Noord-Korea: vier raketten richting Guam gepland (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Mietsie in Buitenland  ·  94 Reacties

  • 6
  • 1249x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50
Nee hoor, live op de Koreaanse staatsTV.

2
51 GreyB

@51 Dan is het bluf, want als hij het echt meent dan vertel je dat niet.

2
52 B55

Hannity gaat even terug in de tijd


goede deal Clinton (ook Trump gaf er toen commentaar op).

1
53 nosuchname

Dit vage gedoe moet er uiteindelijk toe leiden dat Trump zich zo opwindt dat hij zal stoppen met golfen.
En dan zijn de rapen gaar, denk ik.

1
54 Al

Amerika moet als antwoord op de raketten gewoon het land platbombarderen. Niet aan land gaan maar grote bommen er op daar vraagt die kabouter om.

6
55 Jan met de korte achternaam

@47 Zegt een andere gehersenspoelde.

1
56 solidsteel

@54 misschien gaat hij dan full-time tweeten... brrrr....

1
57 TedjeR

@48 [ En wat dan te doen als hij, kim yong un, nou eens besluit er een paar van z'n nieuwste nucleaire speelgoedjes op Europa in plaats van Amerika te richten, b.v. op Rotterdam? ]

Dan laten we Un door Rutte de oren wassen.... dat zal hem leren! * balt vuist *

1
58 TedjeR

Ik vraag me hierbij af wat de NK bevolking weet van de buitenwereld. Ze krijgen allen die informatie die voor hen door het regime van belang wordt geacht. En daar zit zeker een flinke doses fake-news bij. Ik weet niet of jullie gisteren het Journaal hebben gezien. De georchestreerde demonstratie was niet spontaan. De menigte bestond daarbij verdacht veel uit mannen in dezelfde kleding. Voor mijn part zouden dit gewoon soldaten kunnen zijn die deze show opvoerden. Nu het volgende. De meeste oorlogen voer je om winst te behalen. Hoewel zijn volk dom wordt gehouden op dit vlak, denk ik dat de grote leider best wel weet hoe deze wereld eruit ziet. Deze oorlog kan hij niet winnen en dat zou dus het einde beteken van het regime. Wat er daarna gebeurt met NK....? Deze mensen zijn meer dan een halve eeuw geïndoctrineerd en een machtsvacuüm aldaar zou zonder begeleiding tot grote catastrofe leiden. Misschien dat hier een rol voor China is weggelegd om de transformatie naar een milder regime mogelijk te maken. En dan op termijn een verdere integratie met ZK. Maar rustig aan, zou ik zeggen.

0
59 MarcusTC

@59 [ Hoewel zijn volk dom wordt gehouden op dit vlak, denk ik dat de grote leider best wel weet hoe deze wereld eruit ziet ]
Hij heeft in het westen gestudeerd, dus hij weet echt wel hoe het hier werkt. Buiten de top zal men in NK niet al te veel van de buitenwereld weten.

0
60 TedjeR

Noord Korea heeft Kim Jong-un. De VS heeft Trump.
Maar wie van de twee is nou de grootste gek?
Nou ja, de Amerikanen hebben er vrijwillig voor gekozen.

0
61 malle loot

Er zal tot een (militair)treffen tussen NK en de VS komen. NK zal de 4 raketten de lucht insturen. Daar ben ik 100% van overtuigd. NK wil de VS tot een bilaterale overleg dwingen. Dat kan alleen maar door een oorlog bewerkstelligd worden. NK heeft de laatste paar jaar bij de VS aangedrongen om te onderhandelen over hun nucleaire ambitie. De Amerikanen zien een bilaterale onderhandeling niet zitten en hebben altijd de bal bij de VN gelegd of via bondgenoten NK hun eisen op tafel gelegd. Nu heeft NK gewoon het risico genomen om, als het nodig is, d.m.v. een oorlog dit te bereiken ongeacht de aantal doden. Er zijn 25 miljoen N-Koreanen en als er 1 miljoen slachtoffers vallen dan zijn er nog 24 miljoen over. Zo denkt op dit moment de NKoreaanse regering. De Amerikanen zitten nu met hun handen in het haar. Ze weten niet hoe ze dit binnen korte termijn moeten oplossen. Nucleair? Dan krijgen ze de hele internationale gemeenschao over zich heen. Hebben ze veel te verliezen. Conventionele oorlog is de enige optie. De schade zal aan beide zijde groot zijn maar er zal geen verliezer of winnaar uit de strijd komen. De VS en NK zullen om de tafel moeten gaan zitten om de strijdbijl te begraven. Dat is precies wat NK wil. Een bilaterale vredesoverleg. De Amerikanen zullen de NK overheid en Kim Yong Un moeten erkennen als de legitieme overheid van NK. Het zal ook een overleg worden zonder voorwaarden. Dat is ook precies wat NK wilt.

1
62 TitaMagic

@62

Noor Korea heeft geen legitieme overheid.

1
63 malle loot

Nog even over de onmogelijkheid dat de bevolking in opstand komt uit eigen beweging. Los van de dreiging om überhaupt een andere mening te mogen hebben, een andere haardracht te kiezen en zo af te wijken van de norm, is democratie een vaag begrip in de regio, vanuit historisch oogpunt. Europa is de bakermat van de democratische landen, deels vanuit de emancipatie van specifieke groepen in de geschiedenis, maar ook vanuit onze gemengde culturen. Het Romeins recht, de Germaanse ding staan aan de basis van onze gezamenlijke rechtsstaat, die gebaseerd is op het individu. Dit laatste is een vaag begrip in NK. In de democratie staat de vrije keuze centraal, die van het individu. Dat dit via partijen is georganiseerd is een must, anders wordt het een niet meer te overziene Poolse Landdag. In NK valt weinig te kiezen; moet daarom ook worden geleerd. Maar ze mogen ook kiezen voor een milder regime als ze dat prettiger vinden; nogmaals mijn pleidooi om juist hier China een rol in te bedelen.

0
64 MarcusTC

@63

Maar na de oorlog moet je met de NKoreaanse regering aan een vredesoverleg beginnen. Je legitiemeert op dat moment degen die je tegenover je hebt zitten en dat zijn de N-Koreanen die je in de ogen kijkt.

0
65 TitaMagic

@65
Het kan natuurlijk zijn dat na de oorlog de beide Korea’ s herenigd worden.
Je gaat er bij voorbaat uit dat het regime aldaar een oorlog overleeft.

1
66 malle loot

@62 Goed scenario. Een conventionele oorlog zal niet gebeuren, al was het maar vanwege het gekronkel van Trump omtrent de inzet van Amerikaanse soldaten in Irak. Amerika first betekent niet de dood van een groot aantal Amerikanen. Ze zullen dus aan tafel moeten zitten. Ik zou daarbij wel de andere stake-holders bij uitnodigen al was het maar om de huidige POTUS rustig te houden. Denk hierbij aan ZK aks direct belanghebbende, China vanwege de onderlinge relatie en wederzijds begrip qua politieke stroming en cultuur. Ik twijfel over Japan vanwege het verleden. Japan is meerdere malen Korea binnengevallen. Die onderhandelingen gaan komen. Wat er dan moet gebeuren met de vermoedde nucleaire capaciteit?

1
67 MarcusTC

Was er ooit ook niet zoiets van "luiken dicht !! De Russen komen !!"
* en die kwamen niet *

Maar ja, valt ook niet uit te sluiten dat er ooit in history weer es wat staat te gebeuren vanwege een overdaad aan van die achterlijke wangedrochten met hun oorlogstoys die op deze aardkloot als enige missie hebben om zoveel mogelijk dood en verderf aan te kunnen richten ten faveure van alleen wangedrochten !!

1
68 Tante Annie

Weten we meteen dat ze nog niet verder kunnen als Guam.
Een kankergezwel wat wel steeds groter wordt moet je op tijd wegsnijden, anders gebeuren er grotere ongelukken.

2
69 Wil je niet weten

@66 gezien de ervaring na de val van de muur in Europa zou ik hereniging op een laag pitje zetten en eerst zorgen voor een rustige transitie. China heeft meer gemeen met NK dan ZK dat heeft. China is ook in transitie. Waar dit eindigt weten we niet precies, maar het is niet meer het Maoïstische China van weleer. Maar er is nog wel de traditie en het politiek bestuur uit die tijd. Dat laat zich makkelijk vertalen naar de situatie in NK. Ik zeg niet dat China NK moet veroveren, maar dat begeleiding en ondersteuning van NK, na de val van het huidige regime, wel van China moet komen.

0
70 MarcusTC

@70

De beide Duitslanden zijn toch ook verenigd? Ik zie niet wat daar mis mee is.

2
71 malle loot

@67

Natuurlijk zullen er onderhandelingen komen. Maar pas na een militair incident of nog erger een oorlog. Dit duurt al meer dan 60 jaar. NK wilt ook op een normale manier verder. Ze weten dat het alleen maar bereikt kan worden door een oorlog met de Amerikanen te beginnen en daarna komt dan vredesonderhandelingen. NK wil niet meer doormodderen. Ze willen verder met hun toekomst en het liefst samen met de rest van de wereld. Dat wilt iedereen toch. Ook de N-Koreanen.

0
72 TitaMagic

@62 Je kletst weer Tita. Overleg is er vaak geweest en afspraken zijn er ook gemaakt. Aan deze afspraken hebben Zuid-Korea, Japan en de V.S zich gehouden en Noord-Korea duidelijk niet. Anders hadden ze nu geen kernwapens.
https://www.armscontrol.org/factsheets/Timeline-of-the-Treaty-on-the-Non-Proliferation-of-Nuclear-Weapons-NPT

0
73 VaY

@71 zeker en als je het de voormalige ossies vraagt willen sommigen graag terug naar de DDR, omdat ze ze er zelf niet beter van werden. Het hebben van vrijheid, maar geen zekerheid en met denkbeelden er in de kindertijd is ingeramd, laat sporen na. Dat raak je niet vandaag of morgen kwijt. Daarbij was de DDR minder arm dan NK naar waarschijnlijkheid is. Stel je de clash voor als de welvaart van ZK met de armoede in NK ineens samengaat. We hebben het hier over twee planeten! Ze zijn zo verschillend. Het verschil tussen de BRD en de DDR was beduidend minder. Ook in politieke zin, als je nagaat dat de leiders van NK gelijk zijn gesteld aan goden. Dat heeft Honecker nooit voor elkaar gekregen. Hoe laat je je geloof los? Even of topic, ik zit nu toch op de praatstoel, in 1989 viel de muur en een voor een wierpen de oost- Europese landen hun regime af. Roemenië is hier een interessant voorbeeld dat vergelijkbaar is met NK. Daar waren gelijke armoedige omstandigheden, de leider Ceausesku wilde ook die goddelijke status hebben, hij was enige dagen voor de opstand nog in China en NK geweest en heeft daar mogelijk nog wat tips gekregen hoe dit te realiseren. Gelukkig is na jaren het Roemeense volk zelf in opstand gekomen, aanvankelijk vanuit een regio, maar het werd een volksbeweging, gevoed door wat er om hun heen gebeurde in Europa. Dat gaan we dus niet zien in NK. Overigens is de situatie na de opstand niet echt verbeterd in Roemenië. Het regime werd voortgezet in een andere vorm, maar Roemenië heeft ook haar eigen unieke culturele en etnische problemen op te lossen en economische welvaart na decennia planeconomie bouw je niet zomaar op. Ook hier had een transitie moeten plaatsvinden, in rustig tempo. In NK voorzie ik dan grotere problemen, zeker in economische zin. Daarom rustig aan met de hereniging, maar dat moet wel het einddoel zijn, als men dat wil. Twee planeten op dit moment.

0
74 MarcusTC

@57 niet de tweets of wat Trump zeg waar ik me zorgen over maak.
waar ik me wel zorgen over maak ? de Ford class carrier: de mensen die dat ding bouwden "als we klaar zijn dan hebben we geen baan meer": maar Trump ? Build More.

Why ? omdat waar ik me zorgen over maak is dat een of andere waanzinnige probeert een of meerder rakketen af te vuren en probeert de derde wereld oorlog te beginnen en dat degene die dat doet daar ongestraft vandaan komt of dat nog eens kan doen.

the Korean War Documentary
.

Those people there have been hostages ever since.

2
75 nosuchname

@72 Het regime bewijst keer op keer geen interesse te hebben in een goede relatie met de buitenwereld.

0
76 MarcusTC

* Verwijderd door de redactie *

77 Robin

* Verwijderd door de redactie *

78 Undertaker

@77

Je kunt natuurlijk ook wel een graje over maken en de situatie bagettaliseren maar feit is dat de enige weg voor NK om de zaak open te breken is een oorlog met de VS. Er zal dan gepraat moeten worden maar nadat er eerst duizenden, misschien wel tienduizenden doden zijn gevallen. Het doel is o.a. een bilterale vredesoverleg met de VS. Een bilaterale overleg hebben de Amerikanen altijd geweigerd. Na een oorlog kunnen de Amerikanen dat gewoon niet meer weigeren. De onderhandelingen zullen zonder voorwaarden gevoerd kunnen worden want dat krijg je als er geen winnaar en verliezer is. Als NK de vier raketten de lucht insturenen het komt precies op de locaties die ze bekend zullen maken dan veranderd de hele situatie. Niemand heeft dat ooit geflikt. NK moet wel deze 4 raketten lanceren om het bereik te testen. Het is ook een technische aangelegenheid. Wat ik op het Journaal meegekregen heb is dat de doelen in 1056 seconden bereikt zullen worden. Ben benieuwd of het hen gaat lukken.

0
79 TitaMagic

Zoals ik al zei alle kernwapens ontmantelen.

Dan heb je iets meer tijd om na te denken alvorens weer een domme oorlog te beginnenZ

0
80 Eastwood

@13 Durf je wel he, omdat hij geen Nederlands kan lezen, anders had je in je broek gescheten, lekker op de man zijn naam spelen, hoe zielig kan iemand zijn.

5
81 etymologie

@25 De grootste onzin die ik ooit gehoord heb. Daarbij is Trump veel beter, met Hillary hadden wij komende winter zonder stroom geleefd. En hun maar lachen in de USA, Europa trapt er in MUahaha. Maar gelukkig is Trump president.

9
82 etymologie

@82 Hè, hè, dat werd tijd dat één of andere onbenul eindelijk Hillary er weer eens bijhaalt.
Knap, hoor, knul.

1
83 LanCaster

@83 bedankt, transgender.

6
84 etymologie

@82 "met Hillary hadden wij komende winter zonder stroom geleefd."

Nooit geweten dat Hillary bij Essent werkt.

1
85 tripomatic

@84 Is dat een nieuw scheldwoordje, knul?

0
86 LanCaster

Waarom zou Noord-Korea zo'n waarschuwingsaanval uitvoeren? Dat is echt te lomp voor woorden. Alsof Amerika het wat uitmaakt of die raketten hun doel gaan raken of niet, ik durf te wedden dat zodra ze zien dat er wat raketten hun kant op komen ze er ook een paar terugschieten, maar dan wel raak. En geef ze eens ongelijk?

De vraag lijkt niet meer of het fout gaat, de vraag is wanneer, en wie als eerste de trekker overhaald.

1
87 Gewoon een student

Interceptie ter hoogte van Zuid Korea...! Klaar!

4
88 CoolMemories

Dus met zo'n waarschuwingsaanval gaat Noord-Korea 'alleen maar' het zeemilieu plaatselijk zéér ernstige schade toebrengen... uitsluitend om te laten zien 'dat ze het durven'!

0
89 Scorpio

@82
Je schreef: "Trump veel beter"

Steek jij je tong ook uit wanneer je dit tikt? Zal de leeftijd wel zijn...

@87
Ik denk niet dat Noord-Korea deze "waarschuwing" in de vorm van een raketlancering zal gaan uitvoeren. Zowel Amerika en Noord-Korea zijn niet gebaat bij een all-out war.

Maar zorgelijk is de situatie natuurlijk wel, er zijn genoeg spanningsvelden die de boel kunnen verknallen, twee mentaal labiele staatshoofden met twee veel te grote ego's.

Tijd zal het leren.

1
90 Drumpf

Het is dan maar te hopen dat die raketten niet -per ongeluk- 30/40 km verderop landen op Guam, want dan is Noord Korea w.s. passé. ..Wie gaat er nou pokeren met z`n vaderland als inzet ? Erg triest, en dramatisch voor de bevolking. ..En zulks anno 2017 ? Het is nauwelijks te bevatten.

0
91 Saysame

We zullen het zien ... beetje appart om precies te vermelden wat ze vanplan zijn, dan zie ik het niet echt gebeuren.

0
92 Reflexian

Ik vind het eigenlijk wel relatief netjes van NK om te zeggen (eventueel te laten zien) dat ze Guam zouden kunnen treffen. Of ze dat inderdaad zo precies kunnen bepalen - hm, ik weet niet, kan bluf zijn. Maar feit is wel dat NK al heel lang een soeverein land is dat zich door *niemand* de wet laat voorschrijven - hoe kwalijk het regime daar verder (ongetwijfeld) ook is. Het is pokeren, nu, en zelfs als de VS NK 'vernietigt's de VS de verliezer.

0
93 handsfree

@79
En wat te doen als een land besluit die geadapteerde SCUDS al eerder uit de lucht gaan schieten (en dat hoeft dan niet speciaal Amerika te zijn, er zijn er meer die deze capaciteit bezitten, zelfs Nederland kan het met haar Patriots) en er niemand meer is die met het kim yong un regime wil praten.

En stel dat wereldwijd besloten word al die illegale noord Koreaanse handelskanalen af te stoppen.
Dat zou erg zijn, stel dat kim yong un niet eens meer z'n geliefde Hennesy VSOP kan drinken en dat zelfs de Franse ambassadeur uit Parijs orders heeft ontvangen niet langer geschenken uit te wisselen.
Wat is dan het noord Koreaanse volgende plan?
Gaan noord Koreaanse speciale troepen dan maar weer van kim yong un opdracht krijgen om commandoraids op de Japan eilanden uitvoeren en allerlei (Japanse) burgers te ontvoeren, om (praat) kanalen open te houden?
Want diplomatie in opdracht van capo di tuti capi kim yong un gebeurt altijd op het scherpst van de snede, min of meer maffia style!

0
94 tegenzinnig

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

20 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

"BBB blijkt er een aparte omgang met de realiteit op na te houden."Zet Joop en Bnn/drama op de plaats van BBB en dan klopt het .Want daar ...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Koop allemaal een elektrische auto zeiden ze is goed voor het milieu zeiden ze.Plaats de oude meter terug die op muntjes ging ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Een joodse Nederlander bestaat niet .Een Nederlandse jood wel....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Sex DowYeen CreampieHinddi XxxVer Comics PornorMy Dirty MaidClowd MedowEllie Leen SexOnlyfans LekedMasalaleenPorn Stars On TiktokManga Pornographique9gag.comHentai EngGleen Close NudeCarmen KinsleyEliza Ibarra CompilationBinkini PornOriya Sex MoviePorn Mom CheatingNew Sexy Bf MovieSexy Japanese CartoonFreepornbigtitsAmature MasturbationsRetro PornvideosSexy&funnyYaung AnalClit OverstimulationPorn In The KitchenNetxnxxStripchat3Top 3 Porn StarPussy Licking PositionXramsterliveWww..pornhub.comSoyacideBrokenslutsGandii BaatTeacher Porn RealAsianstreet Meat AnalPics Of CumshotsNikki Minaj TitiesDes SexNude Bath IndianSkylar Rae OnlyfansGay Porn SocksBust Lesbian PornViolet Myers PornoXnxxxkBeefcake HuntersDesi Xxx Video CallFitness_nalaHaryanvi PornBruce VenturePari SexNadiapornX-art.vomBbc Surprise AllieLeaked Celebrity VideoSexy Youtubers ForumPornographic ListLesbianas SexoBrode PornNaruto Comic PornBigthickgirl35Malayalam Aunty Sex VideoBridgette B BrazzersBirthday BlowjobStepmom CummingDouble Fisting PornCheap SexdollPerfect Big TitsVídeo De Sexo EscondidoBodyguard Sex VideoMia Malkova Tonights GirlfriendJapani Blue Film Japani Blue FilmBhabibsexAnissa Kate Hd PornSfm CreampieHandjob SchoolAlicecoquineTvduculXxx.video Gay.comGalgadotnakedNaked Sexy MenMandylee Porn온라인카지노Long NipplesJapanese Nude ModelsDiana Ramirez NudeBig Ass Asian PornHuge Boob PornBangla Sex HdJapanese Porn RapeMuslim Girl X VideoOld And Young Hd PornHentaihouseBoobsgropingUkraine PornographyNudebootyHentie HavenCindymovies.cimEscorts Around MeCelebrité NuXv8deoXxxvidsoScout69comPutas Tj.Margo Robie PornReddit PeggingLatina Porn VideosGigantic Cock SuckSex Video Telugu VideoEmma Magnolia SexSex Video Hindi LanguageMary Jane PornhubX Videos 45Xxx Porn Miya KhalifaMydesinetHot Leaked VideosWoah Vicky PornCc Doll PornNude Fakes.Xxx Sexy XvideoHusband Wife ThreesomeBig Boobs Milf MomTelugusex VidiosFull Story Porn VideosLana Rhoades Hot VideosFriend Mom BrazzersBlack Women Sex XxxHot Bhabi BathMom Gets A Cream PieXxx Porn XhamsterBangla New XKidnap Xxx VideoKarma Rx New VideoIncestious MoviesTeens Dry HumpingLive Granny PornNaked Chunky TeensFitness Models NudeXxx Porn Video Big BoobsStomach SittingIndian Mms Sexy VideoWww Sex Hindi VideoThai Teen Sex VideoLive SxyHotmilfsfuck IsabelAnal Orgasm CompilationLena Pual Shower