door Pegasus in Politiek  ·  31 Reacties

  • 7
  • 752x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het Romeinse Rijk was vanaf de basis etnisch divers ontworpen. Soldaten werden vanuit het gehele rijk gerecruiteerd en konden Romeins staatsburgerschap krijgen. Deze soldaten werden vaak in andere regio's geplaatst dan waar ze oorspronkelijk vandaan komen om sympathisering met de lokale bevolking te voorkomen: zo behield men grip op de regio. Op de muur van Hadrianus in Noord-Engeland dienden bijvoorbeeld Syrische legionnairs. Conclusie: nationalistisch Pauwnieuws doet aan geschiedsvervalsing.

6
1 Pegasus

"maar weten ze zelf wel voldoende over hun eigen geschiedenis?"

Pauwnieuws weet dat zeker niet.
Feitelijk verifieerbaar nepnieuws.

Gerapporteerd.

10
2 Brynnar

@2

- "Pauwnieuws weet dat zeker niet." -

Dat is de hele reden waarom ik dit aan de kaak stel, om nepnieuws tegen te gaan. Er zijn veel te veel mensen die dit soort blogjes blind geloven.

8
3 Pegasus

@1 Klopt, of in elk geval waren de Romeinen 'raciaal' (ik gebruik die term bij gebrek aan beter) vrij onverschillig. Wel namen de volkeren in kwestie, of in elk geval de bovenlaag die met de Romeinen in aanraking kwam, de taal en een belangrijk deel van de cultuur van de veroveraars over. In het Westen dan. Het Oosten bleef een sterkere eigen identiteit houden.

1
4 Civ

Of er veel zwarten in Brittannië rondliepen weet ik dan weer niet. Ik dacht dat de archeologische vondsten niet eenduidig waren, maar ik kan me vergissen.

2
5 Civ

@3 Je uitleg in @1 is duidelijk genoeg en daar wil ik het volgende nog aan toevoegen.

Er zijn studies verricht op het DNA van menselijke resten uit de Romeinse tijd, waaruit bleek dat Londen toen al een multiculti-stad was:
http://www.bbc.com/news/science-environment-34809804

6
6 Brynnar

Misschien is het historisch accuraat en lag er toentertijd een 'zielsdiepe afkeer van blanke mensen' aan ten grondslag, puur racisme. Die negatieve gevolgen merk ik nog dagelijks, ik wil een monument en een nationale dag van erkenning. En nou ook eens eindelijk de pizza erkennen voor wat hij is: de wens om iets wits te besmeuren en te laten branden in een vuurhel..(ook al was de pizza van veel later, de symboliek komt vast van eerder...)

6
7 YeahWhatever

Wellicht is het een en ander aan zo'n kinderserie wel een een tikje overdreven en/of niet helemaal historisch correct, dat zou mij niet verbazen. Toch zijn er inderdaad wel aanwijzingen dat er tijdens de tijd van de Romeinen allerlei mensen rondliepen in Engeland. Je had natuurlijk best wat slaven destijds, ook Afrikaanse, en kwamen soms ook in de verre oorden terecht. Ook waren er soms soldaten afkomstig uit verre oorden, of huurlingen. Maar goed, ik ken de serie niet en vikingen zoals wij die kennen lijkt me inderdaad wel een beetje vreemd, aangezien men hier meestal pas rond 793 mee begint in Engeland en toen waren de Romeinen natuurlijk al een tijdje weg. Toch zou ik het niet zo heel vreemd vinden als er ook wel eens een paar Scandinaviërs aanwezig waren in Engeland, in de wat latere periodes van het Romeinse Rijk bijvoorbeeld.


Een aantal mensen hierboven wees wat dit betreft ook reeds op een aantal zaken en ik kwam zelf oa. dit nog tegen:

There is evidence of the presence of people from Romanised North Africa in Roman Britain. Archaeological inscriptions suggest that most of these residents were involved with the military. However, some were in the upper echelons of society - https://en.wikipedia.org/wiki/Black_British#Antiquity_and_Middle_Ages

Africans in Roman York? - http://www.reading.ac.uk/news-and-events/releases/PR270747.aspx + https://www.independent.co.uk/life-style/history/evidence-of-upper-class-africans-living-in-roman-york-1914553.html

0
8 ZieOnderkantBlik

'tegen politieke correctheid' noemen ze zichzelf....

Volgens mij bedoelen ze eigenlijk:
'tegen journalistieke correctheid.....'

1
9 mening

@1 "....Het Romeinse Rijk was vanaf de basis etnisch divers ontworpen....."

Het Romeinse Rijk was, net als alle andere rijken en culturen, een standenmaatschappij van slaven, boeren, burgers, hogere burgers, militairen, wetenschappers, politici, adel enz.
Heel 'divers' dus maar niet te vergelijken met het marxistische project van onze tijd dat na de nivellerende klassenmaatschappij tegenwoordig vreemdelingen, islamieten en vluchtelingen voorrang en meer kansen geeft dan de autochtone bevolking.....!

13
10 CoolMemories

Het wissen en herinterpreteren van de geschiedenis past helemaal in het (neo)marxistische perspectief van de mondiale standen- en klassenloze wereldmaatschappij; allemaal gelijke individuen voor de universele wet....

14
11 CoolMemories

* Verwijderd door de redactie *

12 Dian

@11

Het zijn juist artikelen als bovenstaande die geschiedenis wist en 'herinterpreteert' wanneer het niet in hun nationalistisch gedachtegoed past.

5
13 Pegasus

"Ook andere progressieve boodschappen worden continu gepropageerd aan jonge kinderen. Alle vrouwen in de serie zijn standaard slimmer dan hun mannelijke medespelers. Verder zouden vrouwen in de Vikingtijd in opstand gekomen zijn tegen traditionele sekserollen."

ROFL! Ik proef iets van wrok jegens vrouwen bij de schrijver van dit stukje. question

Voor de rest: tsja...... Pauwnieuws.

1
14 tripomatic

@14

- "Verder zouden vrouwen in de Vikingtijd in opstand gekomen zijn tegen traditionele sekserollen." -

Vrij geïnterpreteerd klopt dat ook. In tegenstelling tot de rest van middeleeuws Europa konden Vikingvrouwen land bezitten en op eigen initiatief scheiden van hun man. Ze werden ook op eenzelfde wijze begraven als mannen, incluis trofeeën van overzeese missies wat het voor archeologen soms wat moeilijker maakt.

1
15 Pegasus

@15 [In tegenstelling tot de rest van middeleeuws Europa konden Vikingvrouwen land bezitten]

Hoe kom je erbij dat Europese vrouwen geen land konden bezitten? Dat kon in het Karolingische Rijk:

'Women under the ‘Institutio sanctimonialium’ (=nonnen) had three choices about how to deal with their lands. They could donate it to the community; they could transfer possession of land to the community but retain its usufruct for their lifetimes; or they could have a caretaker...'
'Though historians once believed that women usually had little charge over such family resources, the relatively frequent interventions of women in donations demonstrate that they sometimes could exert control while their spouses lived. Among the documents from St. Gall between c. 700 and c. 900, a high number of married women made independent donations or transfers, in addition to their joint donations with their husbands.'
(Valerie L. Garver, 'Women and Aristocratic Culture in the Carolingian World')

En dat kon in Byzantium:
'Women could also be extremely wealthy in their own right. Imperial and aristocratic women possessed huge estates and property within Constantinople while Danielis, a widow from Patras, in the ninth century, controlled “not a small part of the Peloponnese”, and reportedly owned innumerable slaves. She freed three thousand of them and settled them in southern Italy.'
'...After further dispute, Glykeria was able to donate her land to the Eustratios, the abbot of the Great Lavra of Mt Athos.'
(Garland (red.), 'Byzantine Women: Varieties of Experience 800-1200', xiv en 87)

1
16 Civ

Dan is de prachtige serie VIKINGS toch op waarheid nagespeeld.

0
17 Verwonderd

@17 Leuke serie, maar meer fantasie dan historie.

0
18 Civ

Uit het artikel:
Daarnaast speelden zwarten een belangrijke rol gedurende de Romeinse tijd.
........
Dit is natuurlijk allemaal nooit gebeurd.

Uit Wikipedia.
Hulptroepen.
Elk legioen had een groep van auxilia (hulptroepen) van bijna gelijke grootte (......), die bestond uit gespecialiseerde eenheden: genietroepen en verkenners, artillerie-eenheden en vaklui om belegeringsartillerie te maken, onderhouds- en ondersteuningstroepen plus eenheden bestaande uit niet-burgers (!) (aan wie Romeins burgerschap verleend werd na hun afzwaaien) en ongewensten (!). Deze werden normaal gesproken ingedeeld in complete eenheden zoals lichte cavalerie, lichte infanterie of velites, en werklui. Er was ook een verkenningsbrigade van 10 of meer lichte, bereden infanterie genaamd speculatores die konden dienen als koerier of zelfs als een vroege vorm van militaire inlichtingendienst.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Legioen

Moet ik ook nog vertellen dat het Romeinse Rijk de hele noordkust van Afrika bezette, tot in het huidige Iran, heel Egypte en ga zo maar door? En dat daar negers woonden?!

Misschien nog een kaartje toevoegen?! https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Extent_of_the_Roman_Republic_and_the_Roman_Empire_between_218_BC_and_117_AD.png

Als de schrijver van dit artikel nou niet had zitten snurken tijdens zijn geschiedenislessen op school, dan had hij ons nu niet lastig gevallen met deze en andere ONZIN!! question

12
19 Uit Den Haag

@10 @11 CoolMemories

Oef!
Jammer!
Jij valt hard door de mand!

15
20 Uit Den Haag

@ 19 citeert het wat ongelukkig.

Uit het artikel:

"Volgens The Story of Britain leven er al sinds de ijzertijd (800 v. Chr.) zwarten in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast speelden zwarten een belangrijke rol gedurende de Romeinse tijd.
(...)
Dit is natuurlijk allemaal nooit gebeurd."

De laatste zin komt ook uit het bericht en is dus niet de mening van 'Uit Den Haag', maar van Pauwnieuws...

0
21 Nonick

@10 @11

marxistische project (check) - nivellerende klassenmaatschappij (check) - islamieten (check) vluchtelingen (check) - autochtone bevolking (check) - (neo)marxistische perspectief (ja, ...bijna) klassenloze wereldmaatschappij (JA!)
...
BINGO!

0
22 Nonick

@1
Vaak toch werden de soldaten die overwonnen werden als (galei)slaaf of gladiator ingezet en slechts bij uitzonderlijk moedig gedrag het staatsburgerschap gegeven. ?

1
23 Bleke Betty

@23 Niet-burgers konden het staatsburgerschap verwerven door 25 jaar in de hulptroepen te dienen. Verder werd het door de keizers ook wel aan vooraanstaande personen uit de provincies of aan hele steden ineens geschonken.

0
24 Civ

@16

Je hebt een punt, enige nuance is inderdaad op zijn plek. Het Byzantijnse rijk beschouw ik echter niet zuiver Europees. Nonnen vind ik eerder een uitzondering dan een regel.

2
25 Pegasus

@25 [Het Byzantijnse rijk beschouw ik echter niet zuiver Europees.]

Dat hoeft ook niet, maar met de Karolingers (Frankrijk, Duitsland, Noord-Italië) en het Europese deel van Byzantium (Balkan, Zuid-Italië) bestrijk je een flink deel van Europa. Hoe het met de Slaven en Angelsaksen zat weet ik niet.

[Nonnen vind ik eerder een uitzondering dan een regel.]

Dat ze nonnen zijn lijjkt me inhoudelijk niet zo relevant. Het heeft ervoor gezorgd dat hun transacties vaker in de archieven zijn terechtgekomen dan die van hun wereldlijke tegenhangers.

1
26 Civ

Aanvulling @26 . Ook bij de Angelsaksen bezaten vrouwen kennelijk hun eigen land:

'Women had property rights and many landowners were women.[4] They were able to bequeath land, as shown in numerous wills. Leaving property by means of a will was not restricted to kin; it could also be left to servants, religious figures, and churches.[2] Documents of wills and charters show that women owned estates, by virtue of grant, will, or inheritance, and that they were seen roughly equal in the common life of the countryside.[2][5] Evidence in these documents shows no preference to daughters or sons as heirs.[4]'
https://en.wikipedia.org/wiki/Women_in_Anglo-Saxon_society#Wills

Echtscheiding is een ander verhaal. De christelijke moraal maakte het beëindigen van een huwelijk vrijwel onmogelijk, maar de beperkingen golden in theorie voor beide geslachten. In de praktijk werden vrouwen ook op dat terrein natuurlijk achtergesteld. Het lijkt erop dat de situatie in Scandinavië meer leek op die in het voor-christelijke Rome, waarin het huwelijk meer als een privécontract tussen zelfstandige partijen werd beschouwd dat door zowel de man als de vrouw naar believen kon worden ontbonden.

0
27 Civ

@27

Bedankt voor de informatie!

1
28 Pegasus

@15
want Cleopatra bezat geen land? geheel Egypte, genoeg land voor je.
Victoria bezat land zo groot als het verenigt koninkrijk.

nog een paar vrouwelijke landbezitters:
Zenobia [240-274 n.Chr.]
Hatsjepsoet [1473-1458 v.Chr.]
Wu Zetian [624-705 n.Chr.]

0
29 SkyNet

@29

1) Monarchie heeft niets van doen met het gewone volk.
2) Egypte is geen Europa

2
30 Pegasus

@6 : Onzin. Gebaseerd op DNA van 4 personen!!!!! Over die zgn. multiculti kun je dus nog niets zeggen.

3
31 jstehh

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Als ik meisje was zou ik niet tegen zo'n team willen spelen.Zou zeggen: ''Jullie hebben gewonnen zonder te spelen.''...

5 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Hendrianus
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Het duurt nog even voor de spreidingswet actief is, 'De provincies hebben tot 1 november de tijd om afspraken te maken met gemeenten. Op die dat...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@34 Hoe kom je daar nou bij?????...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

Frans Dictatormans
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Who's fooling who? 🤔 😎 😂 🤣...

17 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Weetal
VN-rechters eisen dat Israël voedsel toelaat tot Gaza om hongersnood te stoppen

Israel doet wat het nodig vindt.VN of geen VNIs maar goed ook....

18 minuten geleden geplaatst door Weetal

Frans Dictatormans
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@6 Yep, zo geschrokken dat HinderlijkeWalm zich niet meer kan verroeren:https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fpreview.redd.it%2Froom-22...

19 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Querido not
VN-rechters eisen dat Israël voedsel toelaat tot Gaza om hongersnood te stoppen

@3 Of het een nazi methode is weet ik niet.Maar het is in ieder geval een daad tegen de menselijkheid - een oorlogsmisdaad - en het begint s...

21 minuten geleden geplaatst door Querido not

Frans Dictatormans
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@1 Tijd voor een nieuwe verzekering, De Secondestekort Aanvullende Tijdverzekering?...

21 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Weetal
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Schandalen zijn er overal.Of linksom of rechtsom.Nederland staat onder druk van Amerika.Amerika zegt: Schiphol mag niet krimpen,dus ...

22 minuten geleden geplaatst door Weetal

Frans Dictatormans
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@5 Moet men ook gaan groeperen. Ben vorig jaar in een afgelegen deel van de Ardennen aangereden door een Mohammedaan (i.e. een Marokkaan), een z...

23 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

NK. App
Women Peeing NudeBen10 NudeNude Lesbian WrestlingThreesome Double PenetrationRule34.xxxxSexe CoréenVivestreetQudrinhos HeroticosAss WhipStapon Lesbian PornAlexi StarAnushka Shetty MmsSex Video Of Indian ActressDoujin. FrPriyanka Chopra Hot ScenePiumi Hansamali Sex VideoAaeyshaKencakePhub EbonyIndian Shemale Porn VideosTranstakenMadhuri Dixit Ki Sexy BfSex Malayalam CollegeAdult Sexi VideoBigdicktrannyPornhubxnxxFemboy RedditListcraleerFiictionmaniaPerfect Girls ComXnxx CamsFilme De PornogafiaPornografia Em Desenho AnimadoFrat X PornHogtiedpornNancy Reagan BlowNami Rule 34Www Xnxx Porn Video ComAmberlynnxxxTamil XcxxHindi Erotic AudioChileporno3d Caetoon PornGhetto Black PornBrandi Love TeachingえろanimePorn FemaleKatie Morgan CreampieSexe Gratuit FrancaisPinpornoTamin AsagiBangla Movie Blue FilmMomgotboobsPorn Video Downloader OnlineChaina Xxx VideoHayley Paige PornPorn GimnasioBahu Aur Sasur Ki Sex VideoIndian Wife Affair Sex VideosTiny Teen AnalLesbian Porn ComBownload XnxxLeana Lovings FacialRead HentDirtykikpalsThehunsnetPhoto AcompanhantrsVantejXnxx ImVintage Sex VideosBraces PornTubetittyNeket ModelKulhad Pizza Leaked VideoNaked Nude Wifeエロビ で おUllu Hot Web Series VideoGreedygroveggNude Best BoobsAri KystyaSex Com HindiArab MilfMassage XxxFamily Screw ComSex In The AeroplanePixelated PornTraci Lords PormHot EscortsAshley Goyette NudeBad Wap SexThe Witcher SexSophie Dee PovThick Ebony BackshotsHitomi HentSexyvideosexyItadaki SekeiMuscle Men NudeHindi Xxx Com HdNinja Hattori PornDesi Mallu Hot VideosLive SuhagraatLeolulu SwapHarubunnyMassage Surprise PornMacrophilia PornHub PorenJaquie.et.michel.rvSexmodel Ile De FranceMercedes Blanche NudeGlamrock Chica R34Step.sis Por.Telugu SexcomMond-253Web Series SexualHot Naked MomsPorn PlubicFym PornTrans Girl Fucks PumpkinBreanne Benson PornFilmes Porn AntigoNipple Sucking SexAabha Paul Nude VideoJav HeBar PornDesi Bengali ChotiMomscreampiesSon Sucking MomHypnosissyAngelina Castro Horny AngelFree VoyeurAlexandra Daddario LeakMia OsabellaMake Me Come Vanna Bardot Dorcel ClubMale Pornstar NameDaniel HausserXxx FilamWww Nepali Xxx ComGranny PornolarGirlsorgasmLocal SexJyothika Sex VideoBlacl People PornVideos Xxxx GrátisXamster Porn.comHucow MilkingHd Porun Video小尤奈Bihar BeegKingcomicVijay Tv Actress Nude