Politiek

Bonusquote: ‘Europa heeft van zijn fouten in het verleden nog altijd niets geleerd’

21-08-2017 23:10

 

“Ik bewonder Europese politici. Ze denken zo onwaarschijnlijk humanitair. Maar dat alleen is niet voldoende. We leven in een tijd waarin men realistisch moet denken en handelen.

Europa heeft van zijn fouten in het verleden nog altijd niets geleerd.

Toen ik laatst in Brussel was zag ik hoe een groep Arabische, Noord-Afrikaanse jongeren politieagenten lastig viel. Mijn Belgische vrienden zeiden dat zoiets veel voorkomt in Belgiƫ. Waarom laat men zoiets toe? Wat maakt dat voor indruk op die jongeren?

En nu neemt Europa, Duitsland, massaal vluchtelingen op. Vluchtelingen over wie ze niets weten, die uit zeer problematische gebieden komen. Extremisten zijn echt niet dom

Er is een harde kern van linksliberalen in het Westen die nadenken over de samenhang tussen traditionele islam, fundamentalisme en geweld als ‘islamofoob’ blijft bestempelen. Dat moet eindelijk ophouden. Zoals ik al zei: een probleem dat wordt ontkend kan niet worden opgelost.”

 

Okee, nog even wat extra quotes van Kyai Haji Yahya Cholil Staquf uit dat interview met FAZ van afgelopen weekend. Te leuk om te laten liggen.