô NinfomaníacaFilmati PornFrench PornAffair Porn VideosKaki SexJapanes Sleeping PornNsfw TattoosBrazzerspornIvana HumpalotXnxx BridePorne TvSex Malayalam ComEuropean Porn MoviesAnime Breast InflationVoyear TvFree Porn PictutesEporner CpmMother In Law Sex StoriesNude ButtoxAhh Dee BangbusIcespice LeaksSexart Full VideosMomscumfirstJonah Falcon NudeCelebrity CumtributeXnxx BhabiMujeres Tienen Sexo Con CaballosMoonlighty_Brother And Sister Xxx Video DownloadTelugu Romantic ScenesImajenes DepornoTranny Tube TvVer Vídeos Pornos XxxElisabeth Shue SexyDaisy Taylor OnlyfansGrannysexpornBelle Delphine CumshotGayboypornDani SorrentoTridha Choudhury NudeXvi PornTiohentaiSexinshowerEllie The Empress NudesSkyalrmaexoSmall Naked GirlsMia Khalifa OrgasmOnly Sex IndianMen Eating CreampieEporner.conlmMypervfamVidéos Pornos BlackAdult ManwhaStrip Tease PornJenny 69 NudeErkissDesi X VedeoVideos On Nude BeachesPorn In FoodFacesitting Fart PovFikfapMilassecretHentai Sem CemsuraHannah Goldy NudeYoni Sex VideoMadison Moores EromeAnglina Porn StarInfluencers NudeHeavyr.vomSexe PornographieCopinecoquineBrasileirinhas GrátisDrunk Sex PornoSexy Dress SexColombian TeenpornAlinity XxxAdo PornTripura Porn VideosThe Big Titty Milf-offCassidy Banks CreampieBig Natural Nude TitsChanel SantininiBp Xxx Video HdPorn Nyomi BanxxxSpreader Bar SexKang Han NaLight Skin Tits