achtergrond

Geenstijl

Handig. Moslims maken lijst met gevaarlijke moslim-organisaties

Sheik Jneid Fawaz heeft een "gebiedsverbod" in Den Haag wegens opruiende islamitische haatpreken. Zijn salafistische fans zijn boos en hebben hun naam onder een handige haatlijst gezet.

"Inperking van burgerrechten", een vorm van "onderdrukking", censuur en zelfs "vrijheidsberoving": diverse moslims en moslimorganisaties doen huilie omdat hun favoriete haatsheik een gebiedsverbod heeft in Den Haag. Voor een manifestje waar een islamitische onderwijsorganisatie bij betrokken is, hadden ze wel wat beter mogen kijken naar het correcte gebruik van taal, termen en context. Maar het gaat ook helemaal niet op de inhoud. Dit manifest moet verdeeldheid zaaien, mensen tegen elkaar opzetten en het preken van haat propageren. Sheik Jneid Fawaz (alhier beter bekend als Sheik Afwas, Sheik Huppeldepup en/of Sheik Vaatwas) runde een soort illegale moskee in een "boekwinkel" en daar predikte hij wat hij altijd al preekt: islamitische haat en sharia.

De lijst dook op twitter op via 'wetenschappelijke' woordvoerder Dr. Kromzwaard. Waarvoor dank, want het is een handig overzicht van haatzaaiclubs die we op de zwarte lijst kunnen zetten. Een aantal namens waren ons al (jaren) bekend, zoals El Tawheed, Al Fitrah, Abdul-Jabbar van de Ven, Partij van de Eenheid, de European Dawah Foundation en natuurlijk Aboe el Doorn. Maar zo'n Stichting Islamitisch Onderwijs mag dus ook wel van de sudsidietiet waar ze ongetwijfeld aan hangen getrokken worden. In het manifest staat namelijk ook een onvervalst dreigement: "Wij zullen dan ook niet langer stilzwijgend toekijken hoe onze religie wordt gedemoniseerd". Hopen dat de verhuurders van witte busjes extra alert zijn de komende tijd...
UPDATE 15u00: Geinig, het lijken een boel organisaties maar een deel is gewoon dezelfde onder diverse namen. Zie deze duidingsdraad.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.