AD: ‘Het partijkartel bestaat niet’ (wnl.tv)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Moskowfiets in Media  ·  40 Reacties

  • 19
  • 717x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Aldus de krant van de Tuigvlogger ( Ismail Ilgun) en de Haat Nederland moslima ! die geen moeite heeft met uit de lucht geschoten vliegtuigen vol landgenoten !

10
1 Moskowfiets

Natuurlijk bestaat dat niet!
Dat heeft toch ook nooit iemand echt geloofd? Toch?

Het bekt lekker en mensen kunnen het lekker scanderen, maar verder is het gewoon een slogan. Zoals Make America Great Again.

Is uiteraard ook onzin, omdat ze altijd behoorlijk rijk en machtig zijn geweest.

Maar dat kartel? Kom op, zeg.
De FvD is nu toch ook een onderdeel van de Kamer?

24
2 Aufklärung

Bij de volgende verkiezingen haalt Baudet misschien 9 of 10 zetels, daarna wordt het weer minder en wordt hij ook ergens burgemeester. Niets nieuws onder de zon.

20
3 Kees van Barneveld

"... En zo'n vier partijen leveren al bijna een eeuw lang bestuurders af die iets kunnen. Zo werkt het ook in andere sectoren. Via hun netwerk komen mensen aan een baan. ..."

Precies, en wie zitten er allemaal in hun netwerk? Juist ja, partijleden. De top van de partij wellicht. Mensen die de baantjes kunnen doorschuiven.

"...Partijen proberen wel invloed uit te oefenen op de burgemeestersposten. Kamerleden houden in de gaten waar vacatures vrijkomen en tippen partijgenoten. ..."

Ah, kijk, het staat er ook gewoon. Ze houden alle baantjes in de gaten en tippen hun poppetjes. Die dan via hun (politieke) netwerk benoemd worden.
Duidelijker voorbeeld van het partijkartel kun je haast niet krijgen.

9
4 xtremy

@3 Als het aan het FvD ligt, worden burgemeesters niet meer benoemd, maar direct door de burgers gekozen. Net als de Minister President.

9
5 xtremy

@5 Dat waren ook ooit de speerpunten van D'66, Maar commissaris van de koning en burgemeester blijven aantrekkelijke baantjes.

5
6 Kees van Barneveld

"Daar zit niet een grote samenzwering achter" is een drogreden. FvD heeft het gewoon over het process waarin mensen uit dezelfde partijen, ongeacht of ze zwaar verliezen of niet, worden gekozen voor allerlei baantjes.

@4 Inderdaad, het artikel legt zelf uit hoe dat gaat. Men hoopt dat lezer er op deze manier instinken, door gewoon te laten zien dat er onderlinge afspraken/voorkeuren zijn, maar te zeggen dat dit geen partijkartel is.

Een kartel is niets anders dan een groep partijen die onderling bepalen en afspreken.

7
7 case

@5

Joh, hij doet een poging. En blijkt het niet te werken, dan is ie zo weer weg.
Zo'n persoon lijkt het me wel.

Of denk je dat ie de komende 40 jaren in de marge in de Kamer blijft zitten?

15
8 Aufklärung

@7

Zware verliezen van een partij zegt niks over de capaciteiten en de ervaringen van een persoon.

17
9 Aufklärung

@8 "In de marge" nee, dat denk ik niet. Op de voorgrond, met een hele grote partij? Dat denk ik wel.

5
10 xtremy

@10

En welke personen komen dan op zijn lijst?
Dezelfde soort mafklappers als we bij de LPF en PVV hebben gezien?

19
11 Aufklärung

Ach, als je "partijkartel.nl" als URL opgeeft kom je automatisch bij FvD... dan weet je waar het partijkartel zit.

14
12 TedjeR

@11 Moeilijk hè, internet gebruiken.
https://forumvoordemocratie.nl/kandidatenlijst

4
13 xtremy

@13

Zegt niets over de kwaliteit.
Daarnaast, is dit dan onderdeel van zijn zakenkabinet? P)

14
14 Aufklärung

Maar gelukkig heeft het AD deze vraag ook nog voorgelegd aan een super objectieve en aan geen enkele politieke partij gelieerde professor van de VU. Ene André Krouwel. Gelukkig maar. Als André Krouwel zegt dat het allemaal in orde is en dat het partijkartel niet bestaat zal het wel zo zijn. Dat is namelijk een professor en hij is helemaal niet actief geweest voor de PvdA. Oh wacht...

https://www.volkskrant.nl/archief/laten-we-amsterdam-niet-te-snel-opheffen~a377836/

Dus eigenlijk wij van WC eend stukje in het AD.

2
15 Benzardi

@2
Ofzoiets achterlijks als 'Yes we can'. En dan 'Yes we did, Lie. About everything. Suckers!'

3
16 Vanillestok

Natuurlijk is het partijkartel onzin.
Thierry Baudet heeft het verzonnen!
En die vent zwamt wel meer pseudo chique onzin.

Het partijkartel . . .
Tsja, zo kan Thierry in een simpele beweging 80% van de kiezers aan de kant schuiven.

Want, Thierry, hoe zou je al die Nederlanders die op de kartel partijen stemmen dan willen noemen?

'Kartel stemmers' hmmm. 80% van de Nederlanders is kartel stemmer.
Wat zijn PVV en FVD stemmers dan?

19
17 hippodepippo

De wegkijkers beginnen al bang te worden voor zowel de PVV als de FvD.

toedeloe
question

6
18 Jan met de korte achterlul

* Verwijderd door de redactie *

19 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

20 Captain Hero

Lekker boeiend of wat Baudet allemaal zegt wel of niet echt bestaat. Zoals #17 al terecht aangeeft: die partijen die in dat zogenaamde partijkartel zitten, krijgen gezamenlijk ook een grote meerderheid van de stemmen.

Dus bepalen zij. Zo werkt dat in een democratie. Bevalt dat niet, dan moet je op een andere partij stemmen.

Het is misschien lastig te bevatten voor stemmers van het FvD (en bij extensie de PVV), maar blijkbaar ziet een grote meerderheid liever een PvdA- of VVD-burgemeester dan een Lucassen, Wilders, Bosma of Baudet en zijn partijleden.

Van mij mogen burgemeesters ook best gekozen worden hoor. Of dat alleen zoveel verschil gaat maken... waarschijnlijk worden dan nog steeds de kandidaten gekozen van de huidige partijen want waarom zou dat ineens anders zijn?

Kan Calimero weer op zoek naar een ander excuus waarom zijn partijtje niet populair is en het niet voor het zeggen heeft. Dat veel mensen misschien gewoon niks moeten hebben van zijn schijnheilige gedrag en het 'netter verwoorden' van wat die andere kerel allemaal roept, dat wil maar niet doordringen blijkbaar.

7
21 progressiefliberaal

Ik denk heus wel dat de nobelheid van de gedachte democratie ook perverse meelifters voortbrengt, die politieke macht en ook het behouden ervan ziet als broodmolen. Die afhankelijkheid die gevestigde partijen door deze instelling hebben, lokt dat weerzinwekkende gedrag uit, wat uiteraard ontkent of laconiek weggewuifd wordt.
Hoe ga je dat tegen.... Verbied politieke partijen en zorg dat je enkel op individueen kan stemmen. En verlaag de vergoedingen. Nu lijkt dat ook wel zo, maar je kiest jaknikkende backbenchers, due daar ook graag willen blijven... Etcetc
Wilders beaamt het al heel lang, en Baudet beaamt het hier ook.... Dat kartel ontstaat als perverse financiële prikkel ter handhaving van de status quo.
Het maakt ons land zwak, vatbaar voor buitenlandse beïnvloeding, en chantabel.
Je moet er echt vanaf.

2
22 Rolmops

@22 , Rolmops

Beloningen verlagen maakt bestuurders juist vatbaarder voor corruptie vermoed ik zo. Minder macht voor partijen en meer voor het individu zou wel goed zijn.

En misschien zou het ook geen gek idee zijn als bij lokale verkiezingen, de Tweede Kamerleden gewoon wegblijven aangezien dat ze daar niks mee te maken hebben.

Maar goed, dit alles even terzijde. Het veronderstelde bestaan van zo'n kartel is onzin. Dat een meerderheid van de burgemeesters e.d. afkomstig is van enkele partijen, heeft misschien gewoon met competentie te maken. En met het vermogen om mensen te verbinden.

Zien Baudet en Wilders het al voor zich, dat zij ergens burgemeester worden? Ik denk dat heel veel mensen zich dan ineens niet meer welkom voelen in hun stad, getuige alle opmerkingen die hele groepen mensen naar hun hoofd geslingerd krijgen van dit soort politici.

Het heeft niks met kartelvorming te maken, en alles met fatsoen en niet-extreme meningen die complete groepen apart zet, of dat nu door 'minder, minder' of door middel van zogenaamde 'homeopathische verdunning' gedaan wordt door deze heren.

Partijen als GroenLinks, D66, de SP enzovoorts leveren immers ook burgemeesters en andere functionarissen, terwijl het relatief jongere partijen zijn in vergelijking met PvdA en VVD.

5
23 progressiefliberaal

Dan zal het AD wel een interpretatieprobleem hebben, want al die stoeltjes in het land worden wel bezet gehouden door die partijen die zich hebben kunnen verankeren in de samenleving. CDA, VVD, PvdA ..... kartels!

6
24 sparta

Wat nou partijkartel, de democratie is een wassen neus. Multi nationals en Centrale Banken bepalen de agenda.

2
25 Al

Toen het land minder democratisch was, zeg 80 jaar geleden zaten er voornamelijk welgestelden in de beide kamers, baronnen, industrielen etc. Behalve opkomen voor de welgestelden zelf waren deze mensen zeer bevlogen en geinteresseerd in het landsbelang: ze deden het immers niet voor het geld.
Den Uyl heft ervoor gezorgd dat in principe iedereen in de 2e kamer kan komen en dat heeft als nadeel dat de monderne politicus van het politieke baantje financieel afhankelijk is.Het rare is dat we partijen bij verkiezingen kunnen wegstemmen voor deelname in de kamers maar dat de meeste bestuursbaantjes (voor het leven!) bij overheid, semi overheid, publieke omroepen en misschien ook wel de MSM via diezelfde partijen lopen.

3
26 Conradijntje

Baudet is full of sh*t.

Ik citeer: "Als je een goede burgemeester zoekt, kijk je naar bestuurders die ervaring hebben. En zo’n vier partijen leveren al bijna een eeuw lang bestuurders af die iets kunnen. Zo werkt het ook in andere sectoren. Via hun netwerk komen mensen aan een baan. Daar zit niet een grote samenzwering achter”, vertelt politicoloog André Krouwel in het artikel.

Eerlijke benoeming Marcouch

Het AD sprak ook met Arnhemse raadsleden. Zij vinden de kritiek van Baudet niet terecht. De aanstelling van Marcouch is volgens hen eerlijk verlopen. “Of Baudet weet niet hoe burgemeestersbenoemingen werken of hij gebruikt dit voor zijn eigen campagne”, vertelt bijvoorbeeld Lea Manders van de lokale partij Arnhem Centraal.

Bovendien zouden driekwart van de Nederlanders tevreden zijn over het bestuur, blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Bijvoorbeeld in Rotterdam en Amsterdam bestaat er tevredenheid over burgemeesters als Aboutaleb en Eberhard van der Laan."

Valt geen spelt tussen te krijgen natuurlijk. Maar de onnozele extreem rechtse boze kiezer die niet graag voor Tokkie worden versleten voelen zich in hun element bij Baudets simplistische retoriek waarmee hij uiterst rechts gedachtegoed salonfähig maakt. Nu kunnen zij eindelijk in koor roepen: 'onze onbetwiste leider heeft óók een boek geschreven!'

10
27 Drumpf

@27 Dat driekwart van de Nederlanders tevreden is over het bestuur wil dat nog niet zeggen dat het systeem "eerlijk" is? Als de burgemeestersverdeling gerelateerd zou zijn aan het aantal Tweedekamerzetels, waar blijft dan de eerste PVV-burgemeester?

Vraag blijft overeind of je blij zou moeten zijn met Burgemeestersverkiezingen ( of zoals in de USA de plaatselijke sherrif) dan ligt "naar de mond praten" en "bestuurlijke corruptie" op de loer

(Baudet is vooral full of eigendunk shit)

3
28 Piet Pijlenboog

Baudet weet niet hoe het werkt .
Daar hebben hij en zijn compaan Hiddema wel vaker last van .

6
29 No newstoday

@26

Dat is in veel landen nog zo maar dat zijn meestal landen waar je niet zo graag wilt wonen .
En daar blijkt ook dat corruptie een culturel gegeven is .
Mensen met geld willen altijd meer en zijn minstens zo vaak corrupt.
Soms nog erger omdat daar weinig greep op is.

Je kunt dat hele verhaal zo omdraaien en aangeven dat een goed inkomen voor politici juist minder corruptie als gevolg heeft .

De heren van goede komaf zagen de politiek als een erebaantje n niet als werk.
Gelukkig kan bij ons iedereen het geestelijke nivea van die heren bereiken met dezelfde inkomens.
Den Uyl heeft er voor gezorg dat dat kon ?
Dat geeft wel even een heel foute inschatting van de emancipatie en de strijd voor gelijkheid die al een eeuw eerder was begonnen .

5
30 No newstoday

@9 Precies, het kartel volgt de democratische stem van het volk niet.

4
31 case

@21 " Bevalt dat niet, dan moet je op een andere partij stemmen."

Gaat gegarandeert ook gebeuren nu er een nieuw alternatief is.

4
32 Mappie

** gebruiker verwijderd **

@31
ik vind dat ''democratie'' uit de mond van extreemrechts altijd zo raar, jij ook?

33 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@5
en die rechtstreekse keuzes, daar kon de PVV al niet eens mee leven.

wel 4 maanden dreinen en stampvoeten.
hoe moet dat dan straks?

34 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@27

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

35 ---deleteduser---

“The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.”

Aldus het partijkartel...

2
36 Sniper_on_speeddail

@33 Ik ook...gelukkig hebben we geen extreem rechts in Nederland...wel extreem links...en die zijn openlijk tegen democratische zaken als referenda, gekozen burgemeester, etc. Die zijn voor openlijk voor achterkamertjes politiek waarbij de benoeming van Marcouch, een openlijke aanhanger van de Moslimbroederschap (Het motto van de beweging luidt: "Allah is ons doel, de Koran is onze grondwet, de Profeet onze leider, strijd onze weg, en dood voor Allah onze hoogste aspiratie." Het doel van de Broederschap is om seculiere democratische regeringen te vervangen door een islamitisch kalifaat onder de sharia)...wordt neergezet als democratisch...
Als het niet zo in- en intriest was zou het echt hilarisch zijn.

3
37 Salitos

* Verwijderd door de redactie *

38 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

39 Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

40 Captain Hero

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DWZ
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

''En dus is het best opmerkelijk dat Nederland de putten naar zijn grootste eigen energievoorraad nu metersdiep met beton volstort.''Nog opm...

11 minuten geleden geplaatst door DWZ

Schildpad
Max Verstappen superieur in sprintrace China, Hamilton tweede

13 seconden!! eerder over de streep ......

12 minuten geleden geplaatst door Schildpad

DWZ
Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: nu bijna net zo laag als in Willem-Alexander

Ikzelf denk dat niemand van die WEF marionetten te vertrouwen is......

19 minuten geleden geplaatst door DWZ

rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@50 Wat maakt dat allemaal uit Hendrianus? Het gaat er enkel maar om of die vrouw wel of niet dat briefje heeft ontvangen. En dat collectieve da...

38 minuten geleden geplaatst door rebo

eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

2 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Kelly Baltazar PornGembabyy93Sex New SexSfmcreampieRon JeremieBlack Strip ClubMassage PornographyAngelina Porn VideoDick ToyFrensh PussyPorn Story AudioOnlyfans é SeguroDeepthroat With CumshotWww Com Xxxxx VideoHuge Boob AsiansNala NrooksMom Xnx VideoPerfect PussiSniiffiesMary Jane AuryinMixed Wrestling Face SittingBlonde Big Tits PovPornovideos.hubFilm Pornographique VfSrxo Ao VivoDerrick PiercePorn BigAlison SweeneynudeLeaked XnxxNude Bhabhi ImagesYvonne Bar PornFirst Anal EbonyPorndvd FreePorn CrossdressNew PirnSwedish Nude WomenFull Sexy JapanMassage Videos With Happy EndingsCumflation Pornسكس رسويSexiitrinaOmibod VideosYuri SexTs ChanelBlack XvidzAsshol TubeXxx42Películas De PornográficoAggregorKrissoneToastming NudeFelucia BlowEl Mejor Porn Del MundoCamdirectFilme Pornográfico AssistirLilushandjobVivi PornStep Sister And Brother XxxFuck For CashMalu Trevejo PornKareena Kapoor ArmpitBrazilin AnalGayporn ComicsSunny Leone Hd FilmKorea Les PornSex RomantikJessie Rodgers PornCheri BackroomcastingcouchNsfwmonsyerOrgy BigtitsTreasureislandmediaNadia Ali Porn MoviesAdult Porn HdHollywood Celebrities XxxHenati AnimesVideos Pornos AnalMamas PornosSex Doll PornKannada Sex PhotoAubrey Plaza Sex TapeUwutofuRani Ki ChudaiPuku XxxStep Mom Shared Bed With Step SonNude Colony PornVdieo XxxBabes.com For FreeBusty Babes NudeVideos Pornograficos Gratis EspañolPranks PornhubVangla Choti GolpoAi Porn CreaterLegend Of Zelda Tears Of The Kingdom HentaiSexy Mom FuckKarnataka Sex ComJapanese Nude SchoolBarzzers Hd PornCindumoviesSexo Amador.caseiroBrojobPanochudasXxx BoopsWater Xxx VideoStriping Naked WomenEva Elfie FacialSaeki HonokaSounds PornXxxx Bf GfJaime MarleighNaughty America Porn Video HdNudetikPron Step SisterHoneymoon Fucking VideosAi EuheraNazneen Contractor NudeBbw MilfsJillian Janson AnalNew Hindi Sex XxxSkinny Gay PornNaked CartoonKamasutramovieNagaland Sex ComSakura Naruto PornSxypirnPorno Japones LegendadoKarol G NakedMia Khalifa Ka BfXxx LesLilly Hall PornNude Belinda CarlisleTialingIndian Women Xxx VideoHindi Mein Sexy Blue FilmPatricia Heaton PornAmouranth Forum3d PornografiaPornhd8k NetHentais NovosPorn Stars With Biggest AssesRoshni SexRaw PornSex On ChairDani Daniels MassageJulia Ann Naughty AmericaFirst Time PainalPublic NudiPorn DiferenteMama Sex ComOasi Das Porn VideoGuy Eats Girlfriend Out