achtergrond

Geenstijl

Daders Barcelona zijn Marokkaanse tieners (en feestende moslims stelen een Cortoon)

Terwijl het dodental van de aanslag in Barcelona is opgelopen naar 14, maakt de politie zojuist bekend dat de daders Spaans-Marokkaanse tienerjihadisten waren.

Cartoons maken mag niet van de booslims. Cartoons van Cortés JATTEN voor eigen hergebruik is daarentegen kennelijk prima. Kijk maar, want dit plaatje dook op in een Telegram-kanaal van ISIS, waar feest gevierd werd over de succesvolle moord- en verminkingsdaad in Barcelona, waar een wit busje lone wolf georganiseerd groepje Marokkaanse tienerjihadi's (liveblog, Engels) dus het 'ram' in Ramblas nogal dik aanzette. De politie denkt dat ze een veel grotere aanval planden, maar een tweede aanslagpoging werd gelukkig in de knop gebroken, evenals een aantal jonge levens van de daders: één mossosman heeft een leven lang gratis sangria verdiend door in zijn eentje VIER militiemocro's dood te schieten. Applausvideo! Volgens de Spaanse premier is "terrorisme" (altijd vaag houden als het iets met de islam te maken heeft!) 'Europa's grootste probleem'. Amen. Maar ondertussen gaan feestvierende jihad-sympathisanten er dus wel met een originele Cortés vandoor, die ze voor eigen hergebruik hebben gevandaliseerd. Ja jongens, wat is het nou met die cartoons. Zelf maken mag dus niet / doodvonnis / kop er af / AK in je bakkes, maar ordinair jatten & omkatten kan dus wel? We zullen de islam wel nooit begrijpen. Hieronder het origineel nog maar eens. Met hier een opklik voor groot.

UPDATE 16u08: Mesaanval in Turku, Finland

In de Finse plaats Turku heeft iemand met een mes op mensen ingestoken. Hij zou daarbij Allah Akbar geroepen hebben, al is de kreet in deze video best een beetje onduidelijk. De dader is in zijn been geschoten en gearresteerd, volgens deze Engelstalige Finse site. Mogelijk is er ook een dodelijk slachtoffer. Eerste berichten: 6 gewonden, waarvan 5 vrouwen.
Update: 1 dode, 8 gewonden. Motief nog onbenoemd.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Frans Timmermans is de dertiende imam van Mohammed

Frans heeft niet een splinter, niet een balk, maar de complete ruwbouw van de Essalammoskee in z'n oog

@Mosterd | 15-02-24 | 19:29 | 432 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.