Een man spant een rechtszaak aan tegen Heineken en supermarktketen Kroger nadat hij een biertje dronk met daarin twee dode gekko’s.

In de aanklacht van die afgelopen week is ingediend stelt de Amerikaan George Toubbeh dat hij een blikje Heineken kocht bij Ralph’s Grocery, een regionale supermarkt van Kroger in California. Toen Toubbeh het biertje dronk in augustus 2015 proefde hij een ‘gekke smaak’.

De man stelt dat hij direct buikpijn kreeg en begon te braken. Zijn dochter onderzocht direct het blikje en ontdekte dat er twee dode gekko’s in zaten.

“Op dat moment waren de gekko’s nog helemaal onaangetast. De dieren waren waarschijnlijk nog in leven toen de blikjes werden gevuld en afgesloten in de fabriek”, aldus de aanklacht.

Two_leopard_gecko

Foto: Zo ziet de luipaardgekko eruit. Volgens het rapport werden er twee van deze dieren gevonden in Toubbeh's blikje bier. Bron: Wikimedia

Toubbeh werd erg ziek en moest naar het ziekenhuis. Volgens de rechtszaak had hij 'ernstige buikpijn en -kramp, verlies van gevoel, opspelende darmen en vrijwel een compleet verlies van de eetlust' in de dagen na het incident.

"De man lijdt aan extreme angsten en post-traumatisch stresssyndroom (PTSS) dankzij het vinden van de twee gekko's in zijn Heineken."

Toubbeh eist dat Heineken, Kroger en de lokale distributeur zijn medische kosten vergoeden, net als het verlies aan inkomsten (hij kon lange tijd niet werken na het incident) en andere schade. Heineken zegt dat de eisen van Toubbeh ongegrond zijn.

"Heineken USA is verantwoordelijk voor de veiligheid en integriteit van de producten en zorgt ervoor dat ze van de hoogste kwaliteit zijn", zegt het bedrijf. "We hebben deze zaak onderzocht en op basis van een aantal factoren zijn we ervan overtuigd dat deze bewering niet klopt."

Het is niet de eerste keer dat makers van drankjes dit soort claims krijgen. Afgelopen april claimde een man uit South Dakota dat er in zijn blikje cola een muis zat. Coca-Cola stelde dat dat onmogelijk is, omdat de muis dan al lang zou zijn ontbonden als dat het geval was.

LEES OOK: Koffie in het gezicht van een collega gooien? Dat is niet genoeg voor ontslag op staande voet