door Keulen in Media  ·  46 Reacties

  • 2
  • 387x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik neem aan dat de start zal zijn in het geciviliseerde deel van Israel en niet in het terroristische Arabische gedeelte,..

Daar gaan de renners en ploegen nooit mee akkoord neem ik aan

5
1 iedereen heeft recht op mijn mening

Geweldig, het nieuws dat de giro volgend jaar in Israël begint had ik gemist. Dit vinden de antisemietjes natuurlijk maar niks en die gaan vast de giro boycotten.

5
2 JackKropotkin

Artikelen van dat Rightsforum lees ik niet meer. Dat is zo enorm bevooroordeeld en anti-Israëlisch, dat is pure propaganda.

3
3 weerman

Waarom toch steeds in een ander land in plaats van gewoon in Italië?

1
4 Interessant

@4 Daar komen ze echt nog wel.

2
5 JackKropotkin

Jeruzalem is van Israël, die Palestijnen gaan maar naar Saoedi-Arabië als ze zoveel waarde hechten aan heilige plaatsen.

6
6 Yisrael

Alle fietsen zullen worden uitgerust met atb banden.

1
7 Hein2

Voor zover ik heb gelezen is er alleen vermeldt dat de Giro in Jeruzalem van start gaat. Over de te volgen route voor de tijdrit is volgens mij nergens vermeldt dat de route deels of geheel door Oost Jeruzalem gaat.

Sowieso ben ik er geen voorstander van dat de start Israel gegund is. Ik zie liever dat de giro bonzen de BDS beweging volgt. Mocht de route inderdaad deels door bezet Oost-Jeruzalem gaan dan is dat een onvergeeflijke daad.

Er is een VN Veiligheidsraad resolutie die oproept dat er geen ambassade in Jeruzalem gevestigd wordt. Dit wordt door alle landen dan ook niet gedaan. De reden was de illegale Israelische annexatie van Oost-Jeruzalem in 1980. Het kan dus niet zo zijn dat dan de route vrolijk door Oost Jeruzalem gaat. De oude stad is ook niet geschikt voor wielrenners door de smalle hobbelige straatjes.

Ben ook benieuwd welke renners er moeite hebben om in Oost Jeruzalem op te moeten komen draven. Al met al een merkwaardig besluit om in zo'n betwist en in opspraak zijnde stad de giro te willen starten. Totaal geen respect, geld?, voor de gevoeligheden lijkt mij.

12
8 Hendrianus

@3

Algemeen bekend dat de Giro in Jeruzalem van start gaat. Wat daar anti Israelisch aan is ....

10
9 Hendrianus

@2

Voor jou en je Mrs.K dè kans om met een Israelisch vlaggetje langs de route de renners aan te moedigen. Kieseen mooi historisch punt op de route en mogelijk kom je in heel Europa op de buis. Boek maar alvast want de horels zijn vlot bezet door dit evenement. O ja, ga een beetje in de buurt van de beveiliging staan...of juist niet. Nu ja, heb je ook wat uit te puzzelen.

10
10 Hendrianus

@8 "dan is dat een onvergeeflijke daad"
Lol, wat een dramaqueen ben je toch ook.

"Ben ook benieuwd welke renners er moeite hebben om in Oost Jeruzalem op te moeten komen draven"
Velen zal het geen ruk schelen.

1
11 Yisrael

@4

Geld. Landen moeten flink betalen om voor promotie doeleinden de Giro of de Tour binnen te halen. Niets mis mee als het een land is met een wielerhistorie, daar valt Israel niet op te betrappen. Sowieso zie ik Israel liever onder een boycot vallen.

11
12 Hendrianus

@11

Ze zullen contractueel moeten denk ik. Of dat met plezier gaat is de vraag. Uit oogpunt van veiligheid denk ik dat het hen zeker interesseert. Over de route zal veel te doen zijn. Veiligheid, politieke impact, gedoe....ik blijf het een onbegrijpelijk besluit vinden.

9
13 Hendrianus

@11

Je weet net zo goed als ik dat wanneer de route deels door Oost-Jeruzalem gaat Israel van de daken af zal schreeuwen, 'zie je wel, de annexatie van Oost-Jeruzalem is geaccepteerd'.

10
14 Hendrianus

@13 Ogh er zullen er vast wel tussen zitten die er liever niet zouden komen, maar dat zal maar heel beperkt zijn, denk ik. Sowieso is sport niet politiek, dus beetje onzin van je om er zo moeilijk over te doen.

Veiligheid kan Israël wel waarborgen hoor bij grote evenementen. We hebben daar ook gewoon concerten en voetbal enzo.

1
15 Yisrael

@14 En wat zou daarvan precies het probleem zijn?

1
16 Yisrael

@16

Sport is niet politiek? Als je sportevenement in Israel, en dan ook nog in Jeruzalem, start maak je er een politiek gedoe van. Kan er geen etappe aan toegevoegd worden die door de Westbank gaat. Gezellig wat illegale nederzettingen aandoen. Moet kunnen want sport is geen politiek nietwaar.

10
17 Hendrianus

@17 Nee, sport is niet politiek. Een paar wielren etappes in Israël is hetzelfde als een paar etappes in ieder ander land. Jeruzalem is gewoon een stad - en zeker als ze alleen het westen aandoen, is er helemaal niets aan de hand. Ook niet als ze het oosten aandoen overigens, maar daar zal jij wel anders over denken.

En ja als je bewust nederzettingen wil aandoen, maak je er dus iets politieks van. Maar goed dat zullen ze sowieso niet aandurven met die Palestijnen daar.

1
18 Yisrael

@16

Wist je niet dat de annexatie van Oost-Jeruzalem illegaal is en door geen enkel land erkend wordt? Als je dan een Europees wielerevenement deels door bezet gebied laat rijden dan heb je als organisator m.i. een steekje los zitten. Ik denk ook niet dat de route door bezet gebied, waaronder Oost-Jeruzalem valt, zal gaan. Zo stom zal de organisatie toch niet zijn.

10
19 Hendrianus

@18

Jeruzalem is geen gewone stad. Verder vind ik niet dat Israel de kans voor promotie van het land en Jeruzalem gegund moet worden na het volkomen negeren van VN resolutie 2334 (stoppen met bouwen in bezet gebied).Dikke Israelische middelvinger naar o.a. de EU maar wel de start van de Giro krijgen voor promotie doeleinden. Ongepast. De Giro bonzen zijn ongetwijfeld verblind door het geld dat ze binnenhalen, mogelijk zelfs een steekpenninkje hier en daar.

10
20 Hendrianus

@19 Oh kom op, die retorische vragen kan je wel achterwege laten toch.
Oost-Jeruzalem is gewoon onderdeel van de stad. Je kan ervoor kiezen om ze er niet door te laten rijden omdat het politiek gevoelig is, maar sport is sport en geen politiek. De organisatie moet vooral doen wat ze denken dat mooie etappes oplevert - en Oost-Jeruzalem is voor een deel echt prachtig.
Ik vind het wel leuk dat er eens een sportevenement naar Israël komt.

Maar goed jij gelooft het verhaal dus niet - ik ook niet moet ik zeggen. Kunnen we deze dubieuze bron dan voortaan links laten liggen?

2
21 Yisrael

@20 Ja, geld is geld. Of het nu uit Israël komt of niet.
Verder blijf je nu maar zeuren over politiek enzo, daar gaat het helemaal niet over. De Giro heeft letterlijk niets te maken met de VN of zo'n nutteloze resolutie.
Alleen jij en andere activistische anti-Israël mensen vinden dat ongepast. De rest zal er geen seconde wakker van liggen.

1
22 Yisrael

@21

Ok, als jij dan ook geen rare vragen meer stelt als in @16

Verder kun je beweren wat je wil maar Oost-Jeruzalem is toch echt illegaal geannexeerd. Andees zou het politiek ook niet gevoelig liggen zoals je zelf aangeeft. Inderdaad geloof ik de suggestie in het artikel dat er door Oost-Jeruzalem gereden wordt niet. Om dan een bron voor een enkel niet onderbouwd gegeven volkomen te negeren vind ik nonsens.

11
23 Hendrianus

@22

VN Veiligheidsraad resolutie 2334 een 'nutteloze resolutie' noemen zegt veel over je blinde liefde voor de kolonisatie politiek van Netanyahu en zijn companen. Overigens was Israel er pisnijdig over en nam strafmaatregelen tegen landen die de resolutie inbrachten en tegen landen die voor stemden.

11
24 Hendrianus

@22

Anti Iseael? Geenszins,. Anti annexatie en kolonisatie politiek van Israel? Jazeker.

11
25 Hendrianus

Ah, we gaan alweer over "annexatie" en "bezetters" kletsen. Altijd dezelfde anti-Israëlische types die hier komen slaan, schelden en spugen. Walgelijk gedrag.

Prima dat die Giro daar start, in in 1967 _bevrijd_ Oost-Jerusalem. Die arabierenknuffelaars zijn al 70 jaar geïrriteerd dat Israël bestaat, en helemaal pisnijdig dat ze het diverse keren niet lukte het land te vernietigen dan wel te bezetten. Dat steekt dagelijks, want vrede en arabieren is als water en vuur.

Fiets lekker jongens!

1
26 weerman

@23 Ik zal nooit ontkennen dat het (illegaal) geannexeerd is. Dat betekent dan weer niet dat ik het oneens ben met de annexatie, naar goed dat terzijde.

Jammer verder dat je de bron niet verwerpt. Niet de eerste keer dat ik er nonsens op lees. Een beetje het brabosch van links.

1
27 Yisrael

@24 Dit snap ik nu niet. Ik heb al meermaals (zeg maar heel vaak) aangegeven dat ik - op Oost-Jeruzalem na - helemaal geen fan ben van de kolonisatie. Ook niet echt van Bibi trouwens, niet mijn partij.

De resolutie noem ik 'nutteloos' omdat van tevoren al duidelijk was dat er niets mee zou gebeuren - en omdat bijvoorbeeld Rusland en China zelf kolonisatie politiek voeren, maar hier ineens wat over te zeggen hebben. Goedkope politiek, niets meer. Beetje zoals de VN functioneert natuurlijk.

1
28 Yisrael

@25 Dat gelooft niemand behalve jijzelf.

2
29 Yisrael

@27

De zin, "Naar verluidt zal de proloog worden verreden in de oude stad van Jeruzalem." , is m.i. wat voorbarig. Ik wil van dat 'naar verluid' de bron weten. Helaas geeft het artikel dat niet vrij. Het is inderdaad nonsens als daar de kern van je artikel ligt.Jammer.

10
30 Hendrianus

@29

Dat is nog eens nonsens, bewijs het maar.

10
31 Hendrianus

@31 Van jou moet Israël geboycot worden. Dat betekent economische ineenstorting, wat automatisch leidt tot verzwakking van de militaire macht - en dus vernietiging van de staat.
Dan ben je dus anti-Israël.

2
32 Yisrael

@32

Een boycot totdat Israel serieus meewerkt om de bezetting te beeindigen en een tweestatenoplossing mogelijk maakt. De mate van schade door een boycot is dus aan Israel.

11
33 Hendrianus

@28

"De resolutie noem ik 'nutteloos' omdat van tevoren al duidelijk was dat er niets mee zou gebeuren.."

Dat is triest. Na 50 jaar illegale kolonisatie er nóg niet vrijwillig mee willen stoppen. De VN weigert er vooralsnog sancties aan vast te knopen. Dan moet het maar van de burgers, bedrijven en organisaties komen die BDS steunen. De strijd tegen hen die dat willen is op diverse fronten reeds tegengewerkt via naionale en lokale wetgeving. De strijd zet zich voort, net zolang tot Israel stopt met verdere kolonisatie en afh. van de vredesovereenkomst afbouwen van de kolonisatie. Gelukkig kijkt niet iedereen schouderophalend toe.

10
34 Hendrianus

@20 [Jeruzalem is geen gewone stad.]

Vertel eens, wat is er zo ongewoon aan Jeruzalem?

2
35 Joris Goedbloed

@29 Ik geloof niet dat hij dat zelf gelooft. Hij weet ook wel beter.

2
36 Joris Goedbloed

Het "rightsforum", waar dit bericht opstaat, dat is, zoals we allemaal wel weten, het Jodenhatersforum, opgericht door van agt:

Amstelvener in NIW: ‘Van Agt is antisemiet’
http://amstelveen.blog.nl/algemeen/2017/04/15/amstelvener-in-niw-van-agt-is-antisemiet

Aangifte tegen Van Agt – antisemitisme
http://mijn-kijk-op.infonu.nl/mens-en-samenleving/105954-opinie-israel-46-aangifte-tegen-van-agt-antisemitisme.html

Visie van Agt op Hamas en PLO raakt aan antisemitisme
https://www.nd.nl/nieuws/commentaar/visie-van-agt-op-hamas-en-plo-raakt-aan.116239.lynkx

Niet het lot van de Palestijnen drijft Van Agt, maar zijn Jodenhaat.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/10/voetnoot_3.html

2
37 Joris Goedbloed

@35

Het Oostelijk deel van Jeruzalem is illegaal geannexeerd door Israel bezet gebied. Algemeen bekend dacht ik.

9
38 Hendrianus

@37

De heer van Agt is nooit veroordeeld voor antisemitisme nog enig ander die verbonden is aan het rightsforum. U mag uw beschuldigingen naturlijk copy/paste, wie deed dat eerder, plaatsen maar het is wel zielig voor u dat er geen enkele veroordeling bestaat. Kennelijk denkt het OM en de rechters er anders over.

9
39 Hendrianus

@36

"Anti Israel? Geenszins,. Anti annexatie en kolonisatie politiek van Israel? Jazeker"

Zit geen woord Spaans bij en zo denk ik er al jaren over.

8
40 Hendrianus

@37

Goed dat je die links nog even geeft, zodat mensen zich kunnen informeren over de raaare gedachtekronkels van van Agt. Laten we niet vergeten dat de vent streng katholiek is, en datstreng katholieken joden nou niet bepaald vriendjes zijn. "Ze hebben Christus vermoord!" is de on zin-redenatie, en dat was dan ook de reden dat in WO-2 er door katholieken volop werd meegewerkt aan Jodenvervolging. Moet je in Polen kijken hoe de katholieken daar ook vandaag de dag nog over Joden denken. De rillingen lopen over je lijf. Dus; prima, dit soort links!

1
41 weerman

@37

Eerste link, iemand beweert iets over een uitspraak zonder de volledige tekst te verstrekken
Tweede link, pagina bestaat niet meer
Derde link, 'raakt aan' is het dus niet
vierde link, Geen Stijl...........serieus?

Kortom het was lang zoeken voor je en niets gevonden. Niets gevonden omdat er niets is.
de heer 'weerman' doet in @41 nog een duit in het zakje door elke katholiek als Jodenhater en Jodenjager neer te zetten.

Verder is dat alles off-topic.

On topic,
Indien de rit gedeeltelijk door Oost-Jeruzalem gaat is dat een niet te toleren gebaar van minachting voor de internationale verhoudingen.

9
42 Hendrianus

@42

"...door elke katholiek als Jodenhater en Jodenjager neer te zetten.."

NEE, je overdrijft weer, en pleegt weer volgaarne karaktermoord. Verstandiger mensen weten dondersgoed wat ik bedoel. En dat is niet _elke_ katholiek, maar je overdrijft erg graag. Melodramatisch en overdreven reageren gaat jou prima af. Al jaren. question

Er is ook geen sprake van minachting. Dat maak jij er maar graag van; wederom karaktermoord en overdrijving. Prima om de vereniging van de stad, want bevrijd van moordende moslims in 1967, zo te vieren. Goed idee; doen!

1
43 weerman

@43

De verovering van Oost-Jeruzalem wordt dit jaar, uitsluitend in Israel, gevierd. De Giro start in 2018 in Israel. Beide hebben niets met elkaar te maken.

9
44 Hendrianus

@44

Correctie: HERovering. Het was van 1948 tot 1967 door Jordanië illegaal bezet en geannexeerd gebied. Daarvoor was het Brits Protectoraat, daar weer voor onderdeel van het Ottomaanse rijk. En kom nou niet aan met "het is voor de "palestijnen, want door Jordanië aan hen gegeven!" Want dat is onzin; Jordanië had het _gestolen_. en wat gestolen is kan niet aan een ander worden gegeven, net als Judea en Samaria.

U zwetst er weer 'geweldig' op los. Triest.

1
45 weerman

@45

Hoe kan Israel Oost-Jeruzalem HERoveren als het nooit van Israel geweest is? Jordanië heeft in 1948 net als de zionisten een deel van het mandaatgebied Palestina veroverd. Als de verovrring van de Westbank in 1948, door Jordani , llegaal was hoe zie je dan de verovering van de andere delen van mandaatgebied Palestina door de zionisten? Dat is volgens u dan toch ook illegaal?

De Westbank was in het VN verdeelplan geen onderdeel van de Joodse staat, ook geheel Jeruzalem niet.

6
46 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

De centrale vraag moet eigenlijk zijn: Wie wil er een arm of been verliezen zodat de EU bobo s overal ter wereld met een militaire vuist op tafe...

zojuist geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Truth In Media (@Truth_InMedia) on X

Zie https://www.ninefornews.nl/president-zelensky-is-niet-wie-je-denkt-dat-hij-is/...

5 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
De Rockefeller- en Bill Gates-stichtingen staan ​​op de sponsorlijst van EU-besluitvormers - Dissident.one

Dit nieuws zal ongetwijfeld naar de onderste regionen van nieuwskoerier verdwijnen, het is namelijk ongewenst nieuws, en ongewenste waarheden sc...

20 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

@4Zie 1, ...

23 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

@1 Ach, aangezien men toen in de stellige overtuiging verkeerde dat men vol voor kernenergie zou gaan, is dat niet zo opmerkelijk. ...

25 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@202 En wederom mispoes. Best wel grappig, dat je kennelijk niet kunt lezen/en/of begrijpen wat je zelf schrijft. Nou, voor de 2...

27 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

DWZ
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

''En dus is het best opmerkelijk dat Nederland de putten naar zijn grootste eigen energievoorraad nu metersdiep met beton volstort.''Nog opm...

1 uur geleden geplaatst door DWZ

Schildpad
Max Verstappen superieur in sprintrace China, Hamilton tweede

13 seconden!! eerder over de streep ......

1 uur geleden geplaatst door Schildpad

DWZ
Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: nu bijna net zo laag als in Willem-Alexander

Ikzelf denk dat niemand van die WEF marionetten te vertrouwen is......

1 uur geleden geplaatst door DWZ

rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@50 Wat maakt dat allemaal uit Hendrianus? Het gaat er enkel maar om of die vrouw wel of niet dat briefje heeft ontvangen. En dat collectieve da...

2 uur geleden geplaatst door rebo

NK. App
Fake Hub Full VideosChris Strokes AnalSextvElles PornBhojpuri Sex DanceJe Montre Mas SextapeKamasutra BpJuq-324Xx Sunny Leone Sexy VideoNew Indian Hot PornAaron Franklin Brink PornAbella Danger Only FansCynthia Addai Robinson NudeGym Wali BfXxx Two BoysJezebelle BondJessy MarquesaTamil Women XxxPakistani Beauty Sex VideoSexy Blue Film Sexy SexyBig Black Booty AnalKanker Sisters PornBokep Ojol TerbaruXnxx Com MalluDesi Aunty Sex TubeBurnette NudesAlexandra Daddario True Detective NakedJovan Jordan PornEthiopiam PornPenic MassagePinkxxxMe Follo Mi MamaBig Asian NipplesRomantic Bhabhi VideoIndian Mum Sex ComVoyeur SexXnxx StickerBikini Girls XxxAmsr ClaudyPublic Agent SexBhan Bhai XxxNude Girls SwimmingCamwhores.Sophia Lillis NudeLecheria 69Arcee PornDick RatingNaidu Sex VideosSafest Porn WebsitesTictok NudesCutest PornstarsBudussyBlack And White XnxxSuhagrat Ki FilmHot Sax HindiGianna Michaels BbcCamgirls For FreeMyla Del Rey NudesPussymoundBug ClitSani Leon VideoLafranceapoilXvideos Teens LesbianXhampster.com GaySybilla NudePorn De CaballoHunicorndXx MastiEnemapornPregnat CuckoldKelsi Monroe SoloSuperchat LiveKiss Kannada Full MovieXxxx Hindi Hd VideoChoot Volume1Xnxx Telugu HyderabadRailey ReidAstarbabyxo OnlyfansIndian Housewife NakedWood PornNude MomsKoreanbjDad Daighter PornHouse Wife Blow JobsAdultworkmPussy PhotosNnnnekochan PornDani Daniels Sexy VideoAnonib MassachusettsBlue Film SuperhitSister X VidioPawg CummingPornô HqHentai مترجمElsa Jean GifPorn ScWww X Videos ComePornstarpunishmentVictoria PeachBackroomcastingcouch VeronicaAmy Fisher Sex TapeSocialmediagirlFourchanBig NipplesRailey DiselShota HentaisNaughty America LatestHindi Xxx Movie ComYoutube Film PornoTv PutasAcompanhantes Em ManausBlue Lagoon NudeVideos De Sexo CaseroTinyassDesi Porn ActressRubfuck ComSex Telugu LokalSexvideo HindeUp Sexy BfBig Booty Ebony DoggystyleKenziemadisonEliza Ibarra VrMom And Son Shared Hotel RoomReddit Nsfw IndexEscorte ParisSaite De SexoHistorias Em Quadrinho EroticaSia SiberiaBackshots MeaningClose UpvaginaFemdom CompilationJuvr-175Porn In The FarmHot Bhabi AffairLisa Ann PronIndian Nude Girl BathingBig Boobs Mom PornSandy.bigboobsPornvideobbPorn CumsotJapanese Porn Hub VideoXnxx TransgenderDanica Rockwood NudeMilfbathAnime Bug BoobsWww Sex BhabhiDaily Porn VideosSaree ChutBred RedditLauren Karen Jav