achtergrond

Geenstijl

Politie pissig om lek naam suikerspiegelchauffeur

De politie is boos want de naam van Suikerspiegelchauffeur Khalid had nooit mogen uitlekken. Inderdaad. Stel je voor dat nieuws, nieuws wordt.

Als de boze pijlen op de boodschapper gericht worden, is dat vaak een goeie indicatie dat er meer aan de hand is dan ze kwijt willen. En boos zijn ze, want de politie 'tilt zwaar aan het lek' van de naam van de Suikerspiegelchauffeur. De overtikgeiten van de MSM lieten de stijlloze scoop liggen maar schrijven wel klakkeloos de politie-PR over zodat ze weer lekker Schuld van GeenStijl kunnen schreien. Want, zo erkent een Parooljourno zonder enige schaamte, journalisten wisten de afkomst van de dader allemaal al maar dat mocht niemand weten, want "afkomst is niet relevant". FOUT, dat is ie natuurlijk wél als die afkomst gelinkt kan worden aan een religie wiens aanhangers CONSTANT MENSEN OMVER RIJDEN. Bovendien gaat het hele verhaal in de eerste plaats om de PR-poepmolen van de politie. Als die suikerspiegelaar onschuldig is, hadden ze meteen 'Khalid K.' moeten communiceren en dan hadden ze ook kunnen uitleggen waarom hij idioot lang vast zat en waarom er een huiszoeking op zijn adres werd gedaan. En 'onwelwording' verklaart niet waarom hij eerst stilstond en er toen vandoor spurtte volgens ooggetuigen, waarom de politie tegenstrijdige dingen communiceerde op die avond (zie tweets hierboven) en waarom er geen beweegbeelden zijn van een incident op een plein waar minstens 15 camera's hangen. Maar laten we het vooral hebben over wat GeenStijl allemaal fout doet want hee dat is tenslotte de echte vijand. Enfin, in haar piswoeste PR bevestigt de politie dus dat het lek echt is en de naam klopt, en verder wat deze mevrouw zegt:

Alleen al het feit dát er gelekt wordt door de politie, geeft aan dat ze met lede ogen aanzien hoe er iets onfris wordt weggemoffeld.

Bart Nijman
Bart Nijman
@BartNijman

Nog steeds ongeloofwaardig: chauffeur van handgeschakelde auto die ineens gaat rijden als ie onwel wordt op moment dat politie 'm aanspreekt

123
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.