Asielzoeker Hoogeveen veroordeeld voor steken met kapot glas tijdens uitgaan

Een 20-jarige asielzoeker uit Hoogeveen is schuldig bevonden aan mishandeling. Hij heeft in maart van dit jaar een medebezoeker van een horecazaak in Hoogeveen met een kapot glas in zijn hand gestoken.

,,Hij gedroeg zich vervelend en werd daarop aangesproken”, zei de officier van justitie. ,,Daarop begon hij te zwaaien met een kapot glas. De verdachte heeft het slachtoffer bewust geraakt.”

De verdachte verklaarde dat hij het gevoel had te worden aangevallen. De man, die op het azc in Hoogeveen verblijft, zei dat hij erg dronken was. Er was volgens hem onenigheid tussen een groep vluchtelingen en een groep Hoogeveners. ,,Ik pakte het kapotte glas om mezelf te verdedigen.” Het klopt volgens de officier niet dat de man werd aangevallen. ,,Uit meerdere getuigenverklaringen blijkt dat hij alleen werd aangesproken op zijn gedrag.”

De officier eiste drie maanden gevangenisstraf, waarvan een maand voorwaardelijk voor poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De politierechter acht dat niet bewezen. ,,Ik denk wel dat de verdachte op een heel gevaarlijke manier bezig is geweest door in een drukke discotheek te gaan zwaaien met een kapot glas. Het gevaar dat iemand gewond raakt is groot. Er is sprake van mishandeling. Het slachtoffer heeft een snee in zijn hand opgelopen.” De man is veroordeeld tot een geldboete van 250 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken.