Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dankzij DNA-match komt 16 jaar oude verkrachtingszaak toch voor de rechter

23 augustus 2017, 10.15 uur · Aangepast 23 augustus 2017, 13.49 uur

Het gebeurt niet vaak, een zestien jaar oude verkrachtingszaak komt vandaag alsnog voor de rechter verschijnen. Een nu 48-jarige verdachte is in beeld gekomen toen hij verplicht DNA moest afstaan vanwege een veroordeling van bedreiging.

De verkrachting vond zondag 15 juli plaats in de Heemtuinen bij het Sloterpark. Een vrouw wordt van achteren besprongen en na een worsteling door een man overmeesterd.

Betast, geslagen en gebeten
Deze man, volgens het Openbaar Ministerie de destijds 32-jarige Abdelkader K.,is op haar gaan liggen en zou terwijl hij haar betastte 'je bent van mij' hebben gezegd. De vrouw kreeg ook meerdere klappen tegen haar hoofd, K. zou ook in haar schouder of hals hebben gebeten.

Uit alle macht heeft de vrouw nog geprobeerd te ontsnappen, haar hulpgeroep is door niemand gehoord. Tijdens de worsteling breekt ze zelfs nog haar linkerenkel. 

16 jaar stilte
Zestien jaar lang is de zaak onopgelost gebleven tot Abdelkader K. wordt veroordeeld voor een bedreiging. Zoals nu gebruikelijk is, moet hij DNA afstaan voor de databank. Zijn profiel blijkt te matchen met dat van het gevonden spoor op het slachtoffer.

De zitting van vandaag betreft een pro forma zitting, het zal voornamelijk gaan over het al dan niet verlengen van het arrest van K.