Zwarte Piet verdwijnt uit Amsterdam. Meldpunt discriminatie extra alert (republiekallochtonie.nl)


Het Meldpunt Discriminatie voor de Regio Amsterdam (MDRA) zal de komende periode extra aandacht besteden aan discriminatie, pesterijen en racistische uitingen in de periode rondom het Sinterklaasfeest. "De controversiële figuur 'zwarte piet' veroorzaakt jaarlijks situaties die uit de hand lopen". Dat schrijft het MDRA op haar website.Geen Zwarte Pieten meer in Amsterdam ...

door Kiki in Binnenland  ·  95 Reacties

  • 0
  • 1368x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Getekend...!!!

1
51 Tante Til

Eerst even getekend.
En nu mijn haaknaalden voor de dag halen,om zwarte pietjes te haken om voor het raam te hangen.

1
52 kelly11

Als we de kleur van Piet veranderen, kunnen we evengoed het liedje aanpassen!

Zie ginds komt een bootje uit 't Oosten weer aan.
Hij brengt ons véél moslims en ook de Koran.
Hoe huppelt het schaapje het dek op en neer,
Hoe waaien de boerka's al heen en al weer.
I.S. staat te lachen
en roept ons reeds toe:
" Uw landje wordt ‘t onze,
de E.U. laat het toe,"

2
53 Heldere kijk op NL

Gelden de regels eigenlijk ook voor de BES-eilanden?

3
54 sockknitter

Steeds meer echte witte Nederlanders worden het slachtoffer van gefrustreerde "zwarte" racisten. Ik heb nooit gedacht dat ik de pest zou gaan krijgen aan deze zielige cultuur terroristen, nou ze hebben het voor elkaar!!!!!!
Zwarte Piet heeft niets, maar dan ook niets met racisme of slavernij te maken, integendeel stelletje mafkezen.

2
55 watnu

@53 Geweldige tekst en precies zoals het nu is.++++++++++++++++++++++++

1
56 watnu

Petitie getekend; nu de rest nog.

2
57 watnu

Dat over een kinderfeest zoveel gezwets is ontstaan tekent de sfeer in de BVNL compleet.
Gewoon Sinterklaas feest vieren met ZWARTEPIET en stoppen met dit onzinnige ge*uweho*r
Waar hebben we het in hemelsnaam over.

1
58 Widaan

Zo'n petitie zal niet veel uithalen. Wen er maar aan: Zwarte Piet gaat en is al bezig te veranderen. Zoals er zoveel verandert op den duur. Niets blijft eeuwig hetzelfde.

15
59 MayDay

@55

Is jouw naam Calimero?

15
60 MayDay

Minnen helpt niet, "lieve" mensen. Zwarte Piet is bezig te veranderen, wat de super nationalistische mensen die zelden hun straat uit komen ook eisen.

18
61 MayDay

Zucht... altijd dat gezeur om Zwarte Piet.

Terwijl het eigenlijk zo simpel is, gaat allemaal om perceptie. Hoe zie jij dit kinderfeest?
Ik zie de Sint en Zwarte Piet SAMEN een kinderfeest maken, niet de een in opdracht van de ander, maar SAMEN. Maar goed, ik ben natuurlijk nu een grote racist doordat ik het Sinterklaasfeest op deze manier beleef..

"Voor de kinderen maakt de kleur niet uit" - Inderdaad, die zien geen kleur, dus ook geen "racisme". Dus ook niet de onzin die sommige mensen roepen van "onbewust zien ze hierdoor de donkere mens als minderwaardig, omdat zwarte piet de knecht is van de Sint"
"Zwarte Piet is een slaaf" - Uh nee, niet gezien de huidige manier waarop het feest gevierd word, Sint is altijd een soort warrige, vergeetachtige oude knakker die ZONDER de hulp van Zwarte Piet/de Zwarte Pieten nooit het feest zou kunnen vieren.
"Zwarte Piet is Blackface!" - Alstublieft zeg... Haal de oorringen weg, de rode lippen en geef de Piet verschilllende kapsels ipv kroeshaar (gebeurt al, zie die Elvis Piet!). Zou het probleem hiermee opgelost zijn voor de Anti Zwarte pieten Brigade? Weet zeker van niet.
"Kinderen worden gepest!" - Ja, ik werd ook wel eens gepest op school, ik droeg een bril. Nu alle brillen verbannen? Sommige kinderen zijn dikker en worden ook gepest, heb je raar haar, kan je daarom gepest worden. Zwarte piet verbannen, word daarmee het pesten opgelost? Nee, natuurlijk niet.

Zwarte Piet zal uiteindelijk wel verdwijnen/veranderen, vind ik op zich niet erg hoor. Maar wel de valse reden waarom hij uit verdwijnt/veranderd, dat steekt me.

5
62 Borderless

@61

Wow, lekker generaliserend bezig. Dus iedereen die Zwarte piet een warm hart toedraagt zijn:

"super nationalistische mensen die zelden hun straat uit komen ook eisen."

....

1
63 Borderless

@63

Klopt.

Met alle wereldproblemen is dit wel toch zo'n niet wereldprobleem. Ik vind ze triest, die mensen die zo vasthouden aan per se een Zwarte Piet.

13
64 MayDay

@64

Nou ja, wat voor hun belangrijk is, hoeft voor jou niet belangrijk te zijn en vice versa. Laat iedereen in zijn waarde, zou ik zeggen. Voor sommige is dat al teveel gevraagd als je toevallig hun mening niet deelt, blijkbaar.

1
65 Borderless

Nederland is gewoon verkocht aan een klagende minderheid. Ze hebben nu al bijna hun gelijk, wat zal hun volgende punt zijn?

Alles molens moeten weg want ze lijken op hakenkruizen?

Van democratie is al lang geen spraken meer wanneer 2.000 klagende mensen die problemen met zichzelf hebben, dit op de maatschappij reflecteren en daarmee hun gelijk krijgen... Daarnaast heeft Den Haag ook weinig meer in te brengen omdat de rest van de macht nu in Brussel ligt...

1
66 Sniper_on_speeddail

@64 Wat je zegt, waar maken ze zich druk om er zijn zoveel problemen in de wereld en ze maken zich druk om het kleurtje van Zwarte Piet! Ik vind ze triest, de nieuwe Nederlanders die perse onze cultuur willen verjagen. Laat onze tradities in ere!!!

1
67 MamaMaantje

@67

Je hebt me duidelijk niet begrepen. De kinderen schijnt het niet uit te maken, dus waarom niet allerlei kleuren dan. Waarom wil jij per se een Zwarte Piet?

9
68 MayDay

@18

Meer dan je denkt, het is niet voor niets dat Sinterklaas uit Spanje komt, Spanje is namelijk lange tijd bezet geweest door de Moren, donkere noord afrikanen met islamitische achtergrond. Daar komt ook de folklore vandaan dat de Moor, Zwarte Piet, de stoute kinderen meeneemt in de zak naar Spanje.

Tegenwoordig is zwarte piet een held voor de meeste kinderen

0
69 DaStef

Nou, dan ga ik het nog druk krijgen bij dat discriminatie meldpunt. Ik was van plan binnenkort en dagje naar Amsterdam te gaan, de laatste keer dat ik daar rondliep zag ik vooral zwarte mensen om me heen. Als ik binnenkort weer ga, zal ik van hun allemaal een foto maken en ze aangeven bij het meldpunt. Ik bedoel, als zwarte piet verboden wordt, dan wil ik ook echt helemaal geen enkele zwarte meer zien op straat. Verboden is verboden, zeg ik dan.
Ik zal ze allemaal verlinken en zeggen dat ik me heel erg gekwetst voel.

Of was dat niet de bedoeling van het verhaal?
Oke, dan zal ik de aanklachten wat aanpassen. : Elke zwarte die ik zie en die ook maar het kleinste beetje vrolijke kleur in zijn/haar kleren heeft (zoals de vrolijke kleding van de échte zwarte pieten) meld ik aan bij het meldpunt.

2
70 xtremy

@70

Gatverdamme. Je hebt je nickname goed uitgekozen.

9
71 MayDay

@71 dank je. Wist ik zelf ook al toen ik hem invulde. Gebruik hem ook al jaren.

0
72 xtremy

Waarom schminken blanke mensen zich zwart om een kinderfeest te kunnen vieren? Gebruik voor zwarte piet gewoon een Antilliaan, Surinamers, etc.

Probleem Opgelost!

0
73 Realisme graag!

@73 dat kan wel, maar dan moet je die mensen niet dwingen dat klusje te doen, natuurlijk. Want dan zou het als slavernij gezien kunnen worden. Gewoon netjes vragen of ze die klus willen en ze ervoor betalen als dat nodig is.
question

0
74 xtremy

Getekend! Als er dan toch feesten kapot moeten in NL, dan graag alle feesten die NIETS met onze cultuur te maken hebben, blijf af van zwarte Piet!

1
75 Shadowfox

Getekend! Als er dan toch feesten kapot moeten in NL, dan graag alle feesten die NIETS met onze cultuur te maken hebben, blijf af van zwarte Piet!

2
76 Shadowfox

@73 Ook gekleurde mensen die ZP spelen worden geschminkt.

Overigens de aard van ZP is al veranderd en zal blijven veranderen naar een minder minder stereotyp beeld, daar helpt geen petitie aan.

2
77 oeioeioei

** gebruiker verwijderd **

Getekend!

78 verwijderd110

Ja wie maken er een probleem van? Niet de kinderen wit of zwart die denken in de regel met de kleur van hun hart.
Racisme daar word je niet mee geboren dat wordt meestal aangepraat!
Het zijn de volwassenen die er een potje van maken en een kinderfeest verpesten door ruzie over de kleur van zwarte piet te maken.
Braboneger uit Brabant zegt: Vraag voortaan gewoon wat negers die dat feest van Sinterklaas ook wel eens willen vieren dan bent ge d'r vanààf.

1
79 Tiswathee

Even kijken of ik het snap: Anti-racisten willen een verbod op zwarte Piet en de racisten willen zwarte Piet ook uit het straatbeeld. Zij willen dus allebei hetzelfde.
Zij die zwarte Piet willen behouden zijn dus geen racisten maar ook geen anti-racisten. Normale mensen dus.
Oké, ik ben klaar.

1
80 Diplodocus

Bovendien heeft Sinterklaas en zwarte piet niets met slavernij of racisme te maken.
Sinterklaas scheen een goed hart te hebben voor kinderen en had zwarte kinderen bevrijdt van hun slavenhandelaren, ze kregen het goed bij de Sint en hielpen hem om kadootjes uit te delen.
Ipv zwarte piet te associeren met slavernij kun je het beter als een symbool zien als een bevrijding van slavernij.

1
81 Tiswathee

@73 Waarom meten witte mensen zich een baard aan als ze voor Sinterklaas willen spelen gewoon een oude man met een witte baard op een oude schimmel Sinterklaas laten spelen en ervoor betalen indien nodig want ons zijn zunig.

6
82 jantje van leiden

@64 beetje simpel
En wat voor autoriteit bezit de MDRA.
Maken zij uit wat er gaat gebeuren. Zal mooie boel worden

0
83 Beste Stuurlui

@81 Goed voorbeeld doet volgen bevrijdt de zwarte mensen die zich niet prettig voelen bij een Sinterklaasfeest waar Pieten voor knecht moeten spelen en schaf zwarte Piet af en voortaan Pieten met alle kleuren van de regenboog.

5
84 jantje van leiden

Een artikel van: Republiek Allochtonië ..

Ik stel voor dat ze in hun eigen land deze onzin gaan promoten.
(Geen idee waar het ligt)

0
85 Aunti

** gebruiker verwijderd **

@64 Dit heeft allang niets meer met zwarte piet te maken.
Dit is een principe kwestie.
Ook ik wens niet te wijken voor elke gril die een groep met hele lange tenen van de meerderheid wil afdwingen.
Het gevaar van de vinger geven en de hele hand nemen is het gevolg.
kerst is niet goed/de straatnamen zijn niet goed/ bepaalde namen voeding middelen zijn niet goed/ kruis van de mijter was niet goed/ er komt vast nog een hele lijst met ,,racistische,,zaken die moeten wijken van de tere zieltjes.
Het liefst zouden deze mensen ons gewoon met onze cultuur en al wegvagen.
Want zijn wij al niet de witte racisten? Zitten wij de teergevoelige medelanders niet vreselijk in de weg?
Als we het over discriminatie hebben zijn de autochtonen hier degene die gediscrimineerd worden.
Ik blijf me verzetten en die snode plannetjes gaan niet door als ik er iets tegen kan doen!

86 verwijderd110

@84 Hoezo alle kleuren van de regenboog?
De pieten van Sinterklaas waren zwart nou en? Ze waren bevrijdt, ze hielpen Sinterklaas, ze hadden niet alle kleuren van de regenboog! Je kunt ze ook zwarte roetvegen geven en geen oorringen en geen rode lippenstift maar het waren zwarte moren die Sinterklaas bevrijdt had.
Het is het feest van Sinterklaas en zwarte piet en verder niet zo moeilijk doen.
Als je steeds maar gaat toegeven aan al dat zinloos gemekker valt er straks niets meer te vieren of te feesten, dan is er altijd weer een azijnpisser die wat heeft.

1
87 Tiswathee

@82 Leiden ontzet ook afschaffen ? Hutspot ook afschaffen?
Sommige mensen hebben echt een tik van de molenwiek gekregen !

1
88 Bollieboos

Surinamers, Antilianen en Afrikanen zijn ook zwart. Laten we die dan ook verbieden!

1
89 Anonymousje

@87 U vergeet dat Sinterklaas en Piet een sprookje is m.i.gaat u veel te serieus om met een verhaaltje voor kinderen.

4
90 jantje van leiden

@88 Dat is geschiedenis Sinterklaas is een sprookje en is in geen enkel geschiedenisboek terug te vinden.

4
91 jantje van leiden

Zwarte Piet moet zwart geschminkt zijn. Bij de huisbezoeken van Sinterklaas en ZP moeten deze natuurlijk wel onherkenbaar zijn, het kan niet zo zijn dat de kinderen herkennen wie ZP is, dan is het nml niet ZP maar buurman X of kennis Y.

1
92 RobP

Getekend.

1
93 greenpollo

@91
Inderdaad, Sinterklaas en Zwarte Piet is geen geschiedenis, maar wel een stukje Nederlandse cultuur dat we niet door een stel import nederlanders laten afpakken. Als het ze niet bevalt, mogen ze zo weer vertrekken (wel de uitkering hier achterlaten graag).

Zwarte Piet blijft, gewoon zwart gesminkt, met rode lippen, zwart kroeshaar en gouden oorbellen ! Individuen als Sylvana (van oorsprong Silvana) Simons en haar clubje kunnen zich er beter bij neerleggen of anders vertrekken.

2
94 Heldere kijk op NL

@91 jantje van leiden
Allah en Mohammed is ook een sprookje, ook maar afschaffen ?

0
95 Big Tony

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@35 Ongeveer 1 op 30 miljoen mannen heeft een kleine huidplooi van minder dan 3 centimeter in plaats van een penis....

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@33 wat als je niets hebt zitten tussen je benen?...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

rebo
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@31 ""Waarom zou je met bv een X je paspoort niet meer kunnen gebruiken waar het voor bedoeld is? ""Dat zeg ik ook niet dat het niet kan. ...

1 uur geleden geplaatst door rebo

van Keulen
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het is eigenlijk heel simpel:Met wat je tussen je benen hebt zitten dat bepaalt je geslacht en niks anders....

2 uur geleden geplaatst door van Keulen

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ik rij geen Auto, dus ik ben het wel met Bop eens > Kan me geen tering interesseren, en alle jullie die er wel een reet om geven zouden daar een...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

Bleke Betty
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het heeft ook wel degelijk met veiligheid te maken. Lekker met die terroristen, ipv hun gebruikelijke ISIS of Hamas outfit, nu met een boerka? ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

In ieder geval kunnen de Russen nu gaan nadenken over iets dat ze wél begrijpen....

4 uur geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Sexy Chut PhotoBoobs Press ForceSkylar Vox Full VideoSasur Bahu Ki Sex VideoShemale HandjobTopless BeautyPorn Lesa AnnCubana Lust NudePorn GufsP[orn HdContos Eróticos BdsmCristen Stewart NudeMarathi Audio PornModel Blue FilmBound Gang BangRomi Rain PovSis FootjobGirlfriend GalliresEnony Lesbian PornKora Del EioSax Bf HindiDemi Rose LeakedChinesesexmovieInhumanity ComTeenyloversNavel VideosFingering RoughPussyfuck VideosMidget Lesbian PornAnime Henti PornBlack Chicks White Dicks RedditAsian Porn XxxVideos Xxx Las MejoresWaifumiiaSofia Vergara AssAnglina White PornJangal Me Mangal Video070823-001-caribIndian NudeDiablo 4 Lilith PornCoochie CutterTrish Stratus NudeVideo XnxxPorn Cartoon ComicPornos De VenezolanosJanuflix.com2020 Ki BfLily-rose Depp ToplessPornhub Spring BreakGirl Removing All ClothesPercy Jackson PornAnime TiitsShema LeBlue Sexy Film Blue SexyPorn Movies For CouplesBest Porn In The WorldMilk Sex ComAletta Ocean Sex HdSexvdeioDesi Indian PoranHijab PoronoTinyfeettreatIndian Girl Xxx Hd VideoHttps://www.xvideos RedBoobs Pressing VediosJapanese SeduceSmut VideosAanti Sexy VideoBlacled ComBig Tits LezAnnabel Redd PovAnimepornoPhoto PornsNaked TwerkingMaddy Belle PornPaksitan XnxxSexo RománticaHamster Xxx ComNude Ballet18 SexxPerfect Girl VideoBrandi Love PornostarLucy Cat PornSissypornHannahowo.net TiktokKriti Sanon Hot VideoPorn Fantasy RapeMen Sucking Women BoobsBig Cook Porn VideoChinese Sexx VideoEva Elfie Latest PornM Perfectgirls NetLisa DeleeuwAmerican Sex Video HdBeautiful Nude BoobsHotell PornPorn ExstremePorninaminuteAlicia Witt NudeBoku To Mikasi SensaiManipuri Sex NewGetchu-4041529VergotaSensual FuckingIndian Porn ChannelFuckslut WifeXnxx BabilonaExploited Teen AsiaPornoe FilmOs Melhores PornosLa GurlFirst Time Sex Video FreePorn Video 3Pornhub UnblockPorn HighschoolPhussyXnxx DwolodAalliyahhStanding Ovation GifCum In Mom PornVoyer PornSexual SnapchatsSexonthebeach PornSt TriniansPoren StarBbc Anal GifEmily Willis GifsChatterbatwFamour PornPorn Free MoviesCruella Morgan Onlyfans LeakBest Hentai To WatchDigitalpkaygroundEbony PorneGratisporno GratisTammyhembrowPic Of A Naked WomanSapna BhabiSree Reddy Sex VideosHalala SexFree Xxx MoviesPaoli Dam Hot VideoFreeporn ChineseDesenho PrnoEllie Kemper NudeSmuttymomsTxxx Sex VideoXxx Hot Blue FilmShort Porn IndianIndian All Porn