Robert en Grace Mugabe
NOS NieuwsAangepast

Grace Mugabe vraagt immuniteit na mishandelen van model

Grace Mugabe, de vrouw van de president van Zimbabwe Robert Mugabe, is nog in Zuid-Afrika en doet een beroep op haar diplomatieke onschendbaarheid. De first lady (52) wordt ervan beschuldigd dat ze een fotomodel een klap met een stekker heeft gegeven, zondag in een luxe hotel in Johannesburg. Het 20-jarige model heeft een aanklacht tegen haar ingediend.

Volgens de politie heeft de ambassade van Zimbabwe gevraagd om diplomatieke onschendbaarheid voor "een verdachte van de aanval", zonder de naam Mugabe te noemen. Ook staat in de verklaring van de politie dat Mugabe nog steeds in Zuid-Afrika is. De afgelopen 24 uur was daar onduidelijkheid over. Gisteravond werd in Zimbabwe gemeld dat ze terug was in het land.

Niet opdagen

Gisteren had Mugabe moeten verschijnen op een hoorzitting om vragen te beantwoorden over de beschuldigingen aan haar adres. Er is de hele dag op haar gewacht, maar ze kwam niet opdagen. Eerder had ze laten weten dat ze zich 's morgens zou melden bij de politie.

Het verzoek om onschendbaarheid is in behandeling, zegt een woordvoerder van het Zuid-Afrikaanse Departement voor Internationale Betrekkingen en Samenwerking.

Grace Mugabe wordt gezien als een mogelijke opvolger van haar man Robert (93).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl