Brits model vertelt hoe ze gedrogeerd, ontvoerd en bijna online verkocht werd: “Ik werd geboeid wakker in een koffer en kon enkel ademen door een klein gaatje”

Gratis levering in de Europese Unie en een soa-vrije garantie. Dat zijn maar een aantal lugubere details uit de advertentie waarmee enkele criminelen Chloe Ayling, hun gekidnapt fotomodel, probeerden te verpatsen. De Italiaanse, Britse en Poolse politie zijn intussen volop bezig met een onderzoek. De gekidnapte vrouw zelf keert vandaag zwaar getraumatiseerd terug naar Engeland en heeft intussen gereageerd. “Ik heb voor mijn leven gevreesd, elke seconde, elke minuut en elk uur”, vertelt ze aan The Daily Mail.

jdb, adm

Een twintigjarige anonieme vrouw werd vorige maand naar Milaan gelokt onder het mom van een fotoshoot. Maar kort na haar aankomst werd ze zwaar verdoofd en met een reiskoffer naar een woning in Borgial, een dorpje nabij Turijn, gebracht.

“Een man met zwarte handschoenen greep me vast en legde zijn hand over mijn mond zodat ik niet zou kunnen schreeuwen. Een andere man met een zwarte bivakmuts gaf me een spuit in mijn rechterarm”. Kort daarna verloor ze het bewustzijn om wakker te worden in een reistas in de koffer van een rijdende wagen met haar “ geboeide polsen en enkels en ook tape over mijn mond. Ik zat in een tas en kon enkel door een klein gaatje ademen.”

50.000 compensatie

Na een tijdje lieten de ontvoerders haar gaan, maar eisten wel 50.000 euro ter compensatie. Bovendien dreigden ze haar te vermoorden indien ze met haar verhaal naar de politie zou stappen. Desondanks kon de politie toch Lukasz Herba, een Poolse man die in Engeland woont, arresteren. Hij was haar bewaker.

Zaterdag vond er een reconstructie plaats van de ontvoering en moest de vrouw nog eens alle horror herbeleven. De Britse krant The Mirror kon een kennis van haar familie spreken. “Ze dachten dat ze haar nooit meer levend terug gingen zien. Ze is door de hel gegaan. We willen haar gewoon terug thuis.” Volgens een onderzoeker bij de politie ging het fotomodel tijdens haar ontvoering gebukt onder een ontzettend zware psychologische druk. “Ze was heel erg angstig”, klinkt het.

De vrouw wou zelf geen extra commentaar geven tot ze een “debriefing van de Britse politie” gekregen heeft.

© Polizia Di Stato

Gratis levering

Nog kreeg The Mirror inzage in de advertentie die de ontvoerders publiceerden om de vrouw - door hen merchandise genoemd - te verpatsen. Daarin staan een aantal ziekelijke verkoopsvoorwaarden opgelijst. Zo garanderen ze onder meer gratis levering in de Europese Unie, dat wereldwijde levering kan besproken worden voor “een prijsje” en beloven ze dat hun “merchandise” vrij is van seksueel overdraagbare aandoeningen. Ook een aantal persoonlijke details van de ontvoerde vrouw, waaronder lichaamsgewicht, cupmaat en leeftijd, stonden vermeld bij het opvallende zoekertje.

© Instagram

Bij de advertentie stond bovendien ook een foto van de vrouw, gekleed in een fluwelen jurk, met een verdwaasde blik en liggend op de vloer, met een ontblote borst. Haar ontvoerders hadden op haar lichaam ook nog een kaartje bevestigd, met daarop een telefoonnummer.

Het is intussen bekend dat de ontvoerders de vrouw moesten laten gaan, omdat na een tijdje bleek dat ze niet voldeed aan één belangrijke verkoopsvoorwaarde. Ze is namelijk een jonge moeder, en daardoor kan de verkoop dus niet meer doorgaan.

© Polizia Di Stato

Geveild

Intussen raakt er steeds meer informatie bekend over Herba, de bewaker van het ontvoerde model. Hij verscheen vrijdag voor een rechtbank in Milaan. De politie viel al op 18 juli binnen in zijn flat in Oldbury, een dorpje in het Verenigd Koninkrijk. Daar vonden ze onder meer foto’s van het model en documenten waarin te lezen stond dat ze te koop was.

© Instagram

Volgens ingewijden waren er al verschillende verzoeken om de vrouw te kopen. Dat blijkt althans uit een mail. Daarin stond beschreven dat ze al op 13 juli geveild, goed voor een bedrag van 300.000 euro. Bij de mail zat een bijlage met een screenshot waarop te zien was hoe de veilingregels verlopen en een foto van het slachtoffer.

Losgeld

De Italiaanse krant La Stampa meldt voorts nog dat de boekingsagent van het model enkele weken geleden al gecontacteerd is geweest door de ontvoerders. Ze kregen de vraag om 55.000 euro te betalen in ruil voor het fotomodel. Maar in plaats van te betalen, stapte het modellenkantoor naar de politie, die nadien een onderzoek opstartte. Nog volgens haar boekingskantoor zou ze vandaag terugvliegen naar haar thuisland.

Intussen werken zowel Italiaanse, Britse als Poolse politie samen om de zaak verder te onderzoeken.

© Polizia Di Stato

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen