@75 Dat is dan het werk van de AIVD. Maar volgens mij zijn die inmiddels overbelast door de soevereinen. 😉...
Dat zou kabouter obesitas wel willen, maar niemand wil gelukkig met deze kabouter om tafel....
@74 wildersfanBinnen links zijn 'wokes' de jongste vermomming van de totalitaristen. De lui die iedereen willen opsluiten in 'strijdende col...
@28 Ja, ik vond de opmerking van @22 'Dat komt natuurlijk van links.", net als u, best storend Dus ik dacht, ik haak even in met een andere in...
Snap niet dat zo'n oplichter nog een podium krijgt. En dan nog wel bij de publieke omroepen....
risico van het vak... gaan we NLse resources aanwenden om een geval in Georgie.. ga dan naar Georgie...
Blijf de terminologie over economische schade door klimaatverandering wat merkwaardig vinden. Klimaatverandering is al miljoenen jaren een feit....
@25 nog meer speculatie op deze manier... goed voor de polarisatie ;)...
Wat een humor deze ochtend....
@23 in 2023 wellicht, het is een redelijk actueel onderwerp:https://www.nporadio1.nl/nieuws/binnenland/f92cada3-2228-4d73-9955-8a745fc2d942/...
Waarom kunnen ze niet gewoon een keer een product verkopen zonder er rotzooi bij te gooien.
Ik zocht onlangs naar vleeswaren zonder zout. Dus ik alle etiketjes een keer gaan lezen. Wat schets mijn verbazing in de meeste vleeswarenverpakkingen zit slechts 95-96% aan vlees een de overige percenten is EU rotzooi en vrijwel altijd zout.... belachelijk. Waarom is er niet meer vlees zonder zout. Alle medici roepen al jaren dat we teveel zout per dag binnenkrijgen maar er is bijna geen product te vinden waar AH geen zout aan heeft toegevoegd. En zo worden we weer belazerd waar we bijstaan
** gebruiker verwijderd **
@1 zout is voor ondermeer het iets langer houdbaar te maken . Kijk eens hoeveel suiker erin zit , dat is ergere troep
** gebruiker verwijderd **
@2 -4 Laat de milieuclubs hier eens actie tegen ondernemen. We worden volgepompt met rotzooi waar we nooit om gevraagd hebben. Eruit met zout, suiker en nitraten en alle E-vergif.
@1
Vleeswaren zonder zout zijn in feite niet te eten. Er is wel natriumarm spul.
@1
dit gaat niet over vlees, maar gewoon een fout bij de verwerking van walnoten.... dus geen bewuste toevoeging..... waarschijnlijk een vul machine niet goed schoon gemaakt, of iemand een verkeerde doos/zak noten er in gegooid..... niets schokkends of clandestien......
prima dat ze een waarschuwing doen ipv verzwijgen toch.
@6
als ze er andere chemische conserveer middelen in zouden stoppen is het ook weer niet goed....
@5
Zout, E-nummers en suiker hebben weinig met het milieu te maken. Ik kan je wel deze club aanbevelen:
https://www.foodwatch.org/nl/foodwatchnl-de-voedselwaakhond/
Allemaal per ongeluk, toevallig hoor.
@10
en wat zou het doel zijn om dit met opzet te doen??
maakt U nooit een fout??
@1 dat geldt niet alleen voor de AH. ivm kalium tekort let ik al langer op mijn zout inname. Dit is in elke winkel, bij bijna elk product zo. Zeker voorgekruide artikelen zijn een ramp. Inmiddels eet ik kaliumzout om dat wat op te vangen. Dat is het zoutvaatje met groene deksel.
@5 Hou dan maar op met ademen. Zuurstof heeft ook een E-nummer: E948.
@5
Er is maar één iemand die bepaalt wat jij in je mond stopt.
En hoewel je schromelijk overdrijft over gif en E nummers . . .
Staat het je volstrekt vrij om de hele dag bio producten te consumeren.
.
@14 bio produkten die ook weer vol e-nummers zitten en suiker.
@14 Daar wordt ook gif gebruikt, en daar zitten ook E-nummers in.
@14 . Ik heb geen behoefte aan bio producten . Ik wil gewoon producten kopen waar alleen het product inzit dat ik denk te kopen volgens het etiket. Waarom worden er al die zaken aan toegevoegd waar we nooit om gevraagd hebben. Wie zout op zijn vlees wil kan dat toch ook zelf wel eraan toevoegen. En waarom luistert AH niet naar alle artsen die ons al jaren voorhouden dat er teveel onnodig zout in producten zit. Stop dan met zout eraan toe te voegen. Zo moeilijk hoeft dat toch niet te zijn.
@16 zelf in de moestuin aan de slag gaan en je eigen dieren slachten...
Gewoon bij Albert Heijn....
weer tekenend dat een item over een partij walnoten waar per ongeluk andere nootjes bij gekomen zijn gelijk weer tot discussie over toevoegingen, gif, en zelfs al weer als complot gezien word..... zucht...... alle 2 de nootjes zijn gewoon veilig eetbaar, alleen is er een kans dat die walnoten nu ook sporen bevatten waar mensen allergisch voor zijn....pff over overdreven reacties gesproken......
@17 omdat zout de houdbaarheid van produkten verlengd. Deden ze vroeger al massaal toen ze nog zelf een moestuin hadden en slachtten. Groenten in zout, vlees in zout allemaal heel gewoon.
Daarnaast is zout een smaakmaker mensen vinden eten zonder zout vaak niet lekker.
@20 ach ja teken des tijds.
@21 . Het staat een ieder vrij om zelf zout toe te voegen aan het eten dat hij koopt. Zout eruit halen is een stuk lastiger.
@22
zelf je onbewerkte vlees een paar dagen goed houden is ook lastig.....
@22 als men geen zout meer mag gebruiken zult u iedere dag nieuwe boodschappen moeten doen, zal er bijna geen worst, kaas meer te koop zijn vanwege de houdbaarheid.
Probeer maar eens een stuk vlees, rauw of gekookt in de koelkast houdbaar te houden zonder enige toevoeging.
@17
Ik ben het zowaar met je eens, deels althans, want je kunt het de supermarkten niet echt aanrekenen. Het zijn meer de voedselproducenten die aangesproken moeten worden om inderdaad minder zout in het voedsel te stoppen. Maar dat is nu juist bij uitstek, en zet even je glas cola neer voordat er ongelukken komen, een mooie taak voor de EU. Want de EU kan veel meer druk uitoefenen op voedselproducenten en eisen dat er minder zout in eten wordt toegevoegd dan een Hobbit land wat de naam Nederland draagt.
Verder ben ik niet voor zoutloos voedsel, er mag best wat zout in producten zitten evenals andere vormen van stoffen zolang het de gezondheid niet schaad.
@25
bij huismerken zijn het de winkelketens die de smaak (het recept) bepalen. niet de producenten.
Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten
Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.