Ziekenhuizen willen vast eigen risico van 150 euro (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  110 Reacties

  • 16
  • 1647x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Miniumtarief afschaffen in de zorg. Tot 55.000 betaalt iedereen 6.7% van zijn salaris aan premie bovenop de premie die al betaald rechtstreeks aan je zorgverzekeraar. Nu hoeven mensen die meer verdienen dan 55.000 euro maar 3300 euro p.j aan premie te betalen. Dus verdien je 2 miljoen p.j dan betaal je maar 3300 euro. Dit bedrag zou je omhoog moeten gooien gewoon 6.7% De mensen die beneden de 55.000 euro p.j doen dat immers ook. Nu betaalt de middeninkomen voor zowel rijk als arm. Dat is ook niet eerlijk. Waarom maximumpremie niet omhoog gooien? Ook Rutte zal dan flink betalen.

1
101 xativa

@89 ,

Allereerst, bedankt voor de informatie.

In het algemeen:
Dit stukje tekst van het NVZ is gewoon ronduit belachelijk wat mij betreft.

"De NVZ vindt afschaffing van het eigen risico onwenselijk. 'Het eigen risico is nodig om onnodige zorgconsumptie tegen te gaan.'"


Laten we voor de grap die redenering eens doortrekken. Mensen zouden dus, volgens NVZ, bij wijze van spreken expres hun been breken, of voor ieder wissewasje naar de dokter gaan om maar gebruik te kunnen maken van de zorg waarvoor ze verzekerd zijn.

Als de menselijke geest echter werkelijk zo zou werken, dan zou een eigen risico dat alleen maar verergeren. Want dan gaan mensen natuurlijk expres de zorgkosten opdrijven en zorgen dat ze een dure behandeling nodig hebben, want ze zouden nog steeds gebruik willen maken van hun verzekering waarvoor ze al betaald hebben - alleen moeten ze nu ook over de grens van het eigen risico heenkomen.


Conclusie: het is gewoon een kulargument, klinkklare nonsens. Als mensen al expres meer zorg zouden verbruiken als er geen ER was, dan zou dat een werking van de menselijke geest vereisen waarbij men per sé nut wil hebben van zogenaamde sunk costs (de premie in dit geval) zoals economen het noemen. In werkelijkheid is in de economische literatuur echter al lang bekend dat zogenaamde sunk costs helemaal niet zo belangrijk zijn in het verklaren van hoe mensen handelen - oftewel, mensen zijn niet geneigd gebruik te gaan maken van zorg puur en alleen omdat ze er toch al voor betaald hebben. En was dat wel het geval, dan zouden ze dat toch ook doen ondanks het bestaan van het Eigen Risico, de premie is immers op jaarbasis veel hoger dan het ER. Dus als we de redenering van NVZ nog eens volgen, dan zouden mensen de uitgaven van 600 euro (bij 50 verzekering per maand) of 1200 euro (100 verzekering per maand) goed willen maken. Een ER van rond de 400 euro zou dat niet voorkomen, als mensen werkelijk zodanig zouden denken 'ik heb de premie al betaald, dus ik moet en zal gebruik maken van de zorg'.

Maar goed, het moge duidelijk zijn dat mensen niet zo denken. Met andere woorden, het is gewoon een excuus voor verzekeraars om niet uit te hoeven keren in veruit de meeste gevallen. Niet voor niks zitten ze op miljarden aan voorraden. Dat eigen risico kan dus ook gewoon afgeschaft worden zonder financiële problemen te creëren.

1
102 progressiefliberaal

Soms vraag ik me weleens af hoe het toch bestaat dat groepen of individuen met de grootst mogelijke onzin weg kunnen komen. Want die opmerking van NVZ, snijdt totaal geen hout en er is zo doorheen te prikken omdat het gewoon onlogisch is. En feitelijk onjuist bovendien.

Maar intussen verdienen ze wel flink aan zulke nonsens, want het zorgt er toch maar mooi voor dat ze hun werk (zorg vergoeden waar mensen al voor betaald hadden toen ze hun premie afdroegen) niet hoeven te doen.

1
103 progressiefliberaal

Ik heb de oplossing question
Terug naar het ziekenfonds !!!

2
104 Garp

@82 progressiefliberaal.

Iedereen kent het principe van een eigen risico bij autoverzekeringen, en daar hoor je nooit iemand over.

Ik zie het verschil niet eigenlijk.

11
105 ~ Echelon II ~

@105
1. Je kunt een autoverzekering zonder eigen risico kiezen.
2. Het eigen risico bij een autoverzekering is veel lager.
3. De kans dat je van een autoverzekering gebruik maakt is veel kleiner.
4. Je bent niet verplicht om een auto te bezitten.

0
106 Sterke

@105 Een auto te nemen en die te verzeker is een keus, die keus heb je niet met ziek zijn want ik denk dan dat de meeste kiezen om niet ziek te worden.

4
107 Rattocasi

@103 Ik schreef een paar weken geleden in een ander topic het volgende:

[Vòòr 2006 waren de kosten heel redelijk. Vanaf 2006 veranderde dit doordat kinderen tot 18 jaar vrijgesteld werden van premies. Daarom worden zorgkosten voor vooral ouderen en alleenstaanden met een benedenmodaal inkomen een steeds groter probleem. Ik heb nooit begrepen waarom de politiek en maatschappij toen zo makkelijk akkoord gingen met een gewijzigd collectief zorgsysteem waaruit een groot deel van het "collectief" vrijgesteld werd van premies.]

Ik vraag me trouwens af of het eigen risico daadwerkelijk een drempel opwerpt om te makkelijk gebruik te maken van zorg, zoals sommigen hier aangeven. Zeer zeker zijn er een groeiend aantal zorgshoppers, mensen die voor elk wissewasje een huisarts bezoeken en onderzoeken 'afdwingen' in het ziekenhuis, waar nooit iets uitkomt. Maar blijkbaar vormt dat eigen risico dus geen barrière om die groei af te remmen.

0
108 Steenloper

@107 Rattocasi

Klopt, en ik spreek uit ervaring. Een chronische ziekte is geen keuze maar een gegeven, maar dan nog.

Gezondheid is onbetaalbaar, maar toch houden de meeste mensen hun auto wel, inclusief het eigen risico bij hun autoverzekering, terwijl ze het eigen risico bij de ziektekostenverzekering een schande vinden.

Zelfs als grootverbruiker van zorg vind ik de door mevrouw Van Rooy voorgestelde systeem best het overdenken waard, al heb ik er zelf niets aanaangezien MRI's vast niet onder deze regeling gaan vallen question

En als je écht wat mankeert moet je keuzes maken en de gezondheidszorg is nu eenmaal duur. Zelf als je het hele eigen risico verbruikt betaal je, inclusief verzekeringspremie, nog geen fractie van wat een behandeling kost.

10
109 ~ Echelon II ~

@95
Ter herinnering : -- in 2006 is de Verplichte ziektekostenverzekering die onder beheer en uitvoering van de Overheid viel (beter bekend als Ziekenfonds) --- overgeheveld naar private Verzekeraars.
Veel van de ondergebrachte polissen bij kleine private Verzekeraars zijn daarna opgekocht door de 4 grote Verzekeraars , zoals Mensis ,etc.die daardoor een Kartel vormen , alle prijzen (met uitzondering van de aanvullende polissen) worden bepaald in gezamenlijk overleg.
Van marktwerking kan geen sprake zijn -- omdat een Volksverzekering in overleg uitgevoerd moet worden.
Verzekeraars innen de Verplichte premies (ook via subsidie middels zorgtoeslag , de premies van uitkeringsgerechtigden en migranten) - de Verplichte premies via de werkgevers - de extra premies aan Eigen Risico bij onverhoopt ziek worden - de extra premies aan Eigen Bijdragen - de premies van de aanvullende polissen - en de Vereveningskosten die de Overheid betaalt voor langdurig zieken + gehandicapten.
Van deze Miljarden inkomsten moeten Verzekeraars gezamenlijk alle kosten van de Gezondheidszorg betalen.
De Overheid is slechts toezichthouder.
De uitvoering van deze Verplichte Volksverzekering moet binnen de kaders van de Wet plaatsvinden en wijzigingen moeten door de Minister worden goedgekeurd.

Inderdaad zijn Verzekeraars gewone private bedrijven die Winst moeten maken.

Dit voorstel is zo buiten proporties omdat het ZH niets te maken kan hebben met de inning van premies.
Eigen Risico is ook doodgewoon een verkapte Extra premie , wanneer je ziek wordt en een beroep op je verzekering moet doen waarvoor je dan misschien al 20 of 30 jaar Verplicht premie hebt betaald.
Om bij het voorbeeld van de autoverzekering te blijven.
Daar kun je je eigen Verzekeraar kiezen.
Met of zonder Eigen Risico.
Maar het ER wordt door de Verzekeraar geregeld en ingehouden.
Niet door de Garage.
Het is te gek voor woorden , om te bedenken dat het Ziekenhuis een gedeelte van het ER moet gaan innen.
Weer bergen "papierwerk" erbij -- en volop kansen dat er ergens iets fout kan gaan.

0
110 Jalinda

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@33 "Waarom zou je dat melden ? " Gut ja, waarom toch zou ik het over de afkomst van Geert hebben? ...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

sockknitter
Duitse politieagent veroordeeld wegens discriminatie omdat hij aan Afghaanse migrant vroeg waar hij ‘echt’ vandaan kwam - Dissident.one

@7 Volgens Dissident.one begaan ze een overtreding. Volgens getuigen was de man NIET met zijn telefoon bezig op de fiets. Dus had de agent helem...

1 minuut geleden geplaatst door sockknitter

maarten1234
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

mooi toch... daar gaat de o zo mooie Franse cultuur...

1 minuut geleden geplaatst door maarten1234

Wedergeboren
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@30 "Surinamers en Molukkers geen problemen veroorzaken" Mwah ... daar zijn er anders meer dan genoeg van geweest hoor. En nog...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Femke Halsema over geplande actie XR: ’Blokkade A10 levensgevaarlijk en onverantwoord’

Vandaar eens keihard optreden, Femke. . . . Deze demonstranten zoeken maar een andere, veilige plek om te gaan staan blaten. . . ...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

maarten1234
DNB: dwing Nederlanders om spaargeld in te zetten bij verduurzaming woning - NieuwRechts.nl

het natuurlijk idioot dat een bank zich gaat bemoeien met andere dingen dan zijn kerntaken... ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan de FED: d...

2 minuten geleden geplaatst door maarten1234

21st Century Guy
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@31 Waarom zou je dat melden ? Het lijkt me interessanter om te melden wat je vindt van iemands standpunten....

3 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Defcte burger
Koningsdag in Amsterdam betekent 4 miljoen liter plas: ‘Verschrikkelijk als ze door de brievenbus staan te plassen’

@50 Dat was ik ook als bloemenkind een gelukzoeker en vinder, zou raar zijn als ik een ander dat niet gun. , ...

3 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

21st Century Guy
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@30 Besef je wel dat 20% van de Surinamers islamitisch is , maar ook binnen de islamitische herkomstgroepen zijn er uiteraard weer verschillen....

4 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Wedergeboren
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@27 " richt je gewoon inhoudelijk op Wilders" Richt je op wat ik wél schrijf, en niet op wat jij denkt dat ik schrijf. Ik schre...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Telugu Sex BluePorn With AudioKorean Sex Full MovieDesi Xxx CoCarmela ClunthVer Videos Pornos En EspañolFilme PornografeFree PornstoriesTelugu Sexy Videos DownloadNew Village SexSoyneiva XxxAsian PovpornChloe Cooper SexSaori Hot WifeJada Stevens BangbusXhamst RFilme Pornor Com NovinhaCreampie ThreesomeWww Telugu Aunty Sex ComP0rn MoviesPornrule34Sexi Vidio Full HdBoob Suck OldMomanal.comElephantlist ComLizcrawlerHentai RelasePornovoyeurGrannys Naked PicsTransandoIndian Mistress Foot SlaveTitty DroppingNude CoupleYoupornsexyGianna Michael PornVideo De Sexo GratuitoFree Pornos For WomenFucking AudioTamil Sed VideosKim MikkaCumswallowing VidsAtrizes PorniH Q D E S E X OBellesa FilsAmiee CambridgeNatlie MarsFacesitting ThreesomeKidnapsex VideosAss GaypornCandy Goes To HollywoodBhan Bhai XxxRachita Ram Xxx VideoBoxtrucksex FullRae Lil Black BjCollege Sex Video Full HdNatural Boobs NudeBlackad ComPornode ColombianasHard Porn TeenagerVibrator XxxBhabhi Xxx SexyHundred Percent Sex VideoSecshi VideoIndian Poop PornXxxx Video 5Hentai CompilationMiriam GiovanelliSarah RaeSasur Bahu Xx VideoFree Sex WebsiteAll Sxe VideoRoc And SahyFace Sitting PovCatherine Bell MudeکاکولدJessy BellEbony Deepthroat BbcSex Tape PornHot Sexy Video XvideoGymporn ComIndian Hindi Adult MovieFull Sex Movie In EnglishIndirenePublic Humiliaton PornJapan Father And Daughter PornImagesxxxIndian Bangla XxxEmilia BunnyAlexis Fawx Milf U Part 2Sexmex LatestExxxtrasmallAmateur CuckolfFet LifrPublic Gay PornStavy CruzAnastasia Kvitko NakedHindi First NightXxx HjBrazzer FullPorn In ColoradoTransex PornhubCartoons Porn GayQueen XxxMy Sexy LilyVillage Romance VideosPorn Hub Desi VideosCartoon Parady PornHottest Alexandra DaddarioVikipornPornxxcStand Up XxxHot Fit GirlsVideos Pornos De TranLace DuvalleBelle DolphineCousin X VideosSexy Cartoon BoobsOld Anal SexNecked LesbiansSummer BriellrNympho ComIndian Doggy PornBamvisionCartoon Fun PornGarotas De ProgramasDress UndressingUnique Sexy GirlsBest Pornstar 2022Hot Sexy Movie HdMia Khalifa UndressThisavsContoeroticos ComSummertime Saga LapkAnkita Dave Nude VideoTanupriyaCinema X VideoAnal Gape PornPorn Bait BusDemi Hawks Amateur AllureIndian Webseries UncutCeleb DeepfakeSex XnxcAurora WintersPregnant PornvideoLingerie MilfCfnm PeggingSienna West VideosPorntrex.ckmOnlyfans LrakMerb Ca