Start van hoofdcontent

112

nl

Coffeeshop Hoofdweg dichtgetimmerd vanwege verwarde man met vuurwapen

7 augustus 2017, 18.46 uur · Aangepast 7 augustus 2017, 20.02 uur · Foto: Twitter / @polWitteWithbrt

De gemeente heeft coffeeshop Ruthless aan de Hoofdweg laten dichttimmeren. Reden daarvoor is een eerdere bedreiging door een verwarde man met een vuurwapen.

De man liep op 24 juni de coffeeshop in en bedreigde het personeel. De aanwezigen vluchtten de zaak uit en de man, die volgens de politie in verwarde toestand verkeerde, bleef in de raamopening zitten. De politie sloot de Hoofdweg ongeveer een uur lang af. Een arrestatieteam ging naar de coffeeshop en praatte de man naar buiten.

Lees ook: Gewapende man Hoofdweg zat 'relaxed' in het raam: 'Op z'n telefoon ook'

Volgens de gemeente had dit incident 'een grote impact' op de omgeving. 'Het geopend blijven van deze inrichting levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde, mede omdat een risico op herhaling niet valt uit te sluiten.' 

De sluiting is voor onbepaalde tijd. Bij incidenten met vuurwapens ging het voorheen om een periode van drie maanden. Bedrijven die beschoten worden, zoals bij coffeeshops vaak gebeurde, moeten tegenwoordig enkel nog een week dicht

Lees ook: Van vuurwapens in een kinderkamer tot een drugslab in de badkamer: gemeente sloot afgelopen jaren 300 panden

De man met het wapen zit volgens het Openbaar Ministerie nog vast op verdenking van wapenbezit en bedreiging. Het gaat om een 46-jarige man, laat een woordvoerder weten. Over het motief van de man kan hij nog niets zeggen.

Zojuist gesloten op last van de burgemeester. #020west pic.twitter.com/oXh4nKM4g5

— Rob Kokkeler (@polWitteWithbrt) August 7, 2017