© Bas Quaedvlieg

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

MVV heeft na een ongelofelijke slotfase de eerste drie punten binnen. In eigen huis werd met 4-3 gewonnen van Go Ahead Eagles. Met nog 7 minuten op de klok keek MVV nog tegen een achterstand aan.

Redactie

Net op het moment dat er een gigantische stortbui op het veld neerdaalde in de achttiende minuut, liet MVV zich verrassen. Aan de rechterkant bracht Joey Suk de bal in de zestien van MVV, waar Sam Hendriks net iets te vrij stond. Hij zocht en vond de lange hoek, voorbij doelman Michael Verrips.

Eigenlijk was het tegendoelpunt alleen maar het startpunt om nog feller in de aanval te gaan. Joeri Schroijen had een paar minuten later al de kans op gelijk te maken. Een voorzet van Jonathan Okita belandde voor zijn voeten, maar hij raakte de bal verkeerd.

HoekschopVia opnieuw Okita kreeg MVV een hoekschop. De trap van Dean Koolhof belandde uiteindelijk bij linksback Christophe Janssens die zichzelf in de aanname op de borst nog prima vrijspeelde op zes meter van het doel. Hij schoot daarna nog eens overtuigend binnen ook. Ook daarna was MVV een stukje sterker van de bezoekers uit Deventer. Er waren wat mogelijkheden voor de thuisploeg en de Go Ahead-defensie moest af en toe alle zeilen bijzetten. Echt heel gevaarlijk werd het niet.Op slag van rust kwam MVV echter ogenschijnlijk goed weg. Opnieuw Hendriks legde de bal achter Verrips, maar werd afgevlagd wegens buitenspel. Op z’n hoogst op het randje. Nog geen drie minuutjes in de tweede helft had Marvin Ogunjimi de voorsprong op zijn schoen. Na een fraaie aanval op rechts kon Jonathan Okita schieten. Zijn geblokte schot viel voor de voeten van spits Ogunjimi. Hij raakte de bal niet lekker, terwijl een simpel tikje genoeg was om de 2-1 te maken.

MmaeeAcht minuten later volgde een grote kans van Dean Koolhof. Een combinatie met Okita scheurde de defensie van de Eagles open. Het schot van de spelmaker was echter niet overtuigend genoeg. MVV creëerde mogelijkheid na kans. Ook Loshaj was met een afstandsschot nog dichtbij een doelpunt. Maar waar MVV niet wist te scoren, schoot Go Ahead Eagles wel met scherp. De eerste uitbraak van de gasten in de tweede helft was meteen raak. Samy Mmaee kwam te laat om opnieuw Hendriks te stuitten. De spits kon zo langs doelman Verrips schieten.

De voorsprong was van korte duur. Eindelijk wist MVV een kans te benutten. Okita wist de bal in het doel te krijgen, na een goede rush van Joeri Schroijen (ex-Eagles-speler) aan de linkerkant.

MVV trok uiteindelijk aan het langste eind. Een fraaie loopactie van Pieter Langedijk werd gezien door het middenveld van de bezoekers. De pass achter Steven Pereira langs was mooi op maat en ook op de afronding was niets aan te merken.

Ogunjimi bracht MVV weer op gelijke hoogte na een voorzet van Dean Koolhof. In de absolute slotfase was Okita de gevierde man. Hij scoorde in de laatste minuut van de officiële speeltijd met wat geluk zijn tweede van de avond en zorgde zo voor drie punten.