Buitenland
  • 9
De Amerikaanse president Donald Trump heeft de incidenten in Charlottesville veroordeeld. In een mededeling veroordeeld hij “in de strengst mogelijke bewoordingen de flagrante uiting van haat, fanatisme en geweld langs vele kanten”, zei Trump, die ook kritiek kreeg omdat hij “het kwa ...

3 maanden geleden door Denisova

REAGEER MET EEN EMOJI
5
1
2
LEES MEER OVER

Go McCain!!!

1 God is dood    
3 maanden geleden door God is dood
10
Meld

Hij heeft wel moeite met het benoemen van extreem rechts en het geweld uit die groep. Tsja als hij ze veroordeelt wordt het straks wel heel rustig bij zijn rally's...

2 Dian    
3 maanden geleden door Dian
14
Meld

"strengst mogelijke bewoordingen"?

Nou Trumpf, ik heb ze toch wel strenger gezien in de tweets.
Nu geen "fire"en "fury" of andere grote woorden..
Nu niet het beestje bij de naam noemen, nu niet los gaan op foute zaken.

3 GreyB    
3 maanden geleden door GreyB
12
Meld

.
Dit zoort rechts tuig kan het best naar NL vluchten.

Krijgen ze een woning, werk en begeleiding.

Oh nee...geldt alleen voor IS tuig question

4 Ook maar gewoon een duts    
3 maanden geleden door Ook maar gewoon een duts
37
Meld

Heeft 'extreem' rechts nu ook al een politiehelikopter neergehaald? Of zijn ze op de één of andere andere manier schuldig aan die crash?

5 Mariska3    
3 maanden geleden door Mariska3
25
Meld

@5
Dat wordt onderzocht. Wellicht is het 'gewoon' een ongelukkige samenloop van omstandigheden, maar zonder dat geweld daar zou de helicopter er niet geweest zijn..

6 GreyB    
3 maanden geleden door GreyB
8
Meld

Trump doet een uiterste poging als staatsman over te komen maar ja, alleen die-hard-Trumpolinas hebben daar nog vertrouwen in.
Ondertussen worstelen de gouverneur en de burgemeester met een halve burgeroorlog die aangesticht is door zichzelf 'bezorgde-burgers- ("patriotic") noemende randdebielen, bewapend met stokken, schilden, pepperspray, helmen en opvallend genoeg voornamelijk in zwarte kledij gestoken een zeer discutabel standbeeld verdedigen.

De afstand tussen president en racistisch gewelddadig agressief geteisem wordt door Trump níet vergroot. Net zo min als dat populisten afstand nemen van de extremisten binnen de eigen beweging.

De gevolgen van die polarisatie zijn bekend: meer tegenstelling, minder samenwerking, impasse.

'Een volk krijgt de president die het verdient.'
Met een clown als Trump als president kun je politieke slapstick als resultaat verwachten, of dat nou in de vorm van een burger- of van een kernoorlog is...

7 KDaver    
3 maanden geleden door KDaver
8
Meld

Gelukkig hebben ze een gouverneur in Amerika die precies zegt wat hoort. In plaats van een president die altijd een grote bek opzet en nu opeens eigenaardig 'twee kanten' van een verhaal ziet.

8 BlackNinja    
3 maanden geleden door BlackNinja
8
Meld

"No one is born hating another person because of the color of his skin or his background or his religion. People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love. For love comes more naturally to the human heart than its opposite." - Nelson Mandela.

Dat is nog eens een presidentiële tweet van Obama.

9 GreyB    
3 maanden geleden door GreyB
9
Meld

Het crashen van de helicopter heeft totaal niets te maken met dit incident. Weer zo'n slechte verslaggeving die de waarheid verdraait.

10 niet-alles-geloven    
3 maanden geleden door niet-alles-geloven
18
Meld

@1 "White supremacists aren't patriots, they're traitors"

Helpt het om iedereen die het niet met de agenda van hun eens is te beledigen en uit te dagen ?

11 nosuchname    
3 maanden geleden door nosuchname
18
Meld

@11

Het lijkt mij evident dat je mensen die opzettelijk met een auto inrijden op demonstranten om deze om het leven te brengen best bij naam mag noemen; lafbekken en een gevaar voor de samenleving.

12 Drumpf    
3 maanden geleden door Drumpf
6
Meld

@10
Hoe weet jij dat? Die heli zou er zonder die toestand daar niet geweest zijn, dat ten eerste. En ten tweede zal onderzoek uit moeten wijzen of het stom toeval was of dat hij bewust naar beneden is gehaald.

13 GreyB    
3 maanden geleden door GreyB
5
Meld

He eerste wat Trump 's morgens doet is twitteren over alles wat hij op TV heeft gezien en gehoord.
Gisteren was hij heel lang opvallend stil..
Daarna kwamen er wat omslachtige tweet waar hij om de hete brij heen draaide, wss om dat op twitter hevige kritiek kwam..

14 GreyB    
3 maanden geleden door GreyB
6
Meld

Het vast haters clubje wijst zijn woorden af ! Zoals zij altijd doen ,behalve als Hamburg afgebroken wordt door Links tuig ,naar mijn mening heeft Trump met zijn woordkeuze juist gereageerd ,Er is dus helemaal niets mis met de uitgesproken woorden van Trump ,Hij betrekt hiermee iedereen in het ontstane probleem en maakt geen keuze in links of rechts tuig ! Zo hoort het te zijn ! Als hij partij zou kiezen wordt de onderlingenhaat nog groter en daarmee ook het probleem !

15 Moskowfiets    
3 maanden geleden door Moskowfiets
23
Meld

@10 ik zal maar niet-alles-geloven wat jij schrijft.

16 Tussenderegels    
3 maanden geleden door Tussenderegels
2
Meld

@15
Prima, laat hem dat voortaan dan bij iedere tweet over terreuraanslagen doen.
Dat partij kiezen gaat hem normaal anders wel heel goed af. De hypocriet wil zijn extreemrechtse vrienden niet verliezen. Zijn toch een hele hoop stemmen..

17 GreyB    
3 maanden geleden door GreyB
5
Meld

@9 Links gezever. question

18 Wild Rover    
3 maanden geleden door Wild Rover
15
Meld

@4 AAAAH daar hebben we de moslims in dit draadje, je zou de gelegenheid maar missen he.

19 Tussenderegels    
3 maanden geleden door Tussenderegels
3
Meld

@15 oh, dus jij vindt het niet vreemd dat Trump in dit specifieke geval man-en-paard niet noemt terwijl hij dat anders wel doet?

Dat is geen toeval, kan ik je verzekeren. Dat doet Trump bewust om straks de dader(s) goed te kunnen praten... iets waar onze "extreem rechtse" forumbezoekers ook al druk mee bezig zijn.

Het moet toch wel de schuld van het slachtoffer zijn.... die brave fascisten werd gewoon geen keus gelaten [sarc]

20 TedjeR    
3 maanden geleden door TedjeR
4
Meld

@6
tja zo kan je bezig blijven, als hij daar niet geweest was, en daardoor achter een achter b.v. een autodief aanzat terwijl zich een technisch mankement voor deed, (als dat de oorzaak is) is het dan de schuld van die autodief? wiens schuld is het dan als hij gewoon op patrouille was en hij stort neer?

21 ikzelf    
3 maanden geleden door ikzelf
9
Meld

Ten eerst het is natuurlijk totale idioterie wat daar gebeurd en dat rechts extremen en neo nazi's een beeld aangrijpen op hun rare ideeën te spuien.
Wel met me van het hart dat hier nu de mensen die altijd met exact dezelfde bewoordingen hun afgunst kenbaar maken waarop zei echter bij andere onderwerpen zo tegen ageren....denk maar eens wanneer er een draadje is van een auto of een vrachtwagen die inrijdt op de menigte...raar dat dit dan juist door deze wordt genaturaliseerd in het was maar een eenling ze zijn niet allemaal zo....
Waar bij linkse rellen in hamburg geroepen wordt nee maar 10% deden maar mee aan rellen.
Of als er geen demonstratie was zou de helikopter niet zij neergestort

Ik kan ook zeggen als extreem links niet zo nodig altijd maar tegendemonstraties moet houden en daar altijd geweld bij gebruikt waren er geen rellen geweest. Was er geen volslagen idioot geweest die in een menigte rijdt en was er geen helikopter neergestort

Zie je hoe gemakkelijk is om uit je nek te ....

22 Jojotje    
3 maanden geleden door Jojotje
12
Meld

@15 Inderdaad, tijdens de dagenlange vandalisering van Hamburg door (extreem) links werd er ook niet voortdurend geeist van Merkel 'het beestje bij de juiste naam te noemen' en aldus te polariseren.....van Trump wordt dit wel geeist....dat hij meewerkt om partijen tegen elkaar op te zetten. Verstandig dat Trump, zoals iedere president zou moeten doen, alle partijen vermaand en tot de orde roept. Als men niet zo kinderachtig zou zijn de Amerikaanse geschiesenis te willen witwassen, cleanen en manipuleren door het verwijderen van een het beeld van een belangrijke historische figuur, zouden er helemaal geen rellen zijn....!
Gaan we de beelden van Michiel de Ruyter nu ook verwijderen omdat hij een held was in een tijd waarin slavernij gewone praktijk was en hij daar niks tegen gedaan had....?!

23 CoolMemories    
3 maanden geleden door CoolMemories
16
Meld

@22 genaturaliseerd moet gebagataliseerd zijn

24 Jojotje    
3 maanden geleden door Jojotje
7
Meld

Trump zei het half om half, niet too the point, beetje algemeen etc, dat is echt een probleem.
-dit was een nazi extreem terrorist attack, en dat had hij moeten zeggen.
-meer helaas dat doet ie niet, imemrs hij weet ook dat ie oa gekozen is door oa deze nazis en kKK en altright.

25 Goldrush    
3 maanden geleden door Goldrush
2
Meld


Men kan het leuk vinden of niet ,maar ik zie toch echt overeenkomsten met Nederlandse media ,

Als Wilders roept dat de grenzen dicht moeten of roept minder minder is hij een racist en is de hele ( staats gesubsidieerde media ) 24 uur druk met ( proberen !) PVV kapot te schrijven , en staat heel Binnenhof op zijn achterste benen ,
Het zelfde ziet men nu gebeuren in Amerikaanse media betreffende Trump ,
Het zal Trump uiteindelijk alleen maar groter maken zoals het ook Wilders vergaat !

Dus trieste hatertjes open uw ogen nu eens een keer. en besef dat Trump democratisch gekozen is door Amerikanen , dus door Amerikaanse verkiezingen !!!! Mijn keuze zou Trump niet zijn maar dat is Rutte ook niet ,maar dat is democratie !

26 Moskowfiets    
3 maanden geleden door Moskowfiets
15
Meld

@22
Ik begrijp U niet U vindt het normaal dat deze nazi's lopen te protesteren met een hakenkruis vlag, ageren tegen de joden, sieg heil roepen en zelfs de kluxklux klan was aanwezig. Ik zal U vertellen dat ik dit niet normaal vindt en het heel logisch vindt dat daar een tegen demonstratie gehouden wordt. Men kan niet alles pikken. Het is geen 30 jaren van de vorige eeuw meer.

27 yanyans    
3 maanden geleden door yanyans
2
Meld

The vrouw die gedood is door extreem rechts is HeatherHeyer
Haar laatste post on FB was ==> “If you’re not outraged, you’re not paying attention.”
https://twitter.com/hashtag/HeatherHeyer?src=hash
*
Dat is nu het hele punt, als KKK in hun pakkies en Nazis met hun vlaggen door je straten lopen, dan moet echt de woede opkomen bij je zelf, ik had die woede al vrijdag, toen een fakkel optocht van nazis in plaats vond #charlotesville
Iedereen zou woest moeten zijn, als die gasten door je straten lopen.

28 Goldrush    
3 maanden geleden door Goldrush
2
Meld

@26 [ trieste hatertjes open uw ogen nu eens een keer ]
Een oproep aan alle PVV'ers waarover je het in je post hebt? Want dat zijn over het algemeen de "hatertjes" waarover jij het hebt.

29 TedjeR    
3 maanden geleden door TedjeR
4
Meld

@28 mooie vrouw. En zo jong nog. Nu dood omdat ze protesteerde tegen een stel nazis en KKK'ers.

Hoop dat die terrorist levenslang krijgt.

30 Sparkplug    
3 maanden geleden door Sparkplug
1
Meld

@30 aanvulling. Levenslang tussen de african americans en hispanics in de gevangenis.

31 Sparkplug    
3 maanden geleden door Sparkplug
1
Meld

Dit is het bewuste meisje: https://pbs.twimg.com/media/DHE8vywXsAEd1Ry.jpg
Zo jong nog.

Vreselijk, demonstreer je tegen extreem rechtse tokkies en neonazi's kom je om het leven.

@30
Je schreef: "Hoop dat die terrorist levenslang krijgt."

Dat hoop ik ook.

32 Drumpf    
3 maanden geleden door Drumpf
2
Meld

@27 Als er in de jaren dertig meer gedemonstreerd zou zijn tegen de nazi's was er wellicht een heleboel ellende voorkomen.

33 Crannbuidhe    
3 maanden geleden door Crannbuidhe
1
Meld

Hij is er als de kippen bij om een aanslag in Europa te benoemen met de meest specifieke aanduiding en bij deze terreurdaad in eigen land is 'sad'' en ziet ie twee kanten...

34 Indigné    
3 maanden geleden door Indigné
0
Meld

@27 tip lees eerst de openingszin van mijn post voordat u uit u onderbuik reageert en durft te beweren dat ik het normaal vindt dat deze idioten(In mijn termen) demonstreren
Het enige wat ik doe is de contradictie aangeven over hoe er verontwaardigd gereageerd wordt, deze reageerders doen exact hetzelfde als waar ze de ander van beschuldigen.

35 Jojotje    
3 maanden geleden door Jojotje
9
Meld

Maargoed, dit is wel de trouwste aanhang die de straat op zal gaan bij een impeachment. Dus ook niet raar dat hij er weinig van wil zeggen.

36 Indigné    
3 maanden geleden door Indigné
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

37 radicalenradar    
3 maanden geleden door radicalenradar

@33
Juist

38 yanyans    
3 maanden geleden door yanyans
0
Meld

@27
U veroordeelt de linkse tegendemostratie omdat zij agressie uitlokken. U geeft echt links de schuld. Anders kan ik het niet lezen.

39 yanyans    
3 maanden geleden door yanyans
1
Meld

@39 helaas wederom reageert u onderbuik had u namelijk verder gelezen staat er na die alinea: zie je hoe.makkelijk het is om uit je nek te .....

Maar ja het is maar hoe je het wilt lezen en het geeft eigenlijk precies aan wat ik betoog...sommige hebben alleen hun eigen waarheid


40 Jojotje    
3 maanden geleden door Jojotje
4
Meld

@39
Is voor @35

41 yanyans    
3 maanden geleden door yanyans
0
Meld

@39 u gaat totaal voorbij aan het punt dat ik wil maken
Ik veroordeel dit extreem rechts geweld net zo hard als links.extreem of islamitisch geweld ik maak geen onderscheid.
Als ik echter lees dan zie ik bij bv de demonstraties in Hamburg door extreem links ( Let wel hinderde gewonde en 12 miljoen schade) dezelfde mensen die hier hun afschuw spuien dit beeld dan afdoen met recht op demonstratie
Daar zijn voorbeelden genoeg voor of zijn we de Turkse demonstraties in den Haag vergeten zwaaiend met Turkse vlaggen, grijze wolf tekens en rellen...nee joh recht op demonstreren wordt er geroepen.

Maar ok het schijnt vrij normaal te zijn dat mensen anderhalve zin lezen en dingen totaal uit zijn verband rukken om hun stickertje maar te kunnen plakken het zou een ieder meer sieren om welke vorm van extreem gedrag af te keuren.

42 Jojotje    
3 maanden geleden door Jojotje
8
Meld

@37 Misschien heeft Maurice de Hond wel een baan voor je. Hij kan mensen met dat soort voorspellende gaven goed gebruiken.

43 Dune    
3 maanden geleden door Dune
8
Meld

@42
Niemand die ze het recht op demonstreren willen ontnemen. Tenminste, ik lees het nergens.
Tuurlijk mogen ze dat, hoe walgelijk ook...
Maar demonstreren doe je zonder geweren, helmen en schilden. Dan ben je ergens op uit...

44 GreyB    
3 maanden geleden door GreyB
2
Meld

@44 de laatste zin is.precies wat ik zeg of heb je de beelden niet gezien van linkse tegendemonstranten of de zwarte demonstranten in Hamburg etc etc alles wat extreem is veroordeel ik
Er zijn groepen die elkaar altijd opzoeken 1.voorbeeld is extreem recht en extreem links
Zelfs in Nederland zijn er voorbeelden dat extreem links bv een bom heeft geplaatst bij een pergida demonstratie
Net als nu een rechtse idioot op mensen inrijd
Of de demonstraties tegen Trump waar de ruiten werden ingegooid bij startbuks waar gewoon onschuldige klanten zaten.

En eerlijk gezegd vindt ik dat iedere demonstratie waar extreme denkbeelden aan gerelateerd zijn verboden moet worden in het kader van openbare orde en veiligheid voor de onschuldige mens.

45 Jojotje    
3 maanden geleden door Jojotje
7
Meld

@42
U moet niet afdwalen en andere demostratie's erbij halen. Het gaat hierom dat U links kwalijk neemt dat zij protesteren tegen een Nazi en KKK demonstratie en daardoor geweld uitlokken. Nee lekker laten gaan hetzelfde wat voor de oorlog met de bruinhemden gebeurde. Die demonstreerde zonder dat een tegengeluid kwam En U kent de gevolgen.

46 yanyans    
3 maanden geleden door yanyans
3
Meld

@45 ter verduidelijking..zwarte demonstranten verwijst naar de groep extreem links demonstranten die altijd geheel in zwart gekleed zijn en niet naar enig huidskleur...ondanks dat een linkse demonstrant natuurlijk ook gekleurd kan zijn

Anders wordt ik weer bestempeld met het predikaat rassist question

47 Jojotje    
3 maanden geleden door Jojotje
7
Meld

@20 ""Dat doet Trump bewust om straks de dader(s) goed te kunnen praten... ""

Trump kijkt dus links weg.

48 W. Anstalt    
3 maanden geleden door W. Anstalt
0
Meld

@26 ""Het zal Trump uiteindelijk alleen maar groter maken zoals het ook Wilders vergaat !""

Laten we het hopen - Wilders heeft zichzelf inmiddels volkomen op een zijspoor gerangeerd.
Ja hij maakt nog wel eens iets dat hij een filmpje noemt of zo, maar niemand die dat nog serieus kan nemen.

49 W. Anstalt    
3 maanden geleden door W. Anstalt
0
Meld

@46 koekkoek u blijft volharden...zonder te lezen...
Nog een keer dan...ik zeg dit niet en beweer dit niet!
Maar hier hebben we er weer een.
Op u reactie zeg ik dan maar:
Weet u dat die dingen aan de zijkant van een paardenhoofd hetzelfde effect hebben...

50 Jojotje    
3 maanden geleden door Jojotje
6
Meld

De Duitse 'Der Spiegel' zegt het goed, 'Das moralische Versagen des US-Präsidenten' : http://www.spiegel.de/politik/ausland/charlottesville-kritik-an-donald-trumps-reaktion-auf-rassisten-aufmarsch-a-1162655.html

51 Crannbuidhe    
3 maanden geleden door Crannbuidhe
2
Meld

Ja, wat moet je er van zeggen. Dit was allemaal bekend van Trump. Ze hebben een racistische narcist gekozen die drijft op een basis van geweld en wit fascisme. Dan krijg je dit soort lullebak reacties, want anders zakt z'n approval naar 0%.

52 zeikenderechter    
3 maanden geleden door zeikenderechter
3
Meld

@50
U stelt toch echt in @22 dat links niet zo hoognodig een tegen demonstratie moet houden dan was er geen dode gevallen en geen helikopter neergestort. Dus links moet zijn mond houden.

53 yanyans    
3 maanden geleden door yanyans
2
Meld

@45
Ik heb geen beginnende tegendemonstranten gezien met geweren, helmen en schilden.

54 GreyB    
3 maanden geleden door GreyB
1
Meld

@53

Mja, het is treurig hoe de zogenaamde verdedigers van normen & waarden op dit forum geen problemen hebben met marcherende nazi's. Kennelijk zijn het normen en waarden uit Duitsland in de jaren 40.

55 zeikenderechter    
3 maanden geleden door zeikenderechter
4
Meld

@53 nee ik zeg:


IK KAN OOK zeggen als extreem links niet zo nodig altijd maar tegendemonstraties moet houden en daar altijd geweld bij gebruikt waren er geen rellen geweest. Was er geen volslagen idioot geweest die in een menigte rijdt en was er geen helikopter neergestort
gevolgd door :

ZIE JE HOE GEMAKKELIJK IS OM UIT JE NEK TE ...

Ik begin met Ik kan ook zeggen en eindig met zie hoe gemakkelijk is om uit je nek te...
Dit in een reactie op posts die bv stellen dat de helikopter is neergestort door extreem rechts...alleen om aan te geven hoe redicul deze redenatie is.
Een klein stukje uit een betoog knippen en tevens voorbij gaan aan de hele intentie van de post, en dan roepen: zie hij zegt dit of dat ja zo lust ik er ook een paar....

Als je even verder had gelezen dan lees je in iedere post van mij de afkeur van welke vorm van extreem geweld dan ook of iedere vorm van extremisme...wordt tijd dat iedereen dat doet en daar ageer ik tegen
Zie hoe reduciel u reacties op mij zijn, tenzij je natuurlijk een van diegene bent die enkel en alleen 1 specifiek extremisme afkeurdt.

56 Jojotje    
3 maanden geleden door Jojotje
3
Meld

Trump heeft alleen een grote waffel als het in z'n eigen neo-nazi/alt-right-straatje past. Hij zit nu en hier gewoon walgelijk gedachtengoed een beetje recht te praten. De Lafaard!!!!

57 Manja    
3 maanden geleden door Manja
6
Meld

Trump onder vuur na reactie op doden bij extreemrechtse betoging Charlottesville

Logica: De pers zal Trump altijd onder vuur laten liggen omdat Trump niet gehoorzaamt aan dezelfde machten waar de pers wel aan gehoorzaamd.

Conclusie: Het maakt niet uit wat Trump zegt omdat alles wat Trump zegt door de media in een negatief daglicht zal worden gesteld. En mensen zijn zo onder invloed van de media dat dat zelfs in landen waar het niet eens relevant is tot heftige emotionele reacties leidt.

58 purelogica    
3 maanden geleden door purelogica
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Sinterklaashuis Dordrecht gesaboteerd: '...
Actievoerders hebben vannacht het Sinterklaas...

1 dag geleden door Shit...Fan...WhatAMess

Wilders naar Moskou: 'Rusland is bondgen...
PVV-leider Wilders wil volgend jaar een bezoe...

23 uur geleden door Roy-050

Sinterklaascircus gestopt na bedreigingen om...
ROTTERDAM - Een Sinterklaascircus in de Rotte...

17 uur geleden door Sandokan

Peiling: Draagvlak voor traditionele Zwarte P...
Het draagvlak voor Zwarte Piet loopt terug. D...

18 uur geleden door Wijhuis

Molukkers blokkeren snelweg Antifa
Molukkers in bivakmutsen en de motormuizen va...

20 uur geleden door Muskito


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Gewoon een student
Putin roept bedrijven op klaar te zijn voor d...
@24 Tuurlijk.. wij hebben een defensiemacht v...

minder dan een minuut geleden door Gewoon een student

Gezond boerenverstand
Fawaz: 'De minister wil ons laten buigen, we ...
Meneer Fawaz, dit is een zeer discutabele uit...

1 minuut geleden door Gezond boerenverstand

Jan met de korte achterlul
Fawaz: 'De minister wil ons laten buigen, we ...
Wie betaalt die hoge gerechtskosten?...

1 minuut geleden door Jan met de korte achterlul

Balling
Angela Merkel verwoest de Duitse identiteit...
@64 In Nederland heeft het kabinet Rutte 1 de...

1 minuut geleden door Balling

TedjeR
‘Ondankbare sukkel’: Trump gaat weer los ...
En weer een volslagen hysterische reactie van...

1 minuut geleden door TedjeR

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig