Direct naar artikelinhoud
Nederland

Facebookpagina die Wilders steunt vraagt David Van Reybrouck om boek over Congo te schrijven

Facebookpagina die Wilders steunt vraagt David Van Reybrouck om boek over Congo te schrijven
Beeld Belga

Een Facebookpagina gelieerd aan de partij van Geert Wilders is niet te spreken over het nieuwe boek van David Van Reybrouck. Dat gaat namelijk over Indonesië en het koloniaal verleden van Nederland. "Ik denk dat deze idioot eens een boek moet schrijven over koning Leopold en Belgisch Congo voordat hij iets roept!", klinkt het op de pagina 'PVV-op-één'. Maar dat heeft hij uiteraard al gedaan...

"Ik vraag me toch echt af waar van buiten de landsgrenzen afkomstige mensen als Van Reybrouck het menen over te hebben als ze zeggen dat Nederland niet genoeg bewust is van diens koloniale verleden. Volgens mij zijn we er echt tot in de haarvaten van doordrongen, en zijn de effecten daarvan ook nog jaarlijks te merken op de begroting. Waar anders komt die neiging vandaan om kapitalen te storten voor ontwikkelingshulp? Of krijgt het ene na het andere kunstzinnige dekolonisatieproject een smak subsidie mee?", klinkt het op de website. 

Daarbij gaat de pagina er duidelijk aan voorbij dat David Van Reybrouck overal is bekroond voor zijn boek Congo: een geschiedenis. Dat merkten ook enkele mensen op sociale media op.

De originele post:

De reacties:

Twitter bericht wordt geladen...

dit is nog facebook post