Protesten in Karachi in Pakistan
NOS Nieuws

Uitstel bezoek hoge Amerikaan aan Pakistan na kritiek Trump

Pakistan heeft een bezoek van een Amerikaanse onderminister uitgesteld. Officieel is er geen reden gegeven voor het uitstel, maar die beslissing komt bijna een week nadat president Trump de Pakistanen schoffeerde in een speech. In de afgelopen dagen zijn op verschillende plaatsen Pakistanen boos de straat opgegaan.

In de speech van maandag waarin Trump bekendmaakte dat de Amerikanen voorlopig in Afghanistan blijven beschuldigde hij de Pakistanen ervan dat zij mede de oorzaak zijn van de voortduring van de oorlog in Afghanistan. Volgens Trump biedt Pakistan onderdak aan "agenten van chaos" en legt het militante groepen die uit zijn op de macht in Afghanistan geen strobreed in de weg.

Zondebok

Daarop beschuldigden de Pakistanen Amerika ervan niet in staat te zijn om de militanten in Afghanistan zelf uit de weg te ruimen. Ook vonden ze het ongepast dat Amerika Pakistan als een zondebok aanwijst voor de voortdurende onrust in de regio.

Hier en daar wordt in Pakistan geprotesteerd tegen de beschuldigingen door Trump. In de miljoenenstad Karachi hield de politie een groep van honderd tot honderdvijftig studenten tegen die op weg waren naar het Amerikaanse consulaat om daar te protesteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl