Iedereen wordt Europeser door Brexit (nrc.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door oeioeioei in Buitenland  ·  39 Reacties

  • 0
  • 616x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Logisch gevolg van de gevolgen van een domme beslissing volgend na een dom referendum.

16
1 oeioeioei

Misschien voor haar, maar niet voor de nationalisten, Europa is geen federatie

10
2 chouffleur

Nou, ik en velen met mij zijn toch echt geen EU-anen hoor. Wij zijn Nederlanders.
Ik hoor steeds vaker (in de echte wereld en op internet) dat mensen erg ontevreden zijn over de EU en dat ze er best uit willen. Zeker als het straks met de Britten goed gaat.

Wat ik ook veel hoor is dat "men" (In "Brussel") de klachten wel hoort, en er wel iets aan wil doen. Maar ze doen het niet. Gewoon niet.
Tja, als je niks verbetert, dan gaan de mensen vanzelf eisen om er dan maar uit te gaan.

13
3 xtremy

Ik zal het even navragen in de supermarkt, en daarna in de bouwkeet.

3
4 Hein2

@3 "ik hoor steeds vaker" is niet echt een betrouwbare bron om af te meten of we nu wel of niet Europeser worden

5
5 Piet Pijlenboog

@2
U bent een niet productieve nationalist? Dat verklaart natuurlijk alles.

10
6 Bier is bitter

Een dom populistisch referendum met grote gevolgen voor de Britten.

13
7 de Bleek

@1 dat is nog maar de vraag wie hier beter uitkomt...

4
8 maarten1234

@8 geen van beiden.

3
9 Moien

Helemaal niet!! Er zijn vele mensen die ook uit de EU willen!!

9
10 Topperz

@10 veruit de meerderheid van de Nederlandse bevolking willen absoluut in de EU blijven.

8
11 Drumpf

Het zou mooi zijn als ook de Hongarije e.d. uit de EU zouden stappen, dan houden deze sprookjes verhalen op!
We zijn de EU/Rutte familie propaganda allang zat.
Graag een NEXIT!

9
12 Zie Hier

Nederlanders willen geen nexit, gaat er dus ook niet komen. En dat is maar goed ook.

11
13 Drumpf

@11 Dat weet jij niet.

9
14 wijs

Niet mee eens.
Dat velen het belang in Europa beter inzien, betekent absoluut niet dat men 'Europeser' wordt.
Als er één ding onverstandig is, is het wel te vroeg pochen.

1
15 Wild Rover

De grootste EU-lovers zitten in GB, straks, als ze de gevolgen van de brexit ondervinden.

8
16 Hadjememaar

@12
Uit de EU, terug naar de EEG, en ons Europees erfgoed veiligstellen!

6
17 Dunkelheit

Als kind vond ik het altijd leuk om poppenkast te kijken.
Nu heb ik wel wat beters te doen dan naar Brussel en Den Haag te luisteren ...

2
18 Garp

@17 EU opheffen en terug naar de EEG en ja ons Europees erfgoed veiligstellen! Mee eens!!!

7
19 wijs

"ik hoor steeds vaker", "vele mensen"...leuke woorden maar de realiteit is natuurlijk dat er momenteel geen enkel land overweegt uit de EU te stappen. Elke verkiezing toont ook aan dat een meer dan grote meerderheid van de Europeanen dit niet zien zitten. Omdat ze zulke EU liefhebbers zijn? Nee, omdat het EU blok meer voordelen dan nadelen biedt, heel simpel. Dat het beter en zeker niet zozeer groter moet, daar is iedereen het wel over eens

5
20 BlackNinja

@6 bier is lekker, en ik ben uitermate productief..

7
21 chouffleur

@12 Het staat je vrij om Nederland en de EU te verlaten hoor. Dan ben jij uit de EU en wij hoeven niet met de gevolgen te zitten van een EU dat zichzelf afbreekt. Dat is toch wat jullie Nexiters willen? Afbreken en afzeiken meer kunnen jullie niet.

9
22 VaY

@14
"Dat weet jij niet."

Toch wel:

Nederlanders willen geen Nexit-referendum: meerderheid voor EU
Een meerderheid van de Nederlanders voelt er niets voor om het Britse voorbeeld te volgen en de Europese Unie te verlaten. Ruim de helft van de Nederlanders (56 procent) blijft liever lid van de EU, blijkt uit een enquête van DVJ Insights, in opdracht van RTL Nieuws.
https://www.rtlnieuws.nl/node/2065256

En onder louter ondernemers, en onder diegenen die met export van goederen en/of diensten te maken hebben ligt het percentage wat niet uit de EU wil overduidelijk een stuk hoger.

Dat is wat ik bedoel met leven in een bubbel. Sommige mensen komen dag en nacht alleen op NK en als je niet verder kijkt dan je neus lang is lijkt het erop alsof iedereen tegen de EU is, dat de derde wereldoorlog is uitgebroken en dat de moslims Nederland hebben bezet... De realiteit toont een veel genuanceerder en een minder theatrale Hollywood blockbuster scenario.

3
23 Drumpf

@12

Die Nexit gaat er helemaal niet komen, je kunt je maar beter concentreren op het verbeteren van je levensgeluk i.p.v op een forumpje dagelijks zuur te spuwen waar je geen stap verder mee komt. Politici gaan je levensgeluk niet verbeteren, een wel of geen EU evenmin, daar ben je zelf verantwoordelijk voor.

2
24 Drumpf

@22 : De tendens wordt steeds duidelijker, mensen die niet willen worden ingelijfd door EU en islam, moeten maar oprotten uit hun eigen land. In plaats van dat de overheerser EU en de indringer/veroveraar islam moet oprotten.

Waarom moesten de Europeanen ook alweer weg uit de koloniën? Was dat niet omdat die bruine volkeren recht hebben op hun eigen thuisland onder een regering door niet-blanken zoals zijzelf, geboren en getogen in hun eigen land, omdat dat de geboortegrond van hun voorvaderen is en zij daar dus meer recht op hebben?

Nederland heeft NEE gestemd toen ze werd gevraagd, of ze bij de EU wilden, en weer NEE gestemd tegen de EU zodra ze de kans kregen, ook bij verkiezingen werd opnieuw NEE gestemd tegen islam en EU.

Geen enkele enquete doet daar iets aan af. Je kunt wel aan de gang blijven om steeds resultaten van referenda en verkiezingen tegen te spreken met latere enquetes, die daardoor dus ook heel gemakkelijk geënsceneerd of vervalst kunnen zijn om te kunnen beweren, dat wat de burger wil, veranderd is, hoor.

De burger, dat zou de autochtone burger moeten zijn, die stemt, en niet steeds meer de import die dus duidelijk de stemming zou beinvloeden zodanig, dat de autochtonen verder verdrongen en onderdrukt kunnen worden. Dat is één van de bedoelingen ook van al die immigranten, ons wegstemmen in eigen land.

6
25 Wendel

@17 en @19 De EU is een onvermijdelijk gevolg van de EEG en was nodig om het vastlopen van die organisatie te doorbreken.

2
26 oeioeioei

@25

Je schreef: "De tendens wordt steeds duidelijker, mensen die niet willen worden ingelijfd door EU en islam, moeten maar oprotten uit hun eigen land. In plaats van dat de overheerser EU en de indringer/veroveraar islam moet oprotten."

De imaginaire tendens komt alleen voor onder mensen die overal gevaar in bespeuren en geloven in complotten. Ook jij doet nu voorkomen alsof er sprake is van een obscuur boosaardig plan van de EU om de Europese burger te vervangen door moslims en de rechtstaat voor een islamitische variant.
Laat ik het beestje gewoon bij naam noemen, dat is gewoon paranoïde borrelpraat.

In 2050 is nog geen 9 procent van de Nederlandse bevolking moslim, van een overheersing is dus totaal geen sprake. Pure stemmingsmakerij.

Je schreef: "Waarom moesten de Europeanen ook alweer weg uit de koloniën? Was dat niet omdat die bruine volkeren recht hebben op hun eigen thuisland onder een regering door niet-blanken zoals zijzelf, geboren en getogen in hun eigen land, omdat dat de geboortegrond van hun voorvaderen is en zij daar dus meer recht op hebben? "

Ah, eindelijk komt de aap uit de mouw gekropen, de irreële angst voor de overheersing door mensen met een ander huidkleurtje. Er is totaal geen sprake van een overheersing door 'buitenlanders' in Nederland. Mensen met een Nederlands paspoort die een andere huidskleur hebben zijn gewoon Nederlander; punt. Nooit anders geweest, zal ook nooit anders worden.

Je schreef: "Nederland heeft NEE gestemd toen ze werd gevraagd, of ze bij de EU wilden"

Zo'n referendum heeft nooit plaatsgevonden, je zwetst uit je nek.

Je schreef: "en weer NEE gestemd tegen de EU zodra ze de kans kregen,"

Heeft nooit plaatsgevonden.

Je schreef: "ook bij verkiezingen werd opnieuw NEE gestemd tegen islam en EU. "

Heeft ook nooit plaatsgevonden. Als je even met beide benen op de grond staat en even tot tien telt, er hebben nooit, lees nooit, verkiezingen plaatsgevonden over de Islam en de EU. Verder stemt veruit de meerderheid van de Nederlandse bevolking op partijen die absoluut niets moeten hebben van de vruchteloze anti-retoriek van partijen zoals de PVV en FvD. Dat is de realiteit. Deal with it.

Geen enkele enquete doet daar iets aan af. Je kunt wel aan de gang blijven om steeds resultaten van referenda en verkiezingen tegen te spreken met latere enquetes, die daardoor dus ook heel gemakkelijk geënsceneerd of vervalst kunnen zijn om te kunnen beweren, dat wat de burger wil, veranderd is, hoor.

De burger, dat zou de autochtone burger moeten zijn, die stemt, en niet steeds meer de import die dus duidelijk de stemming zou beinvloeden zodanig, dat de autochtonen verder verdrongen en onderdrukt kunnen worden. Dat is één van de bedoelingen ook van al die immigranten, ons wegstemmen in eigen land.

2
27 Drumpf

** gebruiker verwijderd **

@19
de EEG is niet meer.

28 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@25
Nederland heeft nee gestemd toen ze gevraagd werd of ze bij de EU wilden

???
Nederland is mede-oprichter geweest van de EGKS, de voorloper van de EU, 60 jaar geleden of zoiets.

29 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@25
Nederland stemde nee tegen de grondwet net als Frankrijk
Die grondwet kwam er dus ook niet
Wat er welk kwam, in totaal andere teksten, is het Verdrag van Lissabon.

wie drukte dat door ? Balkenende
wie koos Balkenende? Het Nederlandse volk, niet Brussel.

en nota bene heb je als burger sinds Lissabon nog veel meer invloed gekregen ook.

wat een totale onkunde, stuitend gewoon.

30 ---deleteduser---

De tijd zal leren of de Engelsen een verkeerde beslissing hebben genomen. Volgens mij loopt het allemaal zo'n vaart niet ook al doet de EU er alles aan om de afscheiding zo duur mogelijk te maken.

Er zal intussen in Brussel wel aan een nieuw verdrag worden gewerkt dat uittreding onmogelijk maakt. We zitten gevangen in een fascistisch regime.

4
31 manpower

** gebruiker verwijderd **

@24
juist
+++

32 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@31
het loopt al een enorme vaart, lees gewoon Engels nieuws of zo.
november 2016
https://www.businessinsider.nl/brexit-amsterdam-banken-mitsubishi/

33 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@31
er is niets facistisch aan de EU, integendeel, de EU is wat je kiest, nationaal en voor Brussel, door 505 miljoen EUropeanen.

34 ---deleteduser---

@34 : Gezien de huidige pogingen tot censuur en verspreiden van propaganda, lijkt het er toch echt op dat ze graag die richting uit gaan. Is ook logisch bij zulke instanties, tenslotte willen ze gewoon meer macht /macht behouden.

6
35 solidsteel

@31 '... zo duur mogelijk te maken... ': de prijs die de Britten moeten gaan betalen is gewoon een vergoeding voor aangegane verplichtingen. Daar hadden de Britten aan moeten denken voor ze art 50 gingen inroepen.

1
36 oeioeioei

@35 Censuur?

0
37 oeioeioei

@34
Als jij dat zegt als beroepstrol (zie google) dan is er reden om aan te nemen dat je wat al te creatief omgaat met de waarheid. Weet je nog hoe we massaal tegen de Europese grondwet stemden? En wat we daarvoor terug kregen? I rest my case.

1
38 manpower

@38 Ken je nog de onderzoeken waarom mensen tegen de grondwet stemden? Is het je opgevallen dat bij alle parlementsverkiezingen en europese verkiezingen nadien de overgrote meerderheid van de stemmers stemden voor pro-Europese partijen? Case dismissed.

0
39 oeioeioei

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@85 Mja... Het kan ook zijn dat ie met opzet per ongeluk de waarheid zegt om toch nog een beetje integer over te komen. Een gespeelde onschuld d...

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

Waarom heb ik nou totaal geen medelijden met zulke zielepoten die op zo een zinloze manier pijnlijk uit het leven wensen te stappen?...

10 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

LoydMorris
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

Het dichtstorten van de gasbel met beton wordt een van de grootste blunders die we ooit gemaakt hebben. Daar krijgen we spijt van. . . ....

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@85 Je lijkt Feldwebel wel. Ik ben het met je eens dat hij betaalde propaganda maakt. Maar hij lekt ook informatie. Dus dat ie dingen zegt die h...

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Wat ging er allemaal mis bij GroenLinks-PvdA?

Alles ging mis en alles is mis. 😋...

16 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

Als ik nou iemand niet serieus neem is het Rob de Wijk, zijn basisschool verhaaltjes zijn zo ongelofelijk dom en doorzichtig dat zelfs basisscho...

17 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

De centrale vraag moet eigenlijk zijn: Wie wil er een arm of been verliezen zodat de EU bobo s overal ter wereld met een militaire vuist op tafe...

33 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Truth In Media (@Truth_InMedia) on X

Zie https://www.ninefornews.nl/president-zelensky-is-niet-wie-je-denkt-dat-hij-is/...

38 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
De Rockefeller- en Bill Gates-stichtingen staan ​​op de sponsorlijst van EU-besluitvormers - Dissident.one

Dit nieuws zal ongetwijfeld naar de onderste regionen van nieuwskoerier verdwijnen, het is namelijk ongewenst nieuws, en ongewenste waarheden sc...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Pprno GratisPornhfldHamster LondonGucciblueIndian Desi PronBabesxxxAmerican Porn Sexy VideoMythology PornDesi Xxx BanglaPlayboy Tv SingCumfilled PantiesPantysisterCockhold CaptionsPic Gay PornYaelarisLacy LuxxxXxx ChainaXnxx BhabhLazyasses'sBbc Pie ComHershey RaeRedtrube PornTean PusyHot HairypussyRehana Fathima NudeBusty Girl Problems BuzzfeedHarsh XxxFree Sex Video SiteKajal Sex SexAshylln BrookeHidden Cam Wife CheatingRedtybGadis BugilAgentredgirkHenrai PicsXvideo Novinhas BrasileiraSex Video Hd WallpaperEroticos ContosBangkok Ladyboy PornHentaimoonGina GersonSexing In A PoolOffice XnxxAunty Sex HotXnxx MmBoobs Pressing PhotosBarzzrs ComSex Blue Picture DownloadNude Olivia MunnDouble Pen WifeSex Video Of GirlsVideospornTaboo Porn VideoJess Ryan XxxTwinks PoundingVoyeurhousetvHotest Nude PicXhamatrrکانال سکسی تلگرامAsian HookerChelsea Handker NudeSai Pallavi Xxx PhotosSell Your Gf PornPorn Indian ActressesFame Of Thrones PornNip Slip BeachWww Xxxxxxx ComHottest Porn SceneCuckold HomemadeCharli D'amelio NekedHd Porn DinoPunannie_annieAdult Time VideoVer Filmes PornRevenge Of The PetitesPiss And CumJulia Ann YoungVideo Porn ViolentoAunty FuckMy Porn Wap ComDesi Chudai HdPhilippines Porn StarAva Addams Full MoviesChaina Sex Full MovieNose Licking PornSkarlite KnightDildo CarUtopia Guide NycMia Goth NudeCuming FeetMaa Beta XnxxSobia Nazir PkMilf ShopliftingCharlotte1996InnocenttitsAsian ChatrubateHentaigender BenderTs RahsweetsMom X MovieB Grade RomanceLive BlowjobWater Inflation PornKatie Waters PornForhertubeSecret Camera SexLeaked Blowjobمنتدى سكسPure Taboo MovieBj Up CloseTaste GamepornCowgirlpornMessag XxxHot Girls In BraXxxmovieAnime Mama PornAriana Van X PornLesbian Porn 1st TimeJasmin BlackAngelique NoirHaley Spades NudeX Video AuntyBox Truck XnxxSchool Teacher Sex Video HdHindi Web SexSfmcomplieHentaireadingMature Porn VideoaHe Porn HubWrestlingbondageCrazyshit ComRisa OmomoPronblackJenny Mincraft PornSara Jay BondageCams NudsAddison Rae NekedEnglish Sex Video English SexyBig Cock PicturesMeow Skulls PornAudreybbitoniGia Macool NudeNew Position PornBatgirl PornAmateuralbumKinnar XxCatherine Bell In PornAunty MoaningXxx Hindi BurPorno DeepfakeTiktok Nua