Media & TV

Lezer Eindhovens Dagblad klaar met schuldig voelen over ‘koloniale erfenis’

08-08-2017 16:03

 

“Zaterdag las ik in het ED: ‘Onze koloniale erfenis is nog dagelijks terug te zien in het straatbeeld. Niet alleen in de bevolkingsgroepen, maar ook in de rijkdom. We zijn echt niet zo rijk geworden door het telen van aardappelen’. De uitspraken kwamen uit de mond van Manon van den Brekel, journaliste van het ED

Dat hele verhaal dat onze welvaart gebaseerd zou zijn op ons koloniaal verleden klopt voor geen meter. En iemand die beweert in geschiedenis geïnteresseerd te zijn zoals Manon van den Brekel, zou dat moeten weten.

Onze huidige welvaart hebben we te danken aan onze ouders, grootouders en onszelf die na de oorlog de schouders eronder hebben gezet.

In de Arabische wereld, maar ook in sommige Zuid-Amerikaanse landen, kun je zien wat er gebeurt als de bevolking tot op het bot verdeeld is en niets anders doet dan elkaar dwars zitten.

Er is geen enkele reden om de zwarte Nederlanders, de gastarbeiders en migranten apart te bedanken en die koloniën hebben er helemaal niets mee te maken.”

 

Oei. Ene Franck Franzen uit Eindhoven las iets in het Eindhovens Dagblad dat volgens hem niet klopt en legt even haarfijn uit waarom dat niet klopt.

Wij gokken op #OPHEF!