NOS NieuwsAangepast

Max Verstappen-fans opnieuw in de file richting Spa-Francorchamps

  • Maarten Kolsloot
    Publiek verzamelt zich bij het circuit van Spa-Francorchamps
  • Maarten Kolsloot
    Formule 1-fans verzamelen zich bij het circuit van Spa-Francorchamps

Liefhebbers van de Formule 1 die op weg zijn naar het circuit van Spa-Francorchamps, staan weer in de file. Volgens de ANWB is op alle toegangswegen naar het circuit het verkeer vastgelopen.

Nederlandse autorace-liefhebbers gaan massaal naar België om Max Verstappen te zien racen. Hij start zondag van de vijfde plek bij de Grand Prix van België.

Vanuit Nederland kan de vertraging op de E42 aan de zuidkant bij Verviers oplopen tot een uur. Ook fans die via andere routes het circuit proberen te bereiken, hebben volgens de ANWB te maken met flink oponthoud. Gisteren waren er ook al files.

Nederlandse fans

Tot de Nederlandse fans die onderweg zijn, hoort een groep van vijftien vrienden uit Twente. "Het is onze jaarlijkse vakantie", zegt Gerben Immink uit Wierden tegen RTV Oost.

Het feest begint al om acht uur 's ochtends. "Dan gaan de eerste biertjes los. Rond negen uur, half tien beginnen de eerste trainingen en die pakken we dan ook mee."

Dat de wedstrijd veel beter op de televisie te zien is, weet Immink ook wel. "Als we de wedstrijd goed wilden volgen, bleven we wel thuis. Het gaat om het hele evenement eromheen. Dat is gewoon enorm gezellig."

Favoriet

Max Verstappen blijft de favoriet voor Immink, ook al weet hij dat Verstappen waarschijnlijk geen podiumplaats gaat pakken. "Het is niet zijn baan, het is mooi als hij vierde of vijfde plek pakt zondag."

De kosten vallen voor de vriendengroep nog wel mee. "Het kaartje voor de trainingen en de wedstrijden is 135 euro voor een heel weekend. Verder nemen we ons eigen eten en drinken mee, dus in totaal kost het maar 350 euro voor een heel weekend per persoon."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl