Burgemeester over dood Willem Evers: 'We hadden dit nooit zien aankomen'

© EenVandaag

De waarnemend burgemeester van Valkenburg Jan Schrijen heeft gereageerd op de dood van Willem Evers.

Genaud Molin

"We hadden dit nooit zien aankomen", zei hij donderdagavond tegenover EenVandaag. Schrijen kon niet eerder reageren omdat hij korte tijd in China verbleef. IncidentOp de vraag hoe het zo heeft kunnen escaleren in de wijk Broekhem-Noord antwoordde hij: "Nou, dat is ons overkomen. Dit is gewoon een fataal incident."

ConfrontatieEvers kwam vorige week om het leven na een confrontatie met een groep jongeren aan de Salviastraat in Valkenburg. Drie verdachten werden aangehouden van wie er inmiddels weer twee vrijgelaten zijn.

AgressiefDe jeugdige 'knokploeg' maakt volgens buurtbewoners deel uit van een groep van zo’n vijftien jongens die Broekhem al maanden op hun scooters terroriseert. "Ze gedragen zich agressief, treiteren, stichten brandjes, steken zwaar vuurwerk af, vernielen auto’s en maken lawaai. Als je ze daarop aanspreekt, ben je de klos en weten ze je te vinden. Of je huis, je auto of je tuin. Die hou ik liever heel. Dus hou je je mond", schetst een bewoner de situatie. "Hier kon je op wachten."