Spicer (rechts, neemt een foto) op bezoek bij de paus
NOS Nieuws

Droom komt uit: ex-woordvoerder Trump alsnog langs bij de paus

Sean Spicer, de voormalige woordvoerder van het Witte Huis, heeft eindelijk zijn gedroomde ontmoeting gehad met paus Franciscus. De woordvoerder van het Vaticaan bevestigt dat de ex-perschef van president Trump bij een groepsaudiëntie met de heilige vader is geweest.

Spicer, een belijdend katholiek, stond in mei al op de nominatie om Franciscus te ontmoeten, maar daar stak zijn hoogste baas op het laatste moment een stokje voor. Spicer was in mei mee op de eerste buitenlandse reis van Trump, waarbij ook het Vaticaan werd aangedaan.

Toen bleek dat het Vaticaan een maximum stelde aan het aantal mensen dat tegelijk met de paus mag praten, besloot Trump Spicer van de gastenlijst te schrappen. Trump ging met zijn familieleden en een paar medewerkers naar binnen voor het persoonlijke onderhoud.

Persiflages

Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN was de uitsluiting door Trump een enorme klap voor Spicer en had hij er alles voor over Franciscus te ontmoeten.

In zijn zes maanden als woordvoerder werd Spicer beroemd en berucht door de stellige manier waarop hij vasthield aan de 'feiten' zoals Trump die wilde zien. Zo beweerde hij dat de media beelden hadden gemanipuleerd zodat het leek of er minder mensen bij de inauguratie van Trump waren. Het kwam hem op veel persiflages in binnen- en buitenland te staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl