door Vaartuig in Binnenland  ·  85 Reacties

  • 18
  • 1406x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

die voorspelling is niet zo moeilijk .
er worden nu al bevolkingsgroepen tegen elkaar opgezet.
de superrijken hebben de laatste jaren flink in mega schuilbunkers ge-investeert .
overal heerst er spanningen .
die proviand die men wilt gaan hamsteren gaat ook op dus ben je alsnog ten dode opgeschreven,want voedsel zal zeer schaars zijn en niet voor iedereen toegankelijk.

0
51 ongelovenloos

35. Op radiojournaal vandaag word er gemeld dat er weer een dwaas iemand met een auto heeft aangevallen (doodgereden) die in bushokje stond te wachten, stukje verderop eenzelfde verhaal.
En dan hoor je zo'n verslaggever zeggen dat dit gelukkig geen terreuraanslag is. De dader was psychisch niet helemaal lekker.
Ik vind dit absoluut een terroristische aanslag. Dwaas of niet, je bent terrorist als je dit soort gedrag vertoont.

1
52 shym

@47
En die Autoloze zondagen 1973/1974 door de oliecrisis hakten er ook in.

Nou dat valt ook wel weer mee.

De autoloze zondagen hadden echter niet het gewenste effect: om het rijverbod op autoloze zondagen te omzeilen, ging men al op zaterdag rijden en keerde zondagavond laat terug, zodat het benzineverbruik helemaal niet afnam. Minister Westerterp liet dertig jaar later weten dat op het moment van ingaan de praktische noodzakelijkheid ontbrak omdat de olievoorraden ruim voldoende bleken. Zo diende het doorgaan vooral om de Arabieren tot niet meer maatregelen te inspireren. En het paste volgens Westerterp mooi in de calvinistische zuinigheidsidealen van Den Uyl

0
53 Benzardi

Er is al een Europese binnenlandse oorlog bezig.
Het zal heviger worden.
Het gaat om de macht, nu van moslims, die zich hier kunnen voortplanten als konijnen met dank aan alle op maat gemaakte sociale wetten en subsidies.

4
54 Wil je niet weten

Klaar zijn voor een oorog is iets anders dan een oorlog verwachten. Dat was de strekking. Clickbait kop

1
55 God is dood

@1 Voor 1 jaar blikvoer en meel, ongeveer 1 ons goud in kleine stukjes, boeken met planten en dergelijke die je kan eten in oorlogstijd, boeken om zelf wapens te maken enz. Preppen is niet heel ingewikkeld.

3
56 Dian

@56 ; Een stevige honkbalknuppel en een lijstje met addressen van preppers is zowel goedkoper als efficienter question

0
57 Partijdig

@54
Er is helemaal niets bezig!

Er wordt ons heel veel onzekerheid en nu ook nog een oorlog aangepraat.
Mijn leven is heerlijk!

1
58 Realisme graag!

@57 Knuppel tegen onze sportwapens? Dapper....

2
59 Dian

@59 ; Sportwapen tegen sportwapen.. Dapper is het zeker question

0
60 Partijdig

wordt ook zo langzamerhand wel weer eens tijd voor een oorlog, omzet wapenindustrie daalt nu alle landen incluis de ontwikkelingslanden waar ons goede geld naar toe stroomt zijn voorzien van voldoende wapentuig. Trumpemans wil nu afghanistan wederom aanvallen en voor altijd vrede brengen (haha) the simple mind. vriendjes van hem willen weer wat verdienen denk ik.

2
61 oculus amet

@11 ++++++++++++ zo is het..gewoon feiten..die smerige haatimam mag gewoon openlijk spreken over hoe snel wij dood moeten, en de overheid doet niks, het is echt ongelooflijk! questionquestion

4
62 henry86

Maar we zouden toch vrede krijgen met Trump? question

1
63 zeikenderechter

Moslims en landen als China en Rusland zijn niet de grootste bedreiging. De grootste bedreiging is onze afhankelijkheid van technologie en gemak. Daardoor zijn we totaal niet voorbereid als ons huidige economische systeem een keer instort, veel mensen zouden zich niet meer kunnen redden omdat ze noodzakelijke skills gewoon missen of omdat ze te afhankelijk zijn van medicijnen etc.
In het geval van een oorlog, zou dat gewoon de meeste levens eisen: het totale gebrek aan zelfredzaamheid en de zwakte die alle luxe ons gebracht heeft.

Zolang het goed gaat, is die luxe prachtig en het gebrek aan zelfredzaamheid niet erg (immers, vele mensen zijn gespecialiseerd ergens in, zoals toetsenbord bedieners zoals ze hier al genoemd zijn) maar als het fout gaat, dan gaat het ook goed fout.

De instorting van het economische systeem kan voorkomen worden. Als het prioriteit krijgt, en dan bedoel ik niet het kortzichtige overeind houden van banken of het stimuleren van de economie waarmee de heren en dames politici denken dat ze de wereld redden, maar over hervorming en het veranderen van de kern van het hele model wat in essentie gewoon fout is met het continu focussen op meer consumptie. We hebben op dit moment meerdere aardes nodig om onze luxe te handhaven, dat gaat vroeg of laat gewoon niet meer mogelijk zijn. Kijk naar een land als Nederland: er wonen zoveel mensen op zo'n klein gedeelte van het land (Randstad voornamelijk) dat die gebieden onmogelijk zelfvoorzienend zouden kunnen zijn. Nederland als land herbergt veel meer mensen dan mogelijk. Als het fout gaat en er breek een oorlog uit, dan heb je miljoenen mensen in steden die zich niet kunnen handhaven omdat de toevoer van buitenaf gewoon stil komt te liggen. Op de hele aarde is dat ook zeker waar. We kunnen het voorlopig uithouden doordat de verdeling zo scheef is en wij in feite luxe hebben ten koste van anderen, en omdat we een hoop dingen die we hier niet kunnen produceren of winnen aangeleverd krijgen, maar eens houdt dat op.

Ofwel omdat het fout gaat in die andere landen, en de toevoer van grondstoffen en dergelijke ophoudt (denk aan olie, maar net zo goed aan lithium en andere benodigdheden voor elektronica) ofwel omdat we proberen zo lang mogelijk door te gaan, totdat een kracht van buitenaf zoals het klimaat ons tegenhoudt en voor schokken gaat zorgen. Hoe dan ook, ons economische model is momenteel totaal niet duurzaam en er komt een moment dat het gewoon instort. Juist doordat jarenlange groei zo belangrijk is geweest, zal de krimp ook aanzienlijk zijn als het dan zo ver is. Dat, gecombineerd met de afhankelijkheid van zowel individuen als complete landsdelen en landen die alsmaar toegenomen is, zal de klap een zware maken.




Het kan voorkomen worden, maar de grootste uitdaging is dan uiteraard het handhaven van een langere termijnvisie - wat tevens een denkwijze vereist die niet langer gericht is op specifieke issues zoals een bankencrisis en zulke issues als geïsoleerde problemen behandeld. Onze leiders zullen een holistische aanpak moeten voorstellen, één die rekening houdt met alle dimensies van het probleem. Niet alleen maar kijken naar wat de komende vier jaar gedaan gaat worden en op welk beleidsterrein je wat gaat doen om te proberen de motor draaiende te houden die dan tot uiterst doel verheven wordt, maar ook durven kijken hoe je ervoor gaat zorgen dat het ontwerp van die motor en alles eromheen (en het liefst geen auto, maar een hyperloop question ) de komende honderd jaar mee kan gaan. Kort gezegd, die oorlog kan voorkomen worden. Maar dat betekent wel dat onze hele manier van denken (en vooral die van kortzichtige politici als Rutte en ander simplistisch rechts met 'economie voor alles') op de schop moet. Langere termijnen, geen tunnelvisie dus.

2
64 progressiefliberaal

@39
3 minnen. Wil iemand de discussie met me aan gaan ?

1
65 heyou

@65
Oorlog zal digitaal zijn, geen soldaatjs meer
Bv, banksyteem platleggen, energie platleggen, sluizen openen ect

1
66 LGK

En de economische winst is ????
Nee mensen zijn nodig. Steden fabrieken geondstofdelgers zijn nodig. Dus verzet. En wie komt er in verzet ? En wie komt er in verzet ? Die brave of dat schorriemorrie dat sowieso niet met gezag kan omgaan ?

En voor de nitwits : er zijn medailles zo speciaal dat je die na hun dood moet inleveren

1
67 heyou

@67
Nee
Het gaat erom om een land plat te leggen
Dat gebeurt digitaal

Mensen zijn niet nodig, die gaan niet optrekken naar bv N Korea om daar het land aan te vallen
Als een land een ander land wilt aanvallen, gebeurd dat digitaal
Men gaat geen troepen daarvoor verplaatsen, met bijbehorende logistiek
Een land kan een ander overal ter wereld treffen, zonder troepen te sturen

U gaat ervan uit dat een land nog klasiek bezet wordt
Dat zal niet gebeuren in volgende oorlog

0
68 LGK

@67
Man poehee. Jullie zitten hier allemaal op mijn erfenis van mijn opa. Waren er meer zoals hij, had het geen 4 jaar geduurd

1
69 heyou

@68
Oorlog is economie. Tuurlijk , vijand uitschakelen is makkelijk. Maar je wil dat gas in Groningen toch. Zonder vergoedingen. En etc etc. Iedereen in de geschiedenis heeft altijd gevochten voor de buit. NOOit voor de winst

1
70 heyou

@69
U wilde discussie, maar reageert op uw eigen posts?

0
71 LGK

@70
Winst=win natuurlijk

1
72 heyou

@70
Ja sorry. Eitje dat kwijt moest. Net zoals mijn opa een hele kippenllegerij kwijt moest

1
73 heyou

@70
Nee, het gaat niet omde grondstoffen
Het gaat om een regime/regering omverwerpen

Het heeft bv geen zin om de VS voor grondstoffen fysiek aan te vallen
Ook NL niet, gas kan je overal kopen

Tijden veranderen
Het gaat niet om de buit, maar om een verandering in een land te kunnen bewerkstelligen
Dat is dus eenvoudiger door de bevolking te gijzelen door het land economisch plat te leggen of burgers van basisbehoeften (energie) te weerhouden

0
74 LGK

Wat ik geleerd heb in al mijn reizen: niets past zich beter aan als de mens. De ene dag kon je een hotel kamer binnen te vies om te schikten, en de volgende dag eet je van de vloer. Daarom leven wij van de noordpool tot de Sahara. Van Mexico City tot Manhattan. Je kan de mensheid nooit onderdrukken .NOOit.

1
75 heyou

@75
En wat heeft dat te maken met of een land een ander land fysiek moet aanvallen?

0
76 LGK

Jij zegt je gijzeld. Ik zeg dat kan niet. Wij domineren de wereld vanwege onze aanpassingsvermogen. Je kan ons niet gijzelen.
Dus - oorlog gaat om economische winst. -totale vernietiging kan; maar heb je niets aan- Dus altijd verzet

1
77 heyou

"Wij domineren de wereld vanwege onze aanpassingsvermogen. Je kan ons niet gijzelen. "

Jawel
Het is relatief eenvoudig om digitaal infrastructuur over te nemen
En waar ga je je dan tegen verzetten?
Tegen de diditale aanvallen
En gaat het andere land ook digitale aanvallen uitvoeren

Zo heeft het westen het atoom progamma digitaal gefrustreed wat Iran 4 jaar koste om hier weer boven te komen

0
78 LGK

Klopt. Om deze samenleving te krijgen. Maar wij hebben dit niet nodig als het er op aan komt. De mens is niet wat jij op de straat ziet. Als het er op aan komt kunnen wij nog minder dan een rat zijn

1
79 heyou

"Om deze samenleving te krijgen"

Die is er
Wordt wakker

0
80 LGK

Ja; maar toch niet nodig om te overleven. Nogmaals.
Heb je wel eens op een vieze hotel kamer gezeten ? En dat het automatisch na een dag geen dril meer uit maakt ? Wij passen ons aan. Daarom domineren wij deze planeet.. Als jij morgen geen stroom hebt; dacht je niet dat je na een paar dagen vuur ging maken ?

0
81 heyou

@81
Maar eerst praate u nog over verzet?

1
82 LGK

Zeg maar jij.
Wij zijn jagers. Ogen naar voren weet je wel. Dus overleven is jagen is verzet. Toch ?

0
83 heyou

Mannen zijn jagers

1
84 LGK

Hebben vrouwen hun ogen aan de zijkant net een mus of een koe. Nee toch ?

0
85 heyou

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
Oud-advocaat Inez Weski kreeg na arrestatie voorstel om kroongetuige te worden

Dit zal dan wel op extra rechtszaken uitdraaien van Weski tegen het OM....

5 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Halsema probeert zich al in te dekken voor als het eventueel fout zal gaan.En dat praten in het diepste geheim zal ook wel een loos iets zijn...

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Rinze
Hoe de tv-serie Joodse Raad twee mensen samenbracht: ‘Uren gepraat en veel gelachen’

Hoe kun je nou iemand verachtten vanwege het gedrag van zijn grootvader ?Maar wel goed dat ze samen het gesprek zijn aangegaan en tot wederzij...

12 minuten geleden geplaatst door Rinze

Reconquista
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

Eerst Nederland kapot maken en zijn zakken vullen als CEO van de massa-immigratie en dan vervolgens wegrennen omdat hij zijn eigen puinhoop niet...

13 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Wedergeboren
Offtopic

    "Waarom moet er zo nodig op elkaar gehakketakt worden? Is dat de manier? Moet je elkaar afmaken?" Misschien vooral omdat een ze...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

GreyB
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

https://twitter.com/RonFilipkowski/status/1780960157955964930?t=pGzZcimRc6nPJMHLMaieuQ&s=19...

14 minuten geleden geplaatst door GreyB

GreyB
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

En de Trump media bestookt de achterban met allerlei jury-info, zodat ze weer lekker kunnen gaan intimideren en dreigen. Zo zijn er al enkele ju...

18 minuten geleden geplaatst door GreyB

Rinze
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

@2Het is levensgevaarlijk voor die juryleden en ook voor de rechter en zijn familie die de strontkar van foxnews al over zich heen hebben geha...

18 minuten geleden geplaatst door Rinze

Bop
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

@16 Zie alle reacties m.u.v. die van Wedergeboren en van mij. 😄...

20 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Japanese Father In Law XxxPaoli Dam Sex VideoSelena XxxTeen Fuck Porn VideoAmateur Naked WomenEffycutiex LeaksRecording Sex VideoXxxi HotBitpornoSada SareeZilla PornCum On Body Compilationالافلام سكس هنديPornographie PornographieCfnm StiriesIndian Full Hd PornCaza PutasJulie MichaelsHot Sex PornhubMichelle Comi Onlyfans LeakedFull Porn VidepsTricked Mom PornHarem HentaiSeñoras PornosLenna The PlugEmma Stone BoobsXx Indian Video HdMom Ki ChudaiAmbercutieRule 34 HentiaSexo VideoBlk Lesbian PornPriscilla Block NudesMel_7158Freehdx SexTight PussiCartoon Animal PornRiley Reid Anal Cream PieAmetur PornPorn Star GaloreTit Flash In CarRealbooruGeelbooruBaca HentaiNatasha WhiteNagae Style ComSara Blonde PornGay Porn VidDesirae SpemcerTanya Tate AnalNikki BenzHappy Potter PornHot Girl Porn HdHot And Sex TubeXxx Japan Mom SleepingXvideo VoiceSara Jay DickdrainersHd Tranny PornPorn AgrigatorLisa Marie NudeRexprnNora Fatehi Porn VideosKellie Pickler NudeXxxxxxxxxxxxx SisterDiaoer PornEmmily Elizabeth NudeMiley Cyrus CameltoesJeon JisuBoobs Pressing And Kissing3d Porn MoviesXxx Indian BhojpuriTabboo PornSissyhupnoPorn JulianFree Anime Video PornVideos TranssexuaisSister Brother PornLatina Porn PicdOlayboy PlusSaxy Xxx HdHosre XxxJustene JaroXxx CatunSneha Actress SexDeepfake PornosVlaire IvoryMom Xxnx ComPervmom.xomReallifecam-comJureka Del MarNatalie Roush SexZoe Bloom PornPorns AmateursNude Women GifZendayaxxxTanya Tehanna NudeYoutporn SexyXvideos Teens Gays4chnaPorn VşdeoMai Khalifa Xxx VideoOviya Helen SexIndian Sex Download FreeSmall BoobiesGaon Ka Sex VideoWakfu PornMaxim LawErotcAsshentaiBokep Sub IndonesiaOld Women Giving BlowjobsGreek PussiesHotlesbiansSnapchat SlutDeepthroat Balls DeepNobara PornPetitte NudesFetish Locator 3VoyeurhitHenti TitsBengaluru XxxFree Download Hot Porn VideosBoobs Press HindiAlina West AnalItalian EroticHannapunzel XxxHot Granny AnalMarisol_xxxSnapvhat PornAlura Jenson XnxxMallu Chechi NudeAnna Claire Clouds WallpaperSava Schultz LeakXvideos KamasutraIndian Girl FucFuzzy Socks PornKaden Kole CreampieReal Homemadr PornFree Brazzers VidoeThandie Newton NufeDr Sex Video HdFriends Hot Mom Sex VideosKannada Pron VideosNaked ChiropractorFree VirginpornPaytonpreslee TwitterTürbanlı PornoNude CougarsPerfectgirlfriendIm Cumming