Duterte in gesprek met de moeder van de omgebrachte tiener
NOS NieuwsAangepast

Dubbele boodschap Duterte na ontmoeting met ouders vermoorde jongen

De Filipijnse president Duterte heeft een ontmoeting gehad met de moeder van de 17-jarige scholier die onlangs door politieagenten werd geëxecuteerd. Hij zou de vrouw een eerlijke rechtsgang hebben beloofd.

Volgens het communicatiebureau van Duterte is de vrouw er nu van overtuigd dat de president helpt om de zaak snel op te lossen. "Hij heeft ons beloofd dat de schuldigen worden gestraft", zei ze. De vader van de overleden jongen zou nu niet langer vrezen voor zijn leven en zegt zich gesterkt te voelen door de ontmoeting.

Niet lang na het gesprek was Duterte alweer te vinden in een politiebureau, waar hij uit een ander vaatje tapte. Tegen politieagenten zei hij dat "idioten" die zich gewelddadig verzetten mogen worden doodgeschoten.

Ophef

Duterte heeft de strijd tegen de drugskartels tot zijn persoonlijke missie gemaakt en hij laat de politie verdachten zonder proces neerschieten. De dood van de 17-jarige jongen veroorzaakte veel ophef op de Filipijnen. Na de executie van de jongen, die door agenten werd opgejaagd in de richting van een steeg, gingen honderden Filipino's de straat op.

Na alle protest bond Duterte in, en liet hij weten dat agenten alleen mogen schieten als ze bedreigd zijn, maar vandaag kwam hij daar dus enigszins van terug.

Domme hoerenzoon

Een VN-rapporteur classificeerde de dood van de scholier een paar dagen geleden op Twitter als moord, wat kwaad bloed zette bij de president. In een andere toespraak noemde hij haar vandaag een "domme hoerenzoon". "Ze moet me niet bedreigen", zei hij.

De ouders van de omgebrachte scholier leken na hun ontmoeting overtuigd van de goede bedoelingen van de president. Beiden gingen met Duterte op de foto; ze maakten samen een gebalde vuist. Ook gaf de moeder de president daarna een omhelzing.

De vrouw ging na afloop nog met de president op de foto

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl