Direct naar artikelinhoud
Lezersbrief

'Beste reizigers? Ik ben helemaal geen reiziger'

Met genderneutrale verwelkomingen zal nog steeds niet iedereen zich aangesproken voelen, schrijft Paroollezer Kor J. Terleth. 'Daarom stel ik voor het aloude ­gezegde 'boeren, burgers en buitenlui' weer in te voeren.'

'Beste reizigers? Ik ben helemaal geen reiziger'
Beeld ANP

Over de beschouwing van Linda Duits over genderneutrale aanduidingen op Het Hoogste Woord van zaterdag wil ik graag de volgende opmerking plaatsen: al dat gepraat over genderneutrale verwelkomingen zal blijven leiden tot misverstanden.

Het voorbeeld van 'reizigers' gaat gelijk mank als ik zo word genoemd maar me helemaal geen treinreiziger voel. Met alleen even twee stations, 10 minuten in de trein, ben ik een forens en geen reiziger. Als ik in een zaal word verwelkomd met 'beste Amsterdammers' zal ik opstaan en roepen: 'Ik ben geen Amsterdammer maar een Vlaardinger.' En zo kun je eindeloos doorgaan.

Daarom stel ik voor het aloude ­gezegde uit de pruikentijd weer in te voeren. 'Boeren, burgers en buitenlui' was zo gek nog niet, met een beetje goede wil kunnen de aanwezige buitenlanders zich daar ook nog in vinden.

Kor J. Terleth, Amstelveen