De vlag bij Buitenboys hangt halfstok voor Nieuwenhuizen, in december 2012
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS NieuwsAangepast

Aangifte en beslaglegging Buitenboys vanwege verdwenen benefietgeld

Het gezin Nieuwenhuizen heeft aangifte gedaan van verduistering tegen de bestuurders van voetbalvereniging Buitenboys. Dat laat de advocaat van de familie weten. Volgens de nabestaanden van de doodgeschopte grensrechter is een deel van de opbrengst van de benefietwedstrijd onvindbaar.

Met de benefietwedstrijd is ruim 50.000 euro ingezameld. Een deel is uitgekeerd, maar de familie zegt nog ruim 20.000 euro tegoed te hebben. Op 22 september dient een kort geding over de kwestie.

"Verhaal klopt niet"

Advocaat Yehudi Moszkowicz zegt tegen Omroep Flevoland dat Buitenboys geen goede verklaring heeft voor het niet uitkeren van het resterende geld: "Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat geld is betaald voor het stadion waar de wedstrijd is gespeeld. De club die het stadion beschikbaar stelde, zegt dat het gratis is geweest." De benefietwedstrijd is gespeeld in het stadion van Almere City FC.

"Het begint erop te lijken dat er iets met het geld gebeurd is waarvoor het niet bedoeld is", zegt Moszkowicz. Vooral de voorzitter van Buitenboys ligt onder vuur. "Het is de voorzitter die telkens andere antwoorden geeft, die inmiddels bewezen onjuist zijn."

Beslag gelegd

De familie heeft de deurwaarder beslag laten leggen op de bankrekeningen en eigendommen van de club. "Als er niets op staat, kunnen we inventaris van de club verkopen," zegt de advocaat.

Omroep Flevoland zegt dat Buitenboys tot nu toe onbereikbaar was voor commentaar.

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd eind 2012 tijdens een voetbalwedstrijd mishandeld en overleed later aan zijn verwondingen. Aan de benefietwedstrijd in het stadion van Almere City FC in 2013 werkten verschillende bekende voetballers mee.

Advertentie via Ster.nl