Buitenland
  • 12
De commissie van de Verenigde Naties die belast is met de oorlog in Syrië heeft ,,genoeg bewijzen om de Syrische president Bashar al-Assad te veroordelen wegens oorlogsmisdaden.” ...

11 maanden geleden door Telegraaf

REAGEER MET EEN EMOJI
8
8
2
1

Ach ja de VN is in handen van saoudi Arabië.. Logisch

1 chouffleur    
11 maanden geleden door chouffleur
18
Meld

Dat is goed nieuws! Dat recht moge zegevieren. Sleep hem maar voor Den Haag!

2 Gewoon een student    
11 maanden geleden door Gewoon een student
37
Meld

Meer oorlogsmisdaden van beide partijen dan zand.

3 Wild Rover    
11 maanden geleden door Wild Rover
7
Meld

De pot verwijt de ketel......

4 shadowrunner101    
11 maanden geleden door shadowrunner101
14
Meld

@2

Mee eens. Assad is een oorlogsmisdadiger en hoort berecht te worden als zodanig. Neemt niet weg dat ook bij de oppositie strijdende partijen mensen rondlopen die oorlogsmisdaden hebben gepleegd, die moeten mijns inziens ook berecht worden.

Maar tussen moeten, willen en dit ten uitvoer brengen ligt een hele lange weg....

5 Drumpf    
11 maanden geleden door Drumpf
22
Meld

@4 Heeft de VN oorlogsmisdaden gepleegd dan?

6 Gewoon een student    
11 maanden geleden door Gewoon een student
28
Meld

Maar dat sol Russland ( Poetin ) niet toelaten da er Assad altijd heft gesteund en geholpen heft de moorden te plekken met rakkenteen.

7 Gunther    
11 maanden geleden door Gunther
18
Meld

De Syrische burgeroorlog was een proxy-oorlog om Assad te verwijderen en te vervangen door een bondgenoot van het Westen en Saoedi Arabië. Het begon met een leger Arabische salafisten en terroristen dat via Turkije de grens overstak, die liefkozend 'opstandelingen' werden genoemd.

8 Dune    
11 maanden geleden door Dune
14
Meld

* Verwijderd door de redactie *

9 Osint    
11 maanden geleden door Osint

Assad moet aan de macht blijven in Syrie,..

Het midden-Oosten ontwrichten is het plan geweest van Amerika om nog meer macht over de ''petroldollar'' te krijgen..

Inmiddels krijgen we door de moord op Saddam Hoessein en Kadaffi een invasie van vluchtelingen. Die mensen hebben een heel andere cultuur, daar moet niet je niet mee bemoeien!..

10 iedereen heeft recht op mijn mening    
11 maanden geleden door iedereen heeft recht op mijn mening
16
Meld

@8 nee het begon, nadat kinderen gevangen werden gezet en gemarteld ,omdat ze anti Assad leuzen met graffiti op een muur hadden gespoten. De burger protesten die dit veroorzaakten werden vervolgens hardhandig door het Assad regime neergeslagen.

11 Moien    
11 maanden geleden door Moien
20
Meld

Assad beschermde de minderheden daar tenminste

12 Limburg    
11 maanden geleden door Limburg
17
Meld

@12 komt dat uit dezelfde bron, als waar volgens u, de terrorist in Charlottesville gezocht moest worden in Antifa betogers?

13 Moien    
11 maanden geleden door Moien
17
Meld

@13 Syrië is een seculiere staat waar ongeveer 10% christenen redelijk ongestoord kunnen leven.

14 Dune    
11 maanden geleden door Dune
11
Meld

Men gelooft ook alles zolang men maar niet zelf hoeft na te denken. Het is geen frisse maar vergeleken met het tuig in die omgeving was Syrië zo slecht nog niet. Assad's grootste misdaad was om niet naar de pijpen van de USA te dansen. Iets wat Gadaffi uiteindelijk ook de kop kostte.
Waar de USA democratie in het MO komt brengen weet je dat de mensenrechten non-existent zijn.

15 Captain Hero    
11 maanden geleden door Captain Hero
11
Meld

Nee, dan onze 'beoogde democratie' voor die landen

16 Liwwie    
11 maanden geleden door Liwwie
4
Meld

Deze mannen zijn echt schuldig bevonden..., maar die zitten nu nog steeds niet achter de tralies...

https://www.youtube.com/watch?v=pZxa0-IXl_U

17 Tjeesus...,    
11 maanden geleden door Tjeesus...,
2
Meld

@13 ik denk dat hij keek naar syrie voor de oorlog en syrie nu.

Misschien dat u kunt benadrukken waar de inwoners expliciet wat er mee opgeschoten zijn?

18 Eastwood    
11 maanden geleden door Eastwood
8
Meld

Er is ook meer dan genoeg bewijs dat de VS met hun bondgenoten Saudi-Arabië en Turkije deze oorlog hebben veroorzaakt, toen de Arabische Lente begon met wat protesten, hebben op zeer grote schaal gewapende strijders er heen gestuurd. In Turkije werden tienduizenden strijders getraind en bewapend om Assad te verdrijven.

“Het aftredend hoofd van de VN-commissie voor Syrië Carla Del Ponte... is gefrustreerd over de weigering van de VN-veiligheidsraad om een speciaal tribunaal voor Syrië op te richten.”

De halve wereldbevolking is meer gefrustreerd dat er nog steeds geen speciaal tribunaal is tegen de VS over de Irak oorlog. Aangesticht met Colin Powell die in de VN veiligheidsraad de leugens vertelde, een fabricage presenteerde van CIA directeur George Tenet, over massa vernietigingswapens in Irak. Waarna George Bush Jr. de Irak oorlog startte met honderdduizenden slachtoffers, en wat ook nog eens letterlijk biljoenen dollars heeft gekost. (Voor dat geld dat de VS aan oorlogen heeft besteed, hadden ze zowat voor wereldvrede kunnen zorgen als het aan goede doelen zou zijn besteed, i.p.v. aan moordmachines.)

Zolang dit VS-Irak tribunaal er niet komt, zijn de overige tribunalen niets meer dan politiek gedreven selectieve berechting en veroordeling.

19 Reactie    
11 maanden geleden door Reactie
10
Meld

@11
Aldus de alternatieve feiten van de globalisten.

In Saudi-Arabië was er net zo goed een protest toen de Arabische lente begon.
Maar daar werd het geen oorlog, omdat de protesten de kop in werden gedrukt.

In Syrië ging dat anders, omdat de VS via hun bondgenoten Saudi-Arabië en Turkije hun kans zagen om hun geopolitieke doelen van het verdrijven van Assad te bewerken, en zijn ook meteen terroristen er heen gaan sturen. Waar de VS niet veel later gewoon openlijk tienduizenden strijders ging trainen en bewapenen in Turkije, wat eufemistisch gematigde rebellen werden genoemd, die maar één doel hadden Assad verdrijven.

U gelooft in VS oorlogspropaganda spookjes. De zogenaamde over de wereld vrede wakende VS moest de arme mensen in Syrië redden van hun vreselijke dictator. Want de VS is zó lief en zó vredelievend, zó begaan met het wereldleed, zó perfect onbaatzuchtig. Het is zeer triest dat u en velen met u zo makkelijk vallen voor zulke overduidelijke oorlogsleugens.

En hoe je het ook wendt of keert het resultaat van wederom hun bemoeienis met een soeverein land is honderdduizenden slachtoffers, een verwoest land, de groei van (IS) terrorisme, en dat allemaal tegen gigantisch hoge kosten aan oorlogstuig.

20 Reactie    
11 maanden geleden door Reactie
7
Meld

@20 aldus de alternatieve feiten van de jokkebrokken

21 Moien    
11 maanden geleden door Moien
16
Meld

2 weken na 9/11 kreeg ex NAVO generaal Wesley Clarck 't grote plan te horen op 't Pentagon ...VS zal in oorlog gaan met 7 landen 5 jaar...waaronder Syrie...finishing off with Iran.
Clarck spreekt over 'n foreign policy coup in de VS...hij bedoelt waarschijnlijk dat Israel de agenda bepaald m.b.t.de ,VS buitenlandpolitiek.
https://youtu.be/9RC1Mepk_Sw

22 Chat Baker    
11 maanden geleden door Chat Baker
8
Meld

@21
Is gewoon de harde waarheid voor u, welke u niet wenst in te zien. Omdat u liever blijft heulen met deze oorlogsmisdadigers. Omdat u vanaf het begin af aan al, nooit de waarheid achter de VS oorlogen heeft willen inzien. Om uw jaren van ongelijk niet toe te geven, blijft u tegen alles en iedereen aanschoppen, die wat licht op de zaak werpt.

23 Reactie    
11 maanden geleden door Reactie
10
Meld

@2 Inderdaad. Assad is compleet gestoord. Wie zo beestachtig met zijn eigen bevolking om kan gaan, hoort berecht te worden.

24 Yisrael    
11 maanden geleden door Yisrael
21
Meld

@5 "...Assad is een oorlogsmisdadiger en hoort berecht te worden als zodanig....."

Meteen even Bush, Obama en Clinton arresteren en voor het tribunaal brengen want die hebben geen oorlogen gevoerd om hun burgers te verdedigen (zoals Assad) maar oorlogen begonnen voor imperialistische en globalistische doeleinden....!

25 CoolMemories    
11 maanden geleden door CoolMemories
10
Meld

@25 Sinds wanneer verdedig je burgers door geweldloze protesten neer te slaan met geweld, resulterend in een voortslepende burgeroorlog waarin de eigen bevolking massaal wordt gebombardeerd, gemarteld en geëxecuteerd?

26 Yisrael    
11 maanden geleden door Yisrael
22
Meld

@24 De seculiere en gematigde Assad is altijd gesteund door de Syrische burgers....de vijanden van Assad zijn de communisten, jihadisten en criminelen.....alleen deze partijen waren verboden......partijen die ook in het Westen de kop ingedrukt worden.
Maar Syrië kent vele woestijnen en dorpjes waar de ongeciviliseerde baardmannen en AllahAqbarschreeuwers wonen.....en als ze dan door steun en bewapening van het Westen toch in staat zijn om een full-scale oorlog te starten tegen de regering en burgers dan is het logisch en begrijpelijk dat het repressieve systeem in werking treed....

27 CoolMemories    
11 maanden geleden door CoolMemories
13
Meld

@5 "...Assad is een oorlogsmisdadiger ..."

Je snapt het niet! Assad heeft tientallen jaren de lieve vrede tussen zo veel uiteenlopende en radicale groeperingen en religies weten te bewaren! Ook Christen waren er veilig....! Diegene die illegaal zware wapens levert aan demonstranten (zoals overal gebeurt waar de VS revoluties tegen onwelgevallige regimes organiseren en steunen) zijn oorlogsmisdadigers....en nu is niemand meer veilig in de Arabische rampgebieden....dankzij de VS en NATO....!

28 CoolMemories    
11 maanden geleden door CoolMemories
12
Meld

@23 U licht op de zaak, bestond die uit, het feit dat u beweerde dat Obama een staatsgreep zou plegen, bij de inauguratie van Trump. Heeft geen idee hoe de wereld in elkaar zit en volgt blind wat de alt right sites voor u opschrijven, blindeliings.
U beschuldigt iedereen die u niet aanstaat , het zijn Globalisten, Elite etc etc, u bent alleen verdwenen, als u held Trump, Scaramooch aanstelt, een veelvuldig spreker bij de Bilderberg bijeenkomsten in Davos.
Assad is een dicatator, die alleen door hulp van Rusland en Iran en het grotendeels en langdurig afzijdig blijven van de VS en Nato, in het zadel is gebleven, de man is verantwoordelijk voor honderduizenden doden onder zijn eigen bevolking. De eerste groeperingen die tegen Assad vochten, hadden een kans moeten hebben, daar zat weinig tot geen islamitisch idee achter, maar eerder een democratisch ideaal.

29 Moien    
11 maanden geleden door Moien
19
Meld

@27
Waarom vluchtten veel Syriers dan voor Assad voor die burgeroorlog?

30 GreyB    
11 maanden geleden door GreyB
21
Meld

@27 Wat voor beeld heb jij over Syrië? Te veel Russische propaganda gelezen?

31 Yisrael    
11 maanden geleden door Yisrael
20
Meld

Miljoenen Syriers keren weer terug naar huis ondanks verblijfstatus in het gastland. Zo slecht is Assad schijnbaar niet.

32 CrashOverride    
11 maanden geleden door CrashOverride
6
Meld

@32 U vergeet voor de goede orde maar even dat er al honderduizenden Syrische vluchtelingen waren voor dat die kutoorlog begon.

33 Moien    
11 maanden geleden door Moien
14
Meld

Poetin de man die vrede kwam brengen..... Assad weet dat hij op Poetin aan kan..... !

34 OneStone    
11 maanden geleden door OneStone
8
Meld

Ik verwacht dat de Nederlandse overheid ook niet zachtzinnig zal omgaan met groepen die zich willen afscheiden..
( tenzij je van (s)linkse of mohammedaanse signatuur bent )
kijk wat de Nederlanders in Indonesië hebben gedaan of op Curaçao
of recenter nog met de Molukse treinkapers .

35 Limburg    
11 maanden geleden door Limburg
12
Meld

@35 Die Molukse kapers hebben hun verdiende loon gekregen.

36 arcenist    
11 maanden geleden door arcenist
4
Meld

@9 Ohhhh heb je weer een nieuw account aangemaakt? Ik herken dit soort reacties. Twee keer geband worden en nog steeds exact dezelfde persoonlijke aanvallen gebruiken. Some people never learn..

37 Gewoon een student    
11 maanden geleden door Gewoon een student
13
Meld

@28 Assad is de oorlog niet begonnen inderdaad ,het is wel dat mogelijk dat op zijn gezag of door zijn troepen er onnodig zwaar geweld is gebruikt.

38 21st Century Guy    
11 maanden geleden door 21st Century Guy
8
Meld

@34 Dat is ook het probleem met Assad, dat die achterlijke Russen achter hem staan.

39 Yisrael    
11 maanden geleden door Yisrael
19
Meld

@10
Het midden oosten ontwrichten,en de EU,door Griekenland binnen de EU te houden,ging dat heel gemakkelijk

40 kelly11    
11 maanden geleden door kelly11
2
Meld

** gebruiker verwijderd **

Balkanisering 2.0 lijkt wel.

41 gebruiker verwijderd    
11 maanden geleden door gebruiker verwijderd

Aardig wat fans van dictator Assad hier aanwezig
Ik hoop voor hen dat ze hem straks kunnen opzoeken in Scheveningen

42 LGK    
11 maanden geleden door LGK
23
Meld

Er is ook meer dan genoeg bewijs tegen andere dictators die gewoon mogen blijven zitten.

43 Conclusius    
11 maanden geleden door Conclusius
1
Meld

Eerst Bush en Blair achter slot en grendel , daarna kijken of Assad en Khadaffi schuldig waren of Obomba en H.Clinton met trawanten. aan het stichten van een zogenaamde "lente" met alle rampzalige gevolgen,

44 Jongens van de Witt    
11 maanden geleden door Jongens van de Witt
8
Meld

@44 Assad en Khadaffi waren/zijn gore dictators. Dat is gewoon een feit.

45 arcenist    
11 maanden geleden door arcenist
13
Meld

@45 Maar als je ze afzet wordt het een puinhoop.

46 Dune    
11 maanden geleden door Dune
2
Meld

@46 Als je Assad laat zitten, gaat hij gewoon door met zijn moordpartijen.

47 arcenist    
11 maanden geleden door arcenist
16
Meld

@45 zeker dat is waar.
Maar blijkbaar heb je die daar nodig want naar watjes luisteren ze niet.
Je kan zeggen wat je wilt maar alle bevolkingsgroepen waren veilig behalve zijn politieke tegenstanders.

48 meneer van het nieuws    
11 maanden geleden door meneer van het nieuws
5
Meld

@46 Dat is inderdaad waar, dat zie je wel. Om dan zo idealistisch te doen over die dictators, slaat dan weer nergens op. Assad is een idioot, niets minder dan dat. Een onderdrukker, dictator, moordenaar, oorlogszuchtige maniak...

49 Yisrael    
11 maanden geleden door Yisrael
14
Meld

Heeft hij geleerd van zijn vader. Die noord hele steden uit om de bevolking in bedwang te houden.

50 Yisrael    
11 maanden geleden door Yisrael
13
Meld

@50 noord = moordde

51 Yisrael    
11 maanden geleden door Yisrael
9
Meld

Hoofd van de VN-mensenrechten is saoudi Arabië, aartsvijand van Assad !
Dan weet je genoeg dat je dit "onderzoek" niet seriues kan nemen.
Ze proberen het ook op alle mogelijke manieren om Assad daar weg te krijgen. Als het niet door middel van gesteunde terroristen kan dan maar op deze manier. Nu weer door het partijdige VN (zwaar betaald door VS en hoofd van de mensenrechtencommissie is S.A ! )

52 B55    
11 maanden geleden door B55
8
Meld

@52 Assad was al een verschrikkelijke volks moordenaar, voordat de SA hoofd werd van de commissie voor mensenrechten en er is geen commissie in de VN waarin de voorzitter alleen zijn zin kan doordringen.

53 Moien    
11 maanden geleden door Moien
12
Meld

@50 precies. Het is een dynastie van massamoordenaars.

54 BlackNinja    
11 maanden geleden door BlackNinja
10
Meld

@42
Nee geen fan van Assad, net zo min als bijvoorbeeld van Erdogan, en zo kan ik gemakkelijk een kantje A4 vullen met leiders die hun macht misbruiken en welja daar zitten zeker dictators tussen. Mijn bedenking is een beetje dat er verschil gemaakt wordt op discutabele wijze.

55 Al    
11 maanden geleden door Al
0
Meld

Natuurlijk heeft Assad oorlogsmisdaden gepleegd. Dat kunnen we allemaal zien in de YouTube filmpjes van de 'witte helmen'. Alleen waren deze 'witte helmen' ook niet dansend gezien samen met Al-Qaida terroristen die iemand onthoofden? Zeer overtuigend bewijs dus.......

56 Eric    
11 maanden geleden door Eric
4
Meld

Iedereen die de VN nog voor een serieuze partij ziet heeft zand(stront) in zijn/haar/lhtbpflkboz onzijdig etc ogen.
De VN is gewoon een criminele instelling die op kosten van de wereldbevolking parasiteert.

57 Positivo    
11 maanden geleden door Positivo
6
Meld

@57 Joh ga jij lekker bij oom Poetin op de koffie.

58 arcenist    
11 maanden geleden door arcenist
12
Meld

@50 : Ja zo deed zijn pa het. Assad is rustiger. Daarom konden ze ook zo lekker aan het rotzooien slaan. Assad hield rekening met onschuldige voorbijgangers anders had hij heel die bende beginners van de ellende afgeschoten, wellicht net als pa. Maar Assad is niet zijn pa, heeft de steun van de bevolking en kan het verder wel met de Russen af. Dat mag dan niet want Rusland is ook al een vijand, en wie geen zin heeft in gezeik en sancties en oorlogen is een Poetinlover. Nou, ik ben blij dat die kerel d'r is inmiddels. Tot zover hebben ze dan gelijk.

59 Ness    
11 maanden geleden door Ness
4
Meld

@50 Nou zijn pa veroorzaakte doordat hij wel sneller en steviger doorpakte veel, veel minder doden dan zijn zoon.... Dat het beide schoften zijn moge duidelijk zijn. Dat ze opgescheept met veel extremisten die niks hebben met onderwijs voor meisjes etc moge ook duidelijk zijn. Vind het wel een lastig dilemma. Kiezen voor het kwaad dat je kent of kiezen voor een andere partij en niet weten wat voor geesten je uit de fles laat...

Vind het wel lastig en begrijp eigenlijk de stelligheid van veel mensen in discussies niet....

60 Dian    
11 maanden geleden door Dian
11
Meld

@30 "...Waarom vluchtten veel Syriers dan voor Assad voor die burgeroorlog?...."

Die vluchten niet voor Assad! Er waren nooit vluchtelingenstromen uit Syrië voordat het Westen de jihadisten begon te steunen en te bewapenen....! Nu vluchten de burgers voor het strijdtoneel tussen zo vele strijdgroepen dat je het niet meer weet....!

61 CoolMemories    
11 maanden geleden door CoolMemories
8
Meld

@31 "....Wat voor beeld heb jij over Syrië? Te veel Russische propaganda gelezen?...."

Brede steun voor Assad;

https://www.youtube.com/watch?v=d7zFUaDOPCE

62 CoolMemories    
11 maanden geleden door CoolMemories
6
Meld

#38 "....het is wel dat mogelijk dat op zijn gezag of door zijn troepen er onnodig zwaar geweld is gebruikt......"

Mogelijk, maar we hebben het hier niet over westerse landen maar over een Arabisch land waar AlQaida en Moslim Brotherhood aan de weg timmeren en waar al eerder een opstand van jihadisten vd Moslim Brotherhood was neergeslagen door Haviz Assad.......gebeurt dit niet dan grijpen jihadisten de macht en is de kwetsbare burgerlijke civilisatie verloren in Syrië....!

63 CoolMemories    
11 maanden geleden door CoolMemories
6
Meld

@39 "....Dat is ook het probleem met Assad, dat die achterlijke Russen achter hem staan....."

De Russen zijn ook niet op hun achterhoofd gevallen! Zij hebben gezien hoe het afliep in Irak en vervolgens met Libië waar de NATO onmiddellijk misbruik maakte van de no-fly zone om Khadaffi's leger aan te vallen, Khadaffi te (laten) liquideren en het land in een middeleeuwse sfeer over te laten aan rivaliserende jihadistengroepen.....!

64 CoolMemories    
11 maanden geleden door CoolMemories
4
Meld

@43 "...Er is ook meer dan genoeg bewijs tegen andere dictators die gewoon mogen blijven zitten. ...."

Klopt, interessant is niet of Assad nu wel of geen oorlogsmisdaden heeft begaan...maar waarom sommige dictators tot in de hel vervolgd worden en anderen onze beste zakenpartners en vrienden zijn.....zoals het huis Saoed.......

Kijk je naar de geschiedenis van de Assaddynastie....hoe ze Syrië tot een seculiere moderne en soevereine staat hebben opgebouwd en zo de afkeer en haat van de VS elites hebben opgewekt.....

65 CoolMemories    
11 maanden geleden door CoolMemories
3
Meld

@48 "...Maar blijkbaar heb je die daar nodig want naar watjes luisteren ze niet..."

Ja, maar die simpele zielen hier denken dat die ongeciviliseerde Allah Aqbarschreeuwende baardmannen in de Arabische woestijnen en gehuchten zullen luisteren naar een voorbeeldige puppet als Rutte, Merkel, Hollande of Obama......

Totaal geen besef van realiteit en politiek/culturele machtsverhoudingen....!

66 CoolMemories    
11 maanden geleden door CoolMemories
3
Meld

@65
"interessant is niet of Assad nu wel of geen oorlogsmisdaden heeft begaan'"

Neeee, dat is totaal niet interessant
Ook al zegt VN dat er voldoende bewijs is
U heeft wel vaker laten blijken niets om int recht te geven

"maar waarom sommige dictators tot in de hel vervolgd worden en anderen onze beste zakenpartners en vrienden zijn"
Assad wordt vooralsnog niet vervolgt
Daarom is Del Ponte boos
Zal wel mee te maken hebben met dictator vrindje Putin

67 LGK    
11 maanden geleden door LGK
9
Meld

@27

Je schreef: "De seculiere en gematigde Assad is altijd gesteund door de Syrische burgers....de vijanden van Assad zijn de communisten"

Grapjas met je 'communisten' die je werkelijk in elk topic als boosdoener erbij sleept. Hoe ironisch gezien het gegeven dat Assad zijn leven te danken heeft aan communisten.... In je Pavlov reacties heb je niet eens door dat je jezelf volkomen tegenspreekt. Zonder de Russen was Assad allang voltooid verleden tijd. Ook de "brede" steun voor Assad betreft een broodje aap verhaal.

Maar goed, je repertoire is bekend evenals je paranoïde mantra's over de tweekoppige draak het westen wat meestal wordt afgesloten met een beschuldigende vinger naar de neo-marxistische globalisten...

Ook je onnozele aanname dat er geen Syrische burgers gevlucht zouden zijn voor de vele bombardementen van het Syrische leger is lachwekkend te noemen. Ik worden in Nederland letterlijk vluchtelingen opgevangen die afkomstig zijn uit Aleppo en zijn gevlucht voor Assad's bombardementen. En dan ga jij doodleuk beweren dat zij hun verhaal verzonnen hebben question

Assad bombardeerde op dagelijks niveau civiele wijken in Aleppo en in omliggende wijken van Damascus en Douma met zogenoemd vatbommen. Dat is volgens de Geneefse Conventies gewoon een oorlogsmisdaad. Omdat het om civiele wijken ging zijn hier gedurende de oorlogsjaren ongekend hoeveelheid burgerslachtoffers door gevallen, waaronder, helaas, heel veel kinderen. Vergeet IS, het dodental onder Assad zijn regime onder burgers ligt vele male hoger. Tot in den treuren gedocumenteerd en bijgehouden door SNHR https://goo.gl/6mZjNC en The Washington Post https://goo.gl/HBqBPZ

Assad is niet de enige die bloed aan z'n handen heeft, ook leden van de oppositie groeperingen hebben zich schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden. Maar de simplistische eenvoud waarmee hier Assad louter als een vrome peacekeeping leider zit af te schilderen terwijl hij verantwoordelijk is voor ongekend hoeveelheden burgerslachtoffers is tenenkrommend. Je retoriek past één op één tussen de vele Russische propagandistische nonsens.

68 Drumpf    
11 maanden geleden door Drumpf
10
Meld

Rusland is maar een partij die steun geeft aan Assad, blijkbaar vinden de verdedigers van Assad ook Iran en de Hezbollah geweldig, die zijn daar ook lekker aan het rondschieten.
ik kan niet warmlopen voor welke partij ook daar, het enige waar ik wel van overtuigd ben is dat IS uitgeroeid moet worden.

69 Tussenderegels    
11 maanden geleden door Tussenderegels
5
Meld

@65

"Kijk je naar de geschiedenis van de Assaddynastie"

Deed je dat maar eens: 1982 Hama massacre, waar duizenden burgers sneuvelden en ook toen gebruikte het Syrische leger gifgas, uitgebreid gedocumenteerd.
https://en.wikipedia.org/wiki/1982_Hama_massacre

Maar goed, dit is tegen dovemansoren gericht. Tegen dogmatici is geen kruid tegen gewassen.

70 Drumpf    
11 maanden geleden door Drumpf
10
Meld

@69

Geheel mee eens.

71 Drumpf    
11 maanden geleden door Drumpf
9
Meld

@67
Del Pontes boosheid interesseert mij niet zoveel, als we het over recht en onrecht hebben zijn de mensen in het midden oosten een speelbal van de Verenigde Naties, in casu de USA.

72 Al    
11 maanden geleden door Al
1
Meld

@70 "....waar duizenden burgers sneuvelden ...."

Je b e g r i j p t het niet!
BURGERS, seculieren en gecivilseerden vechten NIET tegen Assad...!

De oorlog in Irak is een oorlog tussen geciviliseerde burgers/ambtenaren (gesteund door Rusland) tegen religieuze militanten, jihadisten, tribalen en Allah Aqbarschreeuwende baardmannen.....gesteund en bewapend door het Westen....!!

Een oorlog tussen moderniteit/civilisatie en middeleeuwen/religie

73 CoolMemories    
11 maanden geleden door CoolMemories
1
Meld

@69 "....het enige waar ik wel van overtuigd ben is dat IS uitgeroeid moet worden...."

Dan moet je wel beseffen dat de VS/Westen door hun globalistische oorlogen juist ook het terrorisme geglobaliseerd hebben tot in onze hoofdsteden....!
Rusland daarentegen kent al decennialang islamitische terreur en weet wèl hoe ze een 'war on terror' moeten aanpakken....!

74 CoolMemories    
11 maanden geleden door CoolMemories
1
Meld

In het begin geloofde ik ook dat Assad het kwaad was maar ik begin meer en meer mijn twijfels te krijgen. Het lijkt er inderdaad steeds meer op dat de VS hier de grote boosdoener is om hun belangen veilig te stellen

75 Hefan430    
11 maanden geleden door Hefan430
0
Meld

Ter toevoeging zal Assad ook vast wat op zijn kerfstok hebben. Moslims moeten onder een dictatuur leven anders werkt het niet. Je ziet het overal

76 Hefan430    
11 maanden geleden door Hefan430
0
Meld

Ik was in Syrie toen Assad het volledig voor het zeggen had. Een verademing in de Arabische wereld. Soenieten, Druzen, Christenen en Alevieten krioelden over straat zonder elkaar naar het bleven te staan.
Kerken stonden vrij naast moskeeën onder het bewind van Assad. Religieus geweld werd zwaar gestraft.
Voor Assad behoort een standbeeld te worden opgericht.

77 Mollevanger    
11 maanden geleden door Mollevanger
5
Meld

@39 : je hebt bijna gelijk. Het 'probleem' van Assad is inderdaad dat hij bevriend is met Poetin.

Ga de moderne geschiedenis eens na.
Cuba is door economische sancties volledig kapot gemaakt; bevriend met Rusland.
Het gedonder met Afghanistan begon toen Rusland de seculiere regering te hulp schoot tegen terroristen; dat stond de VS niet aan.. gevolg was het ontstaan van AlQuadia
Libië; ook al een bevriende natie van Rusland
In de Oekraïne heeft de VS met een staatsgreep de Russisch gezinde regering afgezet

Vrijwel alle militaire interventies door de VS zijn gepleegd tegen Russisch gezinde regeringen... Syrië is gewoon de laatste in het rijtje, de volgende zal waarschijnlijk Iran zijn.

78 Mariska3    
11 maanden geleden door Mariska3
2
Meld

Waar is het bewijs?
Ik wil dat als wereldburger wel inzien met feitelijke bewijsgegevens.

79 Dachtutniet    
11 maanden geleden door Dachtutniet
1
Meld

@77

Ik ben ook in Syrie geweest, meerdere keren zelfs.

Wat jij en ik niet zagen, maar waarvan ik wel op de hoogte was, waren de overvolle gevangenissen waar politieke dissidenten gevangen zaten en gemarteld werden. De vele dossier bij Amnesty International en HRW spreken boekdelen.
Daarbij was het pas in de laatste paar jaren dat het voor de toerist zaken er meer "vredig" uitzagen, ik herinner me nog goed dat rond 2001 je nog steeds een reisdocument moest aanvragen als je van stad naar stad wilde reizen bij de lokale politiebureau en dat in een bus afgeladen met Syriërs (en een geit) de bus onderweg stopte en een oude man zijn plek moest afstaan aan een soldaat die de bus instapte. Een klein detail, maar het illustreerde feilloos de corruptieve hiërarchische samenleving. Net als de taxichauffeur, die me in een ellenlange rit van Dayr az Zawr naar Damascus bracht, mij vertelde dat je als Taxichauffeur niet eens in een andere stad werkzaam mocht zijn, tot aan 2010 toe zelfs niet, het jaar dat ik voor het laatst in Syrie was met mijn vriendin.

De situatie was voor de oorlog inderdaad beter aan de oppervlakte, maar de onrust broeide onder de samenleving, niet voor niets ontstond er een geweldloze opstand nadat in verscheidende Arabische landen revoluties voltrokken. Assad, de zoon van, had vele malen meer hervormingen beloofd dan daadwerkelijk doorgevoerd. Met name de corruptie in het land binnen het machthebbende ambtelijk apparaat en het nepotisme waardoor de familieleden van Assad de beste functies in handen kregen zaten veel Syriërs dwars.
En daar komt nu de terechte beschuldiging van oorlogsmisdaden bij.

80 Drumpf    
11 maanden geleden door Drumpf
7
Meld

Is George Bush, Dich Chaney, David Cameron, Hillary Clinton en Barack Osama ook al genomineerd? In vergelijk tot deze groep is Assad een braaf jongetje die zijn eigen land heeft proberen te redden.

81 niet-alles-geloven    
11 maanden geleden door niet-alles-geloven
5
Meld

@80 Weet je dat er meer mensen per capita gevangen zitten in de VS dan in de meeste landen. 3+ miljoen soms niet genoeg voor je. Als het rebellen waren die door Clinton en Obama met de EU waren bewapend en opgehitst dan vraag ik me af waarom hij ze niet onmiddellijk onthoofd heeft want dat deden die met iedereen die het niet met hun ideeën eens waren. Het wordt tijd dat Assad met zijn geallieerden de westerse geallieerden die in Syrië rondzwerven bombardeert en opruimt.

82 niet-alles-geloven    
11 maanden geleden door niet-alles-geloven
3
Meld

@74 ik zal zeker de rol van "het westen" niet ontkennen, ze hebben een ongelofelijke puinhoop gecreeerd waarop allerlei fundementalistisch onkruid (en andere dubieuze belangen) welig tiert/tieren. ik vraag me dan ook af of er wel een echt goede oplossing is, en of een van de partijen daar werkelijk steun verdient.
Jij volgt wel erg blind moskou, en je maakt een halve heilige van Assad in de ideale Syrische wereld van voor de opstand. Ik heb respect voor je mening, maar wat meer nuance lijkt me hier op zijn plaats.

83 Tussenderegels    
11 maanden geleden door Tussenderegels
4
Meld

Zijn EU leiders al aangepakt voor hun vernietigend werk in Irak en Libië?

84 case    
11 maanden geleden door case
1
Meld

@84 En VS presidenten.

85 case    
11 maanden geleden door case
1
Meld

En Irak heeft alsnog massavernietigingswapens.

86 Commodus    
11 maanden geleden door Commodus
4
Meld

De stapel bewijzen dat de VS oorlogsmisdaden hebben gepleegd in Vietnam en Irak zal vast veel groter zijn dan dat van Assad in zijn strijd tegen, door het Westen gesteunde en bewapende, jihadisten....!

Toch zijn de oorlogen in Vietnam en Irak zonder noemenswaardige politieke en juridische repercussies (op de berechting van een enkele doorgeslagen soldaat na) gebleven....!

87 CoolMemories    
11 maanden geleden door CoolMemories
1
Meld

@87 , Amerika heeft belooft Den-Haag binnen te vallen op het moment dat daar 1 Amerikaan wordt berecht. Dus ik denk niet dat zij het ICC erkennen.

88 CrashOverride    
11 maanden geleden door CrashOverride
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
PVV: stop met voortrekken statushouders
Uit onderzoek van het ministerie van Binnenla...

1 dag geleden door Inter

Video: politie vecht met hoofddoekmevrouw en...
'Meisje werd tegen haar wil in gedwongen in a...

16 uur geleden door Inter

Marokkaan in halal-slagerij vermoord
Getuigen en klanten begrijpen niet wat er is...

5 uur geleden door Informatie

Verkrachtingszaak Rotterdam: slachtoffer bijn...
Slachtoffer is uitwisselingsstudente uit Indo...

13 uur geleden door Inter

Nie fokke mee Brabant: ‘Als Brabanders...
Zijn werk ken je. De ‘Nie fokke mee Brabant’...

10 uur geleden door Schildpad


ADVERTENTIE


Laatste reacties
purelogica
Marokkaan in halal-slagerij vermoord...
Halal slagerij, Marokkanen met grote messen i...

2 minuten geleden door purelogica

russian_bot
Marokkaan in halal-slagerij vermoord...
can I go now? @redactie...

4 minuten geleden door russian_bot

russian_bot
Marokkaan in halal-slagerij vermoord...
en ik sponsor alleen lifttheveil dusver. omda...

5 minuten geleden door russian_bot

russian_bot
Marokkaan in halal-slagerij vermoord...
know more news...

7 minuten geleden door russian_bot

sparta
De burger heeft het vertrouwen in de overheid...
@52Als je niet ziet hoe men dat referendum ...

7 minuten geleden door sparta

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig