Vaccinatieplicht kan wel effectief zijn (trouw.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Wilmama in Gezondheid  ·  484 Reacties

  • 4
  • 1190x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En de onnodige bangmakerij blijft maar aan de gang *zucht* :
http://scienceblogs.com/insolence/2017/08/16/more-gardasil-fear-mongering-a-critical-review-of-hpv-vaccination-that-lacks-critical-thinking/

More Gardasil fear mongering: A “critical review” of HPV vaccination that lacks critical thinking
Posted by Orac on August 16, 2017

1
451 Wilmama

Robin, zou je eens boven jouw details uit kunnen stijgen zodat je ook de grote lijn (big picture) kunt zien?

Maak je geen zorgen, jouw details worden niet ontkend. Ze blijven gewoon bestaan en zichtbaar. Ze worden slechts aangevuld.

Niets om bang voor te zijn dus.

1
452 Intellector

@438

"Ik bekijk het vanuit zelfbeschikkingsrecht ongeacht de medische kant van het verhaal."
Dus verplichte opname van psychiatrische patiënten ben jij ook tegen, immer zelfbeschikking gaat boven alles, toch?

0
453 silversurfer

@445

"Ontken je de zelfsbeschikkingsrecht in wetgeving en verdragen ?"
Dat zal iemand hier doen, maar aan elk recht zit een grens en de grens hier is bereikt indien iemand zijn zelfbeschikkingsrecht gaat gebruiken om anderen in gevaar te brengen. Maar dat grote plaatje weiger jij dan weer te zien.

1
454 silversurfer

Autogordels zijn ook verplicht omdat enkel overtuigen helaas onvoldoende is.

Snelheidslimieten zijn ook verplicht omdat enkel overtuigen helaas onvoldoende is.

2
455 Intellector

* Verwijderd door de redactie *

456 Robin

@456 Kunt u eens ingaan op de uitzonderingen op dat zelfbeschikkingsrecht? Ze zijn hier al vaak genoemd, en ik heb nog geen reactie van u daarop gezien. (Kan het gemist hebben, natuurlijk.) Bloedtest bij rijden onder invloed, fouilleren, gedwongen opname in een psychiatrische inrichting...

0
457 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

458 Robin

Robin, de reden dat mijn buurman zich aan de snelheidslimiet moet houden is dat alleen zo de gezondheid van mijn kinderen behouden kan blijven. Als buurman weigert, brengt hij mijn kinderen in gevaar.

Voor vaccinaties geldt precies hetzelfde.

Jij kunt dat belachelik vinden - prima, maar hoe belachelijk jij het immuunsysteem ook vindt, dat is domweg wel hoe het nh eenmaal werkt.

2
459 Intellector

* Verwijderd door de redactie *

460 Robin

* Verwijderd door de redactie *

461 Robin

@460 Bij een gedwongen bloedtest wordt iets uit het lichaam gehaald. Dat mag van u wel, maar iets erin niet? Begrijp ik dat goed?

De rest van uw betoog negeer ik, omdat dat in dit kader werkelijk nergens op slaat.

0
462 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

463 Robin

* Verwijderd door de redactie *

464 Robin

* Verwijderd door de redactie *

465 Robin

Inspuiten met kinderziektes............

3
466 Dian

@464 Marteling en vaccinatie hebben nul relatie met elkaar.

@465 Onwil of onkunde? Nee, een poging een discussie over één onderwerp te laten gaan. Het is volstrekt dolzinnig om wapenleveranties aan vaccinatie te koppelen. Dat is niet 'het grote plaatje zien', dat is 'uit heel veel informatie precies die dingen plukken die mij uitkomen'.

1
467 Smiling

@445 Nog even uw vragen dan. Niet dat daar niet al duizend keer op gereageerd is, maar vooruit.

- zelfbeschikkingsrecht is niet absoluut, de grondwet geeft uitdrukkelijk de mogelijkheid er uitzonderingen op te maken
- mazelen zijn nu actueel, maar het probleem van lage dekkingsgraad speelt ook voor andere ziektes
- waarom bijsluiters overbodig worden als er sprake is van verplichting ontgaat me volledig
- ik heb geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat iemand die aantoonbaar niet tegen een bepaalde vaccinatie kan, zal worden gedwongen
- ja, ik ontken dat een verplichte vaccinatie gelijk staat aan marteling
- dubbele petten zijn er, maar u zult aan moeten tonen dat ze een probleem zijn
- er hoeft geen loket te zijn; u kunt terecht bij de huisarts en het Lareb
- wat bedoelt u met 'afwezigheid van aansprakelijkheid'?
- ik heb geen idee hoeveel lobbyisten er zijn, noch van de farmaceutische industrie, noch van anti-vaccinatiebewegingen. Een aanname mijnerzijds is dat die laatste groep zich ook in Brussel niet onbetuigd laat.

1
468 Smiling

@465
Jij zit echt te veel op complotsites , doe toch eens normaal meid met je eigen wil.
Zelfs jij wordt met je "eigen wil" beïnvloed door wat je leest op die complotsites die je bezoekt, dus hoe zit het met jouw "vrije wil"?

1
469 DaSilva

* Verwijderd door de redactie *

470 Robin

* Verwijderd door de redactie *

471 Robin

@471 Beantwoord jij die vragen maar dan zal ik je bronnen checken okay?

1
472 DaSilva

@470 Je kunt een begrip natuurlijk zo oprekken dat het altijd past. Maar daarmee is het begrip - marteling in dit geval - meteen ook volstrekt leeg geworden.

1
473 Smiling

@472 hahahah u doet hier het zelfde als op een ander draadje, geef jij eerst antwoord dan plas ik je daarna af, jammer dat sommige daar niet meer instinken.

5
474 Rattocasi

* Verwijderd door de redactie *

475 Robin

@475 Als ik daar nu ook weer op uw manier op ga reageren wordt het een onbegrijpelijke warboel.

- De grondwet maakt geen uitzonderingen, de grondwet geeft de mogelijkheid uitzonderingen te maken. Als u beweert als jurist te denken, dan zou u dat toch moeten weten? Hoe heeft u recht op gras? Zelfs koeien hebben dat niet...

- Ik antwoordde op uw vraag naar meerdere vaccins waar mazelen een probleem zijn. De noodzaak van vaccinatie is een ander onderwerp. Ook al tienduizend keer aan de orde geweest.

- Een bijsluiter die waarschuwt voor bijwerkingen kan ouders dus geruststellen als een kind daags na een inenting wat hangerig is: bekende bijwerking, geen zorgen maken. Dat is onafhankelijk van de verplichting. 'Een vrijbrief voor producenten om het niet zo nauw te nemen' is een grove verdachtmaking.

- Je kunt pas weten of iemand niet tegen een bepaalde stof kan, als hij/zij daar op gereageerd heeft. Zoals je ook pas weet of iemand allergisch is voor pinda's als-ie z'n eerste pinda gegeten heeft.

- Er gaan voor zover mij bekend geen mensen dood aan vaccinatie, en zelfs als dat zo zou zijn was het nog geen marteling. Verhalen van mensen zijn niet maatgevend. Uit eigen anekdotiek, zij het niet over vaccinatie: ik ben vorig jaar over een kat gestruikeld en van de trap gevallen. Aansluitend had ik last van mijn heup en steeds meer moeite met lopen. De huisarts heb ik dit verhaal verteld, hij paste zijn diagnose daarop aan en ook de fysiotherapeut deed dat. Er was geen aanleiding om iets anders te veronderstellen. Het was duidelijk: val - pijn - beperking. Toen de klacht echter niet over ging en de huisarts een foto liet maken bleek dat er geen kraakbeen meer in mijn heupgewricht zat, hetgeen met die val niet te maken had. Mensen weten zelf niet het beste wat er met hen aan de hand is.

- Het spijt me, ik geloof er niets van dat u een jaar ziek bent geweest door de griepprik. Maar zelfs als dat wel zo was, dan zou er geen loket zijn waar u zonder verdere toelichting een vergoeding zou kunnen vangen. De meest logische route is toch echt via huisarts en/of Lareb.

En dit is het, wat mij betreft. In elk geval voor vanavond.

1
476 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

477 Robin

@458

"Zelfbeschikkingsrecht IS de grens. "
Dus gedwongen opname van psychiatrische patiënten is geen inbreuk op zelfbeschikking? ok, vreemde definitie van zelfbeschikking hou jij er op na.

1
478 silversurfer

@464

"Je kunt het negeren, maar in de wetten en verdragen staat ook dat je gevangen mensen niet mag martelen. "

In de wet staat ook dat burgers elkaar geen schade mogen berokkenen. Dus ook niet via ziektes...

1
479 silversurfer

@467

"Alleen al het idee dat je gedwongen ingespoten wordt met iets van een bedrijf dat alleen winst als enigste levensdoel zit. "

Ach gut, krijgen we die dooddoener weer... Enig idee hoeveel winst vaccins opleveren voor farmaceuten?

p.s. het is enige niet enigste...

1
480 silversurfer

@480 : je weet toch dat Robin geen enkel product gebruikt of neemt van bedrijven, die gericht zijn op winst maken question?

1
481 Archeont

@377

- Zelfbeschikkingsrecht is evenmin als bijvoorbeeld vrijheid van meningsuiting onvoorwaardelijk universeel. U zou dat graag willen, maar dat is wat anders. Zelfs lichamelijke onschendbaarheid is niet absoluut. Ondeugdelijke beeldspraak ondersteunt een stelling niet, maar is slechts holle retoriek.

- Uw stelling was dat door verplicht vaccineren bijsluiters overbodig zouden worden. Ik laat aan de hand van één voorbeeld zien dat dat evident niet zo is. U doet geheel ten onrechte of ik suggereer dat dat de enige inhoud is die een bijsluiter zou moeten hebben.

- Uw stellingname over nadeligheid van verplichting voor mensen die mogelijk allergisch zijn maar dat nog niet weten is onzinnig. Je geeft een kind ook nieuwe dingen te eten, en pas als je merkt dat het daar niet goed op reageert schrap je het weer van het menu. Medicatie niet willen, of vaccinatie niet willen, omdat je er eventueel allergisch voor zou kunnen zijn is vergelijkbaar met alleen maar moedermelk geven omdat je voor elk ander levensmiddel eventueel allergisch zou kunnen zijn: gevaarlijke angsthazerij. Schadevergoedingen zijn hier niet het onderwerp van discussie.

- De vraag was of ouders de aangewezen personen zijn om te bepalen of een kind wel of niet tegen een vaccinatie kan. Daar gaat u niet op in, u verschuift de discussie naar vrijheid van behandeling na een diagnose. Dat was hier niet aan de orde.

Dat er eindeloos veel verhalen te vinden zijn over narigheid na vaccinatie klopt, maar daarmee zijn die verhalen nog niet waar. Maar ook dat was hier niet het onderwerp.

- Het irriteert me altijd als op dit forum mensen suggereren dat de 'tegenstander' niet goed genoeg om zich heen heeft gekeken, anders zou-ie wel tot een andere conclusie komen. Ik ken niemand die beweert ziek geworden te zijn van een griepprik, en ik ken veel mensen die dat ding jaarlijks halen. Ze klagen over wat pijn in hun arm, maar dat is het dan wel.

Mijn conclusie is dat u een doorgeslagen wantrouwen hebt jegens de overheid en de medische wereld en dat u geen overtuigende argumenten heeft tegen verplichting van vaccinatie als de dekkingsgraad zo laag wordt dat er een gevaar voor de volksgezondheid is.

Vandaar dat u als een malle staat te springen op dat zelfbeschikkingsrecht en er daarbij aan voorbijgaat dat dat niet universeel en absoluut is.

1
482 Smiling

@482
[ Medicatie niet willen, of vaccinatie niet willen, omdat je er eventueel allergisch voor zou kunnen zijn is vergelijkbaar met alleen maar moedermelk geven omdat je voor elk ander levensmiddel eventueel allergisch zou kunnen zijn: gevaarlijke angsthazerij. ]

Helaas pindakaas. Ook via moedermelk kunnen allergische reacties ontstaan. Ook maar afschaffen dan voor alle zekerheid? [/ironie]

1
483 Wilmama

@474 Als je de waarheid vertelt is er niets aan de hand, wat houdt je tegen?
Of denk je dat ik zo min ben om de dood van jouw familielid tegen je te gebruiken?
Dan heb je me verkeerd ingeschat.
@475
Je hebt het over verplichting en schadevergoeding etc.
Het lijkt mij dat je als men iets verplicht en je lijdt schade je eerder schadevergoeding krijgt dan bij vrijwillige deelname.

0
484 DaSilva

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
21st Century Guy
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Als je een Europese databank zou hebben , zouden deze figuren al getraceerd kunnen zijn, inderdaad opvallend dat familieleden en bekenden zwijge...

2 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Weetal
‘Laagvliegen door luchtmacht boven woonwijken in Eindhoven en Veldhoven wél gevaarlijk’

@1Ik denk niet, dat burgervliegtuigenzo laag over woonwijken vliegen.Vliegtuigen in een scherpe bocht enlagere snelheid (landing)kunne...

2 minuten geleden geplaatst door Weetal

GreyB
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Geschokt??LOL.. diegene die hem nog niet door hadden waarschijnlijk....

3 minuten geleden geplaatst door GreyB

21st Century Guy
‘Landverrader’, ‘Proleet!’ Over parlementaire vechtersbazen als NSB’er Rost van Tonningen

Zie je gewoon een vrouw met een hoofddoek "Iraanse stijl"dus afhangend....

6 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@2Ik denk dat zoiets inmiddels al gebeurt ...

11 minuten geleden geplaatst door Rinze

LoydMorris
‘Laagvliegen door luchtmacht boven woonwijken in Eindhoven en Veldhoven wél gevaarlijk’

Zou een overvliegende C-130 van de KLu echt meer gevaar opleveren dan een laagvliegend vliegtuig van Transavia, Ryanair, TUI, Corendon? Of i...

18 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@3 Helaas. . . VOL En wat mijn buurtjes aangaat, zij zijn het inmiddels ook aardig zat aan het worden. Zij begrijpen heel goed dat het o...

24 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@1 Jij hebt toch ook zulke fijne buurtjes? Geen plek bij jou in de buurt voor deze mensen?...

28 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

Het zijn blijkbaar niet de snuggersten die dit beleid doorvoeren. . . ....

28 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Step Family XxxForce Sexy VedioSister Sleeping PronPornpics.cpomPornographie EbonySexstoriessSéries PornographiquesPhotos PornodCarolina CortezDelia SheppardElizabeth Olson NudeSex Videos In KeralaMujeres En PornosReddit/r/allThe Best Porn Hd FreeVivastteetName That PornstarW XxxxDisturbing PornXxxvideCreamy Asian PussyItalianporn VideoJapanise Anime PornFemale EscortsHotwife VideosDouble TitfuckBbw Strapon LesbianBrizzer ComPeliculas ErotiscasGloryhole Swallow MilfEroge GamesJohnny Sins XxxxPerfect Girl Sexy VideoPorndaughterClit TeasingFoot Fetish BooruBella Elise RoseIxxx IndianWww Wife Sex ComThe New Assistant Vanna Bardot And Millie MorganIsland Boys Onlyfans LeaksMia Khalifa Long SexRussianblowjobVoyeur XvidsMyfreeca.TravestiechatX Vide OsGay Porn XnxxNude Emily ProcterStep Mom Cream PieIndian Sex Bp VideoSuper Chat AdultVergin VeginaLatina Anal BbcShop Lifter PornBlack Ass Porn91 色Sardar XxxEd Edd N Eddy PornDrug Sex VideosOnlyfans UnlockerAshley Matheson LeakXxx Hindi BhaiBrasileirinhas PornMami FuckTight AsspussyTroy FransicsoXxx Hot Sex VideoIndian Strip VideosPorn Hub Siteسكس الشيميلMichelle Pfeiffer NakedAugust Ames Hd VideosLexi2legit OnlyfansA-z NudeFap NationsSchool Days HentaiGat Massage PornShiny Dixit Hot Web SeriesKajol Hot SexHustler CenterfoldHot Sex Video Free DownloadBest Boob PressPornbbwSexy Saree Sex VideoSunny Leone Xx BpLong Dick StyleHairy Pussy JapanesNaked MofelSeltinRaven Porn.Contos Eróticos Em QuadrinhosAlexis Fawx Milf U Part 2Xvideo ManipuriAryanna StarrJungle Fever MeanBhabhisexyHow To Fuck First TimeXxx Vidoes Hd ComPorn Gifs NewAsian AvIndiansex TubesVideos Pornos LesbianismoDaniela AndreaLisa Edelstein NakedFree CollegepornHoney DemonOld Man And Girl XxxMother Daughter Exchange ClubBlair Williams XxxPornography EbonyDiahrea PornHispanic PornosKatalina KyleDebbie Does Dallas MovieAustin Mahone NakedBeautiful Teen XxxFree Porn Tube VideosPretty PeachesPussyslip BikiniVaginal Licking PornCrying BlowjobsEsort DirectoryCvhaturbateSelfiepussyHot Porn WebsitesPorn ArousalShemale Fucks CoupleSexxy Red NudeMegan Thee Stallion TitsChikni Bhabhi SexTurning On PornVintage XnxNepali Xxx BfTürk Liseli PorFreakymilfsVintage PornographyNaked Skinny WomenCute Pussy PornScat Fuck少年 阿 宾Xxx Video Low QualityAva James NudeLacey London PornRedtube IsBlogpornOmegle XBri Blossom NudeReal PronBf Video Sex Com