door Nighthawk in Media  ·  16 Reacties

  • 17
  • 837x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Die schaamte wordt kunstmatig opgedwongen, onder andere door middel van herschrijven van de geschiedenis, uiteraard met weglating van zaken, die het liefst zo negatief mogelijke beeld van de Nederlander zouden kunnen verzachten, en het aandikken en zelfs erbij fantaseren van belastenden zaken, liefst met gruwelijke details.

Dit is een wereldwijd fenomeen, overal is een soort Black Lives Matter en een soort Soros Open Society initiatief aan de gang in de media. Net als dat gelieg, dat Nederlanders veel vaker dan anderen pedofiel zouden zijn, door middel van allerlei artikelen die je niet kunt controleren vanwege de privacy.

Ze doen hun research, dat moet je ze nageven, ze weten haarfijn hoe ze de Nederlanders zo de verdediging in kunnen drijven, waar de pijnpunten zitten OF te creëren zijn, bij mensen die er niets van weten en zich alles laten aanleunen. Die hetze tegen Zwarte Piet is werkelijk briljant, dáár krijg je de Nederlanders eindelijk woedend mee, hèhè, we waren al bang dat ze nooit iets zouden zeggen of doen om onze beschuldigingen van racisme en nazisme op te baseren.

15
1 Wendel

De Bersiap periode wordt voor het gemak maar al te vaak vergeten.

1
2 Tsaar

Wij zijn in Indonesië altijd met veel respect behandeld, niemand heeft ons uitgescholden, niemand heeft geprobeerd ons te bestelen. Natuurlijk waren wij ook met veel respect naar het gastland en de inwoners. (in tegenstelling wat er tegenwoordig in Nederland gaande is).

12
3 gaulette

Onderzoek naar het eigen handelen in die periode kan nooit kwaad.

Wij waren hoe dan ook gezagshebbers in een land ver verwijderd van het onze. Dan mag je rustig van kolonialisme spreken. Dan is 'aan de verkeerde kant van de geschiedenis' nog mild uitgedrukt.

In dat onderzoek is dan ook het geweld van de bevrijdingsbeweging relevant dus dat zal heus ook worden onderzocht.

Dat de Indonesiers het willen laten rusten dat is hun beslissing. Wij willen er vooral van leren lijkt mij. En dan lijkt het me ook een goed idee om ook de positievere kanten van de Indonesisch-Nederlandse relatie te onderzoeken. Want wij waren geen kolonisatoren als de Engelsen, de Fransen of de 19e eeuwse kolonisatoren Belgie en Duitsland. Indonesie nu is een land wat het nooit was geweest zonder Nederland en zij zijn blij met Indonesie zoals het nu is (niet iedereen natuurlijk maar het is wel een democratie en er is een door een meerderheid gevoelde nationale identiteit).

3
4 provo

@4 : Toevallig, dat dat samenvalt met al dat opruien tegen "witten".

14
5 Wendel

Het exploiteren van westerse schuldgevoelens is begonnen met de joden in de 2e wereldoorlog, daarna de Nederlandse aanwezigheid in Indonesie en daarna met Den Uyl met de vrijwel geheel verzonnen geschiedenis van Suriname. Wat overigens vrij snel leidde tot meer Surinamers die in Nederland wonen dan in Suriname.

Het is het patroon. Eerst schuldgevoelens en dan compensatie. Slachtoffers willen immers graag in de watten worden gelegd. Als compensatie voor wat hen is aangedaan. Ook al is het grotendeels verzonnen, uitvergroot en uit zijn verband gerukt door hysterische moraalridders die zijn opgevoed met het idee dat men zelf inherent slecht is en dat men daarvoor boete moet doen.

De macht van de moraalridders is zo groot geworden en de realiteiten die zij scheppen worden zo absurd en grotesk in contrast met de logica en met wat mensen zien en ervaren als ze eens niet door de media worden beïnvloed, dat ik goede hoop heb dat die bubbel wel eens zal knappen, de moraalridders uitgekotst en ontmaskerd voor wat ze zijn. De geschiedenis weer hersteld in haar oorspronkelijke glorie.

Conclusie: Het is nog niet zover.

4
6 purelogica

@6

Ik heb niets met Indonesie .
Niemand uit mijn familie is er geweest tenzij later als toerist.

Wel met WOII .
Mijn vader is daardoor als halfwees opgegroeid .
Hij werd 6 maanden na de dood van zijn vader geboren .
Zijn vader zette zich in voor de levens van joden en is daarvoor met de dood bestraft.
Dat herdenken heeft niets te maken met schuldgevoel maar met " nooit meer oorlog" .
Schuldgevoel is niet altijd verkeerd.
Zeker niet als medeschuldigen aan de dood van veel onschuldigen dat erkennen en er iets voor de toekomst mee doen .

Compensatie is niet verkeerd als het terecht is.
Maar generaties later moet een excuus genoeg zijn .

9
7 No newstoday

@4

Er is al zoveel onderzocht en gepubliceerd dat onderzoek niet meer echt nodig is.
En er is wel degelijk veel fout gegaan .
Wij waren niet zoveel anders dan de Engelsen en de Fransen ( de Belgen hadden Congo maar dat was privébezit van de koning en de Duitsers hadden nauwelijks kolonieen , heel laat en heel kort ) .
Ook wij beletten de ontwikkeling van de bewoners , haalden weg wat er te halen was en zagen en behandelden het volk als een minder soort.
Dat was het tijdsbeeld .
Er is niets mis mee om in deze tijd in te zien dat dat fout was , net als de slavenhandel en ook de behandeling van de eigen burger in die tijd.
Zo lang het maar nut heeft voor de toekomst.

6
8 No newstoday

Ben blij dat de laatste jaren het Nederlands Indië steeds meer positief aandacht krijgt. Ik hoop dat de gehele juiste geschiedenis naar boven komt.

1
9 Zoek de waarheid

Landjepik en dus kolonisatie is van alle tijden. Het is niet politiek correct wanneer je dit zegt, maar veel gebieden waren beter af geweest met Westers leiderschap. Neem nu Indonesië zelf. Het is sinds de onafhankelijkheid een grote teringzooi. Corruptie, onderdrukking en mensenrechtenschendingen vieren tot de dag van vandaag hoogtij. Het volk is daardoor zo dom gehouden dat Islamitisch fanatisme en terrorisme er wortel schiet. Ja, die onafhankelijkheid heeft ze veel gebracht. Vooral de oudere Indonesiërs zullen nog vaak met plezier terugdenken aan Tempo Doeloe.

6
10 NICOLINO

@10 Inderdaad. Suriname toch ook. Wat is er beter geworden sinds de onafhankelijkheid? Niets! De helft van de bevolking zit hier en de andere helft zit daar maar wat slordig te rommelen. Criminaliteit, corruptie, milieuverpesting etc

3
11 schrootflint

@6 "die zijn opgevoed met het idee dat men zelf inherent slecht is en dat men daarvoor boete moet doen."

Komt dat even goed uit dat we een calvinistisch land zijn waar (veel van) ons geleerd wordt dat we inherent slecht zijn en boete moeten doen. Gaat erin als pap.

1
12 Conradijntje

Er mag best een onderzoek gepleegd worden, maar of dat een zwaar gesubsidieerd onderzoek moet zijn zet ik vraagtekens achter.
Verder ben ik bang dat men weer als een stel haviken probeert een geldbuidel op te strijken en zodoende die 7 op de 10 laat opdraaien voor zaken waar ze niets mee te maken hebben.

1
13 sparta

Tijdens de overgang naar onafhankelijkheid zijn er van beide kanten vreselijke misdaden gepleegd tegen weerloze mensen. En later, toen Soeharto de macht over nam met steun van de CIA zijn er nog veel meer slachtoffers gevallen. Meer dan een miljoen. Dat is algemeen bekend. Wat wordt er ondergesneeuwd? Wij moeten gewoon kritisch kijken naar de beslissingen die Nederland vroeger genomen heeft om er van te leren. De politionele acties zijn niet voor herhaling vatbaar.

1
14 Conclusius

in dit soort zaken mis ik altijd de rol van het koningshuis,wat zeker niet onschuldig was aan bepaalde zaken maar wel de doofpot in gingen.

1
15 ongelovenloos

@11 Inderdaad ook een mooi voorbeeld. Ook Suriname is één grote treurige mislukking.

0
16 NICOLINO

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@3 Nee, mijn brave vriend, ik ben al geweest, en het was een waar feest, met sonkran (waterfeest) krijg je namelijk geld toe. Hoe is het nu me...

1 minuut geleden geplaatst door Sarcoff

21st Century Guy
Halsema: discussie over verbod hoofddoek voor boa ’seksistisch’

@5 Nee , ze is juist consistent, ze ziet het liefst vrouwen zonder hoofddoek dus ook de islamitische , maar tegelijkertijd erkent ze dat mensen ...

2 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Dus die buurtbewoners zoeken geen verbinding maar willen dat die dame hier naar toe gaat:https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20240418_62445...

4 minuten geleden geplaatst door Slavink

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

Op dit gebied kunnen we die analoge bende niet met gelijke munt terugbetalen. Het is ook ongelofelijk dat er nog steeds ambassades in Europa zi...

4 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Reconquista
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@24Als je over mentaliteit wil gaan zagen dan ga maar eens in de AZC's kijken wat voor een mentaliteit daar rondloopt. ...

6 minuten geleden geplaatst door Reconquista

wildersfan
De onbekende titels van de koning: Markies van Veere

https://nl.wikipedia.org/wiki/Willem-Alexander_der_Nederlanden...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@24Dat hoeft ook niet want wij solliciteren daar ook niet, dus daar hoeft ook niemand over na te denken.Heb jij je trouwens al wèl aangemel...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

wildersfan
De onbekende titels van de koning: Markies van Veere

Gisteren een verhaal gehoord over hoe je notaris wordt. Dan krijg je dus een brief van de koning. En daar werd gezegd dat de koning iets van 62 ...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Nighthawk
Muziekdraadje

@2913 @2916 @2917 @2918 @2919 @2920Bedankt allemaal.. 😘...

10 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

Strongoli
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

@28Dat klopt helemaal. Geloof er verder ook niet in, dat links de eigen veroorzaakte puinhopen ineens kan opruimen, eerder zullen deze probl...

15 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Porn Video Download Full HdBikini RiotSex Full IndianCuckold CaptiosnFree Brazzers IdeosJerkmate ReviewsHally HendrixThai CreanpieYoni PhotoXxx Video Full Hd ComBlack Cock ComChinese Cute PornBig Tit GropingWettmelons AnalJade Love PornSkipthegames MaCoomeet ComHitome.lqXxxxxxcxxMadicinGiant Black CockKorean Big CocksBrazzer PornWww.pornhub.coimRoul 34X Hamster Age VerificationHipeerdexCojiendo Con ViejasHindi Sexy StoruesChodampattiAshleyrose OnlyfansPersian KittyEscort Sex VideoAlexis Texas FacesittingFata ModelMelissa Fumero HotLilith Cavaliere LeaksTrisha Sex TamilPooja Umashankar HotNude Teenage GuysNude IsraelP O R N HistóriasPornografias Em QuadrinhosDoggy BlowjobsKai AdiIndian Tamil Aunty Sex VideosHot Web Series SceneDesi Girl ChutWww Malayalam Hot VideoJune LiuNewbinudedسکس حاملهPeter North CummingAmateur PainanalSpooning SexSixy Video BfPeriscop NudeSexy Hot Indian Porn VideosPorn VibratirFree Pirn VideoaBlackporn VidHomemamde PornSeal Pack PornXxx Pron VidoesAsiannutMydesi NetNice Tit TeensGaymexican PornHairypussy AnalFeet Job AnimeRomantic SwxBig Tit Old LadySexiest Massage PornSunneleone PornLadyboy Fuck GirlLatie CummingsRachel Starr IafdMila Kunis NakedDry Pillow HumpReeallifecamPorn WetSexe XxElizabeth PelayoSexmoveisBig Milf PornPunjabi Ladki Ki Chudai VideoXxx Blue Hindi MovieVaginas VirgenesBlack Porn Mom And DaughterAva Addams NudePorn Hub CartonNaked MutureMet Art BabeMs Sethii NudeElephant XnxxMi Ha DoanAriana Starr AnalSis Free PornPinkyy PornTaboo PornolarPorn VtAlohatuveYoung CreampieHunniraezzzDesi52.commEbony Strap OnOnlyfans Grátis PornSexinshowerSleepingteen PornVer-comics-pornSite Porno.Pornhubs .comGay Wresting PornAll Sex VidiosPhoenix Marie Hd PornMejor Video PornBig Titts MassivePrivate PornolarPorn Latina LesbianPorn NierMila Kunez NakedSex ShizukaBollywood Nude PhotosDick Drainers PornIndian Vergin PornClubseventeensLesvian PornXxx Porn DoctorAsian OrgsmFree Teenage Gay PornXhamsyterBabes XxxBokep BocilWww XxxxxLeah Jaye XxxXxxsexmexسكس الرجالSunny Leone Hot Sexy PhotoRiver Ann OnlyfansNice PornPorn TikBangla Xx Hot VideoHotsexybhabhiWomen Group SexHential PornStulchikAlrtta Ocean PornNipple OrgasmpornHairy Xxx VideoHot Desi Aunty Xxx