door Hadito in Politiek  ·  299 Reacties

  • 36
  • 1789x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@250

Je schreef: "Maar je kan er ook actief wat aan doen. Maar jammer genoeg vinden de meeste dat weer teveel gedoe."

Dat is in ieder geval mijn ervaring inderdaad.

1
251 Drumpf

@240

Laat ik dat laatste nu juist van jou denken.

0
252 MARCUSAURELIUS

@242

Er is nauwelijks inspraak.

Wel een schijnvertoning dat men inspraak noemt.

Men roept de burgers bij elkaar die mogen hun zegje doen en daarna gaan ondanks alle bezwaren de voorgenomen plannen gewoon door.

0
253 MARCUSAURELIUS

@243

Of je wordt door de politie opgehaald, zoals in verschillende gemeenten is gebeurd nadat men aan gaf tegen de komst van gelukzoekers te zijn.

0
254 MARCUSAURELIUS

@250 invloed op het beleid van een gemeente lukt alleen in een kleine gemeenschap.

@248 stelt dat ook in Amsterdam je het beleid kan beïnvloeden. De grootste kul die er bestaat en zeker in Amsterdam en de andere grote steden. De inwoners hebben hier absoluut geen inbreng tenzij via de rechter.
Zo ook de noord-zuidlijn in Amsterdam. Stil gelegd door de rechter, stilgelegd door de aannemer vanwege de onzinnige extra eisen van de gemeente.
Zolang een wethouder, m.n. in de grote steden, kan scoren, wordt er zogenaamd geluisterd naar de inwoners maar gaat de gemeente gewoon haar gang, tenzij ze voor de rechtbank gedaagd wordt.
De gezelligheid binnen Amsterdam is daardoor al hard achteruit gegaan, omdat er niet geluisterd is naar de bewoners.
Helaas spreek ik uit ervaring.

0
255 Pluten1

@250

Je kunt je aansluiten ja.

Maar invloed in de meeste partijen krijg je dan echt niet.
Ja op papier, maar de zittende partijleden vaak van ouder op kind, hebben de touwtjes strak in handen.

Je model bestaat slecht op papier maar werkt niet.
Dat is een van de redenen van de diepe kloof tussen regenten en burgers.

0
256 MARCUSAURELIUS

De politiek stelt zich niet meer dienstbaar op, verwacht eist zelfs gediend te worden.
openbaar bestuur is besloten bestuur geworden, er is te veel wij niet meer mogen weten...
het eist te veel en legt te veel op, men bestuurd niet meer het land maar te veel de mensen.

0
257 Gratiebarmhart

Heel veel partijen houden stemming onder hun leden. Je kan je via je partijlidmaatschap ook invloed uitoefenen op lokaal beleid. Natuurlijk kan niet elke aan individuele wens of klacht voldaan worden.
Wat ik altijd zo jammer vind is dat veel mensen klagen maar als je ze dan vraagt wat ze zelf actief gedaan hebben om gehoord te worden blijkt vaak dat ze niets tot weinig hebben ondernomen.

0
258 Tralalala

@258 zie @255 in kleine gemeenten gaat dat op, maar in grote gemeenten lukt het misschien alleen via de rechter.

0
259 Pluten1

Het woord kloof is wel heel erg eufemistisch voor de afstand tussen de politiek en de burgers.
Politici trekken zich helemaal niets aan van de mening of gevoelens van hun burgers. Het pamperen van de islam en binnenlaten van steeds meer gelukszoekers staat hoger in de prioriteitenlijst van de politici dan het belang van het land of de wensen van de burgers. Bij een kloof zie je nog de overkant en dat is in deze zaak helaas niet eens meer aan de orde.
Het is de hoogste tijd dat de macht over het land weer bij de burgers komt te liggen en niet bij een stel partijen en hun baantjesjagers.

1
260 PFL

@248 helaas zijn mijn ervaringen op langere termijn en na enkele decennia observeren toch anders.
Dat is enige jaren geleden begonnen in de landelijke politiek en zoals dat gaat inmiddels overgenomen door "lagere" bestuurlijke organen.
"Managen van de weerstand" noemen ze dat...een plan net iets extremer dan wat men wil presenteren om nog wat in te kunnen leveren...aankondigen een scholengemeenschap te willen bouwen op de plek van een park...en uiteindelijk geen scholengemeenschap bouwen maar huizen....het park gaat weg..hoe dan ook.
De HSL...de europese grondwet om.maar wat te noemen...op de langere termijn wordt het allemaal kraakhelder....de op een zondagmiddag bedachte plannetjes gaan.door.
Die wegverbreding komt er...misschien een kilometer korter...maar hij komt....de immigratie neemt toe...misschien met wat lastigere regeltjes...maar hij komt er...die mega fusies van bedrijven gaan.door...mischien met een extraatje in een sociaal plan...maar gaat door.
Uiteindelijk gaat alles door...en wordt het voorspelbaar....die Europese superstaat komt er...TTIP gaat niet door maar uiteindelijk komt er een verdrag wat in de kern hetzelfde blijft, natuurgebieden zullen nog verder verdwijnen...wellicht wat langzamer en geen woonwijken maar kassen en vakantiehuizen..maar ze zullen verdwijnen....want er kan geld aan verdiend worden.
Ik ben een positief ingesteld mens maar heb teveel.met bestuurders samengewerkt en gezien dat ze in een bubbel zitten die zichzelf in stand houdt.
Eenmaal bestuurder kan je ook zelfs niet functioneren als dit spel niet speelt...dus...erg zorgwekkend...want het ontbreekt de bestuurlijke top dus aan morele veranderkracht vanuit zichzelf.

0
261 MarkUg

@261 . U heeft in ieder geval wat geprobeerd. De invloed van de burger op beleid zou groter kunnen zijn. Maar waar ik me aan stoor is dat veel mensen zelf te beroerd zijn om wat te doen maar wel verwachten dat de overheid spontaan aan al hun wensen voldoet.

0
262 Tralalala

* Verwijderd door de redactie *

263 Captain Hero

@262
"Maar waar ik me aan stoor is dat veel mensen zelf te beroerd zijn om wat te doen maar wel verwachten dat de overheid spontaan aan al hun wensen voldoet."

Daar worden ze toch voor betaald?dan mag je toch verwachten dat ze zonder vooringenomenheid de belangen van de burgers behartigen
Wij hebben ze toch immers gekozen?
Ik doe toch ook wat de maatschappij van mij verwacht....

2
264 Hangingmen

@264 Een overheid kan toch onmogelijk aan ieders individuele wensen voldoen? Uw belangen zijn niet per se gelijk aan de mijne. Waar de een een speeltuintje wil, wil een ander een rozenperkje. Waar de een uitbreiding van het openbaar vervoer wil, vraagt een ander om meer parkeervoorzieningen en lagere parkeertarieven. Er blijft altijd een deel van de mensen ontevreden.

Het zal niet in alle gevallen zo zijn, maar echt vaak zie ik degenen die hun wens niet ingewilligd zien worden klagen dat er niet naar de burger geluisterd wordt.

1
265 Smiling

@265
U heeft gelijk hoor,maar bepaalde meningen en wensen worden op voorhand uitgesloten omdat deze als onwelgevallig worden gezien

Kijk nou naar Baudet en Wilders,hun mening wordt door de huidige politieke leiders als onwenselijk bestempelt en niet serieus genomen
En dus ronduit genegeerd
Wat de 'kloof' alleen maar groter maakt

2
266 Hangingmen

@264 . Maar als je niet eens gebruikt maakt van de mogelijkheden die je hebt tot inspraak zul je ook niet gehoord worden.

0
267 Tralalala

Het probleem ligt anders.

Het overgrote deel van de burgers is ontevreden met het resultaat.

Slechts het merendeel van de regenten is tevreden.

Door net te doen of het hier en daar een zeikerd is die zit te klagen wordt de kloof alleen maar groter.

1
268 MARCUSAURELIUS

@268 was voor @265

1
269 MARCUSAURELIUS

@267

Als mensen keer op keer hun neus stoten, ja dan komen ze niet meer.

Ook dit soort redenaties van de Regenten maakt de kloof ook steeds groter.
Want men zegt eenvoudig: "het is jullie eigen schuld sukkels".

1
270 MARCUSAURELIUS

@266 . Wilders en Baudet zitten wel gewoon in de 2e kamer waar ze door deelname aan stemmingen en door het indienen van moties invloed kunnen uitoefenen. In het geval van Wilders ligt het ook een beetje aan zichzelf, door zijn houding, door te spreken over nep parlement en door mede politici te schofferen dat men hem niet zo serieus nemen.

1
271 Tralalala

@266 Is dat zo? Mijn indruk is anders. De invloed van Wilders op het programma van CDA en VVD vind ik nogal groot. Dat hij niet wordt uitgenodigd voor gesprekken over regeringsdeelname heeft hij ook aan zichzelf te wijten. En het Forum van Baudet is op dit moment een partij met twee zetels in de Tweede Kamer. Zelfs DENK is groter. Waarom zou er meer naar Baudet geluisterd moeten worden dan naar Kuzu?

0
272 Smiling

@271

Men ontneemt ze niet het spreekrecht dat is waar.

Maar men laat bij voorbaat het het ene oor in gaan en het andere weer uit.

1
273 MARCUSAURELIUS

@268 Dat is niet wat ik bedoel te zeggen, dat het hier en daar een sneuneus is die ontevreden is. Natuurlijk zal iedereen het op bepaalde punten met het gevoerde beleid (van gemeente, provincie, land) oneens zijn. Het zijn echter alleen degenen die het op een bepaald punt oneens zijn (met het rozenperkje) die zich laten horen. Degenen die er tevreden mee zijn zwijgen op dit moment en klagen een volgende keer dat er teveel geld naar het openbaar vervoer gaat. Dat schept een beeld van grotere ontevredenheid dan er mijns inziens is.

Het gaat mij te ver om te stellen dat het grootste deel van de burgers het met het grootste deel van het beleid oneens is.

Wat ik wel signaleer is dat er nogal een verschil is tussen mensen die de weg weten en de mogelijkheid hebben die te bewandelen en mensen die daar niet toe in staat zijn. Dat vind ik wel zorgwekkend, dat belangengroepen van gepensioneerde advocaten meer voor elkaar weten te krijgen dan 'gewone' burgers.

0
274 Smiling

Vooral het gelul over pedofiel pim is niet veranderd..

1
275 God is dood

@274

Dat is nu net wat de kloof als maar groter maakt.

Het grootste deel van de mensen is juist ontevreden op de belangrijke punten, door net te doen of het merendeel wel tevreden is wordt de kloof als maar groter.

1
276 MARCUSAURELIUS

Bij de meeste politieke partijen hebben mensen inspraak bij allel onderwerpen. Net als tijdens partijcongressen waar leden moties indienen over zaken waar ze het mee eens zijn. Dát is ook het geval bij provinciale en lokale afdelingen.

Gezien het feit dat de PVV géén leden kent is het dáár dus absoluut onmogelijk moties in te dienen.

Als de PVV dat niet gaat veranderen kunnen straks na de gemeenteraadsverkiezingen inwoners dan dus ook geen enkele invloed uitoefenen.

0
277 Wijhuis

@276 Ik denk niet dat we het eens gaan worden. Ik zie duidelijk minder ontevredenheid dan u.

0
278 Smiling

@277

Zoals bij de PvdA zeker, waar partij bonzen uitmaakten wie wel of niet gekozen mochten worden als lijsttrekker.
Dat is gewoon schijn inspraak.

Je komt er trouwens bij zulke partijen helemaal niet tussen,
alles is in handen van een vast kader.

Kom je toch dan wordt men gewoon weg vergadert.

Juist dit vergroot de kloof, men zegt dat men invloed kan verkrijgen, maar in de praktijk is die er niet.

2
279 MARCUSAURELIUS

@278

Dat zei Samson ook vier jaar. question

2
280 MARCUSAURELIUS

@279 : Geklets! Mijn ervaring is juist het tegenovergestelde! Al ca. 30 jaar!

2
281 Wijhuis

@281 als je al 30 jaar niet door hebt dat je in de maling genomen wordt, tja wat zegt dat over u zelf..........?

2
282 Pluten1

@282 : Ben je zelf lid van een politieke partij? Vergaderingen bijgewoond? Moties ingediend die daadwerkelijk uitgevoerd zijn?

2
283 Wijhuis

Even een tussendoortje. De islamieten vonden de alkohol niet uit, want ver voor de islam zaten de Batavieren lang voor de islam al uitgebreid aan het bier en de mede.
Ook de wiskunde werd niet via de islam uitgedokterd. De 0 kwam uit de Indus-vallei en Archimedes kon zich al uitstekend ver voor chr met wiskunde redden.
Als je leugens vaak herhaald wordt het nog geen waarheid.

2
284 Mollevanger

Het enige waarin de islam het voortouw nam, waren de berekeningen over de exacte minuut waarop hun ramadan begon.

2
285 Mollevanger

@281

Je behoort zeker tot de regenten club.

3
286 MARCUSAURELIUS

@283 Yeb. En na 3 jaar hard weggelopen. Waarom omdat moties alsnog op een andere wijze werden ingevuld. En ja het was van de PvdA.

3
287 Pluten1

@287 : Zou het ook kunnen dat ik geen lid ben van de PvdA?

2
288 Wijhuis

@283

Dat is typisch hoe de regenten reageren.
Wordt maar lid dan krijg je invloed.

Dat gaat voor de meeste mensen niet op.
Die hebben geen enkele vergader ervaring laat staan bestuurlijke ervaring.

Ze worden dan als ze lid worden ondergesneeuwd door het oude kader.
Wel moeten ze dan gaan staan voor tal van zaken waar ze nu juist tegen zijn.

En welke partij moet je dan wel lid worden?
Ik heb in het het dorp geen partij waar ik me voor 50% in kan vinden.
(het hoogste is misschien 20%)

Dit laat zien dat het systeem in de praktijk gewoon niet meer werkt.
Wel blijven de regenten beweren dat het wel werkt, ja dat vergroot de kloof dag in dag uit.

3
289 MARCUSAURELIUS

Ik zie dat de beoeps minner er weer is.
Vraag me af wie het is.

Zou leuk zijn als je kon zien wie er een plus of een min heeft gegeven.

1
290 MARCUSAURELIUS

@288 mijn ervaringen met de politieke partijen is zo dat de PvdA leden tot voor kort (en nog) en ondanks dat ze belazerd werden lang aan deze partij bleven hangen. Als u dan zegt 30 jaar dan krijg ik een bruin vermoeden en die spreek ik dan uit.

1
291 Pluten1

Bij de meeste politieke partijen kun je op de lokale, provinciale en landelijke sites precies lezen waar de fractieleden mee bezig zijn en wat de standpunten zijn over bepaalde onderwerpen.

Op de PVV site daarentegen zie je daar niks over! Alsof alleen Wilders bestaat / wat Wilders doet. De andere 19 fractieleden en wat ze doen is blijkbaar niet belangrijk!

En dát is een gigantisch verschil met de andere partijen!

2
292 Wijhuis

@291 : Nog een keer dan maar : Ik ben géén lid van de PvdA en ook nooit geweest!

2
293 Wijhuis

@292

So What?

Dat verkleint die kloof echt niet.

2
294 MARCUSAURELIUS

@294 : Jij wilt dus beweren dat mensen niet kijken naar waar een partij allemaal mee bezig is terwijl al die info met één klik bereikbaar is?

Dát noem ik dan vreselijk kortzichtig!

1
295 Wijhuis

@295

Het merendeel van de mensen doet dat inderdaad niet.

Het is namelijk hun wereld niet, dat komt door die als maar groter wordende kloof.

3
296 MARCUSAURELIUS

Die politici zitten daar omdat ze door het domme stemvee daar zijn neergezet.

0
297 niet-alles-geloven

@255 en @256

Echt niet waar.
Mijn eigen ervaring is dat ik vanaf vergadering 1 bezig was met het partijprogramma en de inhoud ervan. Sus over plannen voor wijken, industrie, openbaar vervoer en inkomen.

Dan woon ik ook nog eens in een van de grote steden.

En dan het argument dat het overgaat van vader op kind....
Echt?
De mensen die in de werkgroepen zitten zijn normale burgers die zich bekommeren om de stad. En zelfs de personen die in de raad zitten doen dat naast hun normale werk.
Ja, je moet dus wat extra werk doen, Maar daar is nog nooit iemand aan dood gegaan.

0
298 Aufklärung

Onzinartikel. Slechte vergelijking van de opstand van de koloniën in Noord Amerika met het onbehagen dat nu leeft in Nederland. Fortuijn? Ook die had geen oplossingen; vraag: rekenen we hem niet meer aan dan wat hij waard was? Iets soortgelijks zie keek bij president Kennedy. Weer de vraag of als deze mensen verder waren gegaan of ze dan ook zo legendarisch zouden zijn. Altijd oppassen met de verheerlijking van mensen, hoe goed de bedoelingen ook waren. Verder denk ik wel dat onze houding t.a.v. Jihadisten wel strenger moet, tenslotte zit de moordenaar van Van Gogh nog vast en loopt die van Fortuijn weer vrij rond. Tijdgeest? Beide moordenaars zijn voor mij gelijk. Overdrijf nooit door te stellen dat er groepen moslima rondlopen met enkelbanden; het is er maar 1 voor zover ik weet. Een tendentieus artikel, dat als partijprogramma prima voldoet, maar verder alleen maar onderbuiken elders onprettig gevoel geeft en ... de zoveelste in rij ....

0
299 MarcusTC

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
LIVE | Rutte over Poetin: 'Ik heb de man veel gesproken, dat is geen sterke vent'

Rutte is aan het opscheppen....

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@69 Nietzsche heeft veel geschreven over deugers. Misschien vind je het leuk om eens wat van hem te lezen. Een en al woede en verontwaardiging o...

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Socrates was een zeer intelligent mens, dat kan ik van de deugende wokesukkeltjes niet zeggen.Het probleem is eerder dat slimme intelligente m...

22 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@67 Volgens mij was Socrates ook een deuger. Met deugers loopt het vaak niet goed af. De meute wil ze graag lynchen. Ik benijd ze in ieder geval...

34 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Ronin
Muziekdraadje

@2912Veel sterkte de komende periode, Nighthawk....

39 minuten geleden geplaatst door Ronin

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@66 Ook de deugers buiten de overheid, je kent ze wel, dat soort wat de wegen blokkeert en kunstwerken met soep bekogelen, Pim Fortuyn demonisee...

41 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@2 Normaal hangen ze wel halfstok....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Roddelen onschuldig? ‘Helemaal niet’, ook dat valt onder pestgedrag

En iets anders. Pesten is niet alleen verdienmodel voor individuen. Het is vaak ook een verdienmodel voor bedrijven. Wat zijn de consequenties v...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Meer desinformatie verwacht door kunstmatige intelligentie

Het linkse geteisem word blijkbaar een beetje bang....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Roddelen onschuldig? ‘Helemaal niet’, ook dat valt onder pestgedrag

Stel dat er een pil bestaat waardoor pestkoppen niet meer pesten. Wat dan? Mag je iemand een pil door de strot duwen om anderen te beschermen? ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Porn Videos Of StepmomHorny Bank PornAmericanas PornosSexsitXxxxx CartoonStories XnxxPornografia Mujeres DesnudasWww BangbusAnime Nurse PornRazzers Free VideosHemtaihavenLatina XxxPussy CumMuslim XnxxDemi Lovato HotMaa Ko Choda Sex StoryNew X Hindi VideoHina Khan Porn VideoIncestarSunny Leone Sunny Leone Xxx VideoBlow Rim JobTeenslove BlackcocksLilykawaii PornXxxx Sex HindiMom Friend Porn VideoIndian New Web Series XxxCumming In Her ThroatMypervy FamilyZoey Dragon NudeBest Quality Xxx VideoBest Cum In MouthMary PussyWife Swip PornPorn.com GratisShawna WaldronPawg Bbc PornBlu Film VideoMompov FullFree Po Rn TubePervrt PornBlackcat R34Gay Jerk OffCaufht MasturbatingBbrts.comMadhvi XxxNikki Bella AssCelebhijadFilmes Da BrasilerinhasFilmes Sexo PornôReba Mcentire NudeUncensored JabSexy Video Porn HindiLeaked Snapchat VideosReshma Xx VideoJewelz Blu BjGirlfriend FilmsNonton Anime HentaiP O R N HubTeens Orgasm OutdoorsKiarra KaiVabi Xxx ComCn.porn.hubHow To Find Porn On YtMarine PornhubTs SefuctionPanty Peeing VideosPor GifsSexylexxxyp Onlyfans LeakedIndo SquirtHotel DesireSpanking Adult StoryRedtube FuckPinkky PornstarSxynInternational XxxMallu Actress XvideosDallas Cheerleaders NudeBwcpornBrazzers VideyoJuelz VentoraJulia Burch NudesNuki DokiJabardast Sex MovieBangla Xxx BoudiHd Muslim Sex VideoBrozzer ComXxx ThumbzillaMallika Singh BoobsFree Porn Anal SexDesi Xvideo Full HdMona Azar BbcNsfw SubredditsAnaldinPorn SquirttingCallscortTubepornstarssAloha TbueXxx Pron Video Full HdXxx Hindi Story ComBronwinaurora NudeTamil Amma PundaiDestini FoxChaterbaterSaralovexxLesbian Kissing PormKiranoirMizosexvedeoTelugu Hijra Sex VideosDanny Daniel XxxXxx Gang SexAunty Affair Sex VideosDesi Hot NakedKarrine Steffan SuperheadFreshporno.netHentai NuaAmature OrgasmeLolo Jones NudeHoes NakedPreity Zinta Porn VideoXxxxxx VoiceKaterian HartlovaStar Porn FreeSex PicturesThe Hun YellowAnjelina White XxxSexy Dance Sexy DanceSummer CarterBabysitter Web SeriesDigitalplaygroup.comFans Only NudesAmber RayneSky Freedom HentaiCamille Razat NudeXnxx MarvadiX Video Student TeacherAlerzt3 OnlyfansHot Mom Fucks Sons FriendFuck Of SunnySelana Gomez SextapeAv4 UPro XxxAva Devine CreampieTamil Aunty Nude SexSimilar Website Like MmsbeeSrx VidioCleavage SexNew Xxx Video FreeGirls StrippingNew Marriage Sex VideoHot Women Xxx Video