door Rat a Plan in Binnenland  ·  95 Reacties

  • 3
  • 1309x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

51 Undertaker

@43 Wat ook wel 'eng' van jou is, is dat je kritiek op islam een goede reden lijkt te vinden om iemand te vermoorden, of met de dood te bedreigen.

1
52 Bluth

@44
Je schreef: "Jij zegt zelf dat het mijn interpretatie over de Koran is, en dat is niet relevant."

Ik zal het je nog eenmaal uitleggen. Jij schreef, ik citeer: "Het probleem is dat de Koran zegt dat 'de islam' perfect is." waarop ik antwoord met, ik citeer: "Het gaat er niet om of jouw opvattingen over de Islam ter harte worden genomen of niet. "

Anders gezegd, wat de Koran stelt is in deze niet relevant omdat niet elke moslim wat de Koran stelt ook letterlijk op dezelfde wijze interpreteert. Anders zouden er binnen de Islam ook geen verschillende stromingen bestaan.

Je schreef: "Waarom was de moslima op de radio een progressieve moslima? Ik bedoel, Linda Sarsour is een progressieve moslima en zij draagt een hijab en is voor de invoering van de sharia. "

Ik doel op Munire Manisa, die een tijdje terug op Radio 1 geïnterviewd werd. Zij is een progressieve moslima.

4
53 Drumpf

@51 Soms is humor op waarheid berust. question Als je het mij vraagt is humor met een vleugje waarheid de leukste humor.

1
54 Bluth

@43 Maar dan komt het punt; waar ligt de grens tussen ridiculiseren en schofferen? En dan is dat vervolgens in voorkomend geval eerder aan de rechter, niet aan de fanboys van Mo de pedo.

0
55 Scharrelei

@53 Haha, en daar gaan we weer... Niet reageren op wat er daadwerkelijk staat.

De reden dat ik 'de islam is perfect' aanhaal is omdat jij het over een progressieve moslima had. Waarop ik je vroeg waarom zij progressief is. Kwam zij er openlijk voor uit dat de islam niet perfect is? Dat Mohammed gewoon een ziekelijke barbaar was? Dat de hijab vrouwonderdrukkunde onzin is?

Ik vraag je WAAROM zij een progressieve moslima is?

1
56 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

57 Undertaker

@57 Die doet Wilders heel goed na, geweldig! question

"Aromatische janboel" haha!

1
58 Bluth

@45

Je schreef: " Je begeeft je op een hellend vlak... "

Geenszins.

Je schreef: "Dus, onnodig grievend schofferen is een reden om iemand te vermoorden? "

Ik blijf me verbazen over je bizarre wijze hoe jij zaken interpreteert. Ik herhaal mijzelf, nergens schrijf ik dat. En je vraag is zo onnozel retorisch dat ik deze niet eens ga beantwoorden.

Je schreef: "De cartoons van de profeet Mohammed waren(zijn) voor vele moslims onnodig grievend schofferend, dus ben jij het eens me de reactie van moslims hierop?"

Wederom een retorische vraag. Wat denk je zelf?

Je schreef: "Als ik zeg dat islam een achterlijk, barbaars geloof is, zal dat voor veel moslims onnodig grievend schofferend zijn, maar dat is het helemaal niet."

Dat vindt jij. Ik vind het a. tamelijk aanmatigend om voor anderen te oordelen wat beledigend is en wat niet en b. het gaat om emoties. Je kunt het inhoudelijk niet eens zijn dat mensen zich geschoffeerd voelen maar dat moslims zich dan geschoffeerd voelen is wel de realiteit.

Je schreef: "En zonder recht tot belediging, heb je geen vrijheid van meningsuiting."

Mee eens, en daarom stel ik keer op keer dat humor moet kunnen, maar humor zoals Life of Brian is humor, als ik jou in een kroeg zou tegenkomen samen met je vrouw en tegen jou, ter illustratie voor deze hypothese, vertel dat je vrouw een hoer is, zul je niet denken: wat een goede grap.

m.a.w. er bestaat wel degelijk een verschil tussen onnodig grievende uitlatingen maken en humor produceren wat in een context van een verhaal wel degelijk als humor kan worden omschreven.
Maar ik geef toe, dat blijft altijd een kwestie van interpretatie.

Kortom ik ben helemaal voorstander van kritiek leveren, en al helemaal in de context van humor, zie Life of Brian, want "goede" humor relativeert. Schofferende beledigende onnodig grievende retoriek daarentegen levert alleen maar controverses op en schiet daarmee z'n doel, een educatieve insteek, het leveren van kritiek op geloof, volstrekt voorbij; zie Fitna,

6
59 Drumpf

@56

Je schreef: "De reden dat ik 'de islam is perfect' aanhaal is omdat jij het over een progressieve moslima had. Waarop ik je vroeg waarom zij progressief is. Kwam zij er openlijk voor uit dat de islam niet perfect is? Dat Mohammed gewoon een ziekelijke barbaar was? Dat de hijab vrouwonderdrukkunde onzin is?"

Jij lijkt te stellen dat je alleen maar progressief kunt zijn wanneer je de standpunten die jij hier aanlevert hanteert. I beg to differ. Anders gezegd, dat is natuurlijk lariekoek, het zijn immers jouw opvattingen over wat progressief zijn omhelst terwijl progressieve houding t.a.v. de Islam zoveel breder is.

Je schreef: "Ik vraag je WAAROM zij een progressieve moslima is?"

Simpel, omdat ze progressieve standpunten inneemt. Munire manisa is bijvoorbeeld bestuurslid geworden van homobelangenorganisatie COC, dat noem ik voor een moslima behoorlijk progressief.

5
60 Drumpf

@55

Je schreef: "Maar dan komt het punt; waar ligt de grens tussen ridiculiseren en schofferen? "

Dat blijft altijd een punt van discussie.

Je schreef: "En dan is dat vervolgens in voorkomend geval eerder aan de rechter, niet aan de fanboys van Mo de pedo."

Precies, ook niet aan islamofoben om te bepalen.

7
61 Drumpf

@59 Wat?

"Ridiculiseren (met humor) prima, maar onnodig grievend schofferen niet, en dat is wat de meeste mensen doen en wat humor van zo'n geloofsfilm als Life of Brian onderscheid tussen een eenzijdige kritische film over de Islam."

Dit is letterlijk wat jij zegt. Met humor prima, zodra het kritiek is, niet. Waarom is kritiek en/of onnodig schofferend niet okay? Aan de hand van kritiek op de islam zijn mensen vermoord, Jij bent van mening dat die kritiek niet okay is, begrijp je waar ik heen ga?

Geen retorische vraag, een zeer serieuze vraag. Jij bent van mening dat schofferen e.d. niet okay is, en op iets wat niet okay is kun je een reactie verwachten. Dus, heb je op zijn minst begrip voor die reactie. Hoe wil je jouw woorden anders uitleggen? Je bent van mening dat kritiek op de islam niet okay is, de islam/moslims schofferen (dit doe je door kritiek te hebben) is niet okay...

Je leest weer niet wat er staat... Ik oordeel niet voor anderen wat een belediging kan zijn voor diegene. Wat ik zeg is dat ook als iemand iets als een belediging opvat, wat maakt dat uit? Dat is het probleem van die persoon, en niet van mij. En ja, dat bepaalde moslims zich dan geschoffeerd voelen is volledig hun probleem.

Humor is iets anders dan iemand beledigen. Humor kan ook zonder iemand te beledigen., Je geeft zelf aan dat schofferen en kritiek op de islam niet okay is. Dus, wat nou vrijheid van meningsuiting?

"Kortom ik ben helemaal voorstander van kritiek leveren"
"maar onnodig grievend schofferen niet" @43 .

Dat rijmt niet met elkaar.

3
62 Bluth

@60 Een religieus persoon die van mening is dat die religie perfect is, kan niet progressief zijn. Als zij geen enkele kritiek uit op de islam, wat schiet zij dan op met haar progressie?

Zet zij zich in voor homo's binnen de islamitische wereld? Zet zij zich openlijk af tegen de anti-homo idioterie in de Koran, en binnen de islamitische wereld?

Waarom denk je dat ik het voorbeeld van Linda Sarsour als zogenaamd progressieve moslima aanhaalde en waarom ik je vroeg om specifiek te zijn waarom de moslima die jij aanhaalde progressief is? Linda Sarsour is een feminist en daardoor een progressieve moslima. Echter, is zij voor de invoering van de sharia, dus progressieve moslima? Nee hoor, gewoon een extremist.

3
63 Bluth

@61 Islamofobie bestaat niet. Dat is een verzonnen woord om alle kritiek op de islam de kop in te drukken.

3
64 Scharrelei

@64 Dat is een ding wat zeker is. Lekker makkelijk om los te gaan op alles en iedereen die vraagtekens bij de islam heeft.

3
65 Johan B.

Filmpje van Hirschi Ali is zeer de moeite waard ( staat onder het artikel)

1
66 Salitos

@43 Life of Brian is wel uit 1979. Die werd als ik me niet vergis toen in ook niet bepaald overal goed ontvangen, en zelfs hier en daar verboden.
Bovendien ging deze film niet over de islam, dus de vergelijking klopt niet.

4
67 Scharrelei

@63

Je schreef: "Een religieus persoon die van mening is dat die religie perfect is, kan niet progressief zijn. Als zij geen enkele kritiek uit op de islam, wat schiet zij dan op met haar progressie?"

Ik herhaal mijzelf, zij zet zich in voor de homo emancipatie, óók voor moslimmannen. Dat is zeer progressief. Daarmee is zij erg vooruitstrevend binnen de moslimgemeenschap, lees progressief.

Jij komt met de drogreden dat alleen als je kritiek uit op je geloof dat je progressief zou kunnen zijn, dat is natuurlijk nonsens.

Je schreef: "Zet zij zich in voor homo's binnen de islamitische wereld?"

Ook ja, het COC is voor alle homo's.

Je schreef: "Zet zij zich openlijk af tegen de anti-homo idioterie in de Koran en binnen de islamitische wereld?"

Dat lijkt me evident wanneer je bestuurslid bent van de homobelangenorganisatie COC. Ze krijgt ook doodsbedreigingen aan haar adres.

@64
Je schreef: " Islamofobie bestaat niet. Dat is een verzonnen woord om alle kritiek op de islam de kop in te drukken. "

Gezwets. Het Nederlands woordenboek:

de islamofobie zelfst.naamw. (v.)
Verbuigingen: islamofobieën
angst voor en afkeer van alles wat met de islam te maken heeft

Het bestaat wel degelijk.

@67
Je schreef: "Life of Brian is wel uit 1979."

Schreef ik ook.

Je schreef: " Die werd als ik me niet vergis toen in ook niet bepaald overal goed ontvangen, en zelfs hier en daar verboden. "

Schreef ik ook

Je schreef: "Bovendien ging deze film niet over de islam, dus de vergelijking klopt niet."

Kwestie van begrijpend lezen, het gaat om de context, ik doelde overduidelijk op hoe middels humor kritiek op geloof gegeven kan worden. Vervolgens gaf ik middels youtube links aan dat het wel voorkomt, humor op de Islam (zie @41 ).

5
68 Drumpf

@61
Beiden fout. Mohammed en co. schijten op jullie regels. Daar heb je dus mee te maken. Voordat een rechter het recht laat zegevieren. Brn jij al om het leven gebracht met 50 messteken.

1
69 Vanillestok

@68 Nou is jouw interpretatie op humor blijkbaar niet helemaal hetzelfde als die van mij, want die links uit #43 zie ik niet echt als humor. Dat geeft verder niet, er zijn ook mensen die "Friends" leuk vinden.
Maar leuk verhaal; een fobie is niet hetzelfde als een afkeer voor.

0
70 Scharrelei

Leuk draadje. Ik moet vooral lachen dat links bang zou zijn voor islam/moslims. Die bal leg ik neer bij lieden die die ene ´politieke´ partij als klankbord nodig hebben.

6
71 Liwwie

Freek (95) was ooit grappig, maar dat is lang geleden.
Dat was nog voor de oorlog. Toen een heel brood 28 cent kostte.
En een kratje bier 1,75 .

1
72 Natayo the Bobcat

@59 Drumpf
Onzin natuurlijk.
"Life of Brian" was een commerciële Hollywood bioscoopfilm. Met een miljoenenbudget.

Fitna is totaal iets anders. Dat was bedoeld als een soort statement, een politieke boodschap. Er wordt niet gelogen in dat filmpje. Er worden "echte" beelden getoond van de Islam.

2
73 Natayo the Bobcat

Het woord "islamofobie" wordt inderdaad in het woordenboek omschreven, namelijk wat de gebruiker van het woord bedoelt, te zeggen. Maar de gebruiker van het woord betitelt mensen onterecht als "islamofoob", oftewel een op niets gebaseerde, onterechte angst voor islam, die in werkelijkheid woedend, niet bang, zijn m.b.t. islam en met name hoe de eigen overheid de islam in Nederland faciliteert.

Woedend, niet bang. Daarmee bagatelliseert diegene dus de terechte grieven van de islamcritici en behandelt die critici als ofwel gekken, want fobie is ziekelijke, geestelijk gestoorde angst, en anders als kleine kinderen, die je het nog eens moet gaan uitleggen, dat doet de overheid steeds als mensen terecht kwaad zijn op ze.

1
74 Wendel

Freek de Jonge is vooral links; en voor linkse mensen is, zoals we allemaal weten, de islam het meest heilige huisje onder alle linkse heilige huisje. Heiliger dan het milieu, heiliger dan de verzorgingsstaat en zeker heiliger dan de arbeider (want die kan echt de linkse boom in).

Ze liggen nog net niet 5x per dag met de snufferd op tapijt die linxen; nog net niet, al scheelt het niet veel.

2
75 greenmango

Freek de Jonge is een linkse 'laffe herder', die nu, z'n eind aardig inzicht begint te komen, toch enige boete wil doen, aan zijn levenslange ondersteuning, van een knuffel en verkwansel beleid! In je laatste levensadem, zegt men weleens, dat het hele leven aan je voorbij trekt........vooral je fouten,...'zou dat dan toch waar zijn'?

2
76 Arkan

@Drumpf.

Je hebt nu al tig keer geschreven dat je Life of Brian humorvol vindt. Dat vind ik ook. Maar stel dat er een film gemaakt wordt genaamd " Life of Keith", waarin Keith duidelijk te herkennen is als de boodschapper van allah en waarin deze Keith net zo neergezet wordt als Brian. Wat zal er dan gebeuren?

1
77 Vandeprinsgeenkwaad

Freek de Jonge is sowieso niet grappig.

Dus al zou hij willen EN durven.............een goede grap hoef je van hem toch niet te verwachten.

1
78 Weet geen naam

ik begrijp het niet zo, hij durft geen grappen meer te maken omdat dat gevaarlijk is, maat wel blijven roepen, dat de islam meer dan welkom is..beetje tegenstrijdig m.i. hans teeuwen , theo maassen durven ook al niet meer.. jammer! vind dat grappen over alles mag gaan, dus ook over de islam!

3
79 henry86

@79 Vooruit Henry. Regel zendtijd op de private of publieke zender of huur een theatertje en ga daar net zo hard bleren als je hier doet. Hier zit je onder een nietszeggende, stiekeme nickname. Daar mag je zijn wie je bent. Succes foutman.

7
80 Gut

@80 is jouw naam"gut" dan wel de echte? wat praat jij een onzin man

4
81 henry86

Het wordt tijd voor een nationale Teken-Mohamed-Dag.

1
82 Hans Brinker

@77

Dan krijg je ophef. Voor de duidelijkheid, de Islam is in mijn optiek nog niet toe aan een equivalent van Life of Brian. Neemt niet weg dat binnen de Islam onder moslims humor niet zou bestaan.

2
83 Drumpf

@83

genoeg cabaretiers met een Moslim achtergrond, ook op internet genoeg humor vanuit Moslims te vinden zelfs hen het over de Islam hebben. Maar denk ook dat een film in de trend van LoB nog niet echt gewild is. Maar dat is een algehele trend dat men geen afbeelding wil zien.
En dan is er natuurlijk nog de bekende knuffel Marokkaan Ali B.
Misschien moeten vele hier op NK eens naar een van zijn shows toe misschien dat hun ogen dan eens open gaan en dat men eens kritisch wordt op de juiste manier in plaats van dat wegkijken en alles op een hoop gooien.
En wat Freek betreft....boeien...nooit iets aan gevonden en moet hij toch zelf weten waar hij het over heeft.

2
84 Marc Anthony

@84 kan ook altijd wel erg lachen om najib!

2
85 henry86

* Verwijderd door de redactie *

86 Undertaker

@86 ok loop niet zo te janken over de overwegingen van een cabaretier om sommige dingen niet te doen zoals uw collega.

6
87 Gut

@83 . Kortom, door de lange tenen van een bepaald deel van een bepaalde bevolkingsgroep zijn we terug in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Lekker is dat.

0
88 Vandeprinsgeenkwaad

* Verwijderd door de redactie *

89 Undertaker

Freek maakt überhaupt al jaren geen grappen, over welk onderwerp dan ook.

1
90 A Passenger

@85

Die is ook best geestig inderdaad. Hier zet hij de stereotype Marokkaan te kak, op een zeer geslaagde wijze in mijn optiek:

0
91 Drumpf

@90

Dat is gewoon BS natuurlijk. Ik kan het weten want ik heb hem onlangs nog gezien in een show.

0
92 Drumpf

@88

Meh, lange tenen komen in veel variaties. Je kunt in Nederland ook grappen maken waarmee je grote groepen autochtone Nederlanders mee kunt beledigen omdat zij dit als een belediging opvatten.

Zie de hele onnozele zwarte pieten discussie, die ontblote miljoenen Hollandse teentjes.Of probeer eens een grap te maken tegen ouders over een vermeende povere kwaliteit van hun opvoeding t.a.v hun kinderen. Lange teentjes is bijna een gegeven. question

0
93 Drumpf

@92 De laatste keer dat ik hem gezien heb kwam ik niet verder dan een glimlach.

0
94 A Passenger

@93 . Mij dunkt dat een Youp daar geen problemen mee heeft. En als hij of Jiskefet corpsballen, autochtone asociale voetbalvaders, priesters, dominees of Sinterklaas belachelijk maken, dan zijn bepaalde groepen daar beslist niet blij mee. Maar Youp en de Heeren van de Bruyne Ster hoeven niet voor hun leven te vrezen. Dat vind ik toch wel een pregnant verschilletje.

0
95 Vandeprinsgeenkwaad

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
Suriname kan miljarden verdienen aan opvang asielzoekers uit Nederland met wetswijziging

@2 Daar is geen gratis geld en krijgen zij geen voorrang op woningen?...

zojuist geplaatst door baba jaga

progressiefliberaal
Texas Instruments overtreft winstdoel

Mogen ze alle wiskundeleraren wel voor bedanken, met die dure grafische rekenmachines. 😉...

1 minuut geleden geplaatst door progressiefliberaal

VBOH
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Ik zag in het nieuws een item over de hotels waar die Rwandanen in Rwanda opgevangen gaan worden. Prachtige hotels zijn dat. Allemaal betaald do...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

baba jaga
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

Leuk die minnen.Maar niet interesant, zeg mij maar dat de minners nog nooit een corrigerende tik hebben gehad....

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

veld1866
Suriname kan miljarden verdienen aan opvang asielzoekers uit Nederland met wetswijziging

Nou ik denk dat ze daar in Suriname niet op zitten te wachten. En ik denk dat die asielzoekers ook niet echt naar Suriname willen. Ze gaan immer...

3 minuten geleden geplaatst door veld1866

baba jaga
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@2 Ben ik met je eens.Ik bedoel uiteraard niet in elkaar slaan maar een corrigerende tik.Ik ben er niet slechter van geworden....

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

wildersfan
Als je in het ziekenhuis een vrouwelijke arts hebt sterf je minder snel

Mja... Hoe komen we aan meer vrouwelijke artsen dan?...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@14 "Het is voor mij een volslagen raadsel ... Zolang ik dat paspoort dan maar kan gebruiken waar het voor is bedoeld." Waarom zou j...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

ongelovenloos
Sissen en nafluiten moet afgelopen zijn: gemeente Alkmaar start nieuwe campagne

Het is een 'beschermde diersoort' die zich daar aan schuldig maakt dus gebeurt er helemaal niets en kunnen gewoon hun gang gaan....

8 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

VBOH
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@1 Kinderen slaan is een teken van onmacht. Er is nog nooit een kind beter gaan luisteren omdat ze geslagen worden of een klap krijgen. Met ...

11 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Softcore Porn MoviesJaylene Rio XxxXxxroughGwengwizPerfect Girl's.netآنجلا وایتBella PornographyBhojpurisexiInzestKelsey Kane XxxFrankie FosterpornAdult Movies PornLoveherffeetJordan Torres NudeHamster Adult VideoBrazzers StarsAuhneesh_nicolePrincess Peach Porn GameThamana Sex Videos19 Years XxxCat GirlhentaiPorn Bisexual MmfHd Free Porn BestMagazine AdultAva Addams IafdBig Titted DeepthroatOldej ComThe Huns Yellow PgesXvideos BoobsBeeg ComPornstars Like It BigDoctor Sex Full MovieNude Japaneese WomenBrazil Foot Worship亚洲情色Ver Películas PornoMankitsu HapningNemona PornFreeporno En EspañolDragon Ball Z Pan PornBlack Porn SquirtingMilfcamsMacy MeadowsBrazer En EspañolBeth Broderick NudeServant Sex VideosBoobs Sucking Video IndianAnjubhabhiHige CockLas CariñosasBarbie CherryDogystyl PornAnnie Wersching ToplessWww South Indian Sex ComNhentai AssMilada Moore PornXxxxxxxxxxxxdXxx Hindi Video VillageKatrina Jade AnalTwinks In UnderwearPornographie XnxxUltimos Contos EróticosFamke Janssen NudeFat Booty PornPkistni XxxHindisexvediosNude Body PaintingMensucking MenRule 34 PornAnypornyInfliencersgonewildHentai.vostfrJogos De Sexo GrátisStanding AnalChubby Porn MoviesReal VirginpornAlicia StarrFemale Celebrities NudesMaya Woulfe PornEva Mendes SexHardcore FutanariNormal NudesTushy Full PornFilms Porn GratisNude MasculineHot Momsex VideoAbella Danger Double AnalMami JordanBikini NudeCelina Smith XxxChloe Temple FeetBrazzers FukingGirl Squirts In PublicTaylor VivianFolla ColegialasSinnsageShriya Saran Hot NavelLebian PornMother Seduced By SonPorn On Nude BeachesPorn BedpostPorner FrSite Porno LesbienneJul-920IndianhotgirlsFull Bf SexIndian Nude FilmSunny Leone Bp MovieFree Porn ComicsThe Best HentaiKirstie Alley NudeHotporn GayVan SexWww Xxxx Sex Video ComParis Porn Movie成人有声小说Hardcorre PornVr CummingBengali Audio Sex VideoPorn Free TsPorno DormidaNaroto XnxxKenzie Reeves DreddTubepornstarssOften Elle PornYuwkiMommyswallowsTravestis Videos PornosTiktok SexyGranny Panties PornXbraz.comPretty PenisBangladeshi Hot Sex VideoDaddy Makes Me SquirtBdsm PormhubSambaporno XomFemalemmsSalman Khan Katrina Kaif XxxTerry Nova PornPokimane Onlyfans LeakedKim Basinger NudaIncredible TittsNima MercedezTruth Or Dare SexBandes Dessinées PornographieFilme Pornô TransexAncessoredGold X VideoApolonia LapedriaAri Gameplays Porn