Ingehuurde jeugdwerker propageerde jihad (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  67 Reacties

  • 24
  • 924x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@3 en @4
Jullie gaan er vanuit dat het niet juist opzet was van de bestuurders om meer Jihad te propageren.
Ik zou daar nou niet zo zeker van zijn. Anders ga je toch geen terrorist inhuren?

0
51 beastyboy

@51 opzet of zo dom als een ezel
Je laat een veroordelijke pedo ook niet in een kinderdagverblijf werken

0
52 Ikke44

** gebruiker verwijderd **

Geen VOGetje laten uitdraaien voor deze raddraaier , zo zie je maar weer foutje van de overheid .. voor de zoveelste keer en de Nederlandse burger was weer bijna slachtoffer van die crimineel .

53 verwijderd682241

Het wordt tijd dat er eens wat nuance wordt aangebracht en dat Rechtse ideologieën ook eens verantwoordelijk wordt gemaakt voor dit geweld. Want verantwoordelijk is ook de rechtse cultuur van uitsluiting, haatzaaierij, en stigmatisering.

Vanochtend kopte het AD paginagroot over de aanslagen in Barcelona "Weer Marokkanen, Toeval?" Bijna alle aanslagen blijken te zijn gepleegd door in europa wonende noord afrikanen waaronder voor de helft, marokkanen. Uit de analyse blijkt dat turkse moslims een betere band hebben met het moederland en dat zij ook beter zijn geworteld in onze maatschappij dan marokkaanse europeanen. Ik vind het goed dat deze feiten worden vrijgegeven!

Waarom? Bijvoorbeeld omdat hieruit blijkt dat de oorzaak voor dit geweld op zich niks met de islam te maken heeft. Had dat wel het geval geweest dan zouden ook turkse of indonesische moslims in europa massaal naar het geweld hebben gegrepen uit naam van de jihad! En dat gebeurt dus niet volgens het AD. Het zijn voornamelijk noord afrikanen.

Dan moet er dus een andere oorzaak dan de islam ten grondslag liggen aan het geweld dat deze noord afrikanen plegen. En dan komen we op de splitsing welke noord afrikanen dit geweld plegen en welke niet. Noord afrikaanse ingenieurs of dokters met een moslim achtergrond zijn nog niet betrapt op jihadisme of haat tegenover het westen. De maatschappelijke positie speelt dus een rol. En die maatschappelijke positie wordt nou juist bepaald door de verrechtste samenleving waarin we leven. Een samenleving van ieder voor zich en zgn. eigen verantwoordelijkheid voorgelogen door media en politiek.

Rechtse stromingen falen jammerlijk om aan te geven waar bijv. het zwarte geweld in de VS al decennia door wordt veroorzaakt. Dat is duidelijk niet de islam. Dat geweld wordt veroorzaakt door armoede, uitzichtloosheid en uitsluiting van zwarte mensen in een superrechtse VS. Ik kan u vertellen dat het inmiddels volledig wegbezuinigde jeugdwerk in de jaren 70 en 80 in europa veel ellende heeft opgelost. Niet zozeer psychologen of jeugdwerkers waren de oplossing maar simpelweg het openen van buurthuizen en organiseren van gezamenlijke activiteiten. Hier in Den Haag reden in de zomer sportbussen met sportspullen die jongeren samenbracht op het sportveld. In buurthuizen werd naast gezelligheid ook een cursusaanbod gegeven. Een heleboel jongeren, ook van noord afrikaanse afkomst, hebben daar veel baat bij gehad. Dat is mijn persoonlijke ervaring.

Het probleem ligt primair op rechts. Vrijwel alles dat sociaal is, is wegbezuinigd. Machteloze jongeren zien in een georgansieerde islamitische jihad een middel om eindelijk ook eens 'macht' te laten voelen. Want angst is macht. Dat is de reden waarom deze jongeren zich daarbij aansluiten. In het AD zegt Ahmeddine C. in de haagse schilderswijk tegen noord afrikaanse jongeren: "jullie zullen er toch nooit bij horen!". Hij maakt gebruik van de uitsluiting die rechts beleid de afgelopen decennia heeft veroorzaakt. Het wegnemen van sociale structuren zoals jeugdhonken en andere samenkomstmogelijkheden. De treitervlogger Ismail Ilgun grijpt niet naar de Jihad maar uit zijn onvrede ook op een manier die de maatschappij niet bevalt. Door zijn optreden maakt hij mensen bang voor hem en daarmee ervaart hij macht.

Dit is het verhaal dat Rechts probeert te verbloemen. Het terugbrengen van sociale mogelijkheden voor jongeren in de maatschappij is bittere noodzaak in deze sterk geindividualiseerde alleenleving. Hetzelfde geldt natuurlijk voor sociale instellingen zoals verzorgingshuizen voor ouderen maar dat heeft een heel andere ellendige context. De verantwoordelijkheid voor het schrappen daarvan ligt aan onze rechterzijde. De maatschappij moet weer socialer worden gemaakt.

8
54 Hollander1967

@54 Tuurlijk, laten we ze een zak geld geven en net doen of we ze lief vinden zodat ze ons niet opblazen. question

0
55 Wild Rover

@55 Laten we de oorzaak benoemen.

4
56 Hollander1967

@ 54 prachtig verwoord. Dankjewel!

5
57 Ookmaareenduit

@54 indo moslims plegen geen aanslagen? bah

0
58 RTypeLeo

@56 Is toch al lang bekend de oorzaak
De imam heeft hun gehersenspoeld dus de oorzaak is wel degelijk islam
Ondanks dat jij je best doet om de aandacht hier vanaf te leiden

0
59 Ikke44

@56 Radicale islam, haat-Imams, slechte opvoeding.

0
60 Bluth

@60 Het klopt toch dat die haat-imans de jongeren het gevoel geven ergens bij te horen en nuttig te zijn? Zou het dan niet mogelijk moeten zijn diezelfde jongeren elders dat gevoel te geven? Ik ga niet helemaal met @54 mee in de oorzaak, wel zou ik me daar een oplossingsrichting voor kunnen stellen.

1
61 Smiling

@61 Ik zie nergens een oplossing in @54 , alleen maar vingerwijzen dat het allemaal de schuld van 'rechts' is en ik zie niet hoe de schuld bij 'rechts' leggen een oplossingsrichting zou kunnen zijn?

Waar @54 volledig aan voorbij gaat, is het feit dat als de radicale islam er niet was geweest, we ook geen haat richting de islam zouden zien. De schuld ligt bij de islam, bij de moslims. Iets anders beweren is het goedpraten van islamitisch extremisme en terrorisme.

0
62 Bluth

Jezus, wat een ontzettende naïeve gemeentebustuurders in Am*dam !
Ze hebben daar gewoon het paard van troje binnen gehaald. Sukkels !!!

0
63 B55

@62 O, ik had er alleen het element 'ergens bijhoren' uitgevist, dat had ik inderdaad wel duidelijker kunnen zeggen. Zonder islamitisch extremisme zouden er geen geradicaliseerde moslimjongeren zijn, dat staat voor mij als een paal boven water. En natuurlijk moeten we dat islamitisch extremisme inclusief haatimams en ophitsende websites en wat al niet tegengaan.

Ik zie in het radicaliseren van jongeren een zekere parallel met jongeren die zich aangetrokken voelen tot sektes - een diep gevoelde eenzaamheid waarvan iemand beweert die op te kunnen lossen, weer zin te kunnen geven aan het leven. (Ik ben als puber met zo'n sekte-achtig clubje in aanraking gekomen, het was zeer aantrekkelijk om in de warboel die mijn puberbrein van mijn leven maakte me ergens gewaardeerd te weten.) Wat die sektes kunnen, wat ophitsende imams kunnen, dat moet een ander toch ook kunnen?

0
64 Smiling

@54 Hollander1967
Natuurlijk is het geen bewijs dat het niets met de Islam te maken heeft. Dat wil jij graag. Dat noemen ze wensdenken. (dagdromen).
En natuurlijk heeft het WEL met de Islam te maken. Weet jij wie " Allah" is ? Van het " allah akbar" geroep? Of heeft Allah ook al niets met de Islam te maken?.

Het kan ook beteken dat Turkse moslims minder streng in de leer zijn, minder vaak radicaal.
Dat ligt veel meer voor de hand.

0
65 Natayo the Bobcat

@54 Hollander1967
Nog een aanwijzing dat je ongelijk hebt.
Waarom plegen Chinezen geen aanslagen? en ook Indo's niet? En ook Polen en Russen niet? Die hebben ook allemaal geen clubhuis of buurthuis.

0
66 Natayo the Bobcat

@58 Niet massaal nee. En zeker niet in europa. Het AD zegt het zelf.

@65 Ik zeg dat de oorzaak van het geweld niks met de islam te maken heeft. Ik zeg ook dat ontevreden europeanen met noord afrikaanse wortels, de vlag van de jihad hijsen als middel om hun onmacht en onvrede om te zetten in een zieke uiting van macht. Er zijn hele groepen goed gesitueerde moslims die geweldig functioneren in onze samenleving. Het is de groep die niet functioneert in onze samenleving die de jihad aangrijpt als uiting van hun onmacht en onvrede. Het feit dat moslim ingenieurs en dokters dat niet doen, geeft aan dat de islam niet de oorzaak is.

@66 Die vragen heb ik al beantwoord in mijn reactie maar voor u dan nog maar een keer. Omdat zij een betere maatschappelijke positie hebben. Bovendien is de islam geen essentieel onderdeel van de chinese cultuur. De minderheidsgroep, de Oeigoeren, in china worden gelijksoortig behandeld als de noord afrikanen hier, net zoals de Rohingya in Myanmar. Religie is daar nog een veel groter deel van de maatschappelijke positie en zorgt daar dus voor uitsluiting. In onze seculiere samenleving, net als in turkije en indonesie, wordt je niet beoordeeld op je religie.

De samenleving moet socialer worden en het terugbrengen van jeugdwerk is geen beloning voor slecht gedrag maar het herinvoeren van iets dat zijn nut heeft bewezen en dat door het kille Rechts anti-sociaal is wegbezuinigd. Net als verzorgingshuizen en andere sociale instellingen waar Rechts het bezuinigingsmes heeft ingezet. De zorg is verziekt omdat men puur naar medische motieven kijkt en niet meer naar sociale motieven. Ook de zorg is daardoor in een ellendige staat beland. De oorzaak is dezelfde, het weghalen van de sociale component.

2
67 Hollander1967

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Eerste Kamerleden dragen pro-Palestijnse sjaal tijdens commissiedebat - NieuwRechts.nl

Pure Jodenhaat door een stelletje antisemitische wijven. . . ....

18 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Zie Hier
GroenLinkser woest dat haar partij verklaring tegen Jodenhaat ondertekent: 'Leidt aandacht af van moslimhaat' - NieuwRechts.nl

Ach ze roepen nog niet lang leve het fascisme!Hoewel...

32 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

sockknitter
Duizenden Hongaren de straat op om gelekt telefoongesprek in corruptieschandaal

@4Het is het begin. ...

32 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bram brabant
Ter Apel blijft overvol door tekort aan opvanglocaties, woningen en ongecontroleerde instroom

Pleur eerst dat volk eruit wat geen recht heeft op asiel.Dan blijft er plek zat voor de echte vluchtelingen die natuurlijk ook weer naar huis ...

35 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Zie Hier
Eerste Kamerleden dragen pro-Palestijnse sjaal tijdens commissiedebat - NieuwRechts.nl

valt op dat er steeds meer fascistische gedragingen komen/zijn!...

36 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Bram brabant
Winkeliers Ter Apel sturen brandbrief om overlast asielzoekers: 'Ons dorp is kapot'

En dat profiterende asielgespuis gaan ze over heel Nederland verspreiden.😡😡...

40 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Defcte burger
Utrechtse visdeurbel nóg populairder dan vorig jaar: duizend keer per dag aangebeld

Touwtje door de brievenbus, kunnen ze zelf naar binnen ....

1 uur geleden geplaatst door Defcte burger

Moien
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

Wie o wie is dat in Nederland?In België weten ze al, dat de Winter zich laat betalen door China en van "Voice of Europe" is bekend dat daar ...

1 uur geleden geplaatst door Moien

progressiefliberaal
Ter Apel blijft overvol door tekort aan opvanglocaties, woningen en ongecontroleerde instroom

Dat tekort aan woningen zorgt er ook voor dat Nederlandse mensen twintig jaar op een wachtlijst staan. De asielinstroom draagt daaraan bij en da...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

@8,Nou, dat ben ik niet met je eens. Het kan natuurlijk best zo zijn dat hij uit zijn slof schoot omdat hij de verdachtmakingen zat was (dat...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Dani Daniels PornGandmand ComTeacher FacesittingTürk Gay PornoCrystal Reed NudeHentai YoungMummy Sex VideoLatina Porn VidiosIndian Fat Girl SexMary Bambola Rejected HousewifeSleepin Sis PornPanochas ArdientesUrsula Suarez PornAlvin And Chipmunk PornAaliyah Wilderman PhotosXxx Sex Film VideoFemale Condom PornXesi VideoIndian Bbw XxxSanelion XxxOld Man Old Woman SexMother Son SexstoriesDildo RoleplayMonkey App XxxNon Nude ModelTrisha BoobsPoro HentaiBolt PornLeaked XxxNhentai Monster GirlNew Indian SaxPilladas XxxBlowjobs.proPornsite For FreeSasur Bahu Hot VideoJav Japan XxxOriya Video SexSexy Hot Video FullNudegirlsinpublicBack Pages PornMydesi2Gaming PornstarsMankitsu HappeningXx Com Full HdTelugu DexGagging DeepthroatPor No De FamosasBrandi PornhubIndian MasturbationJija Sali XnxxRandi Sex XxxDevar Bhabhi Sexy Bf VideoDaddy Daughter Porn VideosEscort OnlineAsian Gigantic TitsPhotocompanhantesOral SexgifJasmineteaa LeakedMegan Daw PornLatino Big Tits PornIndian Fuck Video HdTrue Blood Nude ScenesCotton Candi BbwVideo Jav PornFree PornerNeptunia HentaiLyna Perez NudesQuicksand VkRehead Porn StarsMen Public NudeCoje PerraBridget Moynahan HotXvideos Mother In LawHot Sex AntyBlackdrawKiss Or SlapJapanes Wife Cheat PornTeddit.neyJacquie PornSammatha SaintGirls In Tight LeggingsKhloe KhapriPorn Game.lSecool XxxCrossdresserslutsMallu VedikalPornos HijasRoksa PlBlowjob PornThe Last Of Us Ellie NudeBihari Sex VideoLand Sex VideoReverse Cowgirl PovHot Naked ChicsWebcam AdultRule 34 DevPanty Hose TeaseKemuri HakuAll Bf VideoHollywood Nude GirlsPinoy Adult MoviesTs Fucks Girlمواقع السكس المترجمPorne Upالمواقع السكسVideo Teenage NudePornode EstudiantesPorno HubLes Feet PornPakistan Sex VedioBigtits At WorkBiggest Tit In PornSleeping Step Mom XnxxBangla Sex StoryNude Saree AuntyLesbian MasturbatingKarlie BrooksThick Red Head PornAllmobiesforyouHeintain PornImagens Desexo AnalX Videos2Teenage Sexy SelfiePorn CompilDesi Aunty Nude PhotosPornografia En CarroFucking HorseKamwali Bai Porn VideosPornonalgonasLoving EroticFull Porn MovoesPregnant R34Anime D SexoAidra FoxDakora Fanning NudeNudes TitisNude Women PivsBrunette BunnyReddit HardcoreHot Milfs RedditBigtit Porn PicsXxx.com PornvideosPorn HjabPegging PhorJason Luv VideoIndian Fat Girl XxxTamil Dirty Story ComDesi Amateur PornEbny AnalXxx Lisbine