door Carol Fenijn in Politiek  ·  46 Reacties

  • 9
  • 536x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Klopt helemaal, afdracht vind de VVD alleen maar goed als het geld naar hun toe gaat.

3
1 dummydum

Daat q m

0
2 Slartibartfast

Whoops. Ging iets verkeerd.

Daar zit geen woord Chinees bij. Meyer heeft gelijk.

5
3 Slartibartfast

Zo, zo meneer Meyer, "gangsterpartij" nog wel. Dat moet u als partijgangster nodig zeggen.

17
4 Vandeprinsgeenkwaad

De VVD mag zeggen wat ze willen, domme SP'ers.

14
5 Yisrael

Dit klinkt als ordinair modder smijten. Ik had Ron Meyer hoger ingeschat eigenlijk.

12
6 tripomatic

@6 . Ik ook.

11
7 Vandeprinsgeenkwaad

Geen partij die collectief zoveel belasting ontwijkt als de SP. Daar doet geen enkele VVD-graaier iets aan af.

14
8 Wild Rover

@6 Ik niet, hij is immers een SP'er.

8
9 Wild Rover

Ik zie het probleem niet, er veranderd niets,
De sp leden mogen straks zelf bepalen of zij een deel van de vergoeding die zij krijgen afstaan.
Kwestie van vertrouwen. Oh wacht...

5
10 chouffleur

Dat mondsnoerderige calimeroisme zit er bij de SP wel een beetje ingebakken.

9
11 JackKropotkin

@10 Ze zien blijkbaar liever dwang. question

5
12 Wild Rover

@5 De SP'ers mogen zeggen wat ze willen, criminele VVD'ers!

2
13 dummydum

Eerlijk gezegd vind ik het toch wel sneu voor de SP, als hun bijzondere bron van inkomsten zo gekortwiekt gaat worden.
Gelukkig voor hen konden ze (tot nu toe) via die afdrachtregeling een bevredigende hap uit het gemeenschapsgeld doen.
Want zeg nou zelf, als die SP het enkel met de centjes van de leden, via lidmaatschapsgelden en schenkingen zouden moeten doen, nou dan zou het maar een armetierig partijtje zijn.
Gelukkig hebben ze in SP-voorzitter Ron Meyer een echte straatvechter, die niet schroomt in het partijblad zo'n typisch gevalletje 'aanval is de beste verdediging' te doen.

10
14 tegenzinnig

@14 er veranderd niets... Alleen gaat het straks vrijwillig

6
15 chouffleur

@13 Daar zeg ik toch ook niets van?

5
16 Yisrael

@6 Ik niet. Vanaf het begin vond ik die Meyer een inhoudsloze praatjesmaker. De SP was Jan Marijnissen, Jan Marijnissen was de SP.
Mooi dat Jan weg is overigens, de SP zal spoedig weer een partijtje in de marge worden.

9
17 Johan B.

@15
Gelukkig dan maar.

En lees ik straks wel in het nieuws over verdere gevolgen en effecten van die door de partij verlangde vrijwilligheid.

4
18 tegenzinnig

Toch wel vreemd dat "gangster"Meyer hier spreekt over de VVD, de afdrachtregeling is collectief misbruik maken. Deze afgedwongen solidariteit heeft enkel ten doel de rijkste partij te blijven, stemmen te kopen, de extreem gewelddadige AFA te subsidiëren voor het eigen gelijk.
Socialisten zijn levensgevaarlijk tuig van het ergste soort!

9
19 Recovery Mode

@18 dat ligt nu al moeilijk onder sp leden die een persoonlijk drama meemaken.
De afdracht is nu verplicht ongeacht de omstandigheden, menig wethouder is al geroyeerd als hij of zij zich verzette tegen de afdracht ivm echtscheiding of schulden

9
20 chouffleur

De afdracht op zich bind ik nog niet zo erg. Maar dat ze dat weer als gift mogen aftrekken. De SP financiert zo zijn partijkas ten kosten van de belastingbetaler.

8
21 Morinethar

@8 Daar wil ik dan wel de bewijzen van zien!

1
22 dummydum

@22 lees het artikel..

8
23 chouffleur

Haha gangster partij....wel netjes gekleed en keurig een rijken dialect pratend. Lief al die volksvertegenwoordigers.

0
24 Voorzittershamer

@21 Ik heb vorige keer ook op de SP gestemd maar ik vind persoonlijk dat SP kamerleden net zo veel zouden moeten krijgen als hun collega's (het salaris mag ook wel wat lager maar dat terzijde) en als daar een flink deel van aan goede doelen willen besteden of niet natuurlijk mag dat altijd.

0
25 21st Century Guy

Ik begrijp niet dat hier zoveel mensen daar problemen mee heeft. De SP kan zich zo onafhankelijk optreden. Alleen vertegenwoordigers die politiek bedrijven uit roeping en niet om er rijker van te worden. Vergeten wordt wel dat de SP als enige partij niet gebruikte staats subsidies naar de staat terug stort.
En wat ik ook zo vreemd vind dat alleen de SP genoemd wordt maar dat de SGP dezelfde afdracht regeling heeft en ook de VVD heeft een afdracht regeling en daar hoor je niemand over. Nee veel mensen zijn jaloers op de SP en proberen op alle manieren de SP aan te pakken maar het lukt niet

1
26 yanyans

Persoonlijk denk ik, dat de SP zo snel mogelijk meegesleurd moet worden in de financiële problemen die de andere partijen hebben!
Grote partijen, zoals PvdA, CDA en VVD zitten door teruglopende ledenaantallen steeds slechter in hun 'slappe was'. Daarom hebben deze partijen vorig jaar dan ook voor een ander subsidiestelsel gepleit, want meer subsidie kan hun geldproblemen oplossen!
ZIE: https://fd.nl/economie-politiek/1150352/grote-politieke-partijen-in-geldnood

Dat de SP, ondanks de ook bij hen teruglopende ledenaantallen, géén geldproblemen heeft... zit de 'oude vertrouwde' partijen natuurlijk flink dwars!
Volgens mij willen de andere partijen de SP in dezelfde benarde financiële positie brengen als zij zélf zitten, zodat er vervolgens extra subsidie kan worden afgedwongen voor AL de partijen, inclusief de SP. Wánt... het moet de Nederlandse burgers natuurlijk niet gaan opvallen -wanneer er straks hogere subsidies voor de grote partijen "nodig zijn"- dat de SP haar financiële zaken véél beter op orde heeft dan de andere partijen!

0
27 Scorpio

@26

Het ENIGE doel de VVD, Vereniging Van Dieven, is tweespalt zaaien bij de SP, de PVDA als uitvinders van het mensen opzetten tegenover elkaar uiteraard ook, om zo de oppositie zo zwak mogelijk te krijgen. SP moet gaan leren wie hun vijanden en vrienden zijn, met bierschuim je blik blijven vertroebelen helpt niet...

4
28 FNKTD

Ik snap het wel de SP is de enige die wat voor de burger wil doen en dat is de burger hatende partij voor de ratten VVD een doorn in het oog natuurlijk

1
29 magikeven

@21 "De SP financiert zo zijn partijkas ten kosten van de belastingbetaler. "

Ik denk dat de deals die gesloten worden tussen de fiscus en menig multinational de belastingbetaler meer kosten.

De afdrachtenregeling zorgt er in ieder geval voor dat mensen die ervoor kiezen zich in te zetten voor dit partijprogramma dat niet doen voor financieel gewin.

1
30 Mappie

@30 Iets wat krom is proberen recht te praten met iets wat nog krommer is, lukt niet.....
Als SP'ers hun salaris willen doneren aan de SP is dat prima, mag niet verplicht zijn en het salaris moet overgemaakt worden aan de SP'er die het dan kan overmaken naar de partij. Verplichten is tegen de wettelijke verplichting dat volksvertegenwoordigers onafhankelijk moeten zijn. De feitelijke constructie komt op dit moment eigenlijk op neer dat de SP'ers in dienst zijn van de SP, de SP als werkgever trekt dan nog eens extra belastingvoordeel op basis van een goede doelen constructie.

8
31 Salitos

@31
De SGP en de VVD doet dat al veel langer en daar heb ik U nog nooit over gehoord.

1
32 yanyans

De SP heeft met de afdrachtregeling altijd voor ogen gehad; dat mensen niet bij de partij zouden komen uit financiële- maar uit ideële overwegingen!
Graaiers voelen zich dan ook allesbehalve aangetrokken tot de SP, die zoeken hun heil wel bij de andere partijen.

0
33 Scorpio

De VVD wil het ze onmogelijk maken, wetende dat er al discussie is binnen de SP over de hoogte van de afdracht. Want VVD steekt er zo ontzettend ikke-ikke bij af, en dat zou wel eens sympathie en vertrouwen kunnen wekken voor de SP, twee dingen die de VVD nu eenmaal voor de komende honderd jaar op hun buik kunnen schrijven, iedereen weet veel te goed dat zij de partij van de meedogenloze graaiers zijn, de partij die bejaarden en chronisch zieken schaamteloos afknijpt, de partij die het voortouw neemt bij ieder voor zich en God voor ons allen.

2
34 Wendel

De VVD kan beter naar zijn eigen shit kijken binnen zijn leden bestand i.p.v. de les te lezen aan andere. De VVD is blijkbaar snel vergeten wat voor shit en fraude de laatste jaren is komen boven drijven binnen de partij.

0
35 Dissident

Zijn nogal Trumpiaanse uitspraken van de SP , en nu is het allemaal wél goed .. question

6
36 Vageali6888

@36
Vindt U? Wat is er Trumpiaans? En wat bedoelt U met Trumpiaans Ik heb er nog nooit van gehoord. Maar het klinkt wel interessant.

0
37 yanyans

@23 Dat bewijst.......helemaal niets!!!!!!!

0
38 dummydum

@32 nope, daar is de afdracht vanuit de persoon geregeld, die dat ook kan stopzetten. Bij de sp tekent de persoon een akte van cessie en krijgt daarna van de partij de fooi uitgekeerd.
Volstrekt anders

4
39 chouffleur

OP dit punt geef ik de VVD volkomen gelijk. Het gaat niet aan dat een overheid mee werkt aan communistische praktijken van de SP. Als ze met hun mensen overeenkomen om hun hele salaris af te staan aan de partij dan kunnen die mensen ook zelf dat bedrag wel maandelijks aan de partij overmaken. Daar heeft een overheid terecht geen enkele boodschap aan want laten we niet vergeten dat Kamerleden op eigen titel en zonder last of ruggespraak in het parlement zitten en dus heeft de overheid eigenlijk niet met de partijen te maken.

3
40 PFL

Bij de SP vind je geen graaiers, zijn allemaal bevlogen politici met een ideaal. Vind je bij andere partijen niet meer. Juist die afdracht zorgt ervoor dat er geen graaiers binnen komen.

1
41 Ceesje

De SP is -in tegenstelling tot de meeste andere partijen- financieel onafhankelijk dankzij de afdrachtsregeling. Waardoor de partij ook niet 'zomaar' te beïnvloeden is... door lobbyisten van banken en/of grote multinationals!

Tja, die financiële onafhankelijkheid is blijkbaar zéér ongewenst en moet hoognodig worden "aangepakt" en afgeschaft. Daar maken de andere partijen zich dus graag hard voor!

1
42 Scorpio

@41 en @42 er veranderd niets, behalve dat de keuze bij de persoon ligt.
Maar wellicht vertrouwd de sp niemand binnen de gelederen

2
43 chouffleur

@42 Klets niet , de SP neemt niet eens verantwoordelijkheid voor de incasso, dat moet de overheid uitvoeren. Laat de SP zelf de gelden incasseren, dat wil men niet want daar komen enkel problemen uit. Verder is het ook zo dat de SP veel invloed heeft met dubieuze partijen, AFA is een ploeg die het vuile werk uitvoert voor de SP, zo zijn er wel meer.

2
44 Recovery Mode

** gebruiker verwijderd **

Het blijft bizar dat in een land waar alles in wetgeving geregeld is aangaande salarissen er toch zo`n anomalie in de salaris afspraken kan bestaan en dan ook nog eens in een partij die het "volk" zegt te vertegenwoordigen .
Op deze wijze zet je jezelf buiten de discussie door deze wijze van belasting graaierij ten voordele van de 2ekamerleden .
Uitermate dubieuze regel die begrijpelijk door de partij met hand en tand wordt beschermd vanwege de louche mooie aantrekkelijk financiële constructie voor de partijkas .
dit soort constructies moeten verboden worden door de overheid , dit is namelijk een ongewenst voortvloeisel van een hiaat in de wet.

45 verwijderd682241

@45
Men is al jaren bezig om dit onderuit te halen. Er werken heel veel mensen voor de SP en deze mensen moeten ook beloond te worden. En de SP vindt dat een salaris van € 32500 per jaar voldoende is en deze leden zijn het daarmee eens.
Doordat de SP zo goed met geld om kan gaan worden niet gebruikte staats subsidies terug naar de staat gestort. De SGP heeft dezelfde afdracht regeling en bij andere partijen wordt verplicht om een gedeelte van hun inkomen in de partijkas te storten en dit van hun inkomsten af te trekken zodatzij minder belasting behoeven te betalen. Bijna elke partij heeft een afdracht regeling maar de politiek kan het niet hebben dat de SP onafhankelijk kan optreden en mensen kan helpen die B.v. Juridische steun nodig hebben of aktie gevoerd moet worden.

0
46 yanyans

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Tussenderegels
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

@20 ga eerst maar ff lezen hoe het zit....

9 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Wedergeboren
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

" geen vuiltje aan de lucht" Precies ja! De decennina durende Koude Oorlog was natuurlijk maar een bagatel, een onbetekend voetnoo...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Vageali6888
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

@16"De NAVO heeft de russen meer dan vijfenzeventig jaar succesvol buiten de deur weten te houden"Wel opvallend dat toen de Navo nog op ...

16 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Bop
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

@11 Dat zou je wel willen hè? 😄...

34 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

@10 Dat komt wel goed. Ze zijn met een paar miljoen. 😁...

37 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Het is ‘oorlog’ tussen vier militaire musea; directeur ontslagen

@4 Heb je het nu tegen jezelf? 😋...

43 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Ingrid wist lang niet dat ze ontvoerd was door nazi’s

tikfoutje, excuus.http://archive.today...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Ingrid wist lang niet dat ze ontvoerd was door nazi’s

http://archive,today...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@14Gewoon in het eerste land van aankomst, of denkt u, dat ze onderweg naar Nederland, ook op cruiseschepen of in Hotels, all inn verzorgd, he...

1 uur geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Chiropractor PornHd Porner MoviesScathunterHilary Duff HotBbc CaptionsAshley Tissale NudeCuda Cudi VideoThesabrinabanks LeakedSleeping Hot PornBengaliboudisexBi Guys FuckVintage NudeSpank Video GayFollando La AbuelaWish Rathod PhotosIndian Teen Age PornTaboo Mother PornPorn IxxxCharlotte CrosBlack Teenies NudeTamil SexvidosBlue Picture Video Blue Picture VideoGabbie Carter RetirementVideo BokepXvideos OnlyfamsLillieinlovePorndish ComAngels Of LondonXvides Os MelhoresMamga HentaiPegging PhorHimeno Rule 34Indian Sexy PornstarNude PissingBest Pron Video HdHot Hdsex VideoXxx Hd Videos HindiDesi SlutPornhub ThemeFilm X Amateur FrançaisAsleep Gay PornSexy Red SareePlug Talk LenaRule 34 Po RnMega Personal DcGangbanged MaturesXnxxtv IndianFirst Night Sex Video TamilXhamster Indian TeenFlight Attendant SexAsian Girls PornPlaboy PornPorn BeauttyS Porn VideosJapan Porn HdNational Sex VideoMallu Lesbian PornKitty Lixo OnlyfansHqpormMegnutt Onlyfans LeaksBella Rose PornNathalie Emmanuel HotLove Sex XnxxIndian Gf NudeKannada Sex Film Kannada Sex FilmXxx Dance PartySleeping Boobs SuckNaked Woman DanceingOglaf ComicBlowjobs On TwitterDesenho Porn 3dOlivia Cooke NakedMermaid Sex VideoVenos LuxHot Anal PornDeepika Padukone Hot SexBeautiful Indian Naked GirlsBi Confusion PornFree Pinky PornosPhub NudesMother Fucks SonDesirepornPeliculas De PornoxxxCamcaps IoFip FakLiterotic ADeauxmKate Kennedy PornPorn Videos NastySunnyloney XxxHotboysexAsian CougarsAloha Porn TubeLauren Alexis NudesFoxy Brown PornServent XxxRiding Sex VideosDesi Indian PornhubFqu PornAngelawhiteNude GilfsNickpulosBhaijaanSex Hot ComBf Video GameOfficialbronzegoddessBbw FlashingFutanari NhentaiSexiest Naked BabesLivejaminPornopara BaixarHindi Bf Hd HindiVideos Mexicanas PornosShoplyftr PornEva Notty CreampieCumming In VaginasXxx CospalyRed Bone PornstarsX Video PictureTrios MexicanosSherisranchAbella Danger Blacked RawBig Huge BoobiesEruopean PornSuoriesnuStrapon Videos LesbianBbw PhubRomantic Porn ClipsSxxxxxxxxxSnacky Chan Leaked.Black Porn In The HoodPirates Adult FilmHotshothookupTürk Pornolarını IzleFatasslatinaCecilia Lion PornSexe ArabeSapna Sappu LatestJapanese Boobs PornSexsingComixzillqXvidios PageFilme Pornô EróticoScar Jo NudesJapan Young XxxMllusexKyle Balls Full VideosPorn Violet MyersPlus Size PormXxxbunker Com