’Genoeg bewijs van oorlogsmisdaden Assad’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  88 Reacties

  • 12
  • 1016x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 noord = moordde

9
51 Yisrael

Hoofd van de VN-mensenrechten is saoudi Arabië, aartsvijand van Assad !
Dan weet je genoeg dat je dit "onderzoek" niet seriues kan nemen.
Ze proberen het ook op alle mogelijke manieren om Assad daar weg te krijgen. Als het niet door middel van gesteunde terroristen kan dan maar op deze manier. Nu weer door het partijdige VN (zwaar betaald door VS en hoofd van de mensenrechtencommissie is S.A ! )

8
52 B55

@52 Assad was al een verschrikkelijke volks moordenaar, voordat de SA hoofd werd van de commissie voor mensenrechten en er is geen commissie in de VN waarin de voorzitter alleen zijn zin kan doordringen.

12
53 Moien

@50 precies. Het is een dynastie van massamoordenaars.

10
54 BlackNinja

@42
Nee geen fan van Assad, net zo min als bijvoorbeeld van Erdogan, en zo kan ik gemakkelijk een kantje A4 vullen met leiders die hun macht misbruiken en welja daar zitten zeker dictators tussen. Mijn bedenking is een beetje dat er verschil gemaakt wordt op discutabele wijze.

0
55 Al

Natuurlijk heeft Assad oorlogsmisdaden gepleegd. Dat kunnen we allemaal zien in de YouTube filmpjes van de 'witte helmen'. Alleen waren deze 'witte helmen' ook niet dansend gezien samen met Al-Qaida terroristen die iemand onthoofden? Zeer overtuigend bewijs dus.......

4
56 Eric

Iedereen die de VN nog voor een serieuze partij ziet heeft zand(stront) in zijn/haar/lhtbpflkboz onzijdig etc ogen.
De VN is gewoon een criminele instelling die op kosten van de wereldbevolking parasiteert.

6
57 Positivo

@57 Joh ga jij lekker bij oom Poetin op de koffie.

12
58 arcenist

@50 : Ja zo deed zijn pa het. Assad is rustiger. Daarom konden ze ook zo lekker aan het rotzooien slaan. Assad hield rekening met onschuldige voorbijgangers anders had hij heel die bende beginners van de ellende afgeschoten, wellicht net als pa. Maar Assad is niet zijn pa, heeft de steun van de bevolking en kan het verder wel met de Russen af. Dat mag dan niet want Rusland is ook al een vijand, en wie geen zin heeft in gezeik en sancties en oorlogen is een Poetinlover. Nou, ik ben blij dat die kerel d'r is inmiddels. Tot zover hebben ze dan gelijk.

4
59 Ness

@50 Nou zijn pa veroorzaakte doordat hij wel sneller en steviger doorpakte veel, veel minder doden dan zijn zoon.... Dat het beide schoften zijn moge duidelijk zijn. Dat ze opgescheept met veel extremisten die niks hebben met onderwijs voor meisjes etc moge ook duidelijk zijn. Vind het wel een lastig dilemma. Kiezen voor het kwaad dat je kent of kiezen voor een andere partij en niet weten wat voor geesten je uit de fles laat...

Vind het wel lastig en begrijp eigenlijk de stelligheid van veel mensen in discussies niet....

11
60 Dian

@30 "...Waarom vluchtten veel Syriers dan voor Assad voor die burgeroorlog?...."

Die vluchten niet voor Assad! Er waren nooit vluchtelingenstromen uit Syrië voordat het Westen de jihadisten begon te steunen en te bewapenen....! Nu vluchten de burgers voor het strijdtoneel tussen zo vele strijdgroepen dat je het niet meer weet....!

8
61 CoolMemories

@31 "....Wat voor beeld heb jij over Syrië? Te veel Russische propaganda gelezen?...."

Brede steun voor Assad;

6
62 CoolMemories

#38 "....het is wel dat mogelijk dat op zijn gezag of door zijn troepen er onnodig zwaar geweld is gebruikt......"

Mogelijk, maar we hebben het hier niet over westerse landen maar over een Arabisch land waar AlQaida en Moslim Brotherhood aan de weg timmeren en waar al eerder een opstand van jihadisten vd Moslim Brotherhood was neergeslagen door Haviz Assad.......gebeurt dit niet dan grijpen jihadisten de macht en is de kwetsbare burgerlijke civilisatie verloren in Syrië....!

6
63 CoolMemories

@39 "....Dat is ook het probleem met Assad, dat die achterlijke Russen achter hem staan....."

De Russen zijn ook niet op hun achterhoofd gevallen! Zij hebben gezien hoe het afliep in Irak en vervolgens met Libië waar de NATO onmiddellijk misbruik maakte van de no-fly zone om Khadaffi's leger aan te vallen, Khadaffi te (laten) liquideren en het land in een middeleeuwse sfeer over te laten aan rivaliserende jihadistengroepen.....!

4
64 CoolMemories

@43 "...Er is ook meer dan genoeg bewijs tegen andere dictators die gewoon mogen blijven zitten. ...."

Klopt, interessant is niet of Assad nu wel of geen oorlogsmisdaden heeft begaan...maar waarom sommige dictators tot in de hel vervolgd worden en anderen onze beste zakenpartners en vrienden zijn.....zoals het huis Saoed.......

Kijk je naar de geschiedenis van de Assaddynastie....hoe ze Syrië tot een seculiere moderne en soevereine staat hebben opgebouwd en zo de afkeer en haat van de VS elites hebben opgewekt.....

3
65 CoolMemories

@48 "...Maar blijkbaar heb je die daar nodig want naar watjes luisteren ze niet..."

Ja, maar die simpele zielen hier denken dat die ongeciviliseerde Allah Aqbarschreeuwende baardmannen in de Arabische woestijnen en gehuchten zullen luisteren naar een voorbeeldige puppet als Rutte, Merkel, Hollande of Obama......

Totaal geen besef van realiteit en politiek/culturele machtsverhoudingen....!

3
66 CoolMemories

@65
"interessant is niet of Assad nu wel of geen oorlogsmisdaden heeft begaan'"

Neeee, dat is totaal niet interessant
Ook al zegt VN dat er voldoende bewijs is
U heeft wel vaker laten blijken niets om int recht te geven

"maar waarom sommige dictators tot in de hel vervolgd worden en anderen onze beste zakenpartners en vrienden zijn"
Assad wordt vooralsnog niet vervolgt
Daarom is Del Ponte boos
Zal wel mee te maken hebben met dictator vrindje Putin

9
67 LGK

@27

Je schreef: "De seculiere en gematigde Assad is altijd gesteund door de Syrische burgers....de vijanden van Assad zijn de communisten"

Grapjas met je 'communisten' die je werkelijk in elk topic als boosdoener erbij sleept. Hoe ironisch gezien het gegeven dat Assad zijn leven te danken heeft aan communisten.... In je Pavlov reacties heb je niet eens door dat je jezelf volkomen tegenspreekt. Zonder de Russen was Assad allang voltooid verleden tijd. Ook de "brede" steun voor Assad betreft een broodje aap verhaal.

Maar goed, je repertoire is bekend evenals je paranoïde mantra's over de tweekoppige draak het westen wat meestal wordt afgesloten met een beschuldigende vinger naar de neo-marxistische globalisten...

Ook je onnozele aanname dat er geen Syrische burgers gevlucht zouden zijn voor de vele bombardementen van het Syrische leger is lachwekkend te noemen. Ik worden in Nederland letterlijk vluchtelingen opgevangen die afkomstig zijn uit Aleppo en zijn gevlucht voor Assad's bombardementen. En dan ga jij doodleuk beweren dat zij hun verhaal verzonnen hebben question

Assad bombardeerde op dagelijks niveau civiele wijken in Aleppo en in omliggende wijken van Damascus en Douma met zogenoemd vatbommen. Dat is volgens de Geneefse Conventies gewoon een oorlogsmisdaad. Omdat het om civiele wijken ging zijn hier gedurende de oorlogsjaren ongekend hoeveelheid burgerslachtoffers door gevallen, waaronder, helaas, heel veel kinderen. Vergeet IS, het dodental onder Assad zijn regime onder burgers ligt vele male hoger. Tot in den treuren gedocumenteerd en bijgehouden door SNHR https://goo.gl/6mZjNC en The Washington Post https://goo.gl/HBqBPZ

Assad is niet de enige die bloed aan z'n handen heeft, ook leden van de oppositie groeperingen hebben zich schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden. Maar de simplistische eenvoud waarmee hier Assad louter als een vrome peacekeeping leider zit af te schilderen terwijl hij verantwoordelijk is voor ongekend hoeveelheden burgerslachtoffers is tenenkrommend. Je retoriek past één op één tussen de vele Russische propagandistische nonsens.

10
68 Drumpf

Rusland is maar een partij die steun geeft aan Assad, blijkbaar vinden de verdedigers van Assad ook Iran en de Hezbollah geweldig, die zijn daar ook lekker aan het rondschieten.
ik kan niet warmlopen voor welke partij ook daar, het enige waar ik wel van overtuigd ben is dat IS uitgeroeid moet worden.

5
69 Tussenderegels

@65

"Kijk je naar de geschiedenis van de Assaddynastie"

Deed je dat maar eens: 1982 Hama massacre, waar duizenden burgers sneuvelden en ook toen gebruikte het Syrische leger gifgas, uitgebreid gedocumenteerd.
https://en.wikipedia.org/wiki/1982_Hama_massacre

Maar goed, dit is tegen dovemansoren gericht. Tegen dogmatici is geen kruid tegen gewassen.

10
70 Drumpf

@69

Geheel mee eens.

9
71 Drumpf

@67
Del Pontes boosheid interesseert mij niet zoveel, als we het over recht en onrecht hebben zijn de mensen in het midden oosten een speelbal van de Verenigde Naties, in casu de USA.

1
72 Al

@70 "....waar duizenden burgers sneuvelden ...."

Je b e g r i j p t het niet!
BURGERS, seculieren en gecivilseerden vechten NIET tegen Assad...!

De oorlog in Irak is een oorlog tussen geciviliseerde burgers/ambtenaren (gesteund door Rusland) tegen religieuze militanten, jihadisten, tribalen en Allah Aqbarschreeuwende baardmannen.....gesteund en bewapend door het Westen....!!

Een oorlog tussen moderniteit/civilisatie en middeleeuwen/religie

1
73 CoolMemories

@69 "....het enige waar ik wel van overtuigd ben is dat IS uitgeroeid moet worden...."

Dan moet je wel beseffen dat de VS/Westen door hun globalistische oorlogen juist ook het terrorisme geglobaliseerd hebben tot in onze hoofdsteden....!
Rusland daarentegen kent al decennialang islamitische terreur en weet wèl hoe ze een 'war on terror' moeten aanpakken....!

1
74 CoolMemories

In het begin geloofde ik ook dat Assad het kwaad was maar ik begin meer en meer mijn twijfels te krijgen. Het lijkt er inderdaad steeds meer op dat de VS hier de grote boosdoener is om hun belangen veilig te stellen

0
75 Hefan430

Ter toevoeging zal Assad ook vast wat op zijn kerfstok hebben. Moslims moeten onder een dictatuur leven anders werkt het niet. Je ziet het overal

0
76 Hefan430

Ik was in Syrie toen Assad het volledig voor het zeggen had. Een verademing in de Arabische wereld. Soenieten, Druzen, Christenen en Alevieten krioelden over straat zonder elkaar naar het bleven te staan.
Kerken stonden vrij naast moskeeën onder het bewind van Assad. Religieus geweld werd zwaar gestraft.
Voor Assad behoort een standbeeld te worden opgericht.

5
77 Mollevanger

@39 : je hebt bijna gelijk. Het 'probleem' van Assad is inderdaad dat hij bevriend is met Poetin.

Ga de moderne geschiedenis eens na.
Cuba is door economische sancties volledig kapot gemaakt; bevriend met Rusland.
Het gedonder met Afghanistan begon toen Rusland de seculiere regering te hulp schoot tegen terroristen; dat stond de VS niet aan.. gevolg was het ontstaan van AlQuadia
Libië; ook al een bevriende natie van Rusland
In de Oekraïne heeft de VS met een staatsgreep de Russisch gezinde regering afgezet

Vrijwel alle militaire interventies door de VS zijn gepleegd tegen Russisch gezinde regeringen... Syrië is gewoon de laatste in het rijtje, de volgende zal waarschijnlijk Iran zijn.

2
78 Mariska3

Waar is het bewijs?
Ik wil dat als wereldburger wel inzien met feitelijke bewijsgegevens.

1
79 Dachtutniet

@77

Ik ben ook in Syrie geweest, meerdere keren zelfs.

Wat jij en ik niet zagen, maar waarvan ik wel op de hoogte was, waren de overvolle gevangenissen waar politieke dissidenten gevangen zaten en gemarteld werden. De vele dossier bij Amnesty International en HRW spreken boekdelen.
Daarbij was het pas in de laatste paar jaren dat het voor de toerist zaken er meer "vredig" uitzagen, ik herinner me nog goed dat rond 2001 je nog steeds een reisdocument moest aanvragen als je van stad naar stad wilde reizen bij de lokale politiebureau en dat in een bus afgeladen met Syriërs (en een geit) de bus onderweg stopte en een oude man zijn plek moest afstaan aan een soldaat die de bus instapte. Een klein detail, maar het illustreerde feilloos de corruptieve hiërarchische samenleving. Net als de taxichauffeur, die me in een ellenlange rit van Dayr az Zawr naar Damascus bracht, mij vertelde dat je als Taxichauffeur niet eens in een andere stad werkzaam mocht zijn, tot aan 2010 toe zelfs niet, het jaar dat ik voor het laatst in Syrie was met mijn vriendin.

De situatie was voor de oorlog inderdaad beter aan de oppervlakte, maar de onrust broeide onder de samenleving, niet voor niets ontstond er een geweldloze opstand nadat in verscheidende Arabische landen revoluties voltrokken. Assad, de zoon van, had vele malen meer hervormingen beloofd dan daadwerkelijk doorgevoerd. Met name de corruptie in het land binnen het machthebbende ambtelijk apparaat en het nepotisme waardoor de familieleden van Assad de beste functies in handen kregen zaten veel Syriërs dwars.
En daar komt nu de terechte beschuldiging van oorlogsmisdaden bij.

7
80 Drumpf

Is George Bush, Dich Chaney, David Cameron, Hillary Clinton en Barack Osama ook al genomineerd? In vergelijk tot deze groep is Assad een braaf jongetje die zijn eigen land heeft proberen te redden.

5
81 niet-alles-geloven

@80 Weet je dat er meer mensen per capita gevangen zitten in de VS dan in de meeste landen. 3+ miljoen soms niet genoeg voor je. Als het rebellen waren die door Clinton en Obama met de EU waren bewapend en opgehitst dan vraag ik me af waarom hij ze niet onmiddellijk onthoofd heeft want dat deden die met iedereen die het niet met hun ideeën eens waren. Het wordt tijd dat Assad met zijn geallieerden de westerse geallieerden die in Syrië rondzwerven bombardeert en opruimt.

3
82 niet-alles-geloven

@74 ik zal zeker de rol van "het westen" niet ontkennen, ze hebben een ongelofelijke puinhoop gecreeerd waarop allerlei fundementalistisch onkruid (en andere dubieuze belangen) welig tiert/tieren. ik vraag me dan ook af of er wel een echt goede oplossing is, en of een van de partijen daar werkelijk steun verdient.
Jij volgt wel erg blind moskou, en je maakt een halve heilige van Assad in de ideale Syrische wereld van voor de opstand. Ik heb respect voor je mening, maar wat meer nuance lijkt me hier op zijn plaats.

4
83 Tussenderegels

Zijn EU leiders al aangepakt voor hun vernietigend werk in Irak en Libië?

1
84 case

@84 En VS presidenten.

1
85 case

En Irak heeft alsnog massavernietigingswapens.

4
86 Commodus

De stapel bewijzen dat de VS oorlogsmisdaden hebben gepleegd in Vietnam en Irak zal vast veel groter zijn dan dat van Assad in zijn strijd tegen, door het Westen gesteunde en bewapende, jihadisten....!

Toch zijn de oorlogen in Vietnam en Irak zonder noemenswaardige politieke en juridische repercussies (op de berechting van een enkele doorgeslagen soldaat na) gebleven....!

1
87 CoolMemories

@87 , Amerika heeft belooft Den-Haag binnen te vallen op het moment dat daar 1 Amerikaan wordt berecht. Dus ik denk niet dat zij het ICC erkennen.

0
88 CrashOverride

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@189 Die is te moeilijk hoor. 😏...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@25 Het is verwerpelijk om op te roepen tot haat. Dat zeg ik jou zo vaak maar je stopt er maar niet mee....

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Fleur Agema (PVV): ‘Hugo de Jonge was de beste zorgminister die ik in 17 jaar heb gehad’

@6 Zo kennen we je weer. Een positieve reactie ombuigen naar iets negatiefs. Naar trekje van je. ...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

sockknitter
Jim Ferguson (@JimFergusonUK) on X

@3https://www-scientificamerican-com.translate.goog/article/covid-19-leaves-its-mark-on-the-brain-significant-drops-in-iq-scores-are/?_x_tr_sl...

9 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bop
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Zo is het maar net. De "breastfeeding mum" legt het heel duidelijk uit....

12 minuten geleden geplaatst door Bop

FrisseBries
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@186Dat iemand niet iets tegen de islam heeft maar een ander gewoon respecteert, wil niet zeggen dat iemand gelijk een "islamknuffelaar"is. ...

19 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Bop
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@180 Hahaha 😄@184 Veel mensen hier vinden het vervelend om op hun fouten gewezen te worden. Ik zou het juist wel fijn vinden als iemand mi...

20 minuten geleden geplaatst door Bop

DWZ
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

En hoe zit het dan met de 'rest' wat geen moslim is?..............

20 minuten geleden geplaatst door DWZ

Strongoli
Fleur Agema (PVV): ‘Hugo de Jonge was de beste zorgminister die ik in 17 jaar heb gehad’

@2En al die "verdwenen" miljarden, die in bodemloze putten van VWS zijn verdwenen?Nee hoor, De Jonge en zijn voorgangers hebben het prima ge...

21 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Biscanna
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@185 🤣Jij wel🤣...

22 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
Sexy KhuliSaiiyansamSkipthegameSkipthegame ComWww Fatalmodel Com BrAna D Armas SexyHot Romance XnxMasiela Lusha HotSee PornLiberty Slots CasinoCumshots FacialsMadsage HandjobXxx Desi BfTelugu Local BfAri GameplaysGold PornLesbianporn SeductionIndia AnalHarem In The Labyrinth Of Another World PornLila Love ExcogiBig Booty 3someF95zomeKing ComizSexo Gay FamososCzech PornstarsM Sss XxxNatasha+nixxAlison Taylor XvideoXxx LexbianSemale XxxHimawari HentCaillou Rule 34JabhdNude Punjabi Bhabhi14 PornCollege Student PornR Sex VideoLena The Plug Bbc LeakedGetting HeadBokepdoKelsi Monroe FeetMale Celevrity NudesAvneet Kaur NudesVidéos PornographieMy Little Pony HentiaPorms VideoForum EscorteNerechangisme ComXxx TravertiTeen Snapchat NudesBlow Job ComplitationWww Joujiz ComBrazzers Step SisBrazzer StreamXxvideos PronoXnxx MomGraycee BabybeeJamal Murray Leaked VideoAdele NakedLing SexGaypotnHeavyr.vomWww Ixxx CimPorn Anal Cream PieMilf SitesCelb Jihad LiveDania Ramirez NudeLatina Porn VideosThe Incerdibles PornRaj Kundra Porn VideosIndian Sex Video Hd DownloadBubblebratz BrazzersMia MakolvaMalayalam Sax Video成人 有声 小说Porn Feature FilmsBig Tity LesbianFilms Pornos TransexuelsXxxx BhabhiDesi Porn XvideosRemaja18SleepcumGranny XnxxJennifer White FeetPorn Video Desi AuntyBest Vpn RedditThothub ComYes Porn PliseLesbianas XxxBrazzers Fucking VideosTracy LordesEbony Lesbian Threesome'sGuys Jacking OffAnime Boobs ExpandBengali Hd PanuAtlanta GloryholeKoeina KovaIndian Nipple SlipFappy ComBaddie OnlyPriya SexMi Khalifa AnalKenzie TylorSex Video ChatsSnyleon XxxCelebrity CumtributeTeen Fuck Big CockTamashiu InsertPirates Ii: Stagnetti's RevengeNataliexking LeaksPanjabisexTana Mongeau LeakNadia OnlyfansSup JavPorn GallaryReddit SlutsPakistani Sex TubeNew Aunty SexFaoelloBf Video 2020Korean Sex XnxxNastyvideoIncest Movie ScenesXxx Indian MarathiMallu Porn LatestDesivdoHeroins Nude PhotosDesi Sex Video 3gpKhalifa HotBangladesh Sixe VideoJapanese Nude BathSleep Sex XxxWomen PeggingRocket PornXyzcomicsTits AmazingNudeleakedGay Pornhd FreePashto SexseMuslim SexBrianna Brach PornPorn With A StorySmall Tittie'sXxx MassaggeSexgayjapanBeeg Hot ComRosehartxxخود ارضایی دخترانXxx GanCutegirlsex