Het meisje dat net is bevallen op straat
NOS NieuwsAangepast

Dakloos meisje (17) bevalt midden op drukke straat in India

Een meisje van 17 is bevallen op een drukke weg in de stad Chandil, in het oosten van India. Het kind kwam ter wereld tussen het verkeer, op nog geen honderd meter van een medische kliniek.

Een voorbijganger zag het meisje eerder deze maand op straat zitten, met een pasgeboren kind voor haar op de grond. De navelstreng was nog niet doorgeknipt en de kleren van het meisje waren doordrenkt met bloed.

"Ze was er heel slecht aan toe", zei de voorbijganger tegen The Hindustan Times. Het meisje trilde en was niet in staat om op te staan. Terwijl ze daar lag, reden de voertuigen langs haar alsof er niets aan de hand was, vertelt de getuige. "Uiteindelijk hebben we de weg geblokkeerd, sommige passanten reageerden geïrriteerd."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De Indiër zei verder dat het medisch personeel in de kliniek weigerde om naar buiten te komen en het meisje te helpen. "Ze wilden eerst toestemming hebben van haar familie." Uiteindelijk haalden voorbijgangers een riksja en overbrugden daarmee de laatste meters naar de kliniek.

Volgens The Hindustan Times is het meisje ongetrouwd en werd ze uit huis gezet toen haar familie ontdekte dat ze zwanger was. De afgelopen maanden zou ze op straat hebben gebedeld. Het medisch personeel zegt dat voor moeder en kind opvang wordt geregeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl