• 6
  • 1681x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zat de dood niet tussen de oren dan?

3
1 Wild Rover

@1 Wild Rover,
Dat is afhankelijk van de dimensie waarbinnen je het verschijnsel "dood" definieert. question

0
2 Bezorgde Europeaan

@2 Ah, dank!
Ze koos dus de verkeerde. question

1
3 Wild Rover

Louise Hay ging ervan uit dat je jezelf kunt dwingen om je negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten waardoor je leven er anders uitgaan zien.

Zoals : "ik ben niet goed genoeg" / "ik doe niet genoeg" / "niemand houdt van me" , enz.

Vervang die door positieve gedachten en je voelt je anders.

1
4 Wijhuis

@4 Dus in plaats van te denken:
"ik ben niet goed genoeg" / "ik doe niet genoeg" / "niemand houdt van me"
dit denken:
"ik ben wél inadequaat" / "ik doe wél te weinig" / "iedereen heeft een hekel aan me"
Zoiets? question

1
5 LanCaster

Het artikel over Karin Spaink uit 1992:
https://www.nrc.nl/nieuws/1992/04/18/karin-spaink-niet-ik-ben-ziek-het-is-mijn-lichaam-7140512-a1142711

Karin Spaink: "Niet ik ben ziek, het is mijn lichaam.'; Kruistocht tegen de kwakdenkers
Bent u ziek? Dan bent u daar zelf voor verantwoordelijk. Er is iets mis tussen uw oren. Deze redenering is de laatste jaren terug te vinden in tal van publikaties. De publiciste Karin Spaink (34), zelf MS-patiënte, heeft de oorlog verklaard aan "de orenmaffia', de auteurs die oorzaak en verloop van ziekten aan psychische factoren toeschrijven. Zij schreef er een boek over: "Het strafbare lichaam'. ""De ideeën van de orenmaffia zijn agressief en fascistoïde'', zegt ze.

(**) De orenmaffia bestaat, volgens Karin Spaink, uit een groep van goed verkopende, invloedrijke "medische' auteurs die de oorzaak en het verloop van elke ziekte toeschrijven aan factoren ""tussen de oren''. Ziekte - of het nu kanker is of aids of MS - is volgens sommige van deze auteurs zelfs een vorm van ""zelfgekozen lijden''. Wie "positief denkt' kan zichzelf vrijwaren van ziekte. Ziek zijn, betekent volgens Murphy, ""doodeenvoudig dat u tegen de levensstroom inroeit en negatief denkt''. Kortom, wie ziek is, heeft dat aan zichzelf te wijten: zijn geest deugt niet.

Voor Karin Spaink is het een verontrustende vorm van - ook haar vondst - "kwakdenken', en dat wil ze de leden én de aanhang van de orenmaffia via publikaties en publieke optredens flink inpeperen. Van Kooten en De Bie heeft ze al op haar hand: zij besteedden in "Keek op de Week' aandacht aan haar rede in De Balie en veegden de vloer aan met Louise Hay. (**)

1
6 Wilmama

Onderzoek alles en behoud het goede, daar ben ik van!
Ik ben het nog het meest eens met Spaink haar visie op de tussen de oren maffia als het om dergelijke toch wel dwingende literatuur gaat.
Ikzelf ben tijdens handelingen astma een tijdje volop gaan schrijven.
Het schoot niet op met pillen..
Op zoek gegaan naar de oorzaak van mijn astma in de trant zoals Louise Hay erover dacht.
"Hoe kan ik van de angstige gedachtes afkomen dat er weer een aanval ontstaat".
Hoe kan ik die gedachte transformeren in eentje die positiever op me inwerkt.
Ik kwam uit bij verhalen die mijn moeder me ooit vertelde over de tijd dat zij zwanger was van mij. Zij vertoefde in kringen waar het uiterlijk, en vooral de schijn daarvan een grote invloed op haar had, met name de kleding speelde daar ook een grote rol in.
Tot vrijwel aan het einde van haar zwangerschap vertelde zij, had niemand aan haar kunnen zien dat ze zwanger was.
Daar bestonden mooie corselettes voor waardoor het lichaam een mooi slank uiterlijk behield..Pffffff
Me verplaatsend in die kleine ruimte in de baarmoeder kwam ik al schrijvend bij gevoelens van enorme benauwdheid uit en het duurde niet lang voordat een aanval me weer eens overkwam.
Ik bevond me terug in de baarmoeder en voelde de opsluiting als een gevangenschap waar me de adem werd ontnomen.
Eenmaal die herbeleving doorstaan te hebben heeft de zelf opgeroepen regressie wel degelijk bijgedragen aan het herstel en zelfs na nog enkele herbelevingen totale genezing van de astma.

4
7 shym

@7 Maar in de baarmoeder adem je nog niet...

1
8 LanCaster

@8
Ik weet ook niet zo goed wat ik van de rest van het verhaal denken moet. Shym moet op de eerste plaats wel erg oud zijn dan, het is iets uit de 19e eeuw:
http://www.ijzereneeuw.nl/sekse/het-zwangerschapskorset/

Eeuwenlang is het korset een beklemmend maar onmisbaar deel van de garderobe van de vrouw. Het niet dragen van een korset wordt door veel mensen, zowel mannen als vrouwen, in de negentiende eeuw als onbeschaafd gezien. Voortschrijdende emancipatie van de vrouw brengt rond de eeuwwisseling echter een lossere houding teweeg – letterlijk en figuurlijk.

Ook zwangere vrouwen dragen tijdens de eerste maanden van hun zwangerschap een strak ingesnoerd korset, om de bollende buik zo lang als het kan te verhullen. Het tonen van de zwangere buik is ongebruikelijk en ongepast. Liever ziet men een dunne wespentaille, gevormd door de stevige baleinen van het korset. Als de buik eenmaal te groot is voor een korset, wordt het lichaam verborgen onder weide kledingstukken en sjaals.........

3
9 Wilmama

@8


Als jij er zo naar kijkt is dat nieuw voor mij!!! Hahaha
Maar ik ben niet van plan met mijn ervaring jou een stukje verder te helpen. Dat mag je zelf eens uitproberen mocht je daar noodzaak toe krijgen..

@9 Ik ben 70 en mijn moeder was 40 toen ze in "blijde" verwachting was.
Maar verder wil je niets weten dus reageer dan niet.

4
10 shym

Er zijn mensen die zichzelf graag willen ontdoen/los maken van bepaalde patronen die niets meer toevoegen aan verder gebruik.
Patronen die zich herhaaldelijk blijven voordoen in families maken daar deel van uit.
De meesten daarentegen hebben bij ziekte of ongemak voldoende aan het zich laten verwennen met allerlei dooddoeners en het begrijpen van oorsprong ziektebeeld links laten liggen.
Voor mij geldt als iets werkt, werkt het...

4
11 shym

@10 Ik verwacht niet binnen afzienbare tijd in een baarmoeder terecht te komen, dus ik zit niet om jouw ervaring te springen.

Maar als je niets wilt vertellen, reageer dan niet.

3
12 LanCaster

@9 Ik zie nu nadat ik je verwijzing heb gelezen dat je met je verhaal precies daar bent gestopt waar ik begonnen zou zijn.

B.v Het zal niemand verbazen dat dit weinig gezond is. Omdat korsetten de buik naar beneden drukken, kunnen korset dragende vrouwen last krijgen van baarmoederverzakking. Daarnaast maakt het dragen van een korset de voeding van het kind onmogelijk. Dit is aanvankelijk echter geen probleem, omdat borstvoeding door gegoede vrouwen destijds meestal niet zelf wordt gegeven. Dit wordt tegen betaling overgelaten aan een voedster.

Jammer genoeg wordt er over de nog ongeboren baby niet gesproken.

4
13 shym

@11 Sorry, maar dit is wartaal, afgesloten met een open deur (pun intended).

0
14 LanCaster

@10
[@9 Ik ben 70 en mijn moeder was 40 toen ze in "blijde" verwachting was.
Maar verder wil je niets weten dus reageer dan niet. ]

Ik ben 68, maar mijn moeder vertoefde blijkbaar niet in de juiste kringen dan. [/ironie]

@11
[ De meesten daarentegen hebben bij ziekte of ongemak voldoende aan het zich laten verwennen met allerlei dooddoeners en het begrijpen van oorsprong ziektebeeld links laten liggen. ]
Nog steeds een aanhanger van de orenmaffia dan, en een zelfbenoemde deskundige. Doe thuis wat je wilt, maar kom hier liever geen verkooppraatjes houden. Niet aangenaam voor onder meer kankerpatiënten.

2
15 Wilmama

@12
.

Dat is een dooddoener van een bot gehalte. Toedeloe...

4
16 shym

@16 Doei!

1
17 LanCaster

@15 Lage dunk van jezelf.
Meer valt er uit je reacties niet te bespeuren.

Wil je met je eigen wijsheid ook nog weten dat ik 15 jaar geleden na reguliere behandeling verlost ben van kanker?
Mag is dan met je meepraten?
Doorgewerkt, ook dat nog.
Ik zal er wel snel bij geweest zijn.
Maar dat kan jij allen beoordelen.

5
18 shym

@18 "Lage dunk van jezelf. "
Ben je ook al amateurpsycholoog?

Bedenk voortaan eens wat je wilt, als je hier wat wilt schrijven.

Je schrijft verhaaltjes in nauwelijks begrijpelijk Nederlands, en als je reacties krijgt wil je niets meer vertellen:
" ik ben niet van plan met mijn ervaring jou een stukje verder te helpen"
"Maar verder wil je niets weten dus reageer dan niet"
"Dat is een dooddoener van een bot gehalte. Toedeloe..."

2
19 LanCaster

@7 : Schrijven lucht altijd op, maar je krijgt er niet vaak een dergelijke oplossing door aangereikt. Blijkbaar riep het een soort trance of meditatie op. Als de astma kennelijk meer een zelf samenknijpen van de luchtwegen was zodra er psychische druk ontstond, was het dus geen echte astma? Hoe dan ook, fijn dat u ervan af bent. En wat werkt, werkt.

Ik ervaar het ook als eigenlijk onbeschoft als iemand mij wil vertellen dat een ziekte, waaraan ik lijd, mijn eigen schuld is en bovendien nog zelf "besteld" ook. Net als dat ik het nogal onwaarschijnlijk acht, dat ik ooit mij als een lichtend stipje losmaakte uit het grote alles en niets en al had gekozen, welke "lessen ik wilde leren" voordat ik richting aarde zoefde.

5
20 Wendel

Een ander bekend voorbeeld is Brandon Bays: https://skepsis.nl/brandonbays/

De Amerikaanse Brandon Bays beweert dat ze zichzelf in zes weken genas van een tumor zo groot als een basketbal. Zulke sterke verhalen verkopen goed, zonder dat je er enig bewijs voor hoeft te leveren. In Nederland verschenen al 13 drukken van haar boek, De helende reis (2001).

(**) Brandon Bays is een soort opvolger van Louise Hay, maar met meer zakelijk inzicht, zodat ze een sterke organisatie kon opbouwen. Wie gecertificeerd Journey Therapeut wil worden, moet zich bij The Journey Ltd aanmelden voor 7 modules, waaronder de driedaagse Manifest Abundance Retreat (€1095) en de zevendaagse No Ego Retreat (€2695). De duurste seminars worden nog door Brandon zelf gegeven, terwijl enkele medewerkers geleidelijk de rest overnemen. Het opleidingsprogramma kan binnen een jaar worden afgerond. Ruim 75 Nederlanders hebben al een certificaat verworven (wereldwijd ruim 500) en er bestaat ook een Nederlandse beroepsorganisatie.(**)

Een ware Godfather van de orenmaffia was bijvoorbeeld de recent overleden Ryke Geerd Hamer:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/155709-duitse-kwakzalver-ryke-hamer-overleden

0
21 Wilmama

@18 Het niveau waarop hier door diverse hooggeleerde commentatoren over en weer word geschreven is te hoog voor mij.
Ben niet verder gekomen dan lagere school met wel een leuk baantje daarna.
Heb me middels enige maar wel doorlopende zelfstudie (durf het woord haast niet te gebruiken hier) "wat op kunnen werken" zoals jullie dat zouden noemen, maar voel niet echt een behoefte hierover uitleg te geavn als ik hier een reactie wil plaatsen.
Ik ben hele leven door verschillende ziektes heengeloodst nadat er bij geboorte een tangverlossing had plaatsgehad met te lang gebrek aan zuurstof daarna.
Ik voel me wel heel verdrietig als ik direct word uitgemaakt als zijnde een vreemde eend in de bijt hier, liever mijn mond dicht moet houden, terwijl jullie met de medische kennis het vooral toch hebben over degene die van jullie als behandelaars afhankelijk zijn. Dank voor de aandacht. Ik zal me hier niet meer vertonen.
Ben door verschillende ziektes mee te moeten maken gedwongen mijn deel in dat geheel dragelijk te maken, zonder te zeer afhankelijk te worden/blijven van behandelaars. De gevoeligheid die door langdurig ziekzijn ontstaat word steeds groter en dan vooral de psychische component gaat dan tellen..
Ook het schrijven erover lucht niet alleen op maar heeft wel degelijk een weldadige uitwerking op het geheel.

4
22 shym

@22 Ik wil graag begrip opbrengen voor iedereen die voor een redelijke discussie openstaat.
Maar als je op mijn feitelijke constatering in @8 meteen reageert met "Maar ik ben niet van plan met mijn ervaring jou een stukje verder te helpen.", dan is/klinkt dat agressief en zeer onvriendelijk.

Kijk ook eens wat je zelf beter kunt doen om niet als een vreemde eend gezien te worden.

2
23 LanCaster

@22
Wat @22 ook zegt en ik vraag me af waar je dit nu weer vandaan haalt:
[.... terwijl jullie met de medische kennis het vooral toch hebben over degene die van jullie als behandelaars afhankelijk zijn. ]

Ik kan niet voor anderen spreken, maar ik ben in ieder geval geen behandelaar, nooit geweest ook, en de kennis die ik op medisch gebied opgedaan heb, is onder meer door zelfstudie en het aandachtig luisteren naar mensen met verstand van zaken. Zo heb ik in de loop der tijd -met vallen en opstaan- het kaf van het koren leren scheiden. Niet meer en niet minder.

Mijn specialisatie is kankerkwakzalverij en daar weet ik inmiddels heel veel van, dus ook wat de valkuil van 'positief denken' betreft.

Als het jou oplucht om thuis dingen van je af te schrijven, houdt niemand je tegen. Ik vind het fijn dat het jou goed doet, maar maak er op eigen houtje niet meer van dan dat het is.

0
24 Wilmama

@24
Wat @23 ook zegt. Ik krijg soms een punthoofd van dat nummertjesgedoe hier. Grrrrrrrrrrr!

1
25 Wilmama

@25 Komt omdat de @-verwijzingsnummers groter en vetter dan de berichtnummers zijn.
Ik double-check die nummertje vaak nog even voordat ik daadwerkelijk plaats.

1
26 LanCaster

Toch niet voldoende positief gedacht blijkbaar.

1
27 corretje

Als het loopt als een vreemde eend en kwaakt als een vreemde eend.., dan is het hoogstwaarschijnlijk ook een vreemde eend.... question

1
28 Münchhausen

@22
[Ik voel me wel heel verdrietig als ik direct word uitgemaakt als zijnde een vreemde eend in de bijt hier, liever mijn mond dicht moet houden, terwijl jullie met de medische kennis het vooral toch hebben over degene die van jullie als behandelaars afhankelijk zijn. Dank voor de aandacht. Ik zal me hier niet meer vertonen.]

Ik zou je willen adviseren te blijven, ook wij zijn net als jij in de loop der jaren diverse malen verkeerd begrepen, of hebben net de verkeerde opmerking gemaakt,daar leer je van en het valt niet mee om gevoelskwesties duidelijk uit te leggen.
Iemand die wil leren, kan leren ongeacht vooropleiding of wat dan ook.
En ja, ik geloof ook dat dingen van je af schrijven kan helpen, ik heb het ook gedaan maar dan vooral om bepaalde zaken voor mezelf op een rijtje te krijgen.

0
29 DaSilva

Met personen als Louise Hay heb ik trouwens helemaal niets, je weet zelf wel wat voor je werkt, om daar nu een bepaald systeem voor te gebruiken wat zou gelden voor elke ziekte?

1
30 DaSilva

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
SCHOKKEND: CDC bevestigt dat er meer dan 1 miljoen extra sterfgevallen onder ouderen zijn geweest sinds de FDA het COVID-vaccin “goedkeurde” - Dissident.one

@3 Ja... Ik heb er geen verstand van hoor. Maar ik dacht. Ik draai het maar eens om....

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@66Natuurlijk. Jij bent ook allesbehalve fatsoenlijk, dus nogal logisch dat je het met hem eens bent....

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@63 Zo heb je me ook van dat andere forum afgekregen.Leugenaar dat is je eigen beslissing geweest omdat de moderatie daar wel hun werk doet....

6 minuten geleden geplaatst door baba jaga

wildersfan
OMT adviseert maatregelen vanwege uitbraak mazelen

@7 Het zal wel over de geregistreerde gevallen gaan.Vroeger kreeg ieder kind de mazelen. Misschien hoort het er ook gewoon bij....

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Biscanna
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@64 Dat is fijn om te horen, want hij/zij is een heel stuk fatsoenlijker dan jij bent. Dat moge wel duidelijk zijn. 😊...

7 minuten geleden geplaatst door Biscanna

FrisseBries
SCHOKKEND: CDC bevestigt dat er meer dan 1 miljoen extra sterfgevallen onder ouderen zijn geweest sinds de FDA het COVID-vaccin “goedkeurde” - Dissident.one

Dissident.one. Een totale nepnieuws site. Maar dat mag hier gepost worden....

7 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

spookrijder
Duitse politieagent veroordeeld wegens discriminatie omdat hij aan Afghaanse migrant vroeg waar hij ‘echt’ vandaan kwam - Dissident.one

Slachtoffer van de in Europa heersende deugdictatuur. Ik heb met die agent te doen....

8 minuten geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
English Sex FilmJulie Cash SexSunny Leone Pone VideoJapnes Porn VedioPorn CaseiraTamil Aunty XnxxDesi Porn TubesBbcpie Full VideosMistress T BjVer PornogratisSxyprn ConShalina DiveneEmma StarlattoXxx MarwariXxx Hd Vedio ComSex With NaukraniPantyhosetubeIndian Uncut WebseriesStrip Chat GlobalDoctor And Nurse Sexy VideosPunjabi Porn AudioSia Wood PornPaige Turnah BbcPornos FiestasTerrorist PornXvideo Com Sunny LeoneBelle Delphine NsfwVoyurehousetvPetite AnalSexporn IraniNaked On BeechDesi Sex WapItslian PornstarsKash Doll PornHaneame PornPhone Sex TalkLatino SquirtersReality Kings.comBiggest Cock Inthe WorldIndian Sex PicsMother And Son Full Sex MovieSexy Muslim PornJapenese Vr PornPorn HijabGrannie HandjobBf Sexy XxxPorh NubBangla Chuda Chudi Audio VideoBelly Punching VideosVoyeurhintMassajesHttp Xxx Video ComForeignamira PornLela Star NakedHidden Porn VideosDry Humping In Yoga PantsWinnie OnlyfansPorn8kFamous Porn ActorsPutinha PornDetroit List CrawlersSexx XnxxWww Znxx ComXx Ww VideoTeen Xxxx VideoVibratorcumMulher Caga Na CalcinhaDaddyblackxxxBlue Film Sex Blue Film SexMillie Morgan PornTriple VaginalFatal KodelsDarie DolcePorn Moaning LoudIndian Bf Video HdBrazzil PornElle PornPorn Comics A-zPron Video BdDoujimdesuNude ButtoxXxx Hot FuckHot4lexi XxxAshleyyyreyyy Onlyfans LeaksBoafodaXxx Video 2000Indian Hd PoenSonny LeuonPorn SwedishSwinger GamesFree Por N TubeMejores Películas PornosSecret Hentai ClubPappu MobiMilla Jovovich Naked NudeX X X CartoonOnlyfans XvideoJulianne Kissinger NudeXxxx Web SeriesPantyhouse PornJaponaise NuPenis CageRealskybri LeakWww Sex JapanJenifer JaneWomen ScizzoringTeenage PoenGaghoesLola OnlyfansYoutube PornoThickieyayaCollege Tamil Sex VideoEsxhdSex At PublicPervmaBald PussypicsHusband Wife Hot VideosPorn MothersonWww PornolandiaSex HotSouth Indian Xxx SexOmegle Reaction PornHolly Henrix PornBlack Top Porn StarsFree Porn CnxxFull Hd Xxx Sex VideosNyny Lew PornNaked Belly DancingThroat FuckFilm Xxx KoreaTeanna TruimpTeens NipsStick PornCrystal BottomsBlack Sister PornJessenia Rebecca XxxBeautiful Nude MomsMilftoon DramaLynanperez NudeTennis SexXxx PrimeAryanna StarOpen PornosPlus Size Women PornFiona Sprouts PornDoujin HentaSsbbws PornHitomi Tanaka TittyfuckEstepmom XxxOnly Chudai